Title
  • בעקבות ניצול הפורום למטרות אחרות ההרשאה לכתיבה והעלאת נושאים הינה רק למנויים, לקבוצות מקצועיות ולחכמת נשים.

תרומה וחסד

אשכולות תרומה ובקשות תמיכה מאושרים ללא תשלום, בפורום תרומה וחסד בלבד.

מאמרים אחרונים באתר

• 375

• (גילוי נאות: אני כתבתי את המילים של השיר, וגם הפקתי את הקליפ, בהתנדבות מלאה ושלא על מנת לקבל פרס)

אם נהנית, לחץ כאן: https://www.prog.co.il/posts/13399401/react?reaction_id=7
    אם התרגשת, לחץ כאן: https://www.liveraiser.co.il/chemed/0548432840
    בד"כ אני משתדל לתת כאן עצות מועילות בענייני משכנתאות, אבל עכשיו יש כאן הצלת נפשות ממש, תשקיעו בבקשה מס' דקות לקרוא מה שיש לי לומר, מדובר בשכן שלי מעבר לקיר.
    הכל התחיל שאליהו (בן אלזה למשפחת שטיבל) עוד היה בחור ישיבה, באמצע שמחה של מצווה הוא נפל והתפנה לבית חולים, ושם גילו שיש לו מוטציה נדירה של סרטן בראש, הוא עבר ניתוח להסרת הגידול שהסתיים בהצלחה בס"ד וחשב שהכל כבר מאחוריו.
    לאחר כמה שנים הוא התחתן עם בחורה שהתייתמה מאמה בגיל שלוש, ומאביה בגיל שש עשרה, ונולדו להם שלושה ילדים חמודים (הגדולה בת שלוש).
    לפני מס' חודשים גילו כי המוטציה הנדירה של הסרטן שחשבנו שכבר שייכת להסטוריה חזרה לאליהו, וכאן התגלתה המשפחה בתעצומות הנפש הבלתי נתפסות שלה, אליהו עבר ניתוח (מוצלח מאד בס"ד) להסרת רוב הגידול, בניתוח זה אחד הסיכונים המרכזיים הוא איבוד יכולת הדיבור ה"י, ושבוע לפני הניתוח אליהו לא הפסיק להתפלל וללמוד כדי להראות לקב"ה שהוא צריך את הדיבור לדברים טובים (כתבתי כמעט מדויק את לשונו כמו שהוא אמר לי).

כעת מצאו טיפול בגרמניה שע"פ רוב יגרום בחסדי הבורא (צריך לזכור שאנו אך משתדלים, וה' הוא רופא חינם) להחלמתו המלאה של אליהו, שיצא מהסיבוב השני והשלישי בעז"ה לא יבוא.
    אך דא עקא עלות הטיפול (לשנה הראשונה, מתוך תפילה לאבינו אב הרחמן כי לא נזדקק ליותר) היא 2,500,000.00 ש"ח (שניים וחצי מיליון שקלים).
    המשפחה ואנו הידידים נותנים מעל ומעבר ליכולותינו, אבל כדי לממן את כל העלות קצרה ידינו מהושיע, ולכן אנחנו פונים לליבך הרחום אחי היקר והאהוב:

נ.ב. בקישור למעלה ניתן לתרום באשראי או בביט, אפשרי כמובן לתרום בהו"ק (יש לפתוח הרשאה למוסד "פותח את ידיך", קוד מוסד: 56682, ולעדכן בסכום הגבייה החודשית, ומבמס' החודשים), במזומן, או בהמחאה (יש לעדכן מהיכן ומתי אפשר לאסוף). כמו"כ ניתן לתרום בטלפון במס' 1800-55-20-20, או בעמדות נדרים פלוס בבתי כנסיות (יש לחפש את המגבית "קרובה ישועתי").
    אנא השתדלו לתת סכום משמעותי, מי שקשה עליו יכול לפרוס גם בהו"ק, זכרו כי מדובר בהצלת חיים!
    ניתן לשאול/לעדכן/להעיר בטלפון 052-7622431 או בדוא"ל M0527622431 בג'ימייל
    איך תשיג 2.5 מליון שקל?
    איך תשיג 2.5 מליון שקל?

- איך אני אשיג 2.5 מליון שקל?
    לא יודע, כנראה שאני אצטרך למות...

⭐ ⭐ ⭐

אליהו שטיבל, אברך צעיר בן 24, איש יקר על הבריות חלה במחלה הנוראה בראשו, במוטציה אשר לדברי הרופאים אין לה מזור כאן בארץ.
    כך שעל פי דברי הרופאים אליהו בסכנת חיים ממשית!

אליהו אבא לשלושה ילדים קטנים כשהגדולה בת שלוש שנים בלבד והקטן בן חצי שנה!
    הילדים הקטנים הללו צריכים אבא שיגדל אותם, יחנך, ילטף ויוביל אותם לחופה.
    אשתו של אליהו, בילי תחי' שהתייתמה בגיל צעיר משני הוריה שנפטרו מהמחלה, הוכתה במכה כואבת עם מחלתו של בעלה,
    והפחד מפני הטרגדיה הנוראית מאיימת לגדוע את החיים והשלווה ממשפחת שטיבל הצעירה.

משפחה צעירה בתחילת החיים מבקשת את עזרתך להמשיך ולחיות כמשפחה שלימה ומאושרת. מי יוכל לעמוד מנגד?!
    ועכשיו, נוצרה הזדמנות פז, סיכוי סיכוי ענק להציל את החיים של אליהו! ישנו טיפול מיוחד בגרמניה המשלב תרופה בשם VORASIDENIB ולאחר בדיקות מעמיקות הרופאים מצאו התאמה מלאה בין הטיפול לבין המוטציה של אליהו, מה שאומר שיש כאן חלון הזדמנות אדיר עם סיכוי של מעל 90% לריפוי מוחלט בעזרת ה'. גדולי העסקנים ממליצים בפה מלא לטוס לגרמניה ולעבור את הטיפול.
    הטיפול הזה בעצם הוא הסיכוי שלו לחיות.

אבל, לאליהו אין מאיפה להביא 2.5 מליון שקל.

⭐ ⭐ ⭐

אתם! יכולים להיות הדרך של אליהו לחיות.
    אתם! יכולים לתת תקווה למשפחתו של אליהו

לא ניתן לכסף לעצור את החיים של משפחת שטיבל!

נרתם כולנו למצווה האדירה של הצלת חיים, נתרום ונתרים בכל כוחנו.
    עד שנגיע ליעד, עם 2.5 מליון ש"ח ביד.

תרמו, ועזרו לאליהו לחיות.
    המלצה רפואית וברכת רבנים (1).png
  • 462
  • האמת היא שאני מתבייש
    אני כבר עברתי כמה פעמים את הסרט הזה התפדחתי השפלתי את כבודי ו- לא הצלחתי
    וגם עכשיו הייתי בטוח שאני הולך לא בשביל לעשות מה שהם רוצים אלא לתרום מעצמי כמה שאני יכול (ואין לי יכולות אני אברך שכבר כמה חודשים מתעכב המלגה ואשתי עזבה את העבודה בהוראת רב...)
    אבל כשהבנתי שמבחינת ההלכה אני מחויב למכור את הבית בשביל כך, כשראיתי את האשה שהתיתמה פעמיים בוכה על נפש בעלה, כשראיתי את החבר שלי ממשיך לחיך לכלום ואולי "ידנו שפכו את הדם" ח"ו..
    החלטתי שאם הדבר היחיד שעוצר בין החיים למוות הוא הבושה אני יעשה את זה,
    ואתם תעזרו לי לעשות את זה בגדול..

המדובר באברך היקר משכונתנו שהתגלה אצלו גידול בראש פעם אחת והסירו, פעם שניה והבינו שזה לא הולך להסתיים בזה, אז עשו ניתוח והסירו
    אבל הסטיסטיקה מראה על כ 9 חודשים בלבד שנשאר לו.........
    אבל מוטציית הגידול שלו יש לה תרופה עדיין ניסוניית (נכנסה לאישור הfda לפני כשבועיים) ותכנס לסל התרופות בעז"ה רק עוד כשנתיים
    ואין זמן להמתין את זה אין רגע פנוי בשביל לחכות לאישורים.
    אתם חייבים לעזור לו.. לאשתו ולילדים שלו
    בהו"ק קטנה אתם יכולים לעשות הרבה
    מצ"ב קישור
    שלום לכולם,

אחרי שהייתם אתנו כולכם בתפילה, בבקשה בחיזוקים לרפואתה השלמה של רחל בת גילה סוויד

לצערנו הרב, רצה ד' אחרת והגברת רחל מלול הצדיקה נלקחה לבית עולמה בליל שבת האחרון, פרשת ויקהל.

אני מכירה את המשפחה מקרוב, ולא יכולתי שלא לרשום כאן - להתחנן, לזעוק לכל מי שיכול!!!!
    נותרו בבית שבעה ילדים קטנטנים!!!! הגדולה בכיתה ח', הקטנה בגן חובה - היתה תינוקת קטנטנה כשאימה היקרה חלתה במחלה הנוראה...
    הילדים האלו צריכים לגדול בלי אמא (על כל מה שכרוך בכך), להנשא בלי אמא (!), כל לב נקרע לחשוב על כל הקושי, הכאב , הגעגוע שיעברו עד אז...

ולמרות זאת, יש ביכולתנו להקל מעליהם, מעל הילדים הרכים, מעל האלמן הצדיק ולו במעט את סבלם,
    בואו נהיה שותפים להעמיד להם קרן גדולה, יציבה, מכובדת ולפחות את הדאגה הזאת נחסוך מהם...

מצרפת קישור לתרומות -
    https://www.kupat.org.il/Views/DonationPage?pid=1231&source=recparam6438&recid=6438

כל מי שיכול לקחת חלק, וכל אחד כפי יכולתו, אבי יתומים ישלם לו בכפל כפלים בעז"ה.

בשורות טובות,
    ושלא ישמע עוד שוד ושבר בגבולנו ונזכה למשיח צדקנו ולגאולה שלמה במהרה בימינו, אמן!!

נ.ב. כל מי שתורם בבקשה שירשום תרמתי ויעזור לנו להקפיץ את השרשור...
    1709751502102.png
    זהו. כנראה זו ההודעה האחרונה שתקבלו השנה
    בעניין האפשרות לזכות ב-$100,000
    ובעוד עשרות פרסים שווים בהגרלה של 'עזר מציון'.

אולי אין לכם ראש לדברים האלה עכשיו
    או שסתם חיכיתם לרגע האחרון ממש,
    אבל אין דבר או בחופשה מפנקת עם כסף לקניות.

בשביל להציל חיים עושים מה שצריך
    אפילו אם זה אומר לזכות ברכב חדש עם דלק לשנה
    או בחופשה מפנקת עם כסף לקניות.

בקיצור – רכישת הכרטיסים מסתיימת!!

מהרו לקנות כרטיסי הגרלה, להציל חיים ואולי גם לזכות בפרסים!

השבוע, תחגוג חנה יום הולדת 6, כששליש מחייה היא מסתובבת בין בתי חולים | לפני שנתיים היא כבר התמודדה בגבורה עם מחלת הלוקמיה, ובחסדי שמיים הבריאה | לפני חצי שנה שוב החלו תסמינים, והיא שוב מאושפזת בבית החולים | ובינתיים, האב נאלץ לעזוב את עבודתו. האמא גם היא נאלצה לסיים את משרתה, ולשניהם יש מטרה אחת כעת: שחני המתוקה שוב תהיה בריאה

חנה בת השש3.jpeg

שום דבר במסלול חייהם של הוריה המסורים של חנה בת השש, לא הכין אותם לסיטואציה הזו. האב מלמד בתלמוד תורה כבר 11 שנה. האם סייעת במשך 15 שנה. עובדים קשה ורואים ברכה בעמלם. בבית ישנם שבעה ילדים, כשהגדול כעת עשה בר-מצווה והקטנה רק בת שנה.

לפני שנתיים, מסלול החיים השגרתי שלהם, קיבל תפנית. חנה, אז בת ארבע בלבד, החלה להתלונן על כאבים חזקים ברגליים. רופא הילדים שלח אותם באופן מידי למיון, ומשם לבית החולים שניידר.

לאחר סידרה של בדיקות, הרופאים איששו את החשש. הילדה חלתה בלוקמיה. במשך 11 חודשים, כמעט קרוב לשנה, הייתה הילדה הקטנה סביב בית החולים, אישפוז, תרופות בית, ביקורות, כשהוריה המסורים עוטפים אותה באהבה אין קץ, כשהם לא בוחלים בשום מאמץ כדי לזכות שהילדה תבריא. וב"ה, המאמצים נשאו פרי. התפילות פעלו את פעולתן והתוצאות שהגיעו מהמעבדה בישרו שהילדה הבריאה.

אבל אז, רגע אחרי השמחה הגדולה, החלו שוב פעם הכאבים ברגליים. ושוב פעם בית חולים, ושוב אישפוזים. ומאז, אין להורים יום ולא לילה.

מי יעמוד לעזרת משפחתה של חנה בת השש, שרק רוצה להיות בריאה?>>>

הם נלחמים את המלחמה של אבא ואמא. הם רוצים להחזיר את הילדה הביתה. לחיים.

הם נאלצו לעזוב את עבודתם. כשהם מתרכזים רק בדבר אחד. בבריאות של חנה הקטנה.

ובכל התקופה הזו, החיים נעצרו. בבית ישנם עוד ששה ילדים רכים, שצריכים את אבא ואת אמא. מתקופת המחלה הקודמת, נותרו חובות רבים, שההורים המסורים קיוו לשלם במרוצת השנים. כרגע הכל נעצר. אפילו את שמחת החלאקה של הילד הקטן שהגיע לגיל 3, הם לא יכולים לחגוג כמו שצריך.

ובעוד ימים ספורים, תחגוג חני יום הולדת שש. ויש לה רק בקשה אחת. היא לא רוצה מתנות ליום ההולדת. היא מבקשת רק להיות בריאה.

כשהגיע הסיפור לועד הרבנים, הבינו כולם כי חייבים להתעשת במהרה ולסייע למשפחה. הורים שנזרקו ברגע אחד מחייהם השלווים, אל תוך מציאות בלתי אפשרית, חייבים את העזרה של כולנו.

אי אפשר לעצור ליד מקרה כזה, ולא להושיט יד וסיוע. המשפחה כולה, הילדים, ההורים, כולם צריכים את הסיוע שלנו.

כי אם אנחנו לא נהיה שם בשבילם, לסייע להם לעבור את התקופה הקשה הזו, ושיוכלו להתעסק רק בבריאות של חנה הקטנה, אז מי יהיה שם?

מסייעים עכשיו לחנה בת השש ומצילים את המשפחה מקריסה>>>
    • שכוייח!
    Reactions: איש השדה1 //
    4 תגובות
    חברים יקרים,

אני בטוחה שאתם מקבלים כל הזמן בקשות לגיוס כספים ואני מתארת לעצמי שאתם לא מעוניינים בעוד בקשת צדקה, אבל אני מבקשת כי אני לא יכולה לשבת בחיבוק ידיים ולראות את הרב מנחם שמואל דכנר ואת הפרוייקט הנפלא שלו "בית היתומות בנותינו" - המשמש בית חם ומרגיע, שבו יתומות יכולות לבקר אחרי שעות הלימודים ולהרגיש בבית - להתפורר תחת הר של הוצאות ולעמוד בפני איום קיומי.

הרב שמואל דכנר החל לאחרונה לעבוד יד ביד עם איש החסד המפורסם רבי יעקב אליעזר שישא מארגון "טוב וחסד" על מנת לעזור לבנות יתומות בארץ ישראל. המשימה הבסיסית של פרוייקט "בנותינו" היא להבטיח כי כל הצרכים הרגשיים והפיזיים של הילדות ימולאו על הצד הטוב ביותר.
    "טוב וחסד" מרחיבה בימים אלו את פעילויותיה ותוכניותיה להקים את מרכזי היתומים 'בנותינו' בערים אחרות ברחבי הארץ. במרכזים אלו הילדות יוכלו לבנות הזדמנויות חדשות לפתח את מוחם, לבם ונפשם, בעודן מבלות זמן בין החברות השותפות למציאות הקשה של חייהן.

בנוסף, 'בנותינו' נמצא בשלבי תכנון של שבתון מדהים ומחזק עבור בנות יתומות ברחבי הארץ,
    שם הן תוכלנה להטעין את עצמן מחדש בסביבה חמה וקבל הזדמנות לרכוש השראה, אומץ וכח להמשך.

במהלך 36 השעות הבאות (יום שני ושלישי), מנהלים קמפיין חירום שהושק במטרה "להביא חיוך" לפניהם של ילדים ומשפחות התלויים בארגון ללא הרף.

אני פונה אליך בתחינה! מאות יתומים בישראל תלויים ב'בנותינו' וב'טוב וחסד' לרווחתם! התקווה שלהם תלויה בקמפיין זה של 36 השעות! עזרו לנו כדי שנוכל לעזור להם ולהביא 'חיוך' על פניהם הדומעות. אני מאוד אעריך אם תוכלו לעזור לי עם הפרויקט הזה ועם הזכות הזאת, ובזכות זה תזכה להבטחה של הקב"ה: אם אתה משמח את שלי אני משמח את שלך!

הקישור לתרומה

כאחת שקצת נכחה בפעילות המדהימה והמרגשת הזו, ושקצת מכירה מקרוב את המפעל המיוחד הזה וחלק מהבנות - אין מילים לתאר את ההשפעה וההשקעה!
    אני כבר תרמתי.
    (אל תיבהלו מהסכומים הרשומים שם, על כל שקל שתתרמו יש 3 תורמים שנותנים את אותו הסכום, כך שהסכום שרשום הוא כבר הסכום המוכפל ב-4. כל אחד/ת שיתרום כמה שיכול. ואשמח שתכתבו אם תרמתם ותקפיצו!)

יום מעולה! תזכו למצוות!!

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה