קהילת הצלמים

פורום קהילת הצילום מיועד לצלמים ולנוגעים בתחום הצילום מהמגזר הדתי והחרדי.פורום קהילת הצילום המקצועי בחברה הדתית והחרדית. הכתיבה בפורום הינה לחברי הקהילה.
מנהלי הפורום: רותי המניק, נמש =), יואל ארלנגר - קקטוס, ראובן 10
להצטרפות לקהילת הצילום המקצועית, הקש כאן

צילום ועיבוד תמונות >> תוכן מקצועי

ילדות ובת מצווה

תת פורום בקהילת צילום של פרוג לשיתופים, טיפים וטכניקות צילום לתמונות ילדות (גילאי 3-12)
הפורום פתוח לצפיה לנשים בלבד.
פרטי

צלמות מקצועיות - הפורום הסגור

הפורום הסגור המחודש לצלמות מקצועיות.
מנהלות הפורום: רותי המניק, נמש =)
להצטרפות לפורום לחצי כאן ←
פרטי
אני רוצה לקנות בקרוב (קרוב? כמה חודשים, אבל קשור בהחלטה הזו..) עדשה 70-200 F2.8. לקנות ניקון מקורי - אין ממש סיכוי (כספי).

וכאן נכנסות לתמונה עדשות חברות אחרות...

יש באופצייה גם סיגמה, גם טמרון. הסיגמה, יש לה מנוע פוקוס (שזה אומר שהיא תתאים גם למצלמה שיש לי כרגע) אבל אין לה מייצב, והסיגמה הקודמת שהייתה לי הייתה אכזבה אדירה...

ויש טמרון - שה17-50 אני מרוצה עד הגג (כמעט, כי יש בעייות קטנות, חלקים רופפים וכד', אבל לא משהו שמפריע לעבוד איתה...) אבל העדשה המדוברת גם זולה באיזה אלפייה מהסיגמה, וגם אין לה מנוע פוקוס (כלומר היא תתאים רק למצלמה הבאה בע"ה). לאומת זאת, יש לה כן מייצב.

שאלה ראשונה: מה לבחור?

שאלה שנייה: עד כמה המייצב יכול להוסיף לי?

שאלה שלישית: ראיתי במפרט של העדשות, שלמעשה המרחק פוקוס מינימלי של הסיגמה, הוא הכי קרוב (22 ס"מ), ולאומת זאת של ניקון וקאנון (ה'מקוריות') הטווח ההתחלתי הוא 150 ס"מ... (הטמרון, אגב, באמצע, 95 ס"מ). מה אומר לי הפרמטר הזה? לכאורה (לפי מה שידוע ומובן לי כרגע) הכי קרוב הוא הכי טוב ויעיל, הלא כן? אז למה עדשות הדגל היקרות מפגרות בפרמטר הזה?

לינק לסיגמה בזאפ
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=692529

לינק לטמרון בזאפ
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=686607
    • נעול
    283
  • http://vimeo.com/10337166

לראות עד הסוף,
    לא לנסות בבית :)
    0 תגובות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים

לוח מכירה - ציוד צילום

למעלה