קהילת המאיירים

פורום קהילת המאיירים הגדולה והמקצועית בחברה החרדית

איור ודמויות >> תוכן מקצועי

אתגרי איור

אתגרים שבועיים של אמני האיור בקהילת המאיירים של פרוג
נושאים
117
נושאים
117
יחד עם הרוחות הסוערות בחוץ נוחתת בתעופה בפינה השבועית @מלכה יזדי המדהימה,
שהאיורים שלה תמיד מזכירים לי ספרי ילדות נוסטלגיים במיוחד,
כמה רוך ותמימות...

ספרי קצת על עצמך

שלום לכולכם בקהילה הנחמדה הזו :)
הסיפור שלי גם מתחיל מגיל 0 (כמה מפתיע) ואם אחפש לשים את האצבע, אז הזיכרון שלי מגיל הגן בעניין הזה, הוא איך שאני פותחת את הטפטים ועוזרת לכולם להפריד אותם...(מוטוריקה חח) אח"כ השתכללתי וידעתי לצבוע יפה גם בתוך המסגרת...התאמתי צבעים בחבילה, ו...ציירתי אפרוחים, כל היום אפרוחים, שמשום מה שבו את ליבי...
אני חושבת שבכל אומנות לא משנה התחום, מה שהכי חשוב בתחילת הדרך זו ההכרה והערכה סביבתיים. אני קיבלתי אותם ב"ה הרבה מהסביבה הקרובה, וזה תרם רבות לביטחון שלי בתחום.
החל מגיל צעיר למדתי בחוגים רבים, וככה יצא לי להכיר הרבה טכניקות וחומרים שונים, למדתי גם אייר בראש, שמן, ועסקתי כמה שנים בציורי קיר, גם היום, שמורה לי חיבה גדולה לציור הידני, למרות שאני מאיירת בעיקר דיגיטלי.
במקביל - בגיל 20 בערך, הכרתי את הציירת אמונה שץ, ואז גיליתי כמה עמוק הוא הים, וכמה משמעותית הדרך מתקצרת עם רישום אקדמי...השקעתי המון בתרגולים, ציורים אקדמים, 30 ציורים מהירים כל יום, ושיניתי הרבה דפוסי חשיבה מוקדמים...
הכי חביבים עלי גם כעת, הם הציורים המהירים, הם כמו יומן מסע, דרך שיתוף לחוויות מקומות ואנשים שראיתי.
איור דיגיטלי למדתי באספקט, יצא לי ללמוד גם אצל הרבה מורים וכל אחד סייע לי לחזק תחום אחר: אצל יוני גרשטיין למדתי צביעה, קיצורי תהליכים, וקו קליל מהו, גם אצל @שירי כהן החכמתי בנושא, ובניהול עבודה עצמאית, והיו רבים אחרים שאני מכירה להם תודה, וחייבת להם את הידע.
כיום אני מאיירת בעיקר ספרי ילדים, ופה ושם גם קומיקס

אמן שהשפיע עליך רבות

אז האמנית שבאמת אוכל לכתוב את זה עליה - כי היא השפיעה עלי רבות, לא השפעה מסגנון האיורים שלה, אלא מהלמידה אצלה, היא המורה שלי א. שץ.
בתור ילדה גם אהבתי במיוחד לחקות את הציורים של רות בייפוס, תרצה פלג, דוד גולדשמידט, וכמובן גדי פול
מכל בן אדם אפשר ללמוד משהו, ואני משתדלת ליישם את זה, ישנם עוד הרבה אמנים שהושפעתי ולמדתי מהם.

תחום באיור שאת אוהבת במיוחד

אני אוהבת הכל, גם אמנות אפילו.
זה לפעמים קטע כזה שבא בעסקת חבילה עם הנפש האמנית, שמתקשים להתמקד בתחום אחד, לכן אני כרגע באמת מתמקדת באיורי ילדים. (אין לי מושג מה השלב הבא:)

כמה מילים לקהילת פרוג והמקום שלה אצלך

קהילת פרוג היא מקום שנתן לי גב, ככה הייתי מגדירה את התחושה אצלי...
קבוצת תמיכה בעת הצורך, והמון פידבק ועידוד.

ליצירת קשר
אפשר להיות איתי בקשר דרך המייל שלי: 7691930 בג'ימייל

עבודה שלך שיש לך חיבור מיוחד אליה

יש לי חיבור לציור הזה בגלל האווירה שבו, הצמחיה והטבע... הם דברים שמעוררים בי השראה..

דוגמא - מלכה יזדי.JPG

שיתוף עבודות נבחרות!

בלגן אריזה 2.png

1.PNG

מלכה יזדי כלי חיתוך 1.JPG
דרמה.JPG

מלכה יזדי עולם הגמדים 2.JPG

מלכה יזדי עולם הגמדים.JPG

מלכה יזדי דבי והצפרדע הירוקה.JPG

דוגמא 2.JPG

דוגמא.JPG
1640609501276.png
זה המראה המלבב שמקדם אותי בכל פעם שאני פותחת את התכנה.
יש לציין שזה אורך בין 5-15 דקות עד שהתכנה מתאפסת והקובץ נפתח כרגיל.
לפעמים גם יותר, מה שקורה עכשיו ולכן אני מבזבזת את זמני כאן בפרוג, אולי מכאן יבוא עזרי
(אין לי הרשאות בשום קהילה חוץ מכתיבה ואיור אז אני זורקת את זה כאן)

קצת רקע על המחשב שלי:
1640609708615.png

בכל מקרה, אילוסטייטור הוא הילד הרע מכל התוכנות האחרות שיצא לי לעבוד עליהן במחשב הזה (כולל אפטר אפקט עם פרויקטים כבדים) ואני אשמח לדעת אם נתקלתם גם אתם והאם יש פתרונות לזה
  • וואו!
Reactions: 2020 ESTER1 //
17 תגובות
אחרי שעדכנתי את התוכנה גיליתי שזה מוסיף סימן מים של לוגו החברה להסרטת מסך, אפשר לראות כאן על מה אני מדברת. אני מבינה ששיווק עצמי זה חשוב להם, אבל יש דרך לפתור את העניין?
יש עבודות שאני עושה למצגת שצריך בה את התהליך והלוגו מפריע.
    • מאמר
    160
  • ככה הנושא הזה רגיש אצלי, והבנתי שאצל עוד כמה. נרתעתי להכנס לזה, עד שאמרתי די! זה סך הכל כפות ידיים. מקסימום נתקעת - יש לך שני רפרנסים צמודים מתחת לאף - תשתמש בהם.
    אז לא השתמשתי בהם, בינתיים השתמשתי בקורס אנטומיה, אבל זה נתן לי פוש, ותופתעו לגלות... זה באמת קשה כמו שזה נשמע.
    אבל הרבה יותר כיף ממה שזה נשמע. לכן רציתי גם לשתף אתכם בכמה מהתובנות שהיו חדשות לי, ואולי מישהו גם ימצא בזה תועלת, אז הנה השלישיה הפותחת:

צפה בקובץ המצורף ידיים.jpg

עכשיו, הנורה הכי גדולה שנדלקה לי בקורס הזה היא, שידיים לא יוצאות יפה אם לא מתייחסים אליהן יפה. כל בליטה נחשבת, כל עיקול קטן.. הכל כאן קריטי! לפני כל קו שאתה זורק, דמיין מישהו צועק עליך "עצור! זה קריטי!!!". עכשיו תעשה אותו.
    דוגמאות:
    אצבעות ישרות נראות מוזר. האצבע והזרת מתעקלות פנימה. האמה והקמיצה יכולות להשאר עומדות.
    צפה בקובץ המצורף ידיים1.jpg

אבל, גם בחלקים שמרכיבים את האצבעות, יש עיקולים, והם חשובים.
    צפה בקובץ המצורף ידיים2.jpg

עכשיו, לקטסטרופה הכי גדולה: קיצור.
    overlapping - זאת מילת המפתח. אין לה תרגום בעברית, אבל המשמעות שלה היא חפיפה, כיסוי, מקום אחד על הדף שאמור להכיל שני אובייקטים, והקרוב מסתיר את הרחוק. לכן לצורך זה, אנחנו נתייחס לכל חלק של כל אצבע בתור אובייקט נפרד, ולא בתור אצבע אחת שלמה. הצורה מתעוותת, אבל למזלנו, היא פשוט חוזרת על עצמה. זה כל הסיפור:

צפה בקובץ המצורף ידיים3.jpg

דבר נוסף.
    בשביל לתת חן לכפות (להבדיל מלתת כפות לחן), כדאי לחשוב בצורה של ישר מול עגול. החלק החיצוני של היד תמיד יהיה ישר, והפנימי עגול. זו לא תיאוריה. שוב, אני מסתכל על הידיים שלי... *תראה מה זה. זה באמת ככה...* :cautious:

צפה בקובץ המצורף ידיים4.jpg

וכמובן, זה תקף גם לגבי האצבעות עצמן. בלי זה, זה פשוט נראה מוזר..

צפה בקובץ המצורף ידיים5.jpg

טוב. מקווה שהועלתי במשהו. מן הסתם לא חידשתי לרובכם. אבל אם יכנס איזה צייר מתחיל ויראה את זה, ויעזוב את התחום מחוסר מוטיבציה, והיה זה שכרי...
    כמה חיכיתי.
    שמחה מאוד מאוד מאוד מאוד...(תוסיפו עוד מאודים כאוות נפשכם...)
    לשתף אתכם בפרוייקט נוסף שסיימתי.
    הספר מיועד לילדות לפני הבגרות, ספר הכנה המתאים כמתנה לפני בת מצווה.
    הספר מקנה לנערה היכרות עם עצמה והכנה יעילה לקראת גדילתה...לאישה בע"ה :eek:
    מצרפת קישור לאתר הרכישה של הספר:
    https://boibiti.co.il/
    אין לי מילים לתאר עד כמה נהניתי לעבוד עם רבקי פרידמן- כותבת ויוצרת הספר, החוויה הכי טובה שהייתה לי איי פעם!
    ועונג אמיתי לעבוד עם גרפיקאית כזו מוכשרת ומקצועית- שרי משי-שטוב!
    יאללה! פרגנו ;)
    יש שתי גירסאות, שאין הרבה הבדל בינהם: בואי ביתי, בואי ביתי +.
    כריכה בואי ביתי.png
    קצת טעימות של הציורים בפנים הספר...
    יעלי והספריי קיצור.png

גמור! - עותק.png
    קריקטורה.png
    ואלו טיפה מן הים...
    מוזמנים לראות בספר עצמו ;)
    (ייתכן שהתוכן יסונן לנטפריים ונתיב מזמינה אתכם להתנדב לפתוח לטובת הציבור דכאן)
    אז הכל התחיל כשרבקה ינובסקי האלופה כתבה לי על הקונספט שלהם להד בתיה של שמיטה: משהו עם מברשות.
    אוקי, אני צוחקת :sneaky:
    מה שדובר עליו היה איורים בסגנון אקספרסיוניסטי, עם פלטת צבעים מוגבלת ושימוש במברשות וטקסטורה, לא צורות מוגדרות אלא יותר תמונה כללית שמשתקפת. דיברנו על זה הרבה וגם עשינו המון סקיצות בכל מיני סגנונות עד שהגענו לסגנון שכולם אהבו.
    זה היה מסע ארוך, אבל אני שמחה שעשינו אותו! היה לי כל כך כיף ולמרות סקאלת הצבעים המוגבלת, רבקה נתנה לי חופש כמעט מלא לעשות מה בראש שלי, וזה אחד הדברים שאמן יכול להעריך הכי בעולם. אז קבלו:
    הנה הסקיצות הראשונות שעשינו: (הראשונה בקליפ סטודיו פיינט, השניה בפרוקריאייט)
    2.jpg
    7D2FDBB6-10D9-40F4-91F2-1746ED8A665A.jpg
    החלטנו ללכת בכיוון של האיור השני ועשינו עוד ניסיון אחרון עד שהתמקדנו יותר:
    IMG_1453.PNG
    ובסוף, קבלו את האיורים הסופיים, כולם בפרוקריאייט:
    IMG_1516.PNG

IMG_1515.PNG
    IMG_1522.PNG
    IMG_1523.PNG
    ולבסוף,
    הכריכה של הספר, הדיסק והשקית:

IMG_1607.PNG

והנה הכל עם העיצוב המדהים של רבקה:

הד-בתיה-תשפב7.jpg
    unnamed.jpg
    הד-בתיה-תשפב8.jpg
    הד-בתיה-תשפב9.jpg

מקווה שהמדריכות של השנה יהנו!
    עוד דברים מעניינים בבלוג שלי
    חורף נעים לכולם, להתראות!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה