קהילת דיגיטל ואינטראקטיב

פורום קהילת אנשי המקצוע מתחום האינטרנט: מעצבי אתרים, מתכנתים ומפתחים, אנשי UX-UI, וכו'. הכתיבה בפורום הינה לחברי הקהילות המקצועיות של פרוג.
מנהלת הפורום: סיון
להצטרפות לקהילת מפתחי אתרי אינטרנט, הקש כאן
להצטרפות לקהילת ux-ui, הקש כאן

בניית אתרים וחוויית משתמש >> תוכן מקצועי

תיקי עבודות של עיצוב אתרים >> העבודות האחרונות, תהנו!

SHUGE שפרה כהן.png
SHUGE שפרה כהן 01.png
אומנות האופציות שפרה כהן.png
WhatsApp Image 2026-03-10 at 2.11.40 AM (1).jpeg
WhatsApp Image 2026-01-07 at 11.45.24 AM.jpeg
קלף קליין.jpg
בראש פתוח.jpg
מכון ספורנוקטן.jpg
לב גדול.jpg
בלוי ספרים.jpg
הצגת אתר תדמית משרד שמעוני5.jpg
WST השקעות נדלן בדובאי-3.png
WST השקעות נדלן בדובאי-2.png
WST השקעות נדלן בדובאי-1.png
WST השקעות נדלן בדובאי.png
הצגת פרוייקט ישראל דיזקינד 4.png
  • 428
  • מכיוון שרק משתמשים רשומים יכולים להגיב במערכת,
    יש לנו אופציה חדשה למעוניינים להצטרף:
    נמצא גם בראש הפורום.

אם עד עכשיו לא היו מאושרים במיוחד חדשים שלא היה ניתן ללמוד על המקצועיות והרלוונטיות שלהם לתחום.
    כעת בטופס החדש יהיה יותר קל להכיר ולאשר,

אז אם לא אושרתם בעבר, ייתכן מאד שהגשתם בקשה לא מאד מפורטת שאפשרה לאשר,
    מוזמנים להגיש שוב באופציה החדשה ולהתראות כאן : )

בהצלחה
    הנה רשימת מבצעים שאספתי לתועלת הציבור,
    זוכרים את זה?
    מתרגשת מההיענות!

יש לנו לוז צפוף של (פחות) משבועיים
    עם מאפיינות ומעצבות מהשורה הראשונה!
    כולן מלאות אנרגיות
    הספקים מטורפים וכרגיל - אל תוך הלילה.

עוד נקרדט בע״ה כמו שצריך את האלופות שמלוות את הפרוייקט,
    בינתיים תטעמו מהחוויה בתמונות:

1.png
    2.jpg
    Screenshot_20200902-032213_WhatsAppBusiness.jpgscreenshot_20200902-032403_whatsappbusiness.jpg

צפה בקובץ המצורף 20200902_031723 (1).mp4
    אז מה דעתכם לאתגר מתגלגל?
    מוזמנים לאתגר האיתגורים!

איך זה הולך?
    כל אחד שמוזמן כאן בתיוג - @
    נקרא לאתגר הקשור לדיגיטל (תכף הסברים) ממי שתייג אותו.

כלומר על המזמין - לתת אתגר כלשהו בשאלה/משימה (קצרצרה!)/וכדו'

בכל נושא שמקיף את הדיגיטל! שבו עוסק המתוייג (הכל ממש - אפיון/עיצוב/קידום/אתרים/אפליקציות/VR/משחקי דיגיטל/מנועי חיפוש - בקיצור תמשיכו) כך האתגר יקיף נושאים שונים.
    רק בבקשה שימו לב - לא לאתגר בצורה מורכבת, כמה שיותר זורם וקליל,
    אבל עם רעיון ועם הרבה ערך.

על כל מאותגר.ת שעמד.ה במשימה לאתגר מישהו אחר.

מה כן?
    רק נושאים שקשורים בדיגיטל (כל מה שקשור!)
    כמה שיותר מעניין וחדשני בתחום המקצועי (אבל ממש לא בתחום הצהובי!)

מה לא?
    שאלות אישיות.
    שאלות שנוגעות בעסק של המאותגר בצורה אישית.
    להשתדל לא משימות שידרשו מהמאותגר להקדיש הרבה זמן.
    שאלות עם סודות מקצוע, מספרים אישיים או הכוונה לפרוייקטים ספציפיים.
    [אלא א"כ זה משהו ידוע ציבורי]

מה עוד?
    איתגור זה אינו מחליף את השיח בהודעות הפרטיות שחסום כרגע ואינו מהווה מקום לשליחת מסרים אישיים למאותגרים.
    לכל מאותגר יש 24 שעות לענות, (במקרים כמו סופ"ש, בקשה להארכה וכדו' - ניתן גם 48 שעות).
    אם המאותגר לא הגיע לענות המאתגר יכול לבחור דמות חדשה לאתגור.
    לא ניתן לאתגר את מי שהזמין אותך.
    לא ניתן לאתגר את מי שאותגר כבר.

אם יהיה צורך נערוך/ונשנה כאן את ה׳כללים׳.

רעיונות לאתגרים?
    לא רוצה לחסום לכם את הראש,
    נלמד תוך כדי תנועה..

שימו לב מיועד לכל מי שעוסק בדיגיטל כולל תת פורום של אלמנטור, ו - ux - ui

והנה מתחילים!

מנצלת את העובדה שאני ראשונה ויכולה 'לתפוס' את
    @EPaP !
    למרות שחשבתי שאני מכירה את אפרת ומה שהיא עושה, מהר מאד התברר לי שיש לי חור גדול בהשכלה..
    התגלה לי שאפרת היא בעצם גם אסטרטגית מחוננת - עם תהליכים ופעולות שמשפיעים על העסק במספרים ממש,
    אז נכון שבכללים באתגר אסור להיכנס לפרוייקטים אישיים או מספרים,
    אבל אני מאתגרת אותך אפרת, לפתוח אשכול (וזה החלק הקל :) ) ולתת סקירה קצרה (באמת קצר) מתהליך דיגיטלי או משהו דומה מלקוח שלך לאחרונה.
    (כמובן לא חייב עם שמות! רק תהליך ורעיון)

יאלוש - יש לך אפילו יותר מ48 שעות (כי בכל אופן יום חמישי היום)
    תעמדי באתגר בגבורה - ותאתגרי את זה הלאה!
  • 222
  • היי,
    אני מעוניין לעצב מחדש את
    הבלוג שלי
    מחפש השראות למשהו אחר לגמרי מהעיצוב הרגיל והנדוש כל כך של בלוגים,
    ובעיקר משהו בלי תמונות לכל פוסט
    מכירים משהו?
    0 תגובות
    וואו האמת שלהכין חומר על גרידים זה לא משהו שניתן לתמצת. מצד אחד יש את היסטוריה המרתקת של הגריד שחבל לפספס ולתמצת בה, ומאידך יש גם מלא תוכן על שימושים נכונים בגריד באתרי אינטרנט.
    אז חילקתי את המחקר שלי לשניים.

1. ההיסטוריה של הגריד.
    2. גריד בדיגיטל.

נראה לי שאת ההיסטוריה שהיא בעצם תרגום של מאמר מרתק שחרשתי עליו באינטרנט אעלה כקובץ וורד למי שמענין אותו

~~~~~~~~~~~~~~

גרידים בעיצוב אינטרנט וממשק משתמש כיום

האם שמתם לב פעם שאנחנו גרים בגריד? גרידים בעצם מגדירים אותנו בכל תחום של החיים החל מסידור הפיקסלים על המסך בו אנחנו מסתכלים ועד לארגון הערים האורבניות בהן שוכן רוב העולם. המערכת הויזואלית הזו של חציית קווים אנכיים ואופקיים קובעת את צורתם של יותר דברים ממה שרוב הציבור שם לב.

אין פלא, באמת, שאנחנו מוצאים את עצמנו כל כך נעולים בגריד שכן אנו גם מעצבים בגריד. מהימים הראשונים של עיצוב לפרינט, מאות שנים לפני שהמונח "עיצוב גרפי" היה קיים, הגריד עזר לסייע לבתי הדפוס לסדר את פריסות העמודים שלהם.
    בכל קורס עיצוב גרפי - אחד הדברים הראשונים שתלמדו עליהם הוא פריסה בשיטת ה-"גריד". אך הדברים עלולים להתערפל במהירות. גרידים מגיעים בכל הצורות והגדלים, ויש להם היסטוריה ארוכה ומורכבת, הנמשכת חזרה לכתבי היד המוקדמים ביותר של האנושות.

בואו נגדיר קודם כל מהו גריד ואז נעבור על כמה מהסוגים החשובים ביותר של גריד המשמשים בעיצוב מודפס, אינטרנט ועיצוב ממשק משתמש. ולבסוף למי שתהיה לה סבלנות לקרוא עוד על גריד אעביר בעז"ה קובץ וורד בנפרד על ההיסטוריה הקצרה של הגריד ואיך הכול התחיל בכתבי יד מוקדמים והוצאתו הראשונה של הספר המודפס לפני שעבר אי אלו גלגולים והתפתחויותיו במאה העשרים, ואפילו מרד נגד מערכות גריד.

גריד באינטרנט
    מערכות גריד בעיצוב גרפי שרדו מאות שנים, אם לא אלפי שנים, ומתוארות בכתבי היד הקדומים ביותר . ולמרות הניסויים האנטי-עיצוביים המלהיבים של סוף המאה העשרים, ניתן לטעון כי גרידים מעולם לא היו בשימוש נרחב כמו שהן כיום.

הסיבה לכך היא הדומיננטיות של האינטרנט והמכשירים הדיגיטליים בחיינו, ובמיוחד בגלל הצורך המתהווה באתרים ובאפליקציות לשנות גודל ולעצב את עצמם מחדש כדי להתאים לכל מכשיר בו הם נמצאים (החל מטלוויזיות ענק לסמארטפונים ואפילו שעונים זעירים . מישהי אמרה רספונסיביות???!!! ( עבור מעצבי UI וממשקים בהם אנו משתמשים כיום, גרידי עמודות הן כלי חיוני ביצירת עיצובים בעלי מבנה מספיק בכדי לאפשר להם להיות גמישים במכשירים מרובים.
    אנו משתמשים בגריד כדי לנתח שטחים בתוכנות עיצוב שונות ולקבוע את תצורת הפרסומים או האתרים. אפילו אם הגריד נשאר לגמרי מאחורי הקלעים, נוכל להניח שהוא בכל זאת שם.

1597173326766.png
    ניתן לעצב אפליקציות ויישומים באמצעות גריד של 3 עמודות לנייד, ואז להפוך את העיצוב לגריד רחב יותר של 12 עמודות למסך של מחשב (דסקטופ) שולחני בדיוק כמו ב- Bootstrap או פריימוורקים שונים, דרך עבודה זו היא בסיסית ליצירה יעילה של עיצובי אפליקציות ואתרים כיום.

ההתמדה בעיצוב מבוסס גריד בעיצוב אתרים ואפליקציות היוותה אתגר גם עבור מפתחים המעצבים עיצובים סטנדרטיים לווב. בימיו הראשונים של האינטרנט, מפתחים השתמשו לעתים קרובות בטבלאות כדי לארגן פריסה . מאז, התקנים התפתחו וכעת יש לנו מערכות כמו Flexbox ו- CSS Grid המציעות מסגרת בסיסית ליישום נאמן של פריסה וורסטילית ופלקסיבילית באתרים ואפליקציות.

שיעור בגרידים – אילוץ או יצירתיות?
    לפעמים אנו חושבים על אילוצים כדבר רע - במיוחד כשמדובר ביצירתיות. אנו רוצים להיות חופשיים לבטא את עצמנו ולחקור את המעוף הפרוע ביותר שלנו עם תחושת יצירתיות.

אולם, הניסיון אומר לנו שהדברים אינם כה פשוטים. כולנו מכירים את החוויה של לשבת מול עמוד ריק ואין לנו מושג מאיפה להתחיל (במיוחד שאנו מעצבים לעצמנו). ואז כשאנחנו מתחילים, אנו חשים חסרי כיוון ונתקעים שוב במהירות. לעתים קרובות אנו לא מתקדמים ובסופו של דבר מתרחקים.

במצב זה אילוצים יצירתיים הם בעלי ערך רב. במקום להגביל את היצירתיות שלנו, אילוצים נותנים לנו נקודת התחלה ואפשרות להשקיע את החופש לחקור פתרונות אפשריים. הערך של אילוצים יצירתיים הוא מדוע מיטב המעצבים מתעקשים לעבוד תמיד מתוך תקציר עיצוב מפורט וחזק, המגדיר את דרישות הפרויקט.

מערכות גריד מספקות אילוצים לפריסה וארגון חזותי, אשר מקטינות בו זמנית את מספר האפשרויות העומדות לרשות המעצב, ובכל זאת פותחות מערך עצום של אפשרויות מוגבלות. אפילו גריד מודולארי פשוט יכול להכיל אלפי אפשרויות פריסה.

ואפילו עבור מורדים אנטי-עיצוביים כמו דייוויד קרסון, קיומם של רשתות גריד ומוסכמות עיצוב גרפי אחרות יצרו למעשה נקודת פתיחה חשובה בצורה של משהו שניתן לדחות.

5 טיפים מובילים לשימוש בגריד
    אני מקווה שנהניתם מהמחקר הקצר הזה על גריד בעיצוב. ממליצה לקרוא את ההיסטוריה המרתקת בקובץ הוורד. להרחבת הדברים, הנה 5 הטיפים המובילים שכדאי לזכור כשאתם מתחילים להתנסות במערכות גריד בעבודה שלכם.

1. תכננו כיצד גריד קשור למכולה שלו [קונטיינר – הדיב שעוטף אותו]
    יוזף מולר-ברוקמן הדגיש בספרו "מערכות גריד" כי האופן בו גריד ממוקם בתוך העמוד - כיצד מסדרים את השוליים - יכול להשפיע רבות על ביצועי הגריד הן מבחינת פונקציונאלית והן מבחינה אסתטית.
    1597173439153.png
    2. אל תעצבו עם גריד – תעצבו את הגריד
    כשפותחים מסמך חדש לעיצוב פרסום או אתר, זה מפתה להתחיל עם הגריד "הרגיל" שלנו - אולי מספר עמודות שהיינו רגילים אליהן, או רוחב המרווחים בין העמודות שאנחנו תמיד משתמשים בהם. אבל כדאי להישאר על הנייר, ולקחת את הזמן כדי להבין לאיזה סוג גריד אנחנו זקוקים באמת לפרויקט שלנו. זה יכול לחסוך לנו להינעל על גריד שלמעשה אינו מתאים עבור הפרויקט שאנחנו עובדים עליו.

1597173478794.png

3. מקמו את ההתחלה והסיום של האלמנטים בשדה הגריד ולא במרווח שבין העמודות
    יש להשתמש ב gutter - המרווח הריק בין העמודות, רק כדי להפריד בין אלמנטים. טקסט וגרפיקה יכולים להשתרע על עמודות מרובות, כמובן - אך עליהם להתחיל ולהסתיים בקצה העמודה, לא ב gutter .
    1597173517835.png
    4. אל תשכחו ליישר לקו הבסיס
    לוודא שכל הטקסט בעיצוב מבוסס עמודות ידבק בקו בסיס קבוע יכול לעשות את ההבדל הגדול בתחושת ההרמוניה והארגון שבדף. יישור לקו בסיס לעיתים קרובות נעלם מהעין בעיצוב אתרים אך בעזרת תכנון קפדני ניתן להשיג זאת.
    1597173550436.png
    5. לעיצוב אינטרנט UI, כדאי לשקול להשתמש במערכת כמו גריד של 8px
    כיום העיצובים שלנו צריכים לעבוד ולהיראות על פני מגוון מכשירים ורזולוציות מסך. שימוש בממדים ומרווחים שהם כפולות של מספר בסיס עוזר להפוך את המעברים הללו לנקיים ושיטתיים. כיום מקובל להשתמש בגריד 4 פיקסלים או 8 פיקסלים, מכיוון שמשמעות הדבר היא שעיצובים יכולים להתאים בצורה מושלמת על מסכי רטינה: פיקסל אחד במסך ברזולוציה נמוכה הופך לגריד של 2 על 2 פיקסלים על מסך ברזולוציה גבוהה.
    1597173603285.png

להלן כמה דוגמאות

1597173633645.png
    Pixelot.de מאמץ באמת את הגריד, שומר על הקו אופקי והקו האנכי גלויים

1597173662022.png
    42Angels.com מבוסס על גריד של 5 עמודות, אך משתמש גם ברקע פסיפס עדין כדי להשלים את המראה

1597173697648.pngז
    DHCreative.com שומר את זה נחמד ופשוט

המשך בהודעה הבאה
    ריקי. דחפת אותי למים.
    אז קודם כל תודה. מקוה שיהיה מעניין.

שמי שיפי רפפורט
    אני מעצבת וממתגת. בשנתיים האחרונות גיליתי את עולם הprodact -והתאהבתי בו.
    קצת מהחומרים תוכלו לראות באתר
    www.srapaport.co.il
    אני מבצעת הרבה פרויקטים ביחד עם השותפה שלי @באלמעלה - שרי גרינפלד - שבקרוב משיקה את האתר המגניב שלה

ועכשיו נתחיל לספר קצת היסטוריה.
    לפני 10 שנים, שרי הקימה אתר/בלוג שנקרא: בשמחות. היו בו שלטים ורקעים לאירועים. הטרפיק היה נחמד. במיוחד לנוכח העובדה שלא השקיעה בפרסום, אך האתר ננזח בעקבות כך, שכל לקוח, רצה תיקונים ושינויים מה שדרש התעסקות רבה שלא הצדיקה את מחיר העבודה.

ומאז יש לשרי חלום .לפתח את זה לפלטפורמה אוטומטית משוכללת ולכלי מהפכני בעולם מיתוג האירועים בציבור היהודי בכל העולם... דברים טובים קורים בשנים ושרי ואני החלטנו לשלב כוחות ולנסות להעיף את זה הלאה.
    לפני כשנה וחצי, ישנו ושרטטנו את הflow של המסכים. נוצר לנו מוצר מורכב במיוחד. כלות הפתח שלו היא מאות אלפי שקלים. הרמנו ידיים והכנסו את החלום חזרה למגירה.
    נקפוץ קדימה. לפני חצי שנה, התפרסמה מודעה מטעם מעוף בה הזמינו אנשים להשתתף באקסלטור. קפצננו על הגל.
    ראשית הצטרף אלינו נפתלי שמרלר יזם cto @רי מקס והחלטנו יחד לצאת לדרך

התקשרנו, סיפרנו. קיבלנו הערות. דיוקים. ואז למדנו את הכלל הראשון: לחשוב צריך בגדול, לבצע חייבים להתחיל בקטן.
    בשביל ליצור מוצר חייבים להתחיל עם גירסת mvp - minimum viable product, מוצר בר-קיימא מינימלי כדי שנוכל לראות שיש למוצר ביקוש לפני שמשקיעים בפיתוח הגדול.
    הנה הסבר מפורט יותר:

התחלנו את האקסלטור עם 2 מנטורים מדהימים. אדם גריי ואביגדור פקטור, למדנו המון מושגים חדשים, עשינו סקר שוק, תיקנו ודייקנו את המוצר ויצאנו לאחרונה עם גירסת mvp ראשונה. מאז אנחנו משפרים ומתקנים כל הזמן.
    הקורונה הביאה איתה המון מידע און ליין. מצאנו את עצמינו לומדות בלי הפסקה. היה מרתק! מחכים! והכי חשוב: מנוצל!

פה אשים לכן כמה כלים חשובים:
    מודל הCanvas
    1598483621040.png

הכללים של בן ווינר - מנהל שותף בקרן השקעות Jumpspeed לבניית מצגת נכונה
    1598483688569.png

להשראה, אתר עם אוסף מצגות מקוריות - Pitch Decks של כל החברות הכי חשובות בעולם!!! תוכלו לראות מאיפה כולן התחילו

תכלס, יש לכם חלום? תממשו אותו.
    הוא שואב המון זמן ותקחו את זה בחשבון.
    תשתמשו בכלים מקצועיים. תבדקו סקר שוק והכי חשוב. תבדקו איך המוצר שלכם פותר את הבעיה ללקוח הקצה. לא לכם!

לסיום
    רגע לפני שעולים לאויר רשמית אנחנו מזמינים מעצבים ומעצבות נוספים להצטרף ולמכור את העיצובים שלהן באתר ולהרוויח הכנסה פסיבית. דברו איתנו! <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>
    מספר המקומות בשלב זה מוגבל

ועוד אנקדוטה
    לפני כחצי שנה השתתפו באקתון של max ו coriander היה ממש כיף ומלא אנדרנלין.
    עלינו לגמר וביום ראשון האחרון היה סוף סוף הגשה. אמנם לא זכינו במקום
    אבל הרווחנו משם שת"פ חדש
    מה אתם אומרים! אתר ראשון שעיצבתי. אשמח לתגובות.
  • 583
  • ✅ היום חוגגים את סיום מסכת שבת! ✨

unnamed (1).jpg

בפורום הזה נולד המיזם הזה - מה יותר מתאים מלהעלות גם כאן את עדכוני הדרנא!

"ואמר אביי תיתי לי דכי חזינא צורבא מרבנן דשלים מסכתיה עבידנא יומא טבא לרבנן" (שבת קיח ב)

219 ימים עברו מאז תחילת המחזור הנוכחי של הדף היומי, והנה אנחנו נמצאים בסיומה של מסכת שניה - מסכת שבת. בהתרגשות אנחנו מרימיים 'לחיים' לכל הלומדים המסיימים את מסכת שבת בימים אלו, ושולחים אליכם איחולי הצלחה ועידוד. עלו והצליחו!

✨

על אף הקורונה וסדרי הלימוד שהשתנו בעקבות ההנחיות החדשות, הצטרפו אלינו בתקופה המאתגרת הזו כ-200 לומדים נוספים, המסמנים בקביעות את הדפים שלמדו.
    היום, נסמן בהדרנא: סיום של 2 מסכתות • ומעל 40,670 דפי גמרא שנלמדו!

✅

ההודעות ששלחתם אלינו למייל רגשו אותנו.
    שמחנו לראות מצטרפים חדשים, גם כאלו שלומדים לפי סדר לימוד עצמי הכותבים כי הדרנא משמשת אותם לסימון ההספקים בלימוד.

"אני מוסר שיעור דף היומי..
    ובימים טרופים אלו אני מוסר את השיעור מחדרי בבידוד.. דרך שיחת וידיאו בשידור חי..
    כך שהתוכנה שלכם נצרכת בימים אלה פי כמה..
    המלצתי לכל המשתתפים על האפליקציה..תודה רבה."
    אליהו

"יישר כוח על האפליקציה ממש עושה חשק להתמיד"
    חגי

"100 דף! בזכותכם!"
    מוטי

"האפליקציה היא מתוקה שיש. הרבה זמן חיכיתי שיעשו דבר כזה, אשריכם ואשרי חלקיכם"
    אהרון

"רק רציתי לכתוב לכם שאני ממש מרוצה מזה זה הסדר הכי מוצלח לסיים את הש"ס.
    ה' יעזור שבזכותכם הרבה אנשים יזכו לסיים את הש"ס"
    משה

מחר יום חדש, מתחילים מסכת חדשה! מכירים לומדים שישמחו לסמן את ההתקדמות שלהם בלימוד הדף היומי?
    שתפו אותם בקישור: https://app.hadrana.today/.

הדרנא חינמית וזמינה כאתר מותאם למובייל, תוסף לדפדפן כרום ואפליקציה לאנדרואיד (מאושר בהדרן ובעסקן).

✔ אתה תזכור את הלימוד. הדרנא תזכיר לך את כל השאר.
  • 410
  • זו לא אני - מפרסמת בשביל @זווית החמודה שפרוג חסום לה כעת

דרושה מדריכת טיולים שיודעת לערבב מלט

שלום לכן חברות!
    ותודה למנטה על השירות

זו אני זווית
    או בשמי המלא יפי שורץ
    גרפיקאית ברשמי
    ויועצת בלא רשמי...

החלטתי שאני רוצה אתר לעצמי
    ואני מנסה (אל תייאשו מראש, בסדר?)
    לחסוך במשאבים
    קרי זמן וכסף

מוכנה לנסות לבד...

או לחילופין לעשות רק את מה שנחמד...

צריכה הדרכה כללית
    קרי הסבר מושגים (דומיין אחסון שכירות...) ואיך ניגשים
    או/ו עזרה טכנית
    קרי איך עובדים בפועל איך מקימים ומעצבים וכל הדברים היפים...

ז"א מדריכת טיולים שיודעת לערבב מלט
    או בקצרה בונת אתרים (ככה קוראים לזה?)

מציעה ברטר של שירותי עיצוב / יעוץ / ניסוח / סידור ארון
    או כל מה שבא....

אומרים שאני די נחמדה... :)
    נסי אותי במייל ys64646אין לכתוב כתובת מייל
    תודה @חיוך על ההזמנה
    שמחה להיות פה שוב :)

שאלות טובות - אני אתחיל:

הקורונה תפסה את כולנו לא מוכנים
    התחושה הממשית שהכל מתנהל מלמעלה ודברים לא בשליטת בני אדם היא חוויה חזקה
    ההבנה שכל התוכניות הקרובות והרחוקות משתנות לפתע פתאום, גרמה לי להבין שזה הזמן 'להרפות' ולהתנהל בכל רגע מה נתון מה שנכון לרגע זה.

ואכן, הקורונה השפיעה על העולם שלנו בהחלט!
    סטארטאפים וחברות בתחומים מסויימים כמו רפואה רכישה אונליין עבודה אונליין וכו' קיבלו קפיצה גדולה
    החברות עבדו סביב השעון לספק את השירותים ולקדם את המוצרים
    נפגשתי בסרטון קצר שמדבר על זה, וזה מדהים.

אנחנו, כחלק מהצוות שמספק את הצד הפרונטלי, נמצאים בתוך הקלחת הזאת, וזאת הזדמנות גדולה
    אישית יצא לי להיות שותפה בפרויקטים מהסוג הזה (והכל בדדליינים לחוצים כאלה...)
    כמו אפליקציה לזיהוי מיקום של חולים (לא של משרד הבריאות - אלא אחת שרוצה לקרוא תיגר על ההיא :))
    אפליקציות בתחום הבריאות מרחוק, פרויקטים שהפכו מפיזיים לווירטואליים וכו'
    (הייתי משתפת כאן בשמחה, רק אלה פרויקטים שלא אוכל לשתף בשלב זה)

אבל מצד שני כל השוק חווה ירידה בתחומים שהם לא בשיאם בתקופה הזאת,
    כמו תרבות, תיירות, פנאי או מוצרי פרימיום שגם עכשיו אט אט חוזרים לחיים.

משהו נוסף שקרה בתקופה הזאת, זה זמן שהתגלגל חומר לימודי לרוב! וניסיתי לנצל את זה
    השתתפתי בכל מיני זומים למיניהם, הצטרפתי לשבוע העיצוב שהיה בארה"ב והיה מצוין!
    מצד שני היה גם תוכן שלא היה שווה את הזמן שלי :( לקח לי זמן לסנן וללמוד מה תורם לי ועל מה כדאי לוותר...

אז שאלת גם בקשר לפורמה
    אז זה מעניין, כי כמעט כל האירועים לקיץ כבר היו מתוכננים
    מה שהיה אפשר להעביר לעולם הווירטואלי עובר לשם, ומה שלא, נכנס למגירה עד שנחזור לשגרה
    המגזין עם המאמרים המשיך כרגיל,
    חייבת לציין, שאי אפשר להשוות בין המאמץ לארגן אירוע פיזי לבין לארגן אירוע ווירטואלי

אירוע פיזי לוקח המוןןןן זמן ומאמץ, בפרט עם הסטנדרטים הגבוהים שאנחנו שואפים אליהם
    אירוע ווירטואלי מוקפד גם לוקח זמן, בהחלט, (כולל כל הארגון של הקבוצה שהיה לפני ואחרי) אבל לא ביחס למאמץ של אירוע פיזי.
    אבל זה היה טוב בתקופה העמוסה הזאת להוריד קצת את העומס, לא נורא :)

עדיין, חייבת לציין! שאני מאמינה הרבה יותר בהשפעה המקצועית והמנטלית של אירוע שיוצאים מהבית, שנפגשים ומכירים אנשים.
    מפגשי ZOOM הם כיף, אבל הם לא יישארו איתנו לתמיד
    כנראה בעתיד נראה Mixing של גם וגם..

אה, ועוד מילה אחת לגבי ZOOM
    נראה לי שהפגישות עם לקוחות מחוץ לעיר הולכות לרדת לחצי
    ועל זה אני מברכת! כבר חודשים לפני הקורונה ניסיתי לחנך לקוחות לפגישות דרך זום ורק מעטים זרמו עם זה
    הקורונה עשתה חינוך שוק מעולה בעניין :)

ו...
    אני מתכבדת להזמין את וותיק הקבוצה
    המרצה הראשון שלי בתחום הזה :)
    @Shia

ויש לי כמה שאלות:
    - מה ההבדלים בין עבודה בחברת פרויקטים לעבודה בחברת מוצר? מה הפלוסים ומה המינוסים?
    - האם בעתיד נראה הפרדה בין מעצבי פרינט ומעצבי דיגיטל? או נעשה הכל מהכל?
    - ספר על חוויה או שתיים בעבודה בחברת אלמנטור, כאשר אתה מבין כמה המוצר משפיע על אלפי אנשים ביום יום שלהם?

ומשהו אחרון, ברשותך
    טיפ אחד קטן ושווה שתרצה לתת למעצבים שבונים אתרים באלמנטור :)

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה