קבוצת אדריכלות ועיצוב פנים

פורום הבית של קבוצת עיצוב פנים של פרוג המאגד אנשי המקצוע מתחום האדריכלות, עיצוב הפנים, תכנון ובניה והום סטילינג.
מנהלות הקבוצה: רותי וינברג, חדוי פלבני, לינוי אלקין
להצטרפות לקהילת אדריכלות ועיצוב פנים, לחצו כאן ←

אדריכלות ועיצוב פנים >> תוכן מקצועי

תיקי עבודות של הדמיות אדריכליות >> העבודות האחרונות, תהנו!

וילה ניו-יורקית
חדר שינה Master | שילוב חומרים וטקסטורות
ייצא לי בתקופה האחרונה לשמוע משהי מהציבור הכללי שמבינה מאוד בתחום העיצוב והאדריכלות על כל מיני נושאים שקשורים לתחום וייצא לי לשמוע שהיא דיברה על תמחור נכון ואיך למשוך לקוחות ואז היא אמרה נתון שהשאיר אותי עם פה פעור:
לקחת 20 אלף שקל על שיפוץ של בית כשכר טרחה זה מחיר נמוך מאוד!! המחיר היותר הגיוני זה לפחות 60-80 אלף רק על שכר טרחה של מעצבת!!! אני לא כל כך הבנתי איך זה יכול לעבוד בציבור החרדי,
רציתי לשאול אתכן האם אתן עבדתן בסכומים כאלה? או עובדות? האם זה משהו שקיים בציבור שלנו? ואני לא מדברת על לקוחות עשירים מדברת על לקוחות פשוטים שקונים דירה ורוצים לעצב אותה בשיפוץ של 300 אלף (שזה יפה)
ועזבו עכשיו את כל עניין גודל הבית וכו.. הבחורה הזאת כלל לא דיברה על זה.. היא דיברה על שיפוץ שמעצבת משקיעה לפחות שנה עד שנתיים (אם קיים כזה דבר בכלל- לא נתקלתי בזה) ולוקחת סכומים כאלה.
אני ממש מרגישה שחסר לי איזה מידע בתחום הזה..
מחכה שתחכימו אותי מה אתן חושבות על זה ואם זה ככה בצבור החרידי- דתי.
מצ"ב פריסות שירותים ומטבח עבור דירה שאני מתכננת ומעצבת כעת, הקו הכללי שבחרתי לדירה, ריצוף אפור בהיר עם גידים לבנים מבריק 1.00\1.00 ובשירותים אפור 30\30 וחיפוי קירות עד גבוה תקרה,כאשר יש משחק בקרמיקה חלקה לבנה ומעט גלית [מסומן בבריקים] וקרמיקה אפורה [מסומן בנקודות חלשות] אשמח לשמוע את חו"ד.

א. לגבי המטבח נאלצתי לתמרן בשטח לא גדול ודרישה לתכנן כמה שיותר ארונות מטבח ומקום אחסון לכן הצעתי תנור בילידן כפול של דלונגי NDB 6767 שמצריך 90 ס"מ גובה כולל סוקל 6 ושיש 4 סה"כ 1 מטר גובה מה שמחייב בהכרח קפיצה בשיש כמו שמצורף בתכנית, השאלה אם יש למשהו ניסיון פרקטי בכזה מטבח או אולי תמונה איך זה התקבל בפועל מבחינה אסתטית [באופן כללי קפיצה בגז נוחה,במיחוד שמדובר באנשים די גבוהים כך שהגבוה בגז לא יפריע להם, אבל ממשטח ישר ולא בקפיצה מובנת בשיש]

ב. האם עדיף בחיפוי ליצור משחק רק בגונני לבן [אחד חלק ואחד גלי] עד"כ שהריצוף גם כן אפור או שעדיף ללכת על האפור ורק לבן ששובר.

ג. אם יש לכם עוד רעיון טוב למשחק בחיפוי, בגדול עניין של טעם וריח אבל מעניין אותי עוד דעות.

תודה מראש.
פנתה אלי לקוחה ששוברת את ביתה ובונה אותו מחדש, היא לקחה אדריכל שמתמחה מאד במבני ציבור, אבל היא מרגישה שהוא פחות מבין את הצרכים שלה לבית למגורים.
התוספת עומדת ב45 מעלות מזוית הבית הקיים בגלל אילוצי המגרש.

ברוב השטח האדריכל הסתדר מצוין, אבל יש איזור אחד שהיא לא מרוצה ממנו.
ניסיתי להציע לה הצעות שונות, אבל אף אחת מהן לא מושלמת.

מעלה לכאן את התכנון של האדריכל, ואשמח לשמוע אם יש לכם רעיונות.

מה שמפריע לה בתכנון של האדריכל -
1. האמבטיה ביחידת הורים נראית צפופה ובעלת 'צורה מוזרה' כהגדרת הלקוחה.
2. היא לא אוהבת את המבואה שנוצרה בכניסה לחדר השינה הגדול.
3. בכניסה לחדר אורחים נוצרת כמין פינה לא מוצלחת ולא מנוצלת בגלל הרצון שהארונות יהיו מובנים.
4. היתה רוצה את חדר השינה של ההורים - הגדול יותר היא רוצה עוד יותר גדול אם אפשר.

דגשים - אפשר לשנות את מיקומי החלונות, אבל על הקירות שבהם הם נמצאים כרגע, הקיר בלי חלונות פונה לשכנים והם לא רוצים לעשות שם חלונות גדולים. חלונות לאמבטיות - כן בא בחשבון.
מיקום החדר הורים וחדר האורחים צריך להישאר באותו המיקום, שלא יעברו האורחים דרך הכניסה לחדר הורים.
בחדר שירות - נדרש מקום למכונה ומייבש, אפשר אחד על השני, ועוד משטח עבודה, ועוד שטח למתקן כביסה.

אשמח לכל רעיון מהפכני. בהמשך אעלה את האופציות שאני הוצאתי.Scan_20180415_012643_002 (1).jpeg
  • 3K
  • 55255552.png
    קורס מקיף מקצועי ומעשיר, שיתן לכם מקצוע מכובד ומכניס לחיים. החל משלב הקונספט ועד לשלב הביצוע בשטח.
    • התמקדות בעיצוב פנים ואדריכלות – ידע חשוב וחיוני בעולם המודרני
    • עבודה מול קבלנים, אנשים שמשפצים ופרוייקטי ענק מסחריים ופרטיים
    • הקורס מתאים לכולם! מחפשים מקצוע חדש בחיים? זה המקום.
    • הקורס יעניק לכם כלים מתקדמים לביצוע פרויקטים, ובניית תוכניות עבודה וסירטוטים מתקדמים.
    סטנדרט חדש של אדריכלות ועיצוב פנים - העתיד המקצועי שלכם מתחיל כאן!

רישום כאן >> https://goo.gl/wmvEAY
    0 תגובות
    בס"ד

שלום וברכה!

אנחנו עומדים להתחיל בקרוב הורדה של גג רעפים ובניית קומה נוספת.
    הבניין שלנו ישן ולא בנוי להחזיק יציקת בטון גם על קומת הגג החדשה.
    אנחנו גם לא רוצים לקרות את הקומה החדשה ברעפים אחרי שסבלנו רבות מהרעפים הנוכחיים.

חשבנו לקרות את כל הגג בפנלית (סנדביץ' של איסכורית וקלקר),
    כשמעל הפנלית יהיו יריעות איטום,
    ומתחת תהיה תקרת גבס,
    ובין הגבס לפנלית תהיה שכבת צמר סלעים לבידוד.

העניין הוא,
    שהשטח שהשארנו פתוח בשביל הסוכה, הוא די קטן,
    והייתי מעדיף שתהיה אפשרות לצרף לסוכה בעת הצורך - גם את חדר הילדים הסמוך אליה.

לצורך כך, הייתי רוצה שהפנלית שמקרה את חדר הילדים תהיה עם יכולת פתיחה על מסילה וכדו'.

וכאן הייתי שמח לקבלת עצות ו/או המלצות מבעלי נסיון:
    אני מניח שיש כל מיני שיטות איך עושים פנלית נפתחת.
    באיזה דרך ואצל מי מומלץ לעשות - בכדי שלא תהיינה נזילות בכלל,
    וכן, איזה סוג סגירה (עם יכולת פתיחה קלה לסוכות) מומלץ לעשות מתחת לפנלית שיבודד מקור/חום.
    בסופו של דבר זה אמור להיות חדר ילדים שימושי כל השנה.

תודה רבה לכולם!!!
    שבוע טוב ומבורך!!!
    • תודה
    Reactions: הסכת ושמע1 //
    21 תגובות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה