קהילת כתיבה מקצועית

קהילת הכתיבה מיועדת לעוסקים בכתיבה יוצרת, ספרותית ומקצועית, ומטרתה למקצע ולהשביח את יכולות הכתיבה של חבריה.
מנהלי הפורום: מ. י. פרצמן, ניהול קהילת כתיבה
להצטרפות לקהילה הקש כאן

כתיבה וסיפורת >> תוכן מקצועי

עריכה תורנית

הפורום נועד לעזרה וטיפים מקצועיים עבור עורכים תורניים ואלו המתעסקים בתחום.
מנהל הפורום: מוישה
להצטרפות לפורום עריכה תורנית, הקש כאן
נושאים
793
נושאים
793

קהילת סופרות מקצועיות

פורום זה מיועד לסופרות מקצועיות, עורכות מאמרים ומחברות ספרים על סוגיהם. הכתיבה והצפייה בפורום הינה לחברי הקהילה.
מנהלות הפורום: Ruty Kepler, sari levin
פרטי
  • 684
  • מרוה לצמא
    השבועון לבית היהודי
    לאבא היקר, לאמא המסורה, לאח החרוץ, לאחות הנחמדה ואף לילדים המתוקים.

מתנה מרגשת- גליון מרוה לצמא חינם!
    בואו לקבל!!!
    09-88-999-80

נא הודיעו שם כתובת וטלפון וחוברת נהדרת בדרך אליכם מתנה!

אודותינו
    מרוה לצמא נוסד לפני 37 שנה. במטרה להעניק לציבור המנויים חומר קריאה מושקע ואיכותי. מעל חווית הקריאה שיש במרוה לצמא תמצאו בו הרבה פרקטיקה לחיים. הרבה תובנות מעשיות אהובות על הקורא. בין המאמרים תקבלו הזדהות עם מצבכם המשתנה מעת לעת. תרחיבו אופקים אקטואליים. תרגישו מחוברים עם אהבת ישראל. ותרצו לקרוא עוד ועוד.

ייחודיותנו
    היחודיות של מרוה לצמא- שאינו קיים באף עיתון- היותו נקי מפרסומות. מטרת מרוה לצמא אינו אלא טובת הקורא ותועלתו המעשית.לכן מרוה לצמא נמנע מכתבות תדמית. מהצעות רכושנות. ומהודעות מה חדש בשוק.
    בנוסף מרוה לצמא אינו קשור לאף גורם מפלגתי. נקי כליל מדעות פוליטיות וכולו על טהרת הקודש.

צור קשר
    נא הודע את כתובתך- וגליון מרוה לצמא בדרך אליכם הביתה. בנוסף תוכל לבחור הקדשה אישית על המדביקה שתופיע על גבי הגליון.
    שמי
    כתובת
    טלפון

תוכל לבחור עד 5 ידידים ולהעניק להם דרך האתר שלנו מתנה מפתיעה. גליון מרוה לצמא.
    שם ידידי
    כתובת
    טלפון
    תוכל להוסיף את שמך – לדוגמא: מתנה מממני יוסי ישראלי.

חזון
    מרוה לצמא חותר להגיע למען הנאת המשפחה. הנסיון מוכיח שמרוה לצמא הנמצא בבית מאחד בין בני המשפחה. גורם במישרין ובעקיפין לאוירה ידידותית. והתפוקה התועלתית הרוחנית- מקבל המנוי- הקורא.

לקוחותינו
    משפחת מנויי מרוה לצמא מונה עשרות אלפי משפחות, ממגוון המגזרים בעם. יחד שבטי ישראל מקבלים את מקומם המכובד בין מאמרי וספורי מרוה לצמא.
    משפחת מרוה לצמא מפוזרת בין מעל 94 ישובים ברחבי הארץ החל מראש הנקרא בצפון ועד דימונה שבדרום.על מרוה לצמא מנויים גם תושבי לונדון וארצות הברית מקסיקו ורוסיה. הצמאון למרוה לצמא- מתפשט ברחבי העולם.
    מעל הכל - מרוה לצמא נמצא אחר כבוד על שולחנם של גדולי ישראל. רבנים ואדמורים. גאונים ומקובלים ראשי ישבות ומנהיגי הדור. כולם כאחד מנויים על המרוה לצמא. ושמחים שבני הבית קוראים בזה.

טיפים
    טיפים לאם:
    אמא. דעי את מעמדך את עקרת הבית- עיקר הבית
    שדרי לבני הבית שכל מה שאת עושה את עושה למענם.
    פנקי את עצמך בשעות רגועות של קריאה איכותית
    קבלי מתכונים קלים לביצוע עם חומרי גלם וכלים זמינים בבית סטנדרטי.
    שמרי על שעות וסדר יום מאורגן.
    הקציבי זמן לקריאה משותפת עם בני הבית.
    העדיפי דיונים על נושאים נבחרים מראש. כגון מה דעתך על מאמר זה וזה...
    עייני במאמרי בריאות קלילים ומעשיים. המתאימים לרוח התקופה.

טיפים לילדים רגועים.
    תנו לילדים מתנה שבועית קבועה. כך הם רגועים שה... הפתעה מחכה להם בסיבוב.
    תנו לילדים חומר קריאה שבו הם יכולים לעיין לבד. כך אתם עסוקים ברוגע והם עסוקים בעצמם.
    תנו לילדים חומר קריאה שאינו חושף אותם לפחדים או טראומות, וחסכו בעיות נפשיות נפוצות.
    תנו לילדים חומר קריאה עדין ורגוע- אל תחשפו אותם לאלימות ולחוצפה.
    תנו לילדים ספוק והנאה מיצירות משעשעות ונחמדות.
    תנו לילדים ספורים מושקעים וקומיקסים חינוכיים וצפו לשפור ההתנהגות.
    תנו לילדים להתנסות בהכנת כבוד קל- גם קל להכנה וגם קליל להנאה.
    תנו לילדים לדעת- שאת הכל אתם עושים למענם.
    טיפים לחסכון בהוצאות.
    בנו סדר יום מאורגן. סדר שבוע מאורגן וסדר חודש מאורגן. מתי קונים מתי הולכים- כך לא תיסחפו אחרי תוכנית קניות בלתי מתוכננת.
    את הדברים החיוניים קנו מיד. כך לא תקנו במקום זה דברים מיותרים.
    הרגילו את בני הבית להינות מהקיים.
    הכניסו חומר קריאה נקי מפרסומות.
    הוציאו מהבית חינמונים המציעים רכישות בלתי מתוכננות.
    הוציאו מהבית חומר קריאה שופע פרסום- כך לא תתגרו אחרי הוצאות בלתי רצוית.
    העדיפו קריאת חומר המספק תעסוקה והנאה- גם ללא קריאת עיצובים פרסומיים.

מאמרים

מכתבים למערכת

המלצות רבנים
    0 תגובות
    ארוך.... אבל שווה קריאה!!!

רחמים חדשים מתקרבים –חיה הרצברג

בתחילה לא ידעתי יותר מכל ילדת גן רגילה שגדלה על סיפורי הגננת המסורה והכינה כרטיסי ברכה בצורת רימון עם ציורים, שבתוכם הדפיסה העוזרת את המילים "סליחה מביתכם חיה". הרימון היה מסתתר מתחת למגש החלות של ראש השנה ומקבל התייחסות מופתעת בתחילת הסעודה וכתמי דבש דביקים במהלכה.
    ככה חזרתי בתשובה כל שנה עד כיתה א'.
    בכיתה א' המורה כבר דיברה אתנו יותר ברצינות על כך שבחודש אלול צריך לחזור בתשובה וגם תיארה לנו את הכבשים המפורסמות שעוברות כבני מרון והרועה מסמן כל עשירית בדיו אדומה ואחר כך הורג אותה. (למה בעצם הוא עושה ככה ולמה הוא חייב להרוג, לא הצלחתי להבין).
    גם בכיתה ב' שמעתי על הכבשים ועל כך שאולי אנחנו בעצמנו מסומנים, ולכן חייבים לחזור בתשובה. ביקשתי סליחה מכל החברות והכנתי כרטיסים מאוד מפורטים להניח מתחת למגש של החלות. כל פעם שהייתי קצת לא בסדר, היו גוערים בי או גערתי בעצמי: "ככה מתנהגים באלול?!" ומיד הייתי מתביישת מאוד.
    אני משערת שבערך אז, בהיותי בת שבע או שמונה, ככל שהנצו במוחי יותר מחשבות ונעשיתי יותר מעורבת מבחינה מצפונית במציאות שסביבי - הלכה וגברה בי הרתיעה הפנימית מפני החודש הזה.
    מי אהב את חודש אלול? אני זוכרת איך חשבתי תמיד שאלול זה ראשי תבות 'אריה שאג מי לא ירא'. אמנם מבחינת האותיות זה לא כל כך הסתדר אבל ככה הרגשתי, אריות שואגים ויראה ולא בדיוק ברור מה צריך לעשות, חוץ מלהתנצל ולהתחרט ולבקש סליחה ולהחליט החלטות, אבל - ככה אמרה המורה או אמר הרב בהרצאה - רק דברים שברור לנו שנוכל להתמיד בהם. ואני מעולם לא הצלחתי להתמיד. ממש בשום דבר.
    * * *
    מה שקצת טשטש את הרושם המעיק של אלול הייתה תחילת השנה החדשה עם כל ההתרגשות של ילקוטים רעננים וספרים ומחברות חדשים ומבטיחים, מורות לא מוכרות והרבה התחדשות באוויר - חצי אלול עבר על החגיגיות של ההתחלה שדחקה קצת את האווירה הכבדה. אבל לא לגמרי. כי אפילו התחושה המתרוננת של התחלות חדשות היה כמוס בה הפחד מפני הכישלון שבלי ספק יבוא.
    המחברות היפות האלה - האם לא היו לי כמותן כל השנים שעברו? ומה יצא מהן בסוף?
    המורות נהגו לשוחח על כך בתחילת השנה.
    'פותחים דף חדש', הן אמרו, 'הבה נשתדל שגם הדף האחרון של המחברת יראה כמו הראשון', ואני הבה השתדלתי מאוד ולא הצלחתי מעולם. המחברות היפות והלבנות האלה, כל כך מהר הפכו לשמאטעס מקופלים ומקומטים, והסיכומים המסודרים בעט כחול עם פס אדום היו דוהים די מהר והופכים לצילומים, ואחר כך להעתקות בקופי, ולשיעורי בית מאולתרים, לשלושה דפים חסרים, לקשקושים לא רלבנטיים בארבעה הדפים האחרונים ולמעטפה מכורסמת קצת בלי כוונה. בכלל הלכו מחברותי ורזו בצורה משמעותית עם חלוף החודשים בשל כל הדפים שנתלשו מן האמצע, והדףֶ האחרון לא היה כמו הדף הראשון כי בדרך כלל הוא לא היה.
    ובתוך כל אלו היאושים השקטים - ההשלמות עם הכישלונות שיבואו בהכרח, הפחד מן הדיו האדומה על גב הכבשה האלמונית, ההרצאות הנוקבות והמרגשות (באמת) על הימים הנוראים, - הלך אלול והפך למשהו מאוד מאיים וקשה, מאוד מכווץ ומקטין. אלול היה תמיד תזכורת לכל מה שאנחנו לא - לא מספיק טובים, לא מספיק מקיימים, לא מספיק מתמידים, לא מספיק עוזרים לאמא, לא מתחרטים באמת. המון לא.
    על ה' בכלל לא העזנו לחשוב, כי איך נישא פנינו אליו עם כלֶ הכישלונות האלה. הוא בטח נורא כועס עלינו, הוא הרי 'חופש כליות ולב', הוא יודע הרבה יותר מן המורות ומן החברות ומאתנו עצמנו את כל חטאינו - אפשר למות מבושה ומפחד רק מלחשוב על זה.
    אם הייתי בודקת בתוכי מה הרגשתי אז כלפי הקדוש ברוך הוא, הייתי מגלה בודאי שרק יאוש נותר בי, ותחושה עמומה שהוא הלך ממני מזמן, לשמוח עם הצדיקים שלו.
    ככה גדלתי ובגרתי. אין משמעות הדבר שלא התפללתי מעומק לב ולא בכיתי בשעת נעילה ולא הרגשתי שלימים הנוראים השפעה מטהרת ומרוממת מאוד, אבל איכשהו, עמוק בתוך זה, נותרה מבוכה פנימית של היעדר דרך ברורה וסלולה - שעולה, והייתה תחושת כישלון סמויה ומקננת.
    את חודש אלול המשכתי לא לאהוב.
    * * *
    והיום אני אוהבת אותו כל כך, את חודש אלול. רק המחשבה עליו - ועל הבשורה שהוא נושא בכנפיו, מביאה לחות חשודה אל עיני. חודש הרחמים והסליחות - מי לא צריך שירחמו עליו? מי לא צריך שיסלחו לו? אני צריכה רחמים וסליחה. כולנו צריכים.
    סוף סוף, אחרי כל מה שקרה לנו השנה, אחרי כל מה שניסינו בה, מה שהצלחנו ומה שפספסנו, אחרי חנוכה ופורים ופסח ויציאת מצריים הגדולה וקבלת התורה והקיץ הארוך והמאובק מרוב טיולים וחמסין - הנה בא ברוך ה' הסתיו עם אלול בכנפיו.
    רוח רחימאית מחליקה על הלחיים ומוחה קצת דמעות מן העיניים, הלב גואה מחדש ברצון אמיתי להיטיב, וה' אומר עמוק בלב: "הנה, ילדה, רק את זה אני מבקש ממך, רק שתפתחי לי פתח של רצון טוב, דק כחודו של מחט, ואני כבר אפתח לך שנה שלימה, רחבה כאולם, מלאה הזדמנויות חדשות, הבנות חדשות, תפילות חדשות ועוד הרבה מצוות ומעשים טובים..
    מי אמר שאני כועס, אם דפי המחברת מתקמטים לבסוף? את בן אדם, כולכם בני אדם, ואני יודע את חולשות האנוש. אני הרי בראתי אותן... יש לי בלי סוף מלאכים צחורי כנפיים בשמיים - וכל עבודתם ושירתם המצטיינת, המושלמת ללא דופי ורבב, אינה שווה בעיני אפילו רצון אחד קטן שלך, מתוך הקושי, להתקדם אלי בכל זאת, למרות שכבר כל כך ניסית וכל כך נדמה לך שנכשלת".
    כדי לאהוב את חודש אלול היה עלי פשוט לשכוח לגמרי את כל מה שאיים עלי בעבר, את כל האריות והכבשים שלא הועילו לי, ולהתחיל מחדש. היכנשהו בתוך חוסר האונים שלי היה איזה פתח קטנטן, וה' הכניס בעדו רחמים עצומים וסליחה גדולה, ולימד אותי קודם כל, בתור התחלה, שהוא לא כועס עלי.
    ואחר כך לימד אותי, שהוא אוהב אותי.
    ואחר כך לימד אותי לבטוח בו. שהרי אם בגשמיות, בעניינים חולפים של בריאות ופרנסה עלינו לבטוח בו, מובן שעלינו לבטוח בו ולהאמין בו שיסייע לנו בעסקי רוחניות של נצח נצחים.
    אחר כך למדתי לדבר אתו על מה שבאמת הייתי רוצה, על מה שקשה לי, על הכישלונות והאכזבות והפחד - והוא הקשיב בתשומת לב, בסבלנות ובאהבה, ותמיד קיבלתי מענה: "אז הנה אני נמצא פה, אבא שלך הגדול הכל יכול, בואי נתחיל שוב מתחילה, וביחד. את תבקשי ממני, ואני אתן לך. אני יכול לתת. אני רוצה לתת. רק אל תרצי דברים גדולים, תתחילי לאט לאט, קבלה טובה - רק ליום אחד, או אפילו - לשעה אחת. כמה שאת יכולה. זה לא קשה מדי אם רק תפסיקי לפחד ותבטחי בי, ותפתחי לי את הלב"...
    היום אני אוהבת את אלול יותר מכל חודשי השנה, ולאורך כל הקיץ אני מצפה לו שיבוא כבר, עם משב הרוח הפייסנית, ועם הרחמים החדשים והסליחות. כי מי לא צריך שירחמו עליו, מי לא צריך שיסלחו לו? כולנו צריכים.
  • 642
  • מה חדש בטיולים שלנו הקיץ?
    שלוש קבוצות של נשים ונערות חזרו מטיול מדהים מלאות בחוויות ורשמים שיישארו איתן לעוד הרבה הרבה זמן. היינו בשתי מחזורים של טיול ללונדון ופריז וכן יצאה קבוצה לברצלונה.

ועכשיו נותר הדובדבן שבקצפת
    הטיול לניו יורק שכולן מחכות לו

טיול מושקע שבו נחווה את העיר התוססת וכן נצא להתפעל מפלאי הבריאה ביבשת- מפלי הניאגרה, פילדלפיה וושינגטון ועוד ועוד. וכל זה בזמן שבו החום הגדול של יולי אוגוסט מאחורינו.
    זה הזמן האידאלי לטייל בנחת ובכיף

אתן מוזמנות להצטרף לעשרות הבנות שיצאו איתנו ולהיות חלק מהחוויה היחודית של טיול נשים ובנות ולהגשים חלום.
    הטיולים שלנו בנויים על קבוצות קטנות ואיכותיות עם יחס אישי לכל משתתפת ודאגה לכל פרט ופרט.
    הטיול כולל הכל החל מטיסות ישירות באל על לימים מלאים
    תכנית מלאה לכל יום בהדרכה צמודה ללא ימים חופשיים ותוספת תשלום כלשהיא.
    אירוח במלון כשר למהדרין,ארוחות בוקר וערב,מנות אישיות,שתייה פירות וחטיפים למהלך היום בטיולים.סעודות שבת עשירות
    כמו כן בחבילת הטיולים כלולים כרטיסי כניסה לאטרקציות רבות , נסיעות והעברות ועוד ועוד
    דבר חשוב להדגיש הוא שיש נשים שחזרו ובאו איתנו שוב לטיול בפעם השנייה במהלך 5 השנים האחרונות ואף צירפו חברות ובנות משפחה תוך שהן מדגישות שהן מצאו כתובת ברורה שהן יכולות לצאת לטיול בראש שקט כשהן יודעות שהכל מאורגן על הצד הטוב ביותר.
    ניתן לקבל המלצות חמות מנשים ונערות שהיו איתנו

קטלוג מהודר ובו התכנית המלאה של הטיולים תשלח לכל מתעניינת

לנרשמות דרך 'פרוג' 5% הנחה!

נותרו מספר מקומות מצומצם
    התקשרי והבטיחי את מקומך
    050-418-1069
    02-6501161
    להתראות
    תהילה
    חפשו אותי בפייסבוק: Tehila Avital
    0 תגובות

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה