קבוצת אדריכלות ועיצוב פנים

פורום הבית של קבוצת עיצוב פנים של פרוג המאגד אנשי המקצוע מתחום האדריכלות, עיצוב הפנים, תכנון ובניה והום סטילינג.
מנהלות הקבוצה: רותי וינברג, חדוי פלבני, לינוי אלקין
להצטרפות לקהילת אדריכלות ועיצוב פנים, לחצו כאן ←

אדריכלות ועיצוב פנים >> תוכן מקצועי

תיקי עבודות של הדמיות אדריכליות >> העבודות האחרונות, תהנו!

וילה ניו-יורקית
חדר שינה Master | שילוב חומרים וטקסטורות
בדירה חדשה אנחנו רוצים לשדרג את ריצוף הקבלן. לכל הבית לקחנו 60X120 בצבע בז' חצי מבריק (מין לפטו אבל לא קליפת תפוז אלא רק לא כ"כ מבריק-אמרו שזה הכי פרקטי -כולי תקווה שאכן כך, בכל מקרה אל תתנו לי הערות לגבי זה כח כבר סגרתי ושילמתי על הריצוף הזה כך שלא יעזור להתחרט) במרפסת דמוי פרקט דק כזה, ובשירותים ריצוף מוקה חום (כי זה מה שהתאים לאריחים, השירותים לא דומים לשאר צבעי הבית אלא יהיו לבן ומוקה ) חדר הורים אנחנו רוצים להמשיך את הריצוף של הסלון 60X120 שלא תהיינה קפיצות רבות מידי. עכשיו הגענו לחדר הילדים שהוא ממ"ד כך שממילא תהיה שם קפיצה של 2 ס"מ ועולה ההתלבטות, האם לקחת ג"כ ריצוך 60X120 כמו בשאר הבית, או לבקש כרגע ריצוף סטנדרט ובהמשך להתקין פרקט אמיתי או למינציה מה שיותר יפה ואיכותי .
השאלה האם אין כאן מידי הרבה קפיצות ריצופים לדירת 3 חדרים?? מצד שני זה יצא לנו יותר זול ואולי חדר הילדים גם יראה יותר יפה וחמים, מדובר בירושלים במקום מאוד קר. מה דעתכם?? דמוי פרקט לא בא בחשבון כי את הפשוטים אני לא אוהבת והיקרים כבר במחיר של הריצוף 60X120 כך שעדיף לי לקחת אותו ולהמשיך את הבית באותו סידרה. בסה"כ אנחנו מוכנים להוסיף את המחיר גם לממ"ד (כי אם כבר, אז כבר וזהו) רק השאלה אם ממילא זה יצא יפה יותר עפ הפרקט אז חבל סתם לשלם.... (א"א לעשות את הפרקט עכשיו כי הקבלן כמובן לא יתקין אותו)
טוב עכשיו נדבר קצת על כלים.

שפכטל - מרית

את השפכטל כולכם מכירים. יש כל מני מידות וכדאי להצטייד בשני גדלים
לפחות. אל תקנו שפכטל זול מדי, ושתהיה קצת גמישות.

נייר שיוף.

אחרי שעשיתם תיקונים בקיר/תקרה, תשייפו עם נייר שיוף. בעיקרון, אם
עובדים עם "קלסימו/צלוטיט, נייר 120 יהיה בסדר.
החלקות עם שפכטל אמריקאי, 180-220 יהיה בסדר.

ככל שמס' הנייר גבוהה יותר, כך הנייר עדין יותר, ונועד לפינישים עדינים
יותר. ככל שהנייר עדין יותר, הוא נוטה להיסתם מהר יותר, אל תזרקו מיד,
תנו כמה פליקים ותמשיכו לשייף.

מברשות.

בעיקרון, מברשות משיער טבעי, הן מברשות איכותיות.
מברשות גדולות מגיעות עם שיער של החיה המשוקצת...

מברשות קטנות, כאלו שתשתמשו איתם לפינות, גם
הם צריכות להיות איכותיות, ואני ממליץ לכם על הסינטטיות של
"פאר" (העלתי תמונה פה), אתם ממש תהנו מהם.

רולרים.

ברולרים יש כל מיני איכויות וסוגים. אני ממליץ מאד על רולר
שנקרא אולטרא של "פאר" אתם תהנו מהם.
(ואגב, הם עשויים משיער כבש)

רולר זול יעשה לכם צרות, לא ממליץ.

שטיפת כלים

אם תשתפו טוב את הכלים שלכם, הם יחזיקו לכם שנים!
את המברשות והרולרים, תשתפו עם הרבה מים וסבון.
את המברשות תנערו היטב, ואת הרולרים...

עכשיו אני ילמד אותכם פטנט:
אחרי ששתפתם את הרולר היטב עם מים וסבון, סחטו היטב,
ואז בתוך האמבטיה, תצמידו מקדחה (בלי מקדח רק את הראש (פוטר))
לקצה הרולר, תפעילו עד שהרולר יתפוס תאוצה, וכך תקבלו סחיטה
יפה שתשמור על הרולר שנים!!!

(זהירות! לעבוד עם ידיים יבשות שלא תתחשמלו!!!)

חשוב שהשטיפה הראשונית תהיה יסודית, ולא להשאיר מברשות ורולרים
לא שטופים בין שכבה לשכבה!

סכין פוליש.

אני ממליץ על סכין שנקרא "אולוויז טולז" מעולה לניקוי
צבע מרצפות/זכוכיות, ואיתו תוכלו לנקות גם את השפכטלים!

בהצלחה!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה