קהילת המאיירים

פורום קהילת המאיירים הגדולה והמקצועית בחברה החרדית

איור ודמויות >> תוכן מקצועי

אתגרי איור

אתגרים שבועיים של אמני האיור בקהילת המאיירים של פרוג
נושאים
117
נושאים
117
את האמת היא שזה פרויקט כבר לא כל כך חדש, החוברות חולקו ברחבי הארץ כבר לפני יותר מחודש, אבל אף פעם לא מאוחר מלשתף :)
לפני כמה חודשים פנתה אלי לקוחה נחמדה מאוד מרשת מעיין החינוך התורני, בבקשה לאייר חוברות לימוד בנושא הכבוד, שזה הנושא השנה בתוכנית "הליכות עולם".
הסגנון שהיא כיוונה אליו היה במראה "עיפרוני", צביעה פסטלית ורכה יחסית, ואינק בצבע אפור. כדי שיתאים לעיצוב.
חוץ מאיורים של הסיפורים ואלמנטים שונים- את החוברת מלווים שני ילדים (לבנות- 2 ילדות), סבא חביב ו--דמותג כתר עליז שקורא לילדים\ות לחפש את אות הכבוד הנחבא בעמודים.
איפיון:
אביגדור
- חכם, שנון, מלא חיים, תוסס, שובב, חברותי, טוב לב. אנרגטי
חנוך- מחונך, מסודר, שקול, רציני, חביב, נחמד, חברותי (משקפיים)
סבא חזקיהו- חכמת חיים, אוהב, מבט חכם ומעט שובב.

אביגדור וחנוך יד על הכתף.jpgיחידה 2- סבא מתפעל.jpgכתר מוחא כפיים.jpg
והבנות באיפיון מקביל- לחוברות לבתי ספר של הבנות:
גילה ותהילה
עליזה ועדינה יד על הכתף.jpg

כמה צילומים, טעימות קטנות שאהבתי מתוך המוני הציורים:
(בואו נקווה שנטפרי יהיו נחמדים אלי הפעם)​
untitled-2.jpg
untitled-10.jpguntitled-7.jpguntitled-12 (1).jpguntitled-3.jpg

-------היה כיף (:
 תגובה אחרונה 
thief -noise- low.png

קצת מהתהליך:
(ביקשו ממני לפרט קצת יותר, אז למי ששונא הסברים, לא מומלץ ללחוץ פה:))

1. סקיצה.
אז בשלב הראשון סקיצה קלילה וגסה רק כדי לשחרר את הרעיון מהראש אל הדף

1.png

2. סקיצת טונים.
אחרי שיש לנו סיפור קיים על הדף עכשיו מגיע תורה של סקיצת הטונים.
זוהי גם סקיצה גסה מאד, המטרה פה היא בעצם ליצור סדרי עדיפויות, מה יבלוט יותר ומה יבלוט פחות. או במילים אחרות מה יותר חשוב בסיפור שלנו ומה פחות

2.png

3. סקיצה שנייה.
הסקיצה הזאת קצת יותר מפורטת. מטרתה של הסקיצה השנייה היא בעצם לסדר את הקומפוזיציה של הציור ולדאוג שמה שחשוב בציור שלנו יהיה הכי בולט בעין.
בנוסף גם לתת פחות או יותר צורות סופיות ומדויקות לכל האובייקטים בפריים שלנו. אפשר לעשות הרבה סקיצות בין הראשונה לשנייה, העיקר להגיע לתוצאה שאנחנו מרוצים ממנה.

3.png

4. סקיצת טונים שניה.
אחרי שסידרנו את כל מה שצריך לסדר דייקנו וחידדנו, זה הזמן לחשוב ברצינות על איך אנחנו מסבירים לצופה מה הוא צריך לראות קודם ואיפה מתרחש מרכז העלילה בצורה חזקה אף יותר.
פה לדוגמה דאגתי שהגנב יהיה עם בגדים כהים (מתאים גם לקונוטציה של גנב) על רקע בהיר מה שגורם לו יחסית לבלוט.

4- color- BW.png

5. בלוק צבע.
הסצנה שלנו מתרחשת בלילה, מה שאומר שכנראה שתאורת הסביבה שלנו היא כחולה. לכן כל הגוונים בציור אמורים לנטות קצת לכיוון הקר של הספקטרום. וכמובן, הגנב מקבל גוון ייחודי משלו כדי לעזור לצופה החביב להתמקד: )
(גם המכונית מקבלת את אותו הגוון כדי שזה יחליק בגרון)

5-color.png

6. אור מתפזר וצללים רכים.
זה השלב שהדברים נהפכים לנפחיים, ומקבלים עומק.

6- ambient occlusion.png

7. אור ישיר.
אוקיי, עשינו כל מה שצריך, דאגנו לצורות דאגנו לקומפוזיציה, דאגנו גם לטונים, צבענו והוספנו נפחים, אבל עדיין אני רוצה לתפוס את העין של הצופה עוד יותר לכיוון הדמות הראשית, אז זה הזמן להוסיף סקיצה מהירה של אור ישיר.
החלק השני הכי חשוב בסצנה שלנו זה הסולם, הרי בגללו התחיל כל הברדק, אז גם אותו נדאג להבליט כמו שצריך כדי ששום פרט חשוב לא יעלם מעיני הצופה היקר שלנו:)

8- light 2.png

8. התאמת הגוונים של האור הישיר.
כל אובייקט מגיב אחרת לאור לפי הצבע והמרקם שלו, בחרתי בכוונה באור חם ובהיר כדי ליצור ניגודיות לסצנה הקרה והחשוכה. לכן כל האובייקטים המוארים יטו לכיוון החם יותר של הספקטרום.

9- light 4.png

9. אור אחורי נוסף, התאמת רוויה ופילטרים.
הסצנה צריכה חידוד אחד אחרון, וכדי להבליט יותר הדמות שלנו הוספתי אור אחורי קר מהירח.
בנוסף תיקנתי קצת את הרוויה, והוספתי פילטר 'שילכלך' קצת את הציור.
ו.. כמובן חתימה

thief -noise- low.png

תודה למי שהגיע עד לפה, מקווה שזה עזר למישהו, ואם יש עוד שאלות אני לא מבטיח לענות אבל מבטיח להשתדל:)
הגיע היום.. שהצלחתי סוף סוף לצייר פורטרייט בשמן.

זה היה קשה, קיבלתי הדרכה צמודה ממורתי היקרה
@Rivka Hapartzy. אבל תכלס שורה תחתונה הייתי צריכה לערבב צבעים בעצמי לשאוף טרמפנטין בשפע, למדוד רק עם העין - אין פה גריד או ריבועים. אין סקיצה בעיפרון. הכל נעשה נטו עם המכחול עם שערות קשות שההתעסקות איתו חדשה לי.

הציור לקח 6 שעות בדיוק והתבצע בשני שלבים. שלב ראשון לקח 3 שעות והיה בעיקר בלוק-אין של הצורות והצבעים העיקריים, מיקום מדוייק של התווי פנים בלי ליטוש סופי כי זה כמו תהליך פיסול לאט לאט מנסרים עוד צורה מהכלל אל הפרט (ולא ההיפך) ובלי רקע והרי התוצאה שיצאה בצילום מטושטשת קמעה:

Screenshot_20210109-194839_WhatsApp.jpg

ושלב שני כלל רקע וליטוש סופי של הילד (מה קוראים אותו המאיירים דיגיטלים שכמותינו 'רנדר'), תיקון ערכי תאורה תווי פנים, שיער וכו. למדתי מהתהליך המון:

איך מציירים שיער מתולתל ואת המעבר מהפנים לשיער בלי שיראה מודבק (זוכרים תפנסאית איך היה לי קשה איתה והקוקו קסדה שלה?), איך מציירים אוזן (זה איבר שאני בדרכ מציירת חפיף) ושתמיד יש בה subsurface scattering (פיזור של האור שפוגע בחלקים שונים בתוך האוזן שעשויה מסחוס וכלי דם ויחסית שקופה ובולטת. האור חוזר אלינו מפוזר בצבע אדום.. או בקיצור שימו פנס מתחת ליד ותראו איך היא נהיית אדומה. ואם אין לכם כח אז הנה תמונה מהרשת, הכירו סאבסרפס סקאטרינג או פיזור תת-עורי, תת משטח.. לא מצאתי תרגום..
Screenshot_20210109-193948_WhatsApp.jpg
קיבלתי המלצה מהמורה לעשות ציורי אזניים בשפע כדי להבחין בסאבסרפס הזה באופן טבעי. אגב תוכנות תלת משלבות את זה אחרת העור נראה מפלסטיק ברנדר). אחרי כל הקשקושים הנה השלב השני שלקח 3 שעות נוספות, סהכ 6 שעות כי זה פורטרייט בלי רקע..
Screenshot_20210109-193303_WhatsApp.jpgScreenshot_20210109-193248_WhatsApp.jpg

חוויות מצחיקות מהתהליך:

בעקרון קיבלתי יד חופשית. אבל אם עשיתי טעות פאטאלית לדוגמא-
כששמתי צבע בסטורציה גבוהה מדיי או עם גוון לא מתאים (קר במקום חם ולהיפך..זה משנה תתאורה אז לא הכל הולך) המורה שלי אמרה - תכבדי את עצמך אל תשימי כזה צבע. משפט שחזר על עצמו הרבה: זה מדיי סגול/אדום/ירוק, תערבבי קצת אוקר (צהוב חרדל) .. האוקר הזה היה הצלה חחח...
גם אחרי שמיתנתי את הצבעים יצא לי ילד בגוונים של חד קרן :p..
למדתי שכשרוצים להבהיר גוון מסויים לא תמיד כדאי להוסיף לבן (אלא צבע בהיר אחר) כי הלבן יוצר טיפה תת גוון אפור/בז'/בוץ מלוכלך ומשמיד סטורציה שבנינו בקפידה. כשרוצים להכהות בדרכ האופציה היא להוסיף אלוטראמרין (כחול עם רמת שקיפות מירבית) או להוסיף חום כהה או את שניהם. השיעור הכי גדול היה בשיער.

1. החלקים הכהים בשיער יהיו רק איפה שיש גולגולת. בכל תלתל יש חלק בהיר וחלק כהה. בכל שערה יש חלק בהיר וחלק כהה וחלק של ערבול הערכים בהתאם לפיזור האור..
2. אין לצייר שערות בודדות, צריך להתייחס לנפחים ורק במקומות אחדים לצייר פרטים.
3. להשאיר חלק הכי מואר מהשיער לבן, כי הצבע הלבן שנשים עם המכחול לא יהיה טהור כמו הלבן של הקנווס.
4.לצבוע את הרקע בחלקים מבעד לשערות כדי לקבל מראה שקוף של קווצות שיער במקום גוש קסדה אחד ענק ( כמו שציירתי עד עתה ראו פנסאית כנל)
5. כדי שנצליח להבחין בקווצות השונות צריך לצבוע בהיר על כהה וכהה על בהיר ואין קווצת שיער אחת שהיא רק בהירה או רק כהה אחרת יוצא פאה אטןמה של ליצן (ניסיתי תאמינו לי ולקח זמן לתקן. שונאת ליצנים)

זהו פחות או יותר היה נחמד ולמדתי המון ממליצה בחום לנסות ציור שמן אפילו אחד זה מלמד המון על צבע, קצוות וטקסטורה. המורה שלי ציירה ליידי ויצאה לה תוצאה שונה לחלוטין (התבטא בעיקר בצבעים יותר מתונים, קומפוזיציה שונה ומתוחכמת ורקע חי) זה מראה שלכל אחד הסגנון שלו (נסו פעם לשבת עם 4 מאיירות שונות ולצייר את אותו האובייקט, עץ או בית או דמות ותראו שלכל אחת יצא משהו אחר לחלוטין. זה הקסם בנקודת המבט הייחודית שיש לכל אחד.. כשם שפרצופיהם שונים ככה גם ציוריהם ;) ). עוד הערה קטנה בנוגע לרקע. בחרתי הרי לוותר על הרקע המקורי אבל כל צבע ששמתי ברקע היה מוכרח בהכרח הכרחי להופיע גם על הדמות אחרת זה נראה הדבקה או טעות בתאורה.
למדתי מזה על עצמי:

יותר קל לי לצייר במכחול עם כתמים מאשר בעיפרון עם קווים. לתפוס את הצורה הכללית ולנסר ממנה צורות קל יותר מלצייר את קווי המתאר ואותם לשפץ בהדרגה. כנראה למוח יותר קל להשלים צורה שלימה מאשר לנתח קווים. אבל מה הדבר הכי חשוב לצייר? הקו. אז צריכה לחזק אותו. הנה פירמידת המזון לציירים שרוצים להצליח והקו הוא הכי בסיסי הכי חשוב והכי קודם ליתר הדברים (ולכן בציור אדקמי מתחילים קודם לרוש את העיפרון ורק אחרי אלף שנה עוברים לצבעי שמן).. אז אני מקווקוות בכל הזדמנות ותשתדלו גם את לקווקוו להנאתכם.

Screenshot_20210109-201841_WhatsApp.jpg
עד כאן חפירה :)
תודו שאין על התלתלי זהב האלה שלפני האָפְּשֶׁערְנִישׁ. זה פשוט רגעים שרוצים לזכור וזו אחת הדרכים ;)
Screenshot_20210109-200911_WhatsApp.jpg
לפרוייקט סיכום אילוס (אילוסטרייטור) רציתי לעשות דמות וקטורית לעסק של חמי שהוא טכנאי מערכות אבטחה.
ו... זה ממש לא בא לי בקלות.

אני מצרפת כאן שלבים מכל התהליך, זה מצחיק עד דמעות -- שבאמת יצאו מרוב שהיה לי קשה להבין איך עובד מיודענו הpentool. (דלגו לסוף אם אין סבלנות, הטיטות מחרידות ראו הוזהרתם)

אני מרוצה מהתוצאה הסופית והיה שווה ומעתה כבר יותר קל לי
.

רקע קטן על הדמות
חמי חסיד חבד, חביב גבוה ומצחיק, עם משקפיים ללא מסגרת, עיניים תכלת וחולצות משובצות בשלל צבעי הקשת.
... אז מכל זה יצא לי בערך משהו כזה. קרינג' (תרגום חופשי של cringe: מכווץ או מרתיע)!
Screenshot_20201026-010013_WhatsApp.jpg

אבימי המורה הגאון שמלווה את כל אובדי העצות והאילוס שלח אותי לאחר כבוד להסתכל על ציורים וקטורים, לצאת מהראש הראסטרי לחשוב על צורות אחרות ולנסות מחדש. הקשבתי לו. (תקשיבו גם אתם! )

אז הנה הניסיון השני. מתחיל להיות כאן כבר משהו לעבוד איתו
Screenshot_20201026-203123_WhatsApp.jpg
מפה ושם כבר התלהבתי וציירתי אביזרים מאפיינים וחשבתי שבזה סיימתי
חידה, לאיזה ראש ממשלה יש שיער סגול?
sapir1 security.jpg

ואז שולם במהלך שיעור תוך כדי שאני טופחת לעצמי על השכם על ההתקדמות---- אמר לי שיש שיפור אבל עדיין יש יותר מדיי זויות חדות וביקש ממני לעבור על הצורות מחדש עם הפן טול מיודענו שליט"א------

וכדי שאני לא יבכה מעצם הקס"ד, הוא הראה לי לאיזה תוצאה הוא מצפה, בקלילות (מבהילה!) והנה הציור שלו תודו שהוא אלוף ומשקיען בינלאומי במאות תלמידיו:
__ללא שם 53_.png

אז אחרי לא מעט קיטורים מצידי החלטתי להתחיל את הציור מחדש ואחרי עמל רב זה מה שיצא. חכו, רגע... זה עוד לא נגמר
Screenshot_20201028-023701_WhatsApp.jpg

אבימי מורנו היקר העיר את תשומת ליבי שמרוב התלהבות על הגראדיאנטים החשכתי לדמות את הפנים במקום לעשות אותן קורנות ומזמינות. כמו כן העיר לי שהסילוהט אינו קריא מספיק כי הוא מלא בטנג'נטים. יודעים מה זה משיק (tangent)? הקו האדום שפוגע בעיגול ויוצר עם הרדיוס זוית ישרה, זה משיק. בציור כשמדברים על משיק מתכוונים לקווים וצורות שנוגעים אחד בשני והורסים לנו את הסילהוט הנקי. הם עשויים להופיע בין ברקע בין בדמות עצמה. ולמה זה הורס? כי קווים משיקים מושכים את העין שלנו למקום המפגש וממילא גונבים פוקוס. Screenshot_20210107-000424_WhatsApp.jpg

לאחר כבוד תיקנתי את המשיקים המציקים והוספתי את חמי הוקטורי לכרטיס ביקור (מאיירת שהיא גם גרפיקאית
@אלינור (: הסבירה לי על הגדרות ההדפסה וגודל הפונטים המקובלים וכו ואני מעריכה אותה ואת ציוריה עד אין קץ)

Screenshot_20210106-230033_Drive.jpgScreenshot_20210106-230050_Drive.jpg

האם זה מושלם כעת? לא. אבל חמי ממש צחק והתרגש מהדמות הזו ואם הוא מרוצה אז גם אני והיה שווה :)

מה למדתי מהתהליך הזה?

1. לא לפחד לטעות. ברגע שמניחים רעיון על הדף יש עם מה לעבוד אפילו אם הטיוטה הראשונה מכוערת כמו קיפוד. תזרקו את חרדת הדף הריק לפח
2. לא להתבייש להתייעץ עם קוליגות מורים ובעלי מקצוע אחריםכדי לתת ללקוח את הטוב ביותר (גם אם הוא קרוב משפחה ומוכן לסבול כל תוצאה), הכוונה טובה יכולה להיות ההבדל בין להגיע לקו הסיום או להתייאש הרבה לפני. במיוחד מי שכבר זכה ותלמיד כאן, יש לרשותכם מורים עם כזה ידע תהודה רוחנית וסבלנות. ואם אתם לא תלמידים אז יש כאן פורום נפלא. אין הביישן למד. תמיד תשאלו.
3. לצייר מחדש כמה פעמים שצריך כי התוצאה צריכה להיות לא רק סבירה אלא גם מזמינה.
4. להבין שאם ציור שהוא סופר פשוט ווקטורי לקח לי תהליך שלם, אז ככה במקצועות שונים שאינם ההתמחות שלי צריך גם לדעת שבעל המקצוע השקיע מאמץ והתגבר על קושי מעבר למה שהעיניים שלי רואות בתוצאה הסופית.
5. מקובל לחשוב לפחות ראיתי מן יציאה כזו באיזה שרשור שפרוייקטים כאן הם לא של התלמיד עצמו כי למורים יש כאן חלק בציור, אז אין מה להתחשב בתיק עבודות מהלימודים. אז לדעתי, על אף ההכוונה הקריטית שקיבלתי, המורים לא נגעו לי בציור הזה או בציור אחר אלא רק דחפו בכיוון הנכון (ויש הבדל עצום!) וכל תוצאה אליה הגעתי היתה אחרי מאמץ שלי בלבד מול המסך.

האם זה הפרוייקט אילוס שלי? לא. מתכננת לפרוייקט משהו אחר. זה היה נחמד ומועיל לחמי וכנראה בהמשך אני יעשה לו גם אתר (ויוסיף הנפשה לדמות, זה אחד היתרונות של דמויות וקטוריות, אז הן שוות את ההשקעה) אבל לפרוייקט אילוס כבר תכננתי משהו אחר.

וואו. עשיתי ביג דיל ועניין שלם מציור של דמות וקטורית אחת (אבימי ביקש עוד 3-5 פוזות כדי שיחשב פרוייקט) אבל באמת למדתי מהתהליך הזה ועכשיו כבר יותר קל לי להתעסק עם התוכנה (המחסום הרגשי יורד מתישהו) והפורום הנפלא יקבל בהבנה את החפירה ;)

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה