קהילת תלת מימד (הדמיות אדריכליות ועוד)

מיועד לאנשי מקצוע העוסקים עם הדמיות ומידול בתלת מימד, מכל סוג ותוכנה.

אדריכלות ועיצוב פנים >> תוכן מקצועי

תיקי עבודות של הדמיות אדריכליות >> העבודות האחרונות, תהנו!

וילה ניו-יורקית
חדר שינה Master | שילוב חומרים וטקסטורות
  • 587
  • לכל מי שמעונין בתוכנה שניתן איתה לצייר על המסך, כדי לבדוק את הזרימה, מיקום וכו'.
    יש כאן
    תוכנה חינמית שאיתה אני עובד. כדי למחוק, צריך קודם להחביא את מה שצויר ואח"כ למחוק (אני לא יודע למה זה לא עובד בדרך יותר קלה).
    בהצלחה, תהנו.:)
    0 תגובות
    למי שלא שמע אז גוגל מכרה את תוכנת התלת ממד שלה סקאצ'אפ, אל דאגה הגרסה החינמית עדיין חינמית, מעניין רק מה התוכניות של גוגל בקשר לשירותים שכן צורכים תלת ממד (גוגל מאפ למשל).

קרן בלנדר שחררה היום את בלנדר 2.63, בין התכונות החדשות וגדולות, הפיתוח של Bmash שולב לתוכנה מה שאומר שעכשיו התוכנה תומכת N-gon ואפשר ליצור פייסים עם יותר מ-4 קודקודים.
    למי שלא מבין כמה כלים חדשים זה אפשר מוזמן לצפות בסקירה של ג'ונתן וויליאמסון מבלנדר קוקי.
    Bmesh הכלים החדשים

עוד תכונות חדשות שנוספו בגרסה החדשה
    לסייקלס
    לשאר חלקי התוכנה
    מסך הפתיחה שמושפע מפרוייקט מנגו נראה כך

צפה בקובץ המצורף 124720

אגב הרובוט יש לו כמעט 600 עצמות, ומי שרוצה לראות את המערכת שליטה שלו מוזמן
    שלום לכולם

אחד הדברים הבולטים ביותר בהבדלים בין צילום לתלת מימד
    הוא נושא ההשתקפויות... למה?
    כי בזמן שצלמים מנסים ליצור תמונה עם מינימום השתקפויות של עצמים
    בסטודיו, בצילומי חוץ, אדריכלות ועיצוב פנים
    אנשי ה3D מנסים להוסיף השתקפויות ע"מ להפוך את התמונה ליותר ריאליסטית.

ועכשיו האתגר...
    יש לי תמונה של פנים של רכב... (סיור כמובן VR)
    שצולם בצורה כזאת שמחייבת להלבין ולהוריד את החלונות לאחר הצילום
    (אין לי עניין במקום בו הרכב צולם, "הנוף" זה לא הדבר שהייתי רוצה להראות)
    הבעיה היא שאחרי שהורדתי את החלונות והלבשתי נוף במקומות השקופים כולל המראות. זה נראה לי נקי מדי.... ולא מספיק ריאליסטי

איך אני יכול לדעת היכן נופלת ההשתקפות ומה אמור להשתקף?
    אני מדבר על השתקפויות הלבנות/אפורות
    ולא ממש השתקפות של עצמים.

ולא מדובר באיך עושים את זה בPS או בכל תוכנה אחרת
    איך אני אמור לחשב את ההחזרים האלו מכל כיוון
    בתלת התוכנה עושה את זה לבד לפי כיוון התאורה שבחרתם?

בהמשך אעלה לינק לדוגמאות
    הדבקה מפורום אחר

היי לכולם,

רציתי להזמין את כל מי שמתעניין בחבילת האנימציה והתלת מימד Blender למפגש משתמשים מקיף (הראשון בישראל למיטב ידיעתי!)

המפגש יתקיים במכללת שנקר ב-3 במאי בשעה 17:30 - 20:00, ויציג כמה מהכלים והאפשרויות המגניבות שנכללות בתוכנה.
    הארוע בנוי מסדרה של הרצאות בזק כדי להכניס הרבה נושאים מעניינים בצורה מהנה ולא מעייפת.

להלן תוכנית הארוע:
    17:30 - התאספות
    17:45 - פתיחה: למה להיפגש ולדבר על תוכנה?
    18:00 - הזדמנויות עסקיות
    18:15 - מודיפייר ה-Explode (פירוק פרוצדורלי של אובייקטים לחלקיקים)
    18:30 - VRay בבלנדר
    18:45 - מנוע המשחקים של בלנדר (BGE)
    19:00 - הפסקה
    19:10 - כלי ה-Camera Tracking Live החדשים
    19:25 - המעגל: אז מה הלאה?
    20:00 - סיכום

כולם מוזמנים, ונשמח לראותכם!
    הכניסה כמובן חינם, אך אנא הירשמו באתר המפגש כדי שנוכל להערך.

למי שלא מכיר את בלנדר, כמה מלים על התוכנה:
    בלנדר היא חבילת אנימציה ותלת מימד מלאה, שכתובה בקוד פתוח ונגישה בחינם לכל דורש. בנוסף, בלנדר רצה על חלונות, מק או לינוקס.
    התוכנה עברה מהפך גמור בשנתיים האחרונות, ראשית עם עדכונו המקיף של כל הממשק הגרפי, ואח"כ עם הכנסתם לפעולה של מגוון כלים מתקדמים כולל מנוע רינדור מדויק פיסיקלית בעל תצוגת Real Time, כלי פיסול וציור טקסטורות ישירות על המודל, מנוע משחקים מתקדם, כלים למעקב אחר תנועת המצלמה ו-VFX, מגוון כלי סימולציה (כולל חלקיקים ושיער, נוזל, בד, עשן\אש ועוד), כלים חדשים ליצירה ותמרון מפות UV, כלי מודלינג ו-remesh עדכניים ושלל מודיפיירים וכלים שימושיים נוספים.

מסביב לבלנדר קיימת קהילה גדולה ומסורה של מפתחים ומשתמשים פנטיים, וזו כנראה הסיבה שאין תוכנה עם יותר טוטוריאליים איכותיים או מודלים מורכבים ומשאבים נוספים שפשוט אפשר להוריד בחינם.
    מאז שהשתחררה גרסת הפיתוח 2.5 עם הממשק המעודכן והכלים החדשים, יותר ויותר משתמשים מקצועיים ואולפנים קטנים החלו לשלב את התוכנה בפייפליין העבודה הסטנדרטי שלהם, ואף לאמץ אותה ככלי העבודה העיקרי, והמגמה רק הולכת וגדלה. זה בדיוק הזמן להכיר את התוכנה (שכבר יצאה בגרסאה 2.6 היציבה ועשירת הפיצ'רים וממשיכה להתפתח) ולהתחיל להעזר בה!

להרשמה (*בפרטים הנשלחים לא יהיה כל שימוש מעבר לצרכים לוגיסטיים לקראת המפגש (כמות מקומות וכו') או הודעה על שינויים כלשהם אם יהיו)

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה