Title

תחבורה ורכבים

פורום לענייני תחבורה ציבורית • תעופה • רכבים • לימוד נהיגה • וכל מה שקשור בתחבורה.

מאמרים אחרונים באתר

בוקר טוב
ברצוני להתחדש עם רכב חדש (או מקסימום כמה שנים בודדות על הכביש ומיד ראשונה)
אשמח שחברי הפורום יחכימו אותי
להלן מה שהעליתי בחכתי
1. ליסינג פרטי: קניית רכב חדש או יד שנייה, לקיחת הלוואה מהבנק או מחברת מימון, החזר שפוי כל חודש, ובסיום התקופה השלמת כל הסכום, לפעמים יש במכירת האוטו די כדי להשלים את ההלוואה ולפעמים יש ירידת ערך שמצריך השלמה של עשרות אלפי שקלים
בנוסף, יש עלויות של ביטוח (לרוב מקיף), אגרה וטיפולים
הרעיון הוא שהרכב בסוף הוא שלך פרטי
2. ליסינג תפעולי, החזר חודשי משמעותי יותר גבוה, הרכב אינו שלך
מהצד השני, אין שום התעסקות עם הרכב, אין עלויות ביטוח, אגרות וטיפולים, כאשר יש צורך בטיפול החברה מביאה לך רכב חלופי במקום
המעלה הגדולה: מעבר להוצאות דלק וכבישים מהירים אין שום הוצאות
3. השכרה לטווח ארוך: פחות או יותר כמו ליסינג תפעולי, רק שאפשר בהתחייבות לשנה אחת במקום לשלוש שנים, וע"פ רוב יש יותר קילומטרים (3,000 לחודש)

אני מנסה לחשוב האם שווה לי לקנות רכב במימון או לא, בסוף ההחזר החודשי אמנם נמוך אבל יש הוצאות נוספות וכן סיכון להפסד כספי במקרה של ירידת ערך משמעותית

אשמח לשמוע מניסיונכם
וכן האם יש חברה מומלצת עבור אחת מהאופציות, לא משנה על מה אלך, בסוף אני רוצה כמובן את הדיל הטוב ביותר
כמה שאלות על הסרס 3 של סיטי קאר, אודה מראש למענה.

כשאני רוצה רוצה להזמין מסיטי קאר רכב חשמלי זה מה שמופיע לי:

הכמות המותרת של קילומטרים לנסיעה בהזמנה זו היא 158 קילומטרים. שימו לב, זהו רכב חשמלי הנטען בחשמל ואין אפשרות לתדלקו. אסור להגיע למצב בו נותרו פחות מ- 20% בסוללה! במצב כזה תחוייב בקנס על החזרת הרכב ללא סוללה מספקת יש להסתכל על מצב האחוזים ולא על יתרת הקילומטרים המוצגת ברכב, צריכת החשמל משתנה לפי סגנון הנהיגה החברה אינה אחראית לכל אירוע בו הרכב נתקע עקב סוללה ריקה. האחריות לטיפול ו/או גרירה במקרה הצורך היא על הלקוח בלבד! בסיום השימוש - חובה לחבר לרכב את כבל הטעינה האחריות והתשלום עבור טעינה עצמאית חלים על הלקוח בלבד. נסיעה נעימה ובטוחה!

1. האם ה 158 קילומטרים המותרים לנסיעה, זה כולל את ה 20 % סוללה שצריך להישאר?
2. במידה וכן, יש דרך לחשב נסיעה של 80 ק"מ, שלא יעבור את ה 20 %?
3. אם אני מזמין את הרכב ליום שישי, איך אוכל לדעת אם עד אז ישארו 158 ק"מ, אם מישהו יקח את הרכב באמצע? הדרך היחידה לוודאות את זה זה להזמין סמוך לנסיעה?
4. יש כבל טעינה בכל תחנה? מורכב לחבר את זה?
5. יש משהו נוסף שצריך לדעת לפני שנוהגים על חשמלי?

תודה מראש למסייעים בעניין.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה