Title

תחבורה ורכבים

פורום לענייני תחבורה ציבורית • תעופה • רכבים • לימוד נהיגה • וכל מה שקשור בתחבורה.
סיפור מוזר
שכרתי רכב לכמה חודשים כולל ביטוח, נהג נוסף, וביטול השתתפות
בדיוק לקראת סיום תקופת השכירות הרכב קיבל מכה (כנראה - מרכב אחר) ולא נשאר שום סימן חיצוני על הפח מהמכה אבל קרה נזק פנימי לרדיאטור
בתכל'ס פניתי למוקד חברת ההשכרה שיש נזילה של מים ושיבואו לאסוף את הרכב ושיסגרו לי את החוזה
בפועל החוזה נסגר והמסגרת שוחררה
לאחר כמה ימים התקשרה אלי עו"ד של החברה והתחילה לתחקר אותי מה היה עם הרכב
אני שלא הייתי מספיק מוכן לשיחה סיפרתי לה מה היה
"העמדתי את הרכב לפני שבת על מדרכה רחבה וכשהגעתי להניע את הרכב במוצ"ש נדלקו כמה נורות, מייד כיבתי את הרכב ופתחתי מכסה מנוע וראיתי שאין מים במיכל ואח"כ ראיתי גם שיש נזילה מתחת לרידאטור"

בפועל עבר מעל חודש מאז סיום תקופת השכירות ועכשיו קיבלתי מכתב מחברת ההשכרה על תביעת הנזק בסך 11,000 ש"ח
אם איום שאם לא אשלם תוך 7 ימים הם יפנו לתביעה משפטית שתעלה לי הרבה יותר כסף כולל הוצאות המשפט וכו'

מה שאני לא מבין מדוע החברה תובעת אותי אם הרכב בוטח וכולל ביטול השתתפות
במכתב הודגש העניין שעמדתי על מדרכה ולא במקום חניה מוסדר - האם יש לזה משמעות ?
בנוסף הדגישו במכתב ציטוט מהמקרים החריגים שהביטוח לא מבטח כדלהלן "
קלקולים מכניים, חשמליים או אלקטרונים שייגרמו לרכב אלא אם נגרמו במהלך או עקב מקרה תאונתי - האם זה לא נחשב למקרה תאונתי?

אשמח לעזרה מכל מי ש יכול לעזור
או יכול להפנות אותי לעורך דין שייתן את דעתו (בתשלום סמלי) ע"מ להחליט מה לעשות הלאה

תודה מראש
נוהל חדש שמקדמת שרת התחבורה מירי רגב יצמצם דרמטית את מספר שיעורי הנהיגה המינימלי הנדרש להגשה ל"טסט": מ-28 שיעורים בני 40 דקות כיום - ל-22 בלבד. כך נודע ל-N12. הקיצור יהיה תקף לתלמידים שלומדים לנהוג על רכב בעל תיבת הילוכים אוטומטית. המשמעות היא שאפשר יהיה לקבל רישיון נהיגה לאחר פחות מ-15 שעות לימוד על הכביש.

במשרד אומרים כי ההחלטה התקבלה לאחר עבודת מטה יסודית בראשות מנכ"ל משרד התחבורה משה בן-זקן וראש רשות הרישוי יוסי נזרי. במסגרת העבודה נעשו השוואות לתנאי קבלת הרישיון במדינות באיחוד האירופי ובארה"ב. לפי משרד התחבורה, גם לאחר החלת הנוהל החדש מספר השיעורים המופחת עדיין יהיה גדול יותר מהמקובל במדינות אלו ויקיף את כל מטרות הלימוד המוגדרות.

בימים אלו מגובשת חוות דעת בנושא ברשות הלאומית לבטיחות בדרכים. לטענת משרדת התחבורה, חוות הדעת צפויה לתמוך בעמדת השרה ולקבוע שהפחתת מספר השיעורים לא תפגע בכשירות תלמידי הנהיגה. הנוהל החדש יפורסם בקרוב להערות הציבור שיילקחו בחשבון ובהתייעצות עם ארגון מורי הנהיגה, שצפוי להביע התנגדות למהלך.

במשרד מציינים כי ההחלטה גובשה בין היתר במטרה להקל על יוקר המחיה של התלמידים: כיום מחירו של שיעור נהיגה הוא 200-120 שקלים, כך שההפחתה הצפויה תניב ללומדים חיסכון של מאות שקלים. מחיר השיעור נקבע בשוק חופשי.
אם שמתם לב, אין שום דרך!!! להגיע באוטובוס אחד מאיזור גן ורשא בב"ב לאיזור מרכז רימונים ומגדלי שקל, ולא רק...
נתחיל מהתחלה: במצב הנוכחי מי שמעונין להגיע מרח' ר"ע לרח' השומר - איזור השלושה וההמשך לכיוון ז'בוטינסקי אין לו שום דרך נורמלית לעשות זאת בתח"צ, (פרט לקטע ברח' ר"ע מרחוב חזו"א וכמו שנפרט), מאחר שכל הקוים שעוברים בר"ע וממשיכים עד השומר לוקחים ימינה בהשומר (קוים: 18, 146 ו- 28 ו-160 החל מרח' ירושלים), ואין אפילו קו אחד שלוקח שמאלה !!!! הדרך היחידה כיום היא להחליף אוטובוס בר"ע ליד חזו"א לקו 4 או 140 או 9 בלבד!!, וזה דבר שלא נסבל כלל בשביל כזה מרחק קטן להמתין כפול ל-2 אוטובוסים וכידוע כבר הקושי הגדול שבזה בפרט בעונת הקיץ ואין צורך להאריך בזה.
הלאה: גם למעונינים להגיע מהכיוון ההפוך (כלומר: לקחת את ר"ע עד הסוף לכיוון ז' בוטינסקי ולפנות ימינה עד השומר) אין כזו אפשרות בתח"צ כי הקוים
היחידים שפונים ימינה מר"ע לז'בוטינסקי הם 2 ו- 3 ושתיהם יחד פונים לאבוחצירא ולא ממשיכים בז'בוטינסקי עד השומר, כך ששוב האפשרות הקיימת היא להחליף קו בז'בוטינסקי, וזה שוב דבר בלתי נסבל כלל!!!
חשוב להדגיש: כל מי שאינו בקי בנסיעה בתח"צ בבני ברק יאמר לכם מיידית (לאחר בדיקה בפלטפורמות השונות) שניתן ליסוע בנוח בקו 2 שמגיע מתחילת ר"ע ובסוף מסיים במרכז רימונים! אבל די בנסיעה אחת בקו זה את הדרך האמורה (כ- 42 דק' מנסיון) להבין שזה לא פיתרון בלשון המעטה.....
כמו כן יציעו לכם את קו 92, שאולי בשעות הבוקר המוקדמות זה אופציה למי שיש לו כח וסבלנות להיסחב בכל חזו"א עזרא והשומר לחינם.. ודי למבין... (כך גם היה כשפניתי ללשכה של הר' מקלב והעוזר שלו שהיה די נחמד הציע לי את האפשרות הזו כמובן בלי להכיר מקרוב)

תכלס' אני ועוד הרבה מאוד אנשים מתייגעים לשווא בדרכים בעוד שהפיתרון פשוט ביותר והוא הסטה או הוספה של קו חדש שיסע את רבי עקיבא ויקח שמאלה בהשומר ובצד הנגדי יסע את ר"ע ויקח ימינה בז'בוטינסקי וימשיך עד השומר, והכי טוב שיהיה איזה קו סיבובי לרחובות ר"ע השומר ז' בוטינסקי, שמשום מה אין תחבורה נוחה באיזור, דבר שיועיל מאוד לכל תושבי העיר הנצרכים בקביעות או לפעמים להגיע מאיזור מרכזי כמו ר"ע לאיזור מרכזי כמו מרכז רימונים ומגדלי שקל ושיכון ה' וגם לתושבי פרדס כץ המתגוררים בסמיכות לציר ז' בוטניסקי !!!
למעשה: מי שהחזיק מעמד עד עכשיו מוזמן לפנות בהקדם לגורמים הרלוונטיים כמו שאפרט:
לפניות לסגן שרת התחבורה <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>.
לשכה: 026663333

עריית בני ברק מחלקת תחבורה

אורלנצ'יק צפורה

035776301/3
<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

ולכל מי שיכול לעזור
בהצלחה !!!
 תגובה אחרונה 

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה