Title

תחבורה ורכבים

פורום לענייני תחבורה ציבורית • תעופה • רכבים • לימוד נהיגה • וכל מה שקשור בתחבורה.

מאמרים אחרונים באתר

זה פשוט לא הגיוני ומקומם בצורה לא נורמלית, אני לא מבינה אין מה לעשות לדבר הזה?
כל זב חוטם עם חולצה שחורה פשוט יכול לעשות מה שבא לו?
(ומארגון חוננו בנתיים מכל הסיפורים לא שמעתי תוצאות מיוחדות)
אני רוצה להקדיש ברכה מיוחדת לסוחר הרכבים הנודע ר שמואל קליין, @קליין ש.

איש יקר שהפך את חוויית קניית הרכב שלי למשהו יוצא דופן...

הגעתי אליו שבוע אחרי הטסט, עם 0 היכרות את עולם הרכב... לא ידעתי מה אני צריך וממה להיזהר

מה שקוראים " טרף קל"

שמוליק היה איתי כל כך ישר ושקוף, התאים לי בדיוק את מה שהייתי צריך, חסך לי כספים וידע לכוון אותי לרכב שיחסוך לי הכי הרבה.

וכמובן במאור פנים וזמינות לכל שאלה.

גם לאחר סיום העסקה כשצצו אחרי זה איזו בעיה או שתיים – הוא פשוט טיפל בהן באחריות ובמסירות.

אני ממליץ מכל הלב לכל מי שמחפש לקנות רכב, לפנות אל שמוליק ומאחל לו שימשיך לעלות ולהצליח ושכל סוכני הרכב ילמדו ממנו איך מתנהלים בהגינות...

מי שרוצה ליצור איתי קשר, אני לא איזה יוזר אנונימי – אתם מוזמנים לשלוח מייל לברר
Z550770Z בגימייל

כמובן שזה לא ממומן!
שימו לב, לא שאלתי האם כדאי לי להגיש ערעור כי כבר החלטתי שאין לי מה להפסיד וגם לדעת המורה שלי יש לו 50 אחוז להתקבל.
אך אשמח לקבל עזרה בניסוח ממי שהגיש ערעור שהתקבל. (או מי שהגיש ערעור והרגיש שלא היה ממוקד מספיק, אשמח לשמוע למה לדעתכם לא התקבל)

הסיבה הרשמית לפסילה- בפניה שמאלה בצומת קצץ מתומררת בעצור ביצעתי עצירה מלאה וגלשתי באיטיות לקו הצומת- הסתכלתי ימינה ושמאלה וכשראיתי שאין רכבים באופק התחלתי לפנות, באמצע הפניה הטסטר בלם אותי ואמר לי "לא הסתכלת שוב ימינה ותעשי את הסיבוב יותר לאט". מדגישה שלא הגיע שום רכב מימין והמהירות הייתה סבירה לחלוטין (נתתי מעט גז כדי שיהיה תנופה בסיבוב לאחר העצירה בעצור).

דבר נוסף- בסוף סוף הטסט היה אוטובוס חונה שעצר בצד הדרך בכביש חד סטרי, ביצעתי עקיפה ללא איתות ולטענת הטסטר גם ללא בקרה (אך האמת היא שהסתכלתי במראה אמצעית וראיתי שאין מאחוריי רכבים בכלל).

הסיבה האמיתית לפסילה היא מריבה רצינית בין הטסטר הערבי למורה שלי ששונאים אחד את השני, המורה גם נכנסה איתי לטסט בגלל שחששה שיפסול אותי סתם לאחר שבשבוע האחרון פסל ללא סיבה אמיתית כמה תלמידות שלה (שהגישו ערעור וחלקם התקבלו!)
מה שאכן קרה....
(המורה שלי שנכחה ברכב טוענת שנהגתי מצוין! הוא לקח אותי למקומות הכי מורכבים ועשיתי אותם מצוין, הוא יכל להבין שאני נוהגת מעולה ומבינה כביש כמו שצריך, אבל הוא ממש חיפש על מה לבלום ומצא איכשהוא משהו שלא באמת מצדיק בלימה כי לא היה שם שום סיכון)

מה אומרים?
איך לנסח כזה דבר?
להוסיף את זה שהייתה אוירה מתוחה ברכב? שהטסטר הלחיץ לאורך הטסט (היה קצר רוח, לא נתן לסיים את החניה עד הסוף וכו')
הודעת דוברות רשות המסים:

אגף החקירות והמודיעין ברשות המסים יצא במבצע ארצי כנגד תופעת המסיעים הפירטיים שזכתה לכינוי "דרייברים", אשר כללה את כלל משרדי החקירות של מס הכנסה ברחבי הארץ. אמש הפכה החקירה לגלויה, כאשר החל משעות הבוקר בוצעו חיפושים במוקדים שונים בארץ, ונחקרים רבים הובאו וזומנו למשרדי החקירות השונים.

ממצאי המבצע עד כה מעלים כי מנגנון "הדרייברים" הינו מנגנון המופעל על ידי מספר לא מבוטל של תחנות, כאשר לכל תחנה ישנו מנהל תחנה, תחתיו עובדים סדרנים, ותחתיהם נהגים המספקים שירותי הסעות, משלוחים וכדומה. מדובר במנגנון משומן הפועל במחשכים, ללא אישורים של משרד התחבורה, וללא כל דיווח לרשויות המס, האפשרות הזמינה של מערך היסעים באמצעות רכבים פרטיים לאורך כל שעות היום וללא כל רגולציה יצר תעשייה שלמה של כסף שחור המתגלגל מתחת לעין הרשויות.

דרך הפעולה מתבססת בעיקרה על מספרים ייעודיים (מספרי כוכבית), אליהם מתקשרים הלקוחות. המשך ההתנהלות היא בקבוצות WhatsApp בהן חברים הסדרנים והנהגים המנתבים את השיחות כאמור, כל הפעילות מגובה בתוכנת ניהול ממוחשבת בשם "דרייבוט" באמצעותה ניתן לעקוב אחר ההזמנות שהתקבלו.

מאז אתמול הובאו שני חשודים לדיון בבית משפט, לצורך שחררו בתנאים מגבילים. אחד החשודים, יוסף אילני, נחקר על ידי פקיד שומה חקירות תל-אביב וחשוד כי ניהל תחנה והעסיק תחתיו סדרנים ונהגים רבים, תוך שהוא גורף לכיסו עשרות אלפי שקלים בכל חודש, ומאות אלפי שקלים בשנה, אשר לא מדווחים לרשויות המס. על פי החשד, הוא הסתיר את פעילותו באמצעות איש קש אשר פתח חברה בשמו בתמורה לשכר חודשי. החשוד שוחרר בתנאים מגבילים על ידי בית משפט השלום בתל-אביב יפו.

חשוד נוסף, יהונתן שושני, נחקר על ידי יחידת יהלום וחשוד כי עבד בתור סדרן ומנהל של קבוצות דרייברים. מבדיקת חשבונות בנק שבבעלותו נתגלו פערים המעידים לכאורה על הכנסות לא מדווחות שנאמדות במאות אלפי ₪. החשוד שוחרר בתנאים מגבילים על ידי בית משפט השלום בראשון לציון.

רשות המסים צפויה לצאת בקרוב למבצעים נוספים למיגור תופעת הדרייברים.

מקור
(כמעט) שבת שלום לכולם!

נעים מאוד — שמי נעם, ואני אחד המתנדבים
במיזם "דאטאבוס" וב־סדנה לידע ציבורי.
אולי חלקכם מכירים אותי מהרצאות שהעברתי (לפני 6-7 שנים) במסלולי בניית האתרים במכללת פרוג, או מפוסט קודם שהעלתי בפורום :)

“אור השמש הוא הטוב שבחומרי החיטוי” — לואי ברנדייס,
היהודי הראשון שכיהן כשופט עליון בארצות הברית.

למי שלא מכיר — "דאטאבוס" הוא מיזם קוד פתוח לאיסוף וניתוח נתונים על תחבורה ציבורית, במטרה למדוד, להבין ולשפר את המערכת.

אנחנו נפגשים בכל יום שני בערב לשעתיים של סיעור מוחות ופיתוח, וכך הפרויקט מתקדם לאיטו —
מתכנתים, אנשי תחבורה ציבורית וגיקים חביבים — כולם עובדים יחד כדי לחשוף תובנות ולעזור לשפר את התחבורה הציבורית בישראל.

אם אתם רוצים לפגוש עוד אנשים טובים, שמנסים לשנות לטובה את המציאות — אשמח להזמין אתכם להצטרף 🙌

ההשתתפות פתוחה לאנשים בעלי רקע בתכנות או בתחבורה ציבורית (מתנצל מראש שלא לכולם זה יתאים).
המפגשים מתקיימים בבית העמותות בתל אביב, בסמוך לתחנת קרליבך של הרכבת הקלה.
אני ועוד מתכנת מגיעים מגבול ר"ג \ בני ברק, כך שמי שמעוניין יכול להצטרף אלינו בדרך חזרה.

למען הסר ספק — המרחב בסדנה אינו מופרד, ויש גם מתנדבות ונשים בצוות (כולל מנכ"לית העמותה).
מי שהנושא משמעותי עבורו מוזמן בהחלט להצטרף דרך זום ולהיות חלק מהעשייה מבלי לפגוע באורח החיים.

ניתן גם להתנדב מרחוק בלבדאנחנו מנהלים את המשימות באתר GitHub (בצורה פתוחה ושקופה לגמרי),
ומתקשרים ב־Slack (דומה לוואטסאפ, אבל לעבודה מקצועית). כך ניתן להשתלב בפרויקט בזמן שנוח לכם — לצד הלימודים או העבודה.

אם זה נשמע לכם מעניין —
אשמח לשמוע מכם ב־דוא"ל <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>
או בוואטטסאפ 053-6218158

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה