קבוצת אדריכלות ועיצוב פנים

פורום הבית של קבוצת עיצוב פנים של פרוג המאגד אנשי המקצוע מתחום האדריכלות, עיצוב הפנים, תכנון ובניה והום סטילינג.
מנהלות הקבוצה: רותי וינברג, חדוי פלבני, לינוי אלקין
להצטרפות לקהילת אדריכלות ועיצוב פנים, לחצו כאן ←

אדריכלות ועיצוב פנים >> תוכן מקצועי

תיקי עבודות של הדמיות אדריכליות >> העבודות האחרונות, תהנו!

וילה ניו-יורקית
חדר שינה Master | שילוב חומרים וטקסטורות
בהמשך לאשכול שהעלתה גרפיקס, ולדיונים שהתפתחו בעקבותיו, אני מעלה שיתוף קטן ומרענן, כולל פרוגרמה.

הלקוחות כאן: משפחה צעירה עם פוטנציאל גדילה, כרגע 2 בנות קטנות, החדר היה אמור להיות דו מיני במחשבה על העתיד.
הפרוגרמה היתה בעיקר מילה אחת: אחסון, והמוון המון המון.
אינסוף צעצועים, ספרים ושטויות שמלאו כל פינה בבית, והלקוחה התעקשה שהכל יהיה דווקא בתוך סלסילות הפלסטיק של איקאה אבל בארונות סגורים, מה שדרש תכנון לא פשוט בהתחשב במגבלות מקום וגודל.
כמו"כ הלקוחה בקשה שולחן כתיבה שיתאים לעתיד. וכרגע שולחן משחקים קטן עם כסאות.
ו- מיטה נפתחת עם מזרן אמריקאי עבה וטוב לאירוח בשעת הצורך..
אה, וכל זה בפחות מ-12 מ"ר.
המגבלות העיקריות: 2 חלונות בחדר+ דלת יציאה למרפסת, שהגבילו מיקום ארונות.
מיקום הסקה קיימת וקיר אבן ירושלמית אמיתי שרצו להשאיר חשוף.

את קונספט הקוביות בניתי מתוך מטרה לשבור את המסה של הארונות בחדר, ואת הצבעים בחרנו ביחד (היא בקשה שכל צבעי הקשת יהיו בחדר... ולי סוף כל סוף הייתה לקוחה שהסכימה לממש פנטזיה נושנה- פעם אחת באמת להתפרע עם צבעים, במקום הסקאלות המונוכרומטיות בהן אני בד"כ משתמשת :p)

הקירות נצבעו בצבע מגנטי.
כל הארונות שתראו בתמונה מכילים סלסילות אחסון של איקאה, מלבד 2-3.
הצבעים במציאות יותר בהירים, המצלמה קצת פיקששה:)

והתוצאה לפניכם:
מה כולל האחריות לשיש שנסדק בעקבות שימוש בסודה לשתיה?

ניקינו את החנוכיה שלנו עם סודה לשתיה ומים רותחים מהברז ישירות לכיור. דא עקא שלא יידעו אותנו כי הסודה לשתיה מזיק לכיור והוא גם לא כתוב בחוזה.
להלן התשובה של הבעלים לאחר התכתבות וחקירה מאמצת מצידו:

יצויין, כי בחוזה נכתב כהוראה לא להשתמש בפלטה ובפטיש. לא הוזכרו חומרים אחרים לטענתו, שימוש בסודה לשתיה או בכל חומר כימי אחר שווה לשימוש בנ"ל.

בסוד נגה, כי בכל ערב שבת הכיור מנוקה עם מים, אמה ו - - אקנומיקה ולא קורה כלום
האם האו צודק ויש דרך לתבוע את התיקון או שאין מה לעשות חוץ מלשלם על שיש חדש?
נודה לכל תשובה מהמומחים והמתמצאים!
יש לי שאלה חשובה- הכנתי עבור לקוחות תכניות עבודה מפורטות עם חתכים וחזיתות, תכניות חשמל ואינסטלציה.
הקבלן חתם על כל תכניותי שהוא צריך לעשות את מה שמשורטט בהם.
בנוסף, נתן הקבלן חוזה של מפרט טכני לדיירים, והם חתמו עליו.
מתברר כעת שבמיפרט היה פחות ממה שהיה אצלי בתכניות. לדוגמא: אצלי בתכניות יש קיר מפריד בין 2 מרפסות ואילו במפרט שנתן הקבלן הוא לא ציין שיבנה קיר בין 2 המרפסות.
אם כך , מה מכריע את מה? האם התכניות שלי או המיפרט שהוא נתן? יש לציין שהוא חתום על התכניות ג"כ.
בנוסף, אני נתתי יותר מ"ר ארונות ושיש ממה שהוא נתן במיפרט .
יש לציין שאני לא הכנתי מיפרט טכני מפורט מלבד פירוט כלים סניטריים,חלונות ודלתות. כל המיפרט שלי מתבסס על התכניות- כלומר: שם רשמתי שיש חברון במדרגות, שיש קיסר במטבח, איכות אריחים בתכנית רצפה וכדומה.
האם התכניות המפורטות שלי עם חתימת הקבלן נחשבות למיפרט טכני לעניין זה כך שהן סותרות ומשודרגות יותר מהמיפרט הטכני של הקבלן??
(אני שואלת כי יש להם סעיף בחוזה שאם המפרט הטכני של האדריכל משודרג יותר מהמיפרט הטכני של הקבלן הרי שהמיפרט המשודרג יותר הוא שיקבע, אך הקבלן טוען שאין מיפרט טכני מהאדריכל ואילו אני טוענת שבכזה סדר גודל של דירה אינני מכינה מפרט והכל מפורט בתכניות עצמן ועליהן הוא חתום!!)
מה האמת?? תודה לכל המנוסים שיעזרו לנו...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה