קהילת דיגיטל ואינטראקטיב

פורום קהילת אנשי המקצוע מתחום האינטרנט: מעצבי אתרים, מתכנתים ומפתחים, אנשי UX-UI, וכו'. הכתיבה בפורום הינה לחברי הקהילות המקצועיות של פרוג.
מנהלת הפורום: סיון
להצטרפות לקהילת מפתחי אתרי אינטרנט, הקש כאן
להצטרפות לקהילת ux-ui, הקש כאן

בניית אתרים וחוויית משתמש >> תוכן מקצועי

תיקי עבודות של עיצוב אתרים >> העבודות האחרונות, תהנו!

SHUGE שפרה כהן.png
SHUGE שפרה כהן 01.png
אומנות האופציות שפרה כהן.png
WhatsApp Image 2026-03-10 at 2.11.40 AM (1).jpeg
WhatsApp Image 2026-01-07 at 11.45.24 AM.jpeg
קלף קליין.jpg
בראש פתוח.jpg
מכון ספורנוקטן.jpg
לב גדול.jpg
בלוי ספרים.jpg
הצגת אתר תדמית משרד שמעוני5.jpg
WST השקעות נדלן בדובאי-3.png
WST השקעות נדלן בדובאי-2.png
WST השקעות נדלן בדובאי-1.png
WST השקעות נדלן בדובאי.png
הצגת פרוייקט ישראל דיזקינד 4.png
  • 13K
  • רוט אלבומים בשיתוף פרוג
    בשיתוף פעולה מיוחד עבורכם, כרטיס מועדון שמקנה כל חודש הטבה מיוחדת עבורכם - הפרוגיסטים!

הטבת החודש:
    קאפה עץ מתנה - על כל הזמנה של אלבום דיגיטלי

את הכרטיס המועדון ניתן לקבל ללא עלות במשרדי פרוג
    או בפניה למייל: <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

רוט אלבומים התפרסמה בעולם הצילום המקצועי בזכות המוטו המוביל את בית העסק: איכות ושירות ללא פשרות.

מאות צלמים מהשורה הראשונה בתחום – בארץ ובעולם – הינם חלק בלתי נפרד מחוג הלקוחות הרחב של רוט אלבומים הודות לאיכות האלבומים היוקרתיים, ההדפסות המקצועיות, סדרות הדגמים ומגוון הגדלים הרחב שהינם יסוד עיקרי ברוט אלבומים.

בזכות ההקפדה המקסימלית על איכות החומרים, והמכונות הטובות בתחום ההדפסות, ידועים אלבומי רוט אלבומים בחוזקם מחד ובמראם המשובח והיוקרתי מאידך.

במגוון הכריכות הייחודי הרחב מופיעים דגמים קלאסיים, מודרניים, מהודרים ובלעדיים ואף כריכות המותאמות אישית ללקוח, כך שכל לקוח מוצא את מאווייו באלבומים.

רוט אלבומים מתייחדים בעולם האלבומים בעיצובים שונים ומיוחדים, בגרפיקה מקצועית בהתאמה אישית ובשירות עם חיוך, כי אנחנו אוהבים אנשים!!
    בקרו אצלנו באתר והתרשמו ממגוון המוצרים שלנו:
    http://www.roth-albums.com/
    0 תגובות
  • 473
  • רוט אלבומים בשיתוף פרוג
    בשיתוף פעולה מיוחד עבורכם, כרטיס מועדון שמקנה כל חודש הטבה מיוחדת עבורכם - הפרוגיסטים!

הטבת החודש:
    קאפה עץ מתנה - על כל הזמנה של אלבום דיגיטלי

את הכרטיס המועדון ניתן לקבל ללא עלות במשרדי פרוג
    או בפניה למייל: <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

רוט אלבומים התפרסמה בעולם הצילום המקצועי בזכות המוטו המוביל את בית העסק: איכות ושירות ללא פשרות.

מאות צלמים מהשורה הראשונה בתחום – בארץ ובעולם – הינם חלק בלתי נפרד מחוג הלקוחות הרחב של רוט אלבומים הודות לאיכות האלבומים היוקרתיים, ההדפסות המקצועיות, סדרות הדגמים ומגוון הגדלים הרחב שהינם יסוד עיקרי ברוט אלבומים.

בזכות ההקפדה המקסימלית על איכות החומרים, והמכונות הטובות בתחום ההדפסות, ידועים אלבומי רוט אלבומים בחוזקם מחד ובמראם המשובח והיוקרתי מאידך.

במגוון הכריכות הייחודי הרחב מופיעים דגמים קלאסיים, מודרניים, מהודרים ובלעדיים ואף כריכות המותאמות אישית ללקוח, כך שכל לקוח מוצא את מאווייו באלבומים.

רוט אלבומים מתייחדים בעולם האלבומים בעיצובים שונים ומיוחדים, בגרפיקה מקצועית בהתאמה אישית ובשירות עם חיוך, כי אנחנו אוהבים אנשים!!
    בקרו אצלנו באתר והתרשמו ממגוון המוצרים שלנו:
    http://www.roth-albums.com/
    0 תגובות
    שלום
    אשמח לקבל עצות טובות לגבי הקמת אתר למכירת תמונות אמנות שלי. האתר חיב להיות ואוו...
    קיבלתי הצעה מחברת קידום נט - אני מצרפת אותה כאן.
    קשה לי להחליט אם זו הצעה טובה. האתרים שלהם נראים נחמד אבל זו תבנית מוכנה, למרות שהם אומרים שיתנו לי עיצוב גרפי עם התאמה אישית. האם כדאי ללכת על זה? כי אין לי תקציב ענק לבניית אתר עם גרפיקאי אישי. האם נראה לכם שדמי האיחסון והשרות כאן הם סבירים? כרגע, יש לי אתר תמונות בתוך אתר קבוצתי,(
    http://my.misgeret.co.il/oritmartin/PicWhatNew.php)
    ואני מעוניינת גם באתר אישי.
    להלן ההצעה שלהם:

אתם זכאים שנבנה לכם אתר על חשבון החברה שישמש אותנו לקטלוג אתרי 2014,

מצורף תנאי ההטבה לבניית האתר רק ב 0 ₪ (במקום 3,950 ₪),

ההטבה כוללת:

· עיצוב אתר ברמה הגבוהה ביותר - הגרפיקאיות והמתכנתות בסטודיו על חשבוננו.

· הוספת עמודי תוכן עצמאית ללא הגבלה.

· פתיחה של גלריה ראשונה חינם.

· הזנת תכנים מקצועית של עד 5 עמודים.

· הקמת קטלוג מוצרים עם דף נפרד לכל מוצר.

· פתיחת ארבע קטגוריות ראשוניות בקטלוג.

· שירות הזנת 10 מוצרים ראשוניים בקטלוג.

· האתר תואם לכל הדפדפנים הקיימים (עולה גם באייפדים ואייפונים).

· אופטימיזציה מלאה לגוגל, הגדרת מילות מפתח בלתי מוגבלת (תגי מטא).

· מערכת ניהול ועריכת תוכן האתר באופן עצמאי, ידידותית ופשוטה לתפעול.

· שרות הדרכה לשימוש במערכת ניהול התוכן והזנת מוצרים בקטלוג - עד 3 שעות.

· האתר מאובטח בטכנולוגיה חדשנית ועדכנית.

· כתובת מקוצרת קבועה (סאב דומיין) - חינם.

· שירות לקוחות ותמיכה טכנית.

לצורך הפעלת האתר נדרשת חבילת אחסון ואחזקה;

נא בחרו את סוג חבילת האחסון ואחזקת האתר המועדפת עליכם:

· מוזל 24: רק 99 ₪ לחודש למשך 24 חודשים (99*24=2,376 ₪)
    · בונוס 36: רק 89 ₪ לחודש למשך 36 חודשים (89*36=3,204 ₪) + דומיין מתנה ל 3 שנים!!!

+ הטמעה של מערכת איקוויד בעלות ח"פ של - 500 ש"ח
    + תשלום חודשי לחברת אקוויד, לפי חבילת המוצרים שתבחרו ,
    עד 10 מוצרים – ללא עלות ,

מ 10 עד 100 מוצרים כ 12 דולר.

100- 2500 מוצרים כ 30 דולר.

להלן 2 דוגמאות לאתר + קטלוג אקוויד :

http://almajewelry.co.il/

http://nuna-he.co.il/

אני מודה לכם מראש על העזרה
    אורית מרטין
  • 547
  • http://www.hamaasrot.co.il/

אני באמצע להכין את האתר הנ"ל ולפני שאני מקבלת הארות(זה השלב הבא) הייתי שמחה לקבל עזרה קטנה:
    אני מנסה לשנות את הסגנון של התפריטים: להוריד את הפס התחתון שמופיע במעבר ולעגל את המסגרת.
    התבנית היא titanum מבית pojo ואני מעדיפה לעשות זאת בלי הftp יש דרך כזו?
    ניסיתי דרך הlive css ולא נראה שזה משפיע.
    תודה רבה
    0 תגובות
    הבוקר, לפני שעתיים אני מקבל לכתובת המייל הישנה שלי דואר מאחד בשם ניר (מי שירצה פרטים יותר מדוייקים, באישי) שעיסוקו הוא השכרת רכבי פאר בכל העולם, והוא מבקש שאשלח לו חומר מקצועי בתחום עיסוקי - בחינם.

הנה הציטוט מהמייל שקיבלתי:

לא כל כך הבנתי מה הוא רוצה, והשבתי לו במייל חוזר שאני לא מכיר אותו, ואם הוא רוצה חומר מקצועי או עבודה, זה בתשלום. לגיטימי, לא?!

מי אתה? מי זו מיכל? מהיכן אתה מכיר אותי? מאיפה קיבלת את כתובת המייל שלי?
    ובכלל, אני מתפרנס מהתחום הזה, מהאפיון, מהפיתוח ומהדרכה בתחום הזה. ואתה בטח מבין, שלא יתכן לעבוד או לחלק חומר מקצועי - בחינם. אני כורת את הענף שעליו אני יושב...
    במידה ואתה מעוניין שאעשה לך איזו עבודה, או הדרכה בתחום, אני מזמין אותך לפרט קצת יותר, ואשלח לך הצעת מחיר הוגנת.
    יום טוב
    שמואל

בינתיים, ערכתי חיפוש קצר בפורום, והתברר שהצעתי לפני כשנה את עזרתי, לסטודנטית שלמדה את התחום בפרוג, (כדאי שתקראו היטב את תגובתי, כי גם שם לא זרקתי חומר מקצועי לאוויר - סתם כך), ומגיע בן אדם ומנסה פשוט לנצל את טוב הלב. הנה קישור לאשכול המדובר.

והרגע קיבלתי ממנו מייל חוזר. לא שיניתי כלום.

תודה אבל לא תודה
    אתה טיפוס שלילי, ולא בא לי בטוב
    שיהיה לך בהצלחה בהמשך

אני עדיין קצת בהלם מהבוטות ומהנבזות. אגב, מדובר באדם שמשתייך לציבור הכללי, (ראיתי את הסטטוס שלו בגוגל+). וכל זה בעידן בו התקשורת והממשלה פועלים בליבוי יצרים נגד הצבור החרדי שחי על חשבון הצבור הכללי. אז הנה לכם, מי הנצלן, העלוקה והטפיל. מי חי על חשבון מי.

באופן אישי לא הגבתי לו. התגובה היחידה שלי לתכתובת הזו, זה כאן בפורום. לשתף. לכאוב אתכם ביחד את המצב, ולשמוח שלא שם חלקנו כמותם.
    • תודה
    Reactions: ישא ברכה1 //
    23 תגובות
    סבב שני
    לאחר חלוקה של כמה עשרות חבילות אחסון למסגרת הפיילוט
    אנו ממשיכים בחלוקה של סבב שני

שרת אחסון חברתי מבית "פרסום יהודי"
    אז מה זה כולל?

אחסון אתרים חינם!!! לעמותות וארגונים (רשומים) כולל תיבות דואר והגדרות מתקדמות
    אחסון חינם לשנה לעסקים קטנים ובינוניים! (לחבילה בסיסית)
    והוזלה משמעותית בחבילות מתקדמות ובחבילות המשך

בשלב ראשון יהקמנו שרת שיאוחסן בחוות שרתי 012 בישראל. ובעל משאבים מוגדלים בתצורת LINUX

בשלב שני יוקם בימים הקרובים גם שרת מקביל בתצורת windows

אז.........
    אם אתם בונים אתר לעמותה, ארגון או עסק קטן
    נשמח לתת לו את האחסון בחינם!! וללא כל התחייבות
    לפניות בנושא <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

מגבלות:
    אחסון לעמותות בחבילה של עד 500MB
    אחסון לעסקים קטנים בחינם! עד 250MB
    האחסון כפוף לתקנון החברה ולמגבלותיה, וכולל תמיכה טכנית במייל בלבד! ומחייב הצבת "לינק" לאתר שיוקם לטובת המיזם.
    השירות אינו מציב פרסומות או משהו דומה באתרים.

רישום לחבילת עמותות
    http://jhost.co.il/cart.php?a=add&pid=24
    רישום לחבילת עסקים
    http://jhost.co.il/cart.php?a=add&pid=23

הכל חינם!!!
    בס"ד

ראשית כל, אני מקווה שהנושא יעניין אתכם, הפוסט בא במטרה לשבור קצת שגרה מכל תכני הווב שיש לנו כאן :)

מאז ומעולם היו משתמשים בהצפנות שונות, על מנת להסתיר מידע שנפילתו לעיניים הלא נכונות, היו מהוות נזק.
    תחום ההצפנה מקיף מגוון שיטות לשיבוש והסתרת מסרים מעיניי מי שאינו מיועד לכך ואנו בפוסט זה ניגע ב-2 סוגי שחלוף קלים (אתב"ש, אלב"מ) וצופן הזזה (צופן קיסר) ובמידה וזה באמת יעניין אתכם, אכתוב עוד פוסטים בנושא.

מהו צופן שחלוף?
    בהצפנה מסוג צופן שחלוף, מה שקורה בעצם פשוט מאוד: כל אות במסר המקורי, מוחלפת באות אחרת ו/או בסימן אחר ועל כן השם שחלוף.
    אחת משיטות השחלוף העתיקות, מופיעה בספר ירמיהו 3 פעמיים ונקראת אתב"ש וכדי להצפין בה (בהצפנת אתב"ש) יש לכתוב את אותיות הא"ב בשתי שורות נפרדות, כאשר הראשונה מופיעה מההתחלה לסוף (בסדר הרגיל) ואילו השנייה מופיעה בסדר הפוך, משמע מהסוף להתחלה.

(התמונה נלקחה מוויקיפדיה)

ההצפנה מתבצעת על ידי החלפת האותיות בטקסט המקורי, באות המקבילה אליה בטבלה* וכך מתקבל מסר מוצפן באתב"ש.
    לדוגמה: פרוג = וגפר = אתב"ש.

*טבלה - הטבלה הינה מפתח ההצפנה. באמצעות המפתח, נדע באיזה אות לשחלף את אותיות הטקסט המקורי. כלומר, הטבלה שלנו נקראת מפתח אתב"ש.

ירמיהו, פרק כ"ה, פסוק כ"ו:
    נשאלת השאלה, מי אתה מלך ששך ומהי ארצך? ובכן, בהצפנת אתב"ש, מהי ששך (היעזרו במפתח ההצפנה שלנו) ?
    הערך "ששך" בהצפנת אתב"ש הינו "בבל" שכן- מלך ששך, הינו מלך בבל.
    וכן, ניתן לאשר כי ששך היא אכן בבל מפני שבפרק נ"א בפסוק מ"א נאמר:
    "איך נלכדה ששך ותתפוס תהילת כל הארץ, איך הייתה לשמה בבל בגויים"
    אגב, בפסוק הפתיחה של אותו הפרק, ישנה הצפנת אתב"ש נוספת, מוזמנים לפענח:
    "....הנני מעיר על בבל ועל יושבי לב קמי רוח משחית"
    מפתח שחלוף נוסף נקרא אלב"מ, שכן בשחלוף זה מחלקים את אותיות הא"ב ל-2: א'-כ'
    ל'-ת'
    וכך נראה מפתח ההצפנה שלנו:
    א ב ג ד ה ו ז ח ט י כ
    ל מ נ ע פ צ ק ר ש ת

כאשר האות כ' והאות ת' מחליפות זו את זו וכן הלאה.

צופן קיסר - צופן הזזה (Shift)
    כאן הנושא מתחיל לקבל קצת אקשן :)
    צופן קיסר נקרא על שמו של יוליוס קיסר, היות והוא הראשון שהשתמש בסוג צופן זה להעברת מסרים סודיים לשלטונות רומא כבר לפני 2500 שנה וגם הוא הינו סוג של שחלוף.
    מפתח הצופן, הינו מספר (בשונה מאתב"ש ואלב"מ) שידוע רק לשולח המסר ולנמען ואיתו ניתן לפצח את ההצפנה, משמע- אם מפתח ההזזה שלנו הוא +1, אז לצורך ההצפנה מחליפים כל אות בא"ב באות שאחריה. וכפי שהבנתם, מספר המפתח מציין את שיעור ההזזה של הא"ב, שמוגבל דרך אגב ל-21 ואילו בא"ב הלטיני ל-25.

וכעת, נשלב קצת PHP על מנת ליצור צופן קיסר:
    PHP:
    function caesar($text,$key)
    {
        $abc        =   array("א","ב","ג","ד","ה","ו","ז","ח","ט","י","כ","ל","מ","נ","ס","ע","פ","צ","ק","ר","ש","ת");
        $strlen     =   strlen($text);
        for($i = 0; $i < $strlen; $i++)
        {
            if(eregi("ם",$text[$i]))
            {
                $text[$i]       =   str_replace("ם","מ",$text[$i]);
            }
            if(eregi("ן",$text[$i]))
            {
                $text[$i]       =   str_replace("ן","נ",$text[$i]);
            }
            if(eregi("ץ",$text[$i]))
            {
                $text[$i]       =   str_replace("ץ","צ",$text[$i]);
            }
            if(eregi("ך",$text[$i]))
            {
                $text[$i]       =   str_replace("ך","כ",$text[$i]);
            }
            if(eregi("ף",$text[$i]))
            {
                $text[$i]       =   str_replace("ף","פ",$text[$i]);
            }
            if(in_array($text[$i],$abc))
            {
                $place   =   array_search($text[$i],$abc);
                $new     =   $place+$key;
                if($new > 22)
                {
                    $new    =   $new-22;
                }
                echo str_replace($abc[$place],$abc[$new],$abc[$place])," ";
            }
            else {
                echo "חלק ממחרוזת הטקסט שלך אינה נמצאת במערך, ייתכן כי מדובר בטקסט שאינו בעברית";
            }
        }

}
    כשהקריאה לפונקציה בצורה הבאה:
    PHP:
    caesar("פרוג",10);
    סיכום פוסט:
    לצפנים, בדרך כלל יש שני מרכיבים, אלגוריתם ומפתח. במקרה שלנו, בצופן קיסר, האלגוריתם הוא "הזזה" והמפתח מפרט בכמה יש להזיז. באתב"ש ובאלב"מ האלגוריתם זהה, "שחלוף" אך המפתח שונה (שחלף א' עם ל' לעומת א' עם ת')
    במידה וזה מעניין אתכם, אפרט עוד על צופן יוליוס קיסר, כשר ניתן להמיר אותיות במספרים ולבטא את אלגוריתם ההזזה בנוסחה מתמטית, צפני ערבול ושיפורם לצופן קיסר.

מוזמנים להגיב, לתקן ולשאול שאלות :)
  • 688
  • 0 תגובות
    בס"ד

בתור בונה אתרי וורדפרס, יוצא לי לעיתים קרובות לבטל את האפשרות של תאריך פרסום הפוסט, בעיקר כשמדובר באתרים סטטיים ותדמיתיים.
    מצד שני, בתור גולשת, נראה לי שמדובר בנושא בעייתי מאד!
    אני מחפשת תשובה לנושא מסויים, קוראת מאמר ארוך ומייגע, מנסה להגיע לשורה האחרונה, רק כדי לגלות בסוף שכל מה שקראתי מעודכן ל2002!!!
    כשמדובר בתשובות בפורומים למיניהם, ניתן עוד בקלות יחסית לראות את תאריך פרסום ההודעה. (אם זוכרים להסתכל עליו לפני שמתקינים את התוכנה שהומלצה שם, שתואמת windows 3.1.1...)
    אבל לעיתים קרובות, בכתבות או מאמרים שמפורסמים על ידי האתר עצמו, ואפילו באתרים רשמיים של חברות גדולות, לא מופיע תאריך, או שהוא מופיע בקטנטן בפינה דחוקה, כשחוסר הרלוונטיות של הכתוב מתגלה רק לאחר בזבוז זמן יקר ועוד.
    אני פונה בזאת לחברת גוגל העולמית, לדרדר משמעותית את קידומם של אתרים שתאריכי הפרסום שלהם אינם מופיעים, או שהם לא ברורים מספיק, ולהתחיל בכך שתציינו את תאריך הפרסום הזה כחלק אינטגרלי מהתקציר בתוצאות החיפוש, ותחסכו מאיתנו זמן יקר ובלבולי מוח.
    תודה.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה