Title

תחבורה ורכבים

פורום לענייני תחבורה ציבורית • תעופה • רכבים • לימוד נהיגה • וכל מה שקשור בתחבורה.
לכל נהגי הרכבים!
אני על הכביש כבר כ7 שנים, נוהג כעת על הרכב השלישי שרכשנו ותמיד הפריעה לי תופעה של שמשה קדמית "לא צלולה". לא צלולה כוונתי שגם מיד אחרי נקיון יש משהו בתוך השמשה שכאשר אלומת אור מכוונת עליה ניתן לראות כמו "כתמים" או איך שנקרא לזה וזה פשוט אוטם כביכול את הצלילות של הזכוכית, הדבר מורגש במיוחד בסינוור בעיקר בלילה בכבישים ללא תאורה כשרכב מגיע בנתיב הנגדי, וכשהוא על אורות גבוהים אני מוצא את עצמי לכמה רגעים נוסע בלי לראות כלום מה קורה לפני (והחברה מאחוריי כמובן מתעצבנים על ההאטה הפתאומית כל פעם שמגיע רכב ממול..).
השאלה שלי: האם עוד נהגים מרגישים/מכירים את התופעה שקצת שברתי את השיניים לנסות להסביר את התחושה שלי.. ושאלה עוד יותר חשובה, האם זה דבר שקשור לגיל הרכב כי כמעט לא יצא לי לנהוג על רכב בשנותיו הראשונות. אם זה באמת קורה עם הגיל, אולי ראוי לנו לשקול להשקיע ברכב חדש כי אני מרגיש שזה ממש משמעותי לבטיחות של הנהיגה.
אודה לכל בדל מידע.
נראה ממש משתלם!
רכב בחצי מחיר (ואף פחות מכך)!!
מישהו מכיר את האתר הזה?
למישהו יש נסיון עם זה או עם אתרים אחרים?
מה החסרונות בקניה ממקומות כאלו וממה צריך להזהר?
לפני קניית רכב משומש חובה לבדוק אותו בחינם באתר: https://www.check-car.co.il/

לפני שבוע קניתי רכב מאדם דתי לכאורה שפרסם רכב באתר יד2, ובפרטי המודעה כתב שהרכב שלו יד2.
הוא שלח לי את רשיון הרכב, כתוב בעלים קודמים "01."
לא ידעתי שיד ראשונה מסומן כ 00, והקוד 01 מסמל יד שנייה.
למעשה הוא מכר לי רכב יד3 והפך אותי ליד4.
רק לאחר הקנייה מצאתי את האתר הזה, הכנסתי את פרטי הרכב וגיליתי את האמת.
שלחתי הודעה למוכר, הוא טרם ענה לי.. מקווה שיהיה מספיק הגון להודות שהיה פה מקח טעות והטעייה.
ואי"ה הוא יחזיר לי את ההפרש במחירון הרכב.

אז שיהודים אחרים לא יטעו כמו שאני טעיתי.
התורה חסה על ממונם של ישראל..

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה