קהילת דיגיטל ואינטראקטיב

פורום קהילת אנשי המקצוע מתחום האינטרנט: מעצבי אתרים, מתכנתים ומפתחים, אנשי UX-UI, וכו'. הכתיבה בפורום הינה לחברי הקהילות המקצועיות של פרוג.
מנהלת הפורום: סיון
להצטרפות לקהילת מפתחי אתרי אינטרנט, הקש כאן
להצטרפות לקהילת ux-ui, הקש כאן

בניית אתרים וחוויית משתמש >> תוכן מקצועי

תיקי עבודות של עיצוב אתרים >> העבודות האחרונות, תהנו!

SHUGE שפרה כהן.png
SHUGE שפרה כהן 01.png
אומנות האופציות שפרה כהן.png
WhatsApp Image 2026-03-10 at 2.11.40 AM (1).jpeg
WhatsApp Image 2026-01-07 at 11.45.24 AM.jpeg
קלף קליין.jpg
בראש פתוח.jpg
מכון ספורנוקטן.jpg
לב גדול.jpg
בלוי ספרים.jpg
הצגת אתר תדמית משרד שמעוני5.jpg
WST השקעות נדלן בדובאי-3.png
WST השקעות נדלן בדובאי-2.png
WST השקעות נדלן בדובאי-1.png
WST השקעות נדלן בדובאי.png
הצגת פרוייקט ישראל דיזקינד 4.png
אני חדשה כאן, מקווה שאעמוד בכללים ושהגעתי לפורום הנכון... (?)
אני משתפת אתכם במסקנות שלי ביחסי מנהל פרוייקט - גרפיקאית מול מתכנת האתר - אשמח לשמוע אתכם - המתכנתים וגם בכלל...
כבר שנים שאני מעצבת אתרים כפרילנסרית והיו לי נסיונות רבים מול מתכנתים
מנסיוני למדתי שכדי להרים אתר מצליח ורציני אני צריכה מתכנת/ת ש....
1. שלא עובד כשכיר ובערב משלים הכנסה - כי הוא צריך להיות זמין גם בשעות היום וגם שיהיה לו מספיק שעות לעבוד על האתר ולטפל בבעיות בתקופת הפיילוט ובכלל.
2. שמכיר ויודע את העבודה שלו וכשאני מגישה לו סקיצה הוא יעשה את האתר בול על קסקס כמו הסקיצה
3. שרוצה ומעוניין ללמוד ולפצח דברים שהוא לא יודע לעשות - זה ברור למה...
4. שיהיה בעניין UI וירצה ליצור ממשק ניהול ידידותי ונכון למשתמש - גם אם הממשק ניהול שלו משתפת את כל האתרים שהוא בונה (שכל לקוח יראה רק את מה שמתאים לו).
5. הוא צריך להיות רציני שעונה על מיילים גם אם זה אומר "לא אוכל לטפל בזה ביומיים הקרובים" או "לא מתאים לי" או "זה יעלה לך X תוספת לבצע דבר כזה" זאת אומרת שיגיב לעניין וישים את הדברים על השולחן בלי להתחמק או לא לדבר ברור.
6. ושיהיה פרפקציוניטס - חשוב לו לעלות אתר לאויר כשהכל פיקס עד הפיקסל האחרון.
האם אני אימת המתכנתים?
האם אני ריאלית?
אשמח שתאירו אותי מנסיונכם שלכם...
תודה
שלומית
  • 583
  • מפגש ראשון
    הוא השבוע ביום חמישי. הוא יתקיים בצפון הרחוק.
    המפגש יהיה עם הרצאות פתיחה
    הרצאה ראשונה: על מערכת דרופל ותבנות עם סקירה על
    Global-eDocs
    הרצאה שניה: על כתיבת sass שזה בעצם css מקוצר ומגניב.

ואז לימוד בחברותא. שזה בעצם לוקחים אתגר בקבוצה ומנסים ליישם אותו בדרופל.

קישור למידע מורחב על האירוע לחץ כאן

ערב שני יתקיים
    ב28 לפברואר יערך ארוע במרכז הבינתחומי בהרצליה..
    הקונספט מורכב מ3 הרצאות שיתנו לכם כלים ראשוניים (ומאוד בסיסים) לבנות אפליקציה מבוססת phonegap שתתחבר לשרותי רשת (מבוססי node.js ו mongodb) ונראה איך דרופל יכולה לעדכן את שרותי הרשת האלה.

לינק למידע נוסף על האירוע. לחץ כאן

למי שיש מידע נוסף על אירועים מעניינים, מוזמן להעלות אותם.
    0 תגובות
    אני צריכה לבנות מחדש את האתר של הסטודיו שלי, שהוא אתר תדמית. חשבתי לבנות את האתר על וורדפרס, כדי ללמוד את המערכת הזאת אחת ולתמיד, ואשמח אם בעלי הנסיון ביניכם יוכלו לעזור לי עם הבנת תהליך העבודה-

1- האם אני אמורה לבחור תבנית ואחר כך לחשוב איך לשנות את העיצוב שלה?
    2- כל תבניות הWP שראיתי, מבוססות על המון טקסט (בלוגים), ואני צריכה ממש מעט טקסט בכל דף. אין תבניות שמיועדות לאתרים מעוטי-טקסט?
    3- האם אני אמורה לחפש תבנית שמכילה גלריה, או שאפשר למצוא תבנית שמוצאת חן בעיניי, וגלריה שמוצאת חן בעיניי, ולשלב ביניהן?
    4-הבנתי שכדי לראות איך התבנית עובדת, אני אצטרך להתקין אותה על השרת שלי, כי אי אפשר לראות את זה במחשב. מה הקטע? על כל שינוי קטנטן שאעשה אני צריכה להעלות לשרת? אין פתרון יותר נוח?
    5- אולי עדיף לעצב לבד ולתת למפתח לחשוב איך להתקין רכיבי WP בתוך התבנית שתצא? או שיוצרי התבניות חשבו כבר על כל סוגי העימוד האפשריים, וסתם חבל על האנרגיות?
    6- והכי מפחיד- קראתי את
    הכתבה בדיון שהיה כאן לא מזמן. איך יודעים שהתבנית שרכשתי מותרת לעבודה ולא תעשה לי בעיות?

כל תובנה או רעיון שיש לכם יתקבל בברכה.
    תודה!
    אז הגעתי לשלב המבצעי של הפרוייקט.

חסר רק דיבוג טוב.

אני יעלה בע"ה את הפרוייקט לgit

פתחתי שירות בשביל זה בכתובת הזאת

http://time.613m.org/shabat/service?cmd=check_sh&format=json&ip=24.24.24.24&time=1328822702

וזה ההסבר בקצרה.

פרמטרים - בקשה

cmd (חובה)
    ערכים: check_sh (בדיקה האם שבת)

format (רשות)
    ערכים: json (ברירת מחדל) , url , txt

ip (רשות)
    בברירת מחדל הוא לוקח את הip של המבקש לכך חישוב הזמנים יהיה לפי המבקש . אלא אם כן צוין ip

time (רשות)
    בברירת מחדל לוקח את זמן השרת UTC אפשר להכניס ערך בשביל לדבג את המערכת.

פרמטרים - תשובה

val = הגדרת ערך לטווח זמן true לפתוח false לסגור
    timestart = תחילת זמן ההגדרה
    timeend = זמן תפוגה של ההגדרה
    timenow = זמן UTC של השרת
    res_time = זמן שלקח לשרת לייצר את התשובה לא כולל זמן שליחה וקבלה.

השירות עדין נסיוני יתכן שיהיה שינויים בכתובת השירות.

הנה קוד php לדוגמא שמשתמש בשירות
    צפה בקובץ המצורף 117348
    מה שצריך בשביל להשתמש להמציא שם קוד כל שהוא ולהכניס את זה בenter your key כדי שזה יהיה מאובטח.

אני לא יודע אם זה פוגע בקידום אתרים
    צריך לברר האם הפניה בקוד 307 שאומר הפניה זמנית הורס בקידום אתרים או לא.

בעז"ה נפתח לזה אתר שיסביר את השימוש. ונוסיף עוד אפשרויות גם עם js וגם בדיקת useragent בשביל מנועי חיפוש.

אם יש לכם הצעות לשיפור תציעו.

השירות בחינם לשימוש לא מסחרי, אין אחריות על השימוש בשירות. אין התחיבות שהשירות יפעל תמיד.
    אקדים ואומר שעד כה בניתי עשרות אתרים, אבל נס כזה, זו פעם ראשונה שחוויתי ואני שמח לספר לכם על-כך ואולי לשמוע את דעתכם המקצועית.

אתמול סגרתי חוזה עם לקוח להקמת אתר חדש, רכשנו את הדומיין ובו במקום התחלתי לבנות את האתר על מערכת ניהול תוכן (לא אעשה פרסום, אבל מי שמכיר יזהה מייד במה מדובר)
    לפנות ערב סיימתי את האתר (בעיצוב בסיסי ביותר) לאחר כמה שעות אני בודק, ואופס האתר באוויר עם הדומיין שרכשתי רק כמה שעות קודם.
    כמה שעות יותר מאוחר האתר כבר מופיע בגוגל, הרצתי היום בדיקה site ולא יאומן גוגל סרק כמעט את כל העמודים.
    1. מעולם לא נתקלתי במציאות שדומיין חדש פעיל תוך פחות מ-12 שעות.
    2. מעולם לא נתקלתי שגוגל אוכל את האתר גם כן בפחות מ-12 שעות.

הסברים? אין לי. ועכשיו לכל המלעיזים על המערכת ניהול תוכן הנ"ל, הוכח פעם אחר פעם שהיא מהטובות ביותר...

והנה האתר:
    http://www.bodytest.co.il

האתר עוסק ב: מאמן כושר אישי, אימון כושר לילדים, אימון קבוצתי, הכנה לצבא.
    בחודש הקרוב נעבוד על עיצוב מקצועי ואז נעלה לאוויר. בנתיים שגוגל יאכל את האתר ויתחיל להביא עבודה ללקוח...
    אחרי הבלוג של בלאק ג'ק הגיע הזמן לשתף עוד בלוג - הבלוג של טל פריהר http://www.xrumer.co.il

הבלוג היחיד בארץ שעוסק בקידום אתרים אוטומטי (אם לא שמעת על זה, כדאי שתתעורר), מומלץ ביותר.

רק המלצה: למי שאין ידע בסיסי בתוכנות שמובאות בבלוג עדיף שלא יעשה בהם שימוש (לפחות לא על אתרים שלו ;) )
    רציתי לעשות חסימת אתרים בשבת בקוד פתוח אז ביררתי קצת וזה מה שעשיתי.

פתחתי פרוייקט בgit בקישור הזה.

https://github.com/magicode/SourceOfBlessing

בשביל לחשב כניסת שבת בכל מקום צריך פונקציה שמחשבת שקיעה ולדעת את מיקום האי פי
    כדי לחשב את השקיעה שבאותו מקום.

בשביל למצוא מיקום ip
    מצאתי מחלקה עם db שמתעדכן מדי פעם של maxmind

המחלקה היא בphp והdb הוא בקובץ dat 26 mb

בשביל שהסריקה בdb תהיה מהירה הגדרתי את זה על shared memory

וזה סורק את ה db ב 0.005 שניות

בשביל לחשב שקיעה יש את הפונקציה date_sunset בphp

http://il2.php.net/manual/en/function.date-sunset.php

יש שם כמה פרמטרים שאיתם אפשר לחשב שקיעה

זמן ,קו אורך,קו רוחב, זינט

כדי לחשב צאת הכוכבים מוסיפים לזינט שהוא 90 מעלות את המעלות ששם נמצאת השמש בצאת הכוכבים. (תלוי לפי שיטות)

ניסתי לעשות פונקציה שתחבר את הכל ביחד ותתן תשובה false או true

וזה לא יצא מדיוק מה שכן שיותר טוב לא לתת רק false or true גם את הזמן התפוגה של ה boolean

אתם מוזמנים לראות את זה בgit ולתת רעיונות.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה