Title
  • בעקבות ניצול הפורום למטרות אחרות ההרשאה לכתיבה והעלאת נושאים הינה רק למנויים, לקבוצות מקצועיות ולחכמת נשים.

תרומה וחסד

אשכולות תרומה ובקשות תמיכה מאושרים ללא תשלום, בפורום תרומה וחסד בלבד.

מאמרים אחרונים באתר

יהודי יקר אני מבקש ממך תקרא עד הסוף ואל תסגור
מי רוצה להרחיק מעצמו ומכל בני ביתו את המחלה הנוראה לשנים ארוכות.!!!

בימים האחרונים אני מסתובב נסער, לא יודע איך להכיל את הסיפור ששמעתי...
יש לי חבר בקהילה, אברך חשוב, אבא ל-9 ילדים, שבשנה שעברה התמודד עם מחלה קשה של הילד שלו בראש...
הם טסו לווינה לטיפולים, המשפחה היתה מפורקת לכמה חודשים. אם אתה זוכר, עשינו אז התרמה...
לפני כמה ימים נודע לי, שעכשיו גילו את המחלה הנוראה בגופו של החבר שלי, מחלה ממאירה במצב קשה - שכאן בארץ אין לזה סיכויי טיפול!
המקרה הזה שבר אותי ממש!
ילד חולה זה משהו שלצערנו שומעים. גם אבא שחולה הוא לא כל כך נדיר ל"ע,
אבל ילד ואבא? בתקופה כל כך קצרה? אוי, שהשם ירחם. אי אפשר לתפוס מה עובר על המשפחה הזו...
וזה לא הכול!
מתברר, שהמחלה של הילד השאירה אותם עם חובות של מאות אלפי שקלים, והבשורה הקשה כעת מכניסה אותם לסחרור כלכלי שאין להם סיכוי לצאת ממנו לבד!
לא להאמין מה שמשפחה אחת מסוגלת לעבור!

ב"ה, מדובר במשפחה חזקה, יש להם אמונה איתנה ושמחת חיים, אבל אי אפשר להתעלם מהמציאות המרה שמתרחשת כאן. אין להם סיכוי להתמודד לבד.
הבנתי, יחד עם החברים שלי, שאם אנחנו לא נרתמים לעזור לו - המשפחה הזו תתפרק, תתרסק. אין הגדרה אחרת.

אתה יודע, אני לא איש של התרמות, ובחיים לא חשבתי שאעשה את הצעד הזה. לצערי, כבר עשיתי את זה פעם אחת בסבב הראשון, ואני עושה זאת עכשיו שוב.
הם זקוקים באופן מיידי ל-600,000 שקל. אחרת - הם פשוט קורסים!
באופן אישי תרמתי 4000 ש"ח, ולקחתי על עצמי יעד לא קטן של עזרה, 3600 ש"ח.
אשמח מאוד אם תוכל לעזור לי להגיע ליעד, ולהירתם למען המשפחה היקרה הזו שלא תתפרק.
השתתפתי בכנס חרום שנערך בקהילה שלי, והרבי, כ"ק מרן אדמו"ר מספינקא שליט"א בירך בחום את ברכת קדשו, שמי שיתרום למען המשפחה הזו - מרחיק מעצמו ומכל בני ביתו את המחלה הנוראה לשנים ארוכות.
אני מאמין בברכה הזו, ורוצה אותה בשביל כל מי שאני מכיר.
אתה יכול לקחת חלק כאן, בלינק המצורף:
https://www.charidy.com/mh20/31553
תודה רבה ותזכו למצוות
  • 882
  • אחים/אחיות יקרים,
    פונה אני אליך בקריאה נרגשת:

וועסטקליף - עיר לשם ולתפארת!
    העיר וועסטקליף נתפרסמה זה מכבר כביתם החדש של עשרות משפחות הרוצות לחנך את צאצאיהם מתוך הרחבת הדעת ושלוות הנפש.

בוועסטקליף נמצאים כיום: בתי מדרשות, תלמוד תורה, בית חינוך לבנות, כולל מצויינים, מקווה טהרה, עירוב מהודר, ארגוני חסד, בתי עסק וחנויות בבעלות יהודית, וכל הנצרך לעיר ואם בישראל.

בנין התלמוד תורה – במשך השנים התרבו סכום התלמידים והכתות, והבנין הקטן ששימש עד עתה אכסניא ל'חדר' בשעת הדחק, כבר קטן מהכיל את הריבוי המבורך של ילדינו היקרים המתדפקים על שעריו.

כי עתה הרחיב ד' לנו – בשבח והודאה להשי"ת, הצלחנו לאחר עמל ויגיעה רבה למצוא בנין מתאים עבור התלמוד תורה. הבנין, אשר נמצא בלב לבה של האיזור החרדי, מתאים באופן נפלא למטרה שבעז"ה ישמש מעתה, ומכיל בקרבו:

- 11 כיתות מרווחות
    - חדר מלמדים
    - חדר מנהל
    - חדר אוכל ואולם שמחות
    - גינה גדולה + חצר על גג הבנין

ועוד ועוד...
    .

מחיר הבנין עומד על 1,000,000 פונט. למען נוכל לגמור את המקח בשעה טובה, עדיין אנו צריכים לסכום עצום של 250,000 פונט!!!

כמו כן נטלנו על עצמנו, אנו האמהות של ילדי החמד לגייס סכום של £25.000 עבור עלות ריהוט ומשחקים עבור ילדי הת"ת.

האחריות בידינו. האם יצטרכו ילדינו היקרים להמשיך ללמוד תורה מתוך הדחק, או שמא יזכו סוף-סוף ללמוד מתוך הרחבת הדעת והמקום???

בידך לענות על השאלה המהדהדת. בזכות תרומתך הנדיבה נזכה לממש את החלום!!!.

נ.ב. בנימה אישית:
    זכיתי להיות חלק מהקהילה המדהימה המתפתחת ביישוב זה, ואני רואה בעיניים איך כל תרומה, פרוטה לפרוטה מצטרפת, ומסייעת בהקמת מוסדות ראויים לילדנו היקרים, להתחנך בהם לשם ולתפארת.
    אנא עמדו לימיננו ועזרו לנו להגיע אל המטרה: שיוכלו ילדינו ללמוד בשלווה ורגיעה, לעלות ולהתעלות במעלות התורה והיראה.

לתרומות:
    https://www.fundd.org/111/westcliffchedernshei/1708

תזכו למצוות!!!
    0 תגובות
    הוגי הרעיון מבקשים לאגד את פעילות החינוך החרדי כולה תחת קורת גג אחת.
    לרכז יחד את גני הילדים ומעונות היום, את בתי הספר ותלמודי התורה, את הסמינרים והישיבות.
    לטענתם, איגוד כזה יכול להזרים סכומים עצומים לקופות המוסדות, ולאפשר להם לעמוד בהוצאות הרבות ולשלם משכורות כראוי.
    בנוסף, היוזמה מדברת על מיסוד ענק של ענף החסד בארץ הקודש.
    לדוגמה, חלוקה חודשית של תמיכות למשפחות מכל הקהילות והעדות לפי קריטריונים, לדוגמה, 850 שקל לכל אברך כולל, 1200 שקל ויותר לכל משפחה עם שבעה ילדים, סבסוד תשלומי ארנונה ושכר דירה באלפי שקלים לעומדים בתבחינים פשוטים, ועוד שורה של מבצעי סיוע מפליגים שלטענת המארגנים עוד נמצאים בקנה.
    לדבריהם, המיזם נחוץ במיוחד בעת הזאת, כאשר המחירים בעולם כולו מרקיעים שחקים, ומנגד התרומות הרגילות של עשירי הארץ וחוץ לארץ אינן גדלות, ואף נמצאות בסכנת הידלדלות חמורה עקב המצב בשווקי ההון העולמיים, עד כדי חשש ל'סגירת ברזים' מצד אותם פילנתרופים.
    מומחים לדבר איתם שוחחו המארגנים התפעלו מהרעיון, אך ציננו את ההתלהבות והסבירו שעלות המיזם מסתכמת בכמה מיליארדי שקלים, ואין שום דרך ריאלית לגייס סכום כזה, בשום קונסטלציה של מימון המונים או התרמת נגידי עם, בטח לא בימים טרופים וחסרי וודאות אלה.
    הדרך היחידה, לדבריהם, להשיג את הכסף הדרוש, שיכול לכאורה להרים את מוסדות הציבור והמשפחות ברוכות הילדים על הרגליים, היא לנסות ולפנות לציבור עצמו, זה שבחלקו יהנה בסופו של דבר מהסיוע הנדיב, ולבקש ממנו ללכת למוקדים מיוחדים שייפתחו מחר ולדחוף מעטפה עם פתק לקופסה גדולה וכחולה שתעמוד שם לרשות הבאים.
    אשמח לשמוע את דעתכם, האם נראה לכם שהציבור ייעתר להפצרה ובקשה מופלגת כזו?
    האמת שהתלבטתי הרבה אם בכלל לפתוח אשכול כזה
    אבל החלטתי שאני עושה את ההשתדלות שלי וה יעזור
    אז הפעם מדובר בהורי שאני חיבת להם הרבה ועכשיו אני מנסה קצת להחזיר להם כפי יכלתי
    בעוד שבועיים אחי היקר נכנס מתחת לחופה והורי נמצאים כרגע במצב כלכלי קשה מאד של בקושי הבסיס היומיומי
    היתי בחג אצל הורי וממש שבר את לבי לראות אותם ככה במקום לשמוח לדאוג מה יהיה ואיך ישלמו את הוצאות החתונה
    ולא מדובר כאן בחתונה יוקרתית
    מה הם רוצים בסהכ ? חתונה בסיסית בסיסית עם צלם ןצלמת הם לא סגרו פשוט בשביל לחסוך הוצאות
    החתונה תתקיים באולם פשוט וזול תזמורת בסיסית ופשוטה לגמרי
    ועוד אמי שואלת אותי האם מתאים שתתן טבעת קידושיןבשווי 80 שח [מה שרגיל לקבל בסכום של 800 ]
    על שבת חתן הם שוקלים אם לוותר ואחי החתן נורא מתבייש מהמחותנים והחברים
    ואני כבר לא מדברת על הבית הישן שזקוק לשיפוץ הכי בסיסי
    ארונות המטבח התפרקו לגמרי ונשאר רק כיורים וחלקי שיש שבורים
    לא נשאר כסא לפליטה לשבת עליו
    האמת שאני יכולה להמשיך ולפרט אך לא רואה סיבה
    פרטתי את כל זה בשביל להסביר את המצב ולא בשביל לספר סיפור דרמטי
    הלב שלי נקרע אני רוצה כל כך לעזור להם אבל גם לי אין מספיק בשביל לחתן אח בפעם אחת
    נתתי כמה שיכלתי לתת ועכשיו אני פונה הלב היהודי והרחום שיש בכם
    אפילו תרומה קטנה תעזור וכמובן שנתן לתרום מכספי מעשרות
    וה יברך אתכם ויחזיר לכם בכפל כפליים
    המספר חשבון הוא האישי שלי אני מעבירה להם את הכספים ישר להוצאות החתונה [אני מלכתחילה כותבת את שלי ולא את שלהם בשביל שהכסף ילך ישר להוצאות החתונה ולא יבלע להם בשאר ההוצאות והחובות שיש להם]
    כל שקל עובר ישר אליהם
    חשבון הבנק הוא 25207350
    על שם הילה
    בנק הדואר
    לא צריך לכתוב מספר סניף [ככה זה בבנק הדואר ]
    תודה רבה ותזכו למצוות
    בחמש השנים האחרונות זכינו להכיר את תמר, נערה נפלאה, שהוריה, לצערינו לא יכלו לגדל את ילדיהם.
    מאז גיל 10 החלה תמר להתגלגל בבתי אומנה ופנימיות, עד שבגיל 13 נותק לחלוטין הקשר עם הוריה, ותמר נשארה לבדה, כאשר התמיכה היחידה שלה הייתה אחותה בת ה-15.
    תמר נאלצה לדאוג לעצמה לאוכל, למשקפיים, לביגוד, ולפעמים אף לא הגיעה לבית הספר מכיוון שלא היה מי שיטעין עבורה את הרב קו. (!)

לפני חמש שנים הגיעה תמר לביתנו, היא התאקלמה בפנימייה קבועה, והבית שלנו משמש עבורה כתחליף לבית, אליו היא מגיעה לשבתות חופשה וחגים.

זכינו ללוות את תמר, לדאוג ללימודי ההוראה שלה, ובשנה האחרונה היא החלה לשמש כמורה באחד הסמינרים החשובים.
    כאשר הגיעה תמר לפרקה עמדנו מאחוריה, ניהלנו את השידוכים, וברוך ה' זכינו כעת לארס את תמר עם בחור בן תורה, ובעזרת ה' בשלהי חודש אב, עתידה תמר להקים את ביתה, בית שהשכינה תשרה בו.
    כעומדים מצד הכלה, התחייבנו על לפחות 100,000 ₪ - פשוט לא היה אף אחד אחר, אתם מבינים - וכעת אנחנו פונים אליכם, כל מי שרוצה להשתתף במצווה יקרה זו של הכנסת כלה.

איך תוכלו לעשות את זה? זהו סכום עצום??

שאלה מצוינת, התשובה נעוצה בכוח הרבים. בכוחכם.

אם כל אחד יתן 100 ₪ בלבד בשנים שלושה תשלומים, נוכל מהר מאוד להגיע אל היעד שלנו. אנו צריכים בסך הכל 1,000 אנשים שיתגייסו למצווה. קל מאוד.

אז איך משתתפים?
    פשוט מאוד, מקליקים על הקישור (מתן בסתר מודיעין עילית), בוחרים קרן מספר 534, בוחרים בסכום התרומה ומספר החיובים, וזהו זה, נכנסתם למועדון היוקרתי של מכניסי כלה.

החיוך של תמר מתחת לחופה, יעמוד לכם בחיתון הילדים שלכם.

ולשאלות.
    האם יש 46?
    בטח. רק תציינו בהערה שאתם רוצים קבלה למייל.

האם תרומה בתשלומים מועילה?
    מאוד. יש גמ''ח נדיב, שיתן הלוואה כנגד סכום התרומה שלכם באופן מיידי.

איך אפשר ליצור קשר?
    שולחים הודעה פרטית, או מתייגים, או במייל: otiyotp שטרודל גימייל. קום

וכמובן לא לשכוח להקפיץ את האשכול :sleep:
  • 182
  • נצחיות התורה
    https://drive.google.com/file/d/1U6qyPzZJ5VwJ0Ubr7M5DGHzUFWxJNynF/view?usp=sharing
    המפעל הקדוש 'נצחיות התורה', פועל גדולות ונצורות לרומם קרנה של תורה, להגדילה ולהאדירה, בשכונת 'חפציבה' בבית שמש ואף מחוצה לה; ופועל בצורות שונות כדי לוודא שהתורה שלנו - אכן נצחית היא - בכל עת וזמן, בכל מקום ולכל אחד!...
    מידי תקופת 'בין הזמנים', לא פחות ממאה ושבעים (!) בחורים, צעירים ובוגרים, אברכי כולל ותלמידי חכמים ותיקים, מתושבי השכונה ואף מחוצה לה - יושבים והוגים בתורה כמעט מסביב לשעון, כל אחד ב'מה שלבו חפץ'; ויחדיו הם יוצרים שאון עוצמתי של קול תורה.
    לאחרונה הושק גם המיזם החשוב "תכנית היעדים", שזוכה להצלחה כבירה: התכנית מדרבנת את בחורי הישיבות להציב לעצמם אתגרים ויעדים רוחניים, הן בהספק הלימודים והן בשעות המוקדשות ללימוד התורה. כל משתתף מגדיר לעצמו יעדים אישיים, לפי בחירתו; ומדי יום ביומו, מעדכן במערכת טלפונית על השלמת ביצוע המשימות, מה שמתורגם לנקודות; וההישג האישי שלו מופיע על גבי לוח המודעות של הקמפיין שבכניסה לביהמ''ד, וקנאת סופרים תרבה חכמה. כך כל אחד מרגיש בחוש את האחריות הציבורית, כאשר השלמת היעד האישי שלו הוא חלק ממשהו גדול ועצום...
    גם הילדים היקרים, תינוקות של בית רבן, זוכים לפעילות יקרה וחשובה, כאשר ילדי השכונה מתרכזים יחד מידי יום שישי לחבורת 'שיר השירים', עם הרצאות מרתקות ומעשירות, לצד לימוד 'אבות ובנים' בחגים ובמועדים.
    ועוד חזון למועד להרחיב את הפעילות, לחזק ולבסס, לפרוץ לתחומים נוספים; הכל - במטרה לקיים את נצחיות התורה, לכל אחד, בכל זמן, בכל מקום.
    דווקא העובדה שבשגרה היומיומית זוכים אנו, בדורנו, להיות מוגנים ושמורים בתוך 'תיבת נח'; דווקא החממה שעוטפת אותנו ביום-יום, הופכת אותנו לפגיעים ורגישים יותר בצאתנו מהיכל התורה. שכבות ההגנה שאנו עוטים על עצמנו, ההרחקות הרבות מכל סכנה אפשרית, הן מצויינות; אבל עם היציאה החוצה - כל סדק צר ב'תיבת נח' עלול להתרחב, ה'פתח כחודו של מחט' מאיים ומסכן אותנו מאוד במים שוצפים וקוצפים!
    בזכות 'נצחיות התורה', גם כשהמסגרת הישיבתית אינה פעילה - ה'תיבת נח' ממשיכה ללוות את הבנים, לשמור ולהגן ולמנוע בעיות שאחר כך יעלה הון תועפות לתקן, אם בכלל יהא זה אפשרי…
    אנו מבקשים מכל מי שיכול לתרום הוראת קבע של לפחות 20 ש"ח לחודש (מעשרות) למשך 36 חודשים)
    קישור לתרומה: https://metchy.com/netzchiut_hatora/4
    תזכו למצוות
    וזכות התורה תעמוד לכם לעד
    0 תגובות
  • 385
  • נצחיות התורה
    המפעל הקדוש 'נצחיות התורה', פועל גדולות ונצורות לרומם קרנה של תורה, להגדילה ולהאדירה, בשכונת 'חפציבה' בבית שמש ואף מחוצה לה; ופועל בצורות שונות כדי לוודא שהתורה שלנו - אכן נצחית היא - בכל עת וזמן, בכל מקום ולכל אחד!...
    מידי תקופת 'בין הזמנים', לא פחות ממאה ושבעים (!) בחורים, צעירים ובוגרים, אברכי כולל ותלמידי חכמים ותיקים, מתושבי השכונה ואף מחוצה לה - יושבים והוגים בתורה כמעט מסביב לשעון, כל אחד ב'מה שלבו חפץ'; ויחדיו הם יוצרים שאון עוצמתי של קול תורה.
    לאחרונה הושק גם המיזם החשוב "תכנית היעדים", שזוכה להצלחה כבירה: התכנית מדרבנת את בחורי הישיבות להציב לעצמם אתגרים ויעדים רוחניים, הן בהספק הלימודים והן בשעות המוקדשות ללימוד התורה. כל משתתף מגדיר לעצמו יעדים אישיים, לפי בחירתו; ומדי יום ביומו, מעדכן במערכת טלפונית על השלמת ביצוע המשימות, מה שמתורגם לנקודות; וההישג האישי שלו מופיע על גבי לוח המודעות של הקמפיין שבכניסה לביהמ''ד, וקנאת סופרים תרבה חכמה. כך כל אחד מרגיש בחוש את האחריות הציבורית, כאשר השלמת היעד האישי שלו הוא חלק ממשהו גדול ועצום...
    גם הילדים היקרים, תינוקות של בית רבן, זוכים לפעילות יקרה וחשובה, כאשר ילדי השכונה מתרכזים יחד מידי יום שישי לחבורת 'שיר השירים', עם הרצאות מרתקות ומעשירות, לצד לימוד 'אבות ובנים' בחגים ובמועדים.
    ועוד חזון למועד להרחיב את הפעילות, לחזק ולבסס, לפרוץ לתחומים נוספים; הכל - במטרה לקיים את נצחיות התורה, לכל אחד, בכל זמן, בכל מקום.
    דווקא העובדה שבשגרה היומיומית זוכים אנו, בדורנו, להיות מוגנים ושמורים בתוך 'תיבת נח'; דווקא החממה שעוטפת אותנו ביום-יום, הופכת אותנו לפגיעים ורגישים יותר בצאתנו מהיכל התורה. שכבות ההגנה שאנו עוטים על עצמנו, ההרחקות הרבות מכל סכנה אפשרית, הן מצויינות; אבל עם היציאה החוצה - כל סדק צר ב'תיבת נח' עלול להתרחב, ה'פתח כחודו של מחט' מאיים ומסכן אותנו מאוד במים שוצפים וקוצפים!
    בזכות 'נצחיות התורה', גם כשהמסגרת הישיבתית אינה פעילה - ה'תיבת נח' ממשיכה ללוות את הבנים, לשמור ולהגן ולמנוע בעיות שאחר כך יעלה הון תועפות לתקן, אם בכלל יהא זה אפשרי…
    אנו מבקשים מכל מי שיכול לתרום הוראת קבע של לפחות 20 ש"ח לחודש (מעשרות) למשך 36 חודשים)
    קישור לתרומה: https://metchy.com/netzchiut_hatora/4
    תזכו למצוות
    וזכות התורה תעמוד לכם לעד
    • תודה
    Reactions: חיה איטה1 //
    0 תגובות

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה