קבוצת אדריכלות ועיצוב פנים

פורום הבית של קבוצת עיצוב פנים של פרוג המאגד אנשי המקצוע מתחום האדריכלות, עיצוב הפנים, תכנון ובניה והום סטילינג.
מנהלות הקבוצה: רותי וינברג, חדוי פלבני, לינוי אלקין
להצטרפות לקהילת אדריכלות ועיצוב פנים, לחצו כאן ←

אדריכלות ועיצוב פנים >> תוכן מקצועי

תיקי עבודות של הדמיות אדריכליות >> העבודות האחרונות, תהנו!

וילה ניו-יורקית
חדר שינה Master | שילוב חומרים וטקסטורות
  • 27
  • הנתונים:
    קרן השתלמות (=קה"ש) לעצמאי עד 20,5000 ש"ח שנתי פטור ממס על רווח הון במשיכה אחר 6 שנים.
    קופת גמל להשקעה (קופ"ג) עד כ-80,000 ש"ח שנתי פטור ממס על רווח הון בהגעה לגיל 60 ואז הפיכת ההון לקצבה (חודשית ולא למשוך בבת אחת).
    הפטור ממס הוא גם על רווחים שיצטברו אחרי התקופות הנ"ל.

בד"כ סכום המקסימום הנ"ל מתעדכן בהתאם למדד וכדומה כך שבשנים מאוחרות יותר הוא כנראה יעלה.
    [נ.ב. לגבי קה"ש ייתכן והמדינה תפסיק אותו יום אחד כפי שכבר עלה כמה פעמים].

כנגד קופ"ג או קה"ש ניתן ללוות בחלק מהגופים עד סכום מקביל ל-80% מהיתרה, ובקה"ש תוך 6 שנים אפשר רק עד 50% (זה המקסימום יש אופנים שרק פחות).
    הלוואות הנ"ל ניתן לקבל בבלון (ללא תשלום ככל בתקופת ההלוואה) [לזמן חלקי וניתן למחזר וכו'] בריבית של כ5% (פריים מינוס קצת). [משתנה בין הגופים].

הנחות:
    רווח ממוצע שנתי 8% (נטו אחרי דמי ניהול) [הנחה שמרנית].

תוכנית:

1) בשנה הראשונה:
    א' לקיחת הלוואה בנקאית (שפיצר 7% שנתי משוער) על סכום של 100,000 ש"ח
    ב' הפקדתם לקופ"ג וקה"ש (20,500 לקה"ש + כ-80,000 לקופ"ג)
    ג' לקיחת הלוואה של 55-60 אלף מהגוף המנהל את הקופה כנגד ההפקדה, במסלול בלון בריבית של 5% (לקיחת מינוף פחות מהגבול המקסימלי כדי לא להיתקע במקרה של ירידת שוק).
    ד' החזרה של חלק הנ"ל מההלוואה לבנק.
    ה' במשך השנה תשלום לבנק (שפיצר) 12 תשלומים (מתוך 60 לדוגמה) של הלוואה שיתרתה הייתה כ-40,000

2) בתחילת שנה הבאה והבאה וכו'
    שוב הכל אותו דבר אלא שניתן ללות כנגד קופ"ג וקה"ש קצת יותר משנה קודמת (גם כנגד הרווח של שנה קודמת).
    כך שההלוואה הבנקאית החדשה היא קטנה יותר.

3) בשנה שישית והלאה כבר אפשרות המינוף כנגד קה"ש היא גדולה יותר.

4) בשנה שביעית שמינית בערך כבר ניתן לפרוע לבנק את כל ההלוואות וללוות מכאן הלאה כל שנה רק מהגוף הנ"ל ולהפקיד בו שוב כנ"ל.

שימת לב על בעיות טכניות כגון מגבלה על גודל הלוואה מקסימלית או פרוצודורת של מיחזור הלוואות שמצריך פירעון ואח"כ הלוואה מחדש, מה שיכול להיפתר חלקית על ידי פיצול לכמה גופים שונים.

בהגעה לגיל 60 (או יותר מאוחר) היתרה שעומדת על למעלה מ-5 מיליון ש"ח (בהנחת שתחילת ההשקעה היתה בגיל 40) ניתן להפוך את כל היתרה לקצבה
    בפטור ממס.
    אלא שיש לפרוע תחילה את הלוואת הבלון לקופה וזה על ידי מכירת חלק מהיתרה עם תשלם מס של 25% ריאלי או לחלופין כדי לחסוך זאת (ולחסוך מס גם מסכום ההלוואה שתמשיך לצבור רווחים פטורים) יש לשלם ממקור חיצוני את ההלוואה שעומדת על למעלה מ-2 מיליון ש"ח.
    וזאת על ידי: 1 משיכת קה"ש שעליה אין מס (זה יהיה מקביל בערך לרבע מסכום ההלוואה הכולל את הריביות שהצטברו). 2 את יתרת ההלוואה (כ-1.6 מיליון) ניתן לפרוע על ידי לקיחת הלוואה חדשה מבנק (או מהגוף עצמו) אשר ישעבד כנגדה את הקצבה החודשית העתידית (אחר הגדרתה כקצבה מובטחת ל-240 חודש אשר אינה תלויה בחיי המבוטח).

כך שמכאן והלאה יקוזז מהקצבה החודשית (כ-25 אלף בחודש) החזר הלוואה לבנק (כ-11 אלף בחודש).
    0 תגובות
    אני באמצע לעצב דירה (בנויה)
    אשמח לחוות דעת של כמה שיותר מעצבות!!!!! (
    פה בא אייקון דורש)

התקרה של חדר רחצה מאד מכוערת בגלל מיקס של ונטות
    לא בא לי להנמיך הכל
    חשבתי להוריד את כל הגבס שמצפה את מסלולי הוונטות
    ולצבוע הכל בשחור
    אממה
    חדר הרחצה הוא שחור לבן
    וחשבתי לייצר תאורת RGB כך שמדי פעם יהיה אפשר לרענןו את צבעי החדר (השאר זה אקססוריז- מגבות, עציצונים.... דברים שבקלות מחליפים)
    התאורה היתה אמורה להיות בקרניז סובב תקרה
    וכן מתחת לידיות אינגרליות של הארון
    אבל, בגלל שאני רוצה לצבוע בשחור את התקרה
    אני חוששת שהצבע של הלדים יבלע בשחור
    אם אני מורידה כמה ס"מ את הפרופילים (יש קיר לבן שמתחיל ב2.40 מעל הקרמיקות ומסתיים ב2.65 בחיבור התקרה. אני יכולה עקרונית לצבוע גם אותו שחור ואני יכולה להשאיר לבן.) האם התאורה תשפיע על החדר או תיבלע בתיקרה?
    האם יש לכן רעיונות נוספים?
    אני לא רוצה תאורה ישירה אלא רק הקפית.

שאלה נוספת
    הקירות בבית די מקושטים ביצירות פאר
    ראיתי בטימו טפט שקוף לקירות
    מה אתן אומרות? זה מכוער מדי? זה נותן אפקט של צבע שמן, אני חושבת
    אבל אפשר לנקות ממנו הכל...
    יש לכן רעיונות נוספים בכיוון?
    (לא עוזר שם משי משי רחיץ, ואפילו לא פוליאור.... בסלון יש צבע פוליאור לארון גבס ומשיש משי לקירות...וזה נראה גרוע בגלל הקשקשת)

יאלללה
    נתתי חומר למחשבה
    (לא סתם שמתי את ההודעה במקדם 'אתגר'.....)
    מוזמנות לענות
    כי אם לא------ אני אתחיל לתייג פה))))): (
    איזה איום.....)

תודות
    טובי&
    כסטייליסטית וחובבת אליאקספרס, הבנתי שאנשים מאוד.... אוהבים שיתופים.
    אז לטובת כולם, אם עיצבתם חדר מאלי, נשמח כולנו לתמונות, או אפילו רק קישורים.
    מחכים לשיתופים :)

גילוי נאות: אני מעדיפה לא לשתף יותר מדי, עד שהבית שלי יותר לפרסום ;) אז קחו כמה טעימות קטנות :)
    הכל שיווקי מניסיון

זר פרחים חמוד וזול- הזמנתי כבר 3 כאלה אחד אחרי השני...

מדבקות קיר למטבח כל מי שרואה אותן חושב שזה ציור :)
    מדבקות פרחים בכלובים.JPG

כיסוי פרוותי לכרית נוי
    איכותי אחרי המון כביסות, הילד נרדם עליו המון פעמים :)
    aeProduct.getSubject()

עציץ פלסטיק קטנטן וזול

לחדר של הילד:

מדבקות עיגולים בצבעי מים

מדבקות קיר תואמות - הכי יפה שמצאתי בצבעים פסטליים

שטיח מתוק
    [אם מצמידים לו משטח מלמטה לדעתי יעמוד טוב, אבל עדיין אני מרוצה ממנו, כי הוא יפה אחרי כמה כביסות אפילו]
    1705019394016.png
    אנא מכן, עצרו ואמרו פרק תהילים לרפואת
    רבקה חגית ברכה בת חנה מלכה
    https://new.tehilimyahad.com/mr.jsp?r=0r7XXKaxAZj

חברה יקרה ומוכשרת פה מהפורום
    אמא לילדים, יילדו אותה לפני כמה ימים
    ונמצאת במצב קשה מאד!

התפללו גם להחלמתה והתחזקותה של התינוקת
    תמר חיה בת רבקה חגית ברכה

בשורות טובות!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה