Title
  • בעקבות ניצול הפורום למטרות אחרות ההרשאה לכתיבה והעלאת נושאים הינה רק למנויים, לקבוצות מקצועיות ולחכמת נשים.

תרומה וחסד

אשכולות תרומה ובקשות תמיכה מאושרים ללא תשלום, בפורום תרומה וחסד בלבד.

מאמרים אחרונים באתר

ניסן תש"פ,
בוקה ומבוקה של אלכוג'ל, כפפות וחישוב השעות בהן היית בבית הכנסת שמוגדר לפתע כ..."מסלול הידבקות..." רח"ל
והנה, הוא בא, 'מנותק' מעט, הקטלוג של זכנו.
יש שירימו גבה. מה לעליצות של 'ישיבות בין הזמנים' ולתש"פ המסוגרת והמבודדת?

אכן כן. שנה זו יותר מכל קודמותיה היא השנה של ישיבות בין הזמנים!

וכי מתי תהיה לנו ישיבת בין הזמנים ייחודית ומרגשת כמו בניסן תש"פ?

נקווה שלעולם לא!

כי בניסן תש"פ מביא הקטלוג של 'זכנו' לפיתחנו
את ההזדמנות הזו שלא תחזור,
להקים, לרומם ולייקר את 'תורת בין הזמנים' של 'בין הכתלים".
להשמיע את שירת התורה מחדרים מבודדים, ממלונות הקורונה, מרבבות בתים בעם ישראל,

ואף לא - מבית מדרש אחד!!!

כי גם בימים 'קורנים' אלו נשלפת הגמרא ממקומה ומזדמרת שירת הנצח,
זו ששמרה עלינו אלפי שנים - זו ששומרת עלינו ועל משפחותינו גם היום!

סיפורן של ישיבות בין הזמנים בעידן הקורונה הוא גם סיפורן של נשים ואמהות גיבורות רוח אשר בלב ההכנות לפסח,
מפנות חדר ומקימות למשך כמה שעות - 'בית מדרש' פרטי בביתן שלהן,
בית, מקדש מעט!
ומן החדר הסמוך הן ממתינות לבעליהן ולילדיהן, שישובו מאותו בית מדרש, ומקבלות את פניהם בשמחה.

רבות ידובר ויסופר על ישיבות בין הזמנים של ניסן תש''פ.
זו ההזדמנות שלך להיות חלק מהן...
ואתם הדבקים בד' אלוקיכם חיים כולכם, היום!
יהי רצון שתזכו!
כהמשך לאשכול הזה,
יש כבר 300 שח

אפשר להגיע בקלות למקרר חדש למשפחה או אפילו מימון ליד שניה
מי מצטרף
כולנו מכירים את הסבל של
ילדים יתומים - מאב או מאם,
אבל האם חשבתם פעם

מה חווים ילדים להורים גרושים?

מוישי נולד לפני 24 שנים ולא ידע מה מחכה לו, הילדות עברה עליו באושר ככל הילדים, אבא ואמא יחד משתדלים למלאות את כל צרכיו ולטפל בכל עניניו.

בגיל 10 קרה המשבר.

אמא, איפה אבא? שאל מוישי כשדמעות מבצבצות מעיניו, אני רוצה את אבא! זעק. אמא לא השיבה ורק הליטה פניה בידיה ובכתה ובכתה.

שישה ילדים קטנים נותרו בלי אבא כשאמא לבדה צריכה להיות להם גם לאבא וגם לאמא, אמא נשברה ולאט לאט החלה מתכנסת בתוך עצמה. לא מסוגלת לסלוח, וחסרת כוחות לטפל בילדים. מהר מאד נראו התוצאות בשטח הילדים החלו רבים זה עם זה, עם התפרצויות כעס רבות. ומהר מאד החלו במוסדות לשלוח אותם הביתה שוב ושוב.

כעבור שנה החליטה האם החלטה אמיצה! לא עוד!!! אם אני לא אדאג לילדיי איש לא ידאג להם! נכון שהוא היה הכי לא בסדר בעולם, נכון שאני נאלצת לפרנס לבדי כי הוא לא נותן לי מזונות, אבל אני בכוחות עצמי אלחם על חיי ועל חיי משפחתי.

החלטה אמיצה נוספת קיבלה האם, אצלי בבית לא יוזכר כל מילה רעה על אבא של הילדים למרות הכעס העצום והקושי הגדול שיש בדבר, נפש הילדים ומידותיי חשובים יותר.

הילדים נשלחו כולם לטיפולים ולאט לאט עם המון עקשנות של האם המסורה ובליווי צמוד של יועצים ורבנים חשובים החל הבית להשתקם. ועם המון סייעתא דשמיא - במהלך השנים זכתה להכניס את ילדיה למוסדות מצוינים.

והנה לפני כשנה וחצי הגיע מוישי לפרק האיש מקדש, חרדה גדולה מילאה את מוישי מי תרצה אותי?! מי תינשא לי?! חרדה שהתגברה עם כל הצעת שידוך שנפלה...

חצי שנה, שנה, הטלפון דומם! חשבה לעצמה האם המסורה, אילו היה לי כסף להתחייב – אולי היו אנשים נענים להצעה אך מה אעשה שבשביל לגמור את החודש אני צריכה להילחם? ופרצה בבכי מר, בכי שעלה עד כסא הכבוד, בכי של אשה צדיקה ומסורה שמגדלת בגבורה את ילדיה באומץ ובנחישות עם מידות טובות והמון העברה על המידות.

והנה כעבור חודשיים הגיע הצעה רגילה, בחורה רגילה מסמינר מצליח אי שם בארץ. נורמלית?! תהתה האם, לא יכול להיות! מה פתאום הם רוצים?! מבירור שעשו התברר כי אין להם כסף ונדוניה לתת, זו הבת הקטנה שלהם והם מלאי חובות מהנישואים הקודמים.

אז מה?? זה לא סיבה לקחת בן להורים גרושים - אמר מוישי. ואולי הם הסכימו לברר ולהציץ לפנימיות הדברים ולראות את המעלות הגדולות של הבחור, המידות, היראת שמיים, הבית שקם לו מכלום לבית איתן ויציב??

ואכן, כעבור שבועיים – נשמעו קריאות השמחה בבית. מזל טוב!! מוישי מאורס ולאושרו אין גבול, שמחה והתרגשות עצומה בכי אדיר של הודיה פרץ ממוישי ומאימו אחרי החושך מגיע האור.

אין אירוסין בזמן הקורונה ובקושי נפגשים (לעת עתה חסכתי לקנות דברים - חשבה האם לעצמה), אך מה יהיה בהמשך? חשבה לעצמה מודאגת. ה' יעזור, חיזקה תדיר את עצמה.

עובר חודש וזמן החתונה מתחיל להתקרב. אמא. עוד לא קנינו לחני שום מתנה קרא מוישי, מה עם שעון? ותכשיט? אפילו את הפשוט ביותר. ובכלל, מה יהיה על הוצאות החתונה? ביגוד, קצת עזרה לשכירות לשנה ראשונה, זמר, איפור, מתנה לכלה. מניין לנו כסף לזה?

אמא פרצה בבכי ושתקה. וכי מה יש לה לומר?! מהיכן וממה תביא, מהכסף שהולך למכולת?! מהשכר לימוד החלקי שהיא משלמת למוסדות?! מתשלומי החשמל, המים והגז?

השאלה נותרה באויר...

בדרך כלל
אני לא מעלה דברים שנשים כותבות לי באישי
ומבקשות שאעלה
מסיבות רבות ומגוונות.
אבל הפעם אני מכירה מקרוב
והשתכנעתי שמי שביקשה זאת, חייבת את הדיסקרטיות, כיוון שהיא חברת הפורום ואינה יכולה להחשף ושהעזרה קריטית וחשובה.

היא פונה עבור גיורת טרייה שהטבילה לגירות שלה תהיה ביום החתונה, מה שאומר שיש לה שעתיים התארגנות בלבד בין טבילה לחופה, הכלה יתומה מאב ואם שמעתדת להיות גיסתה. החתונה תערך ממש בשבועות הקרובים במתכונת בסיסית ומצומצמת, אך גם לזאת, הם צריכים את עזרכתן.

היא הכינה לי רשימה של דברים
שיהיו להם לעזר רב ויצילו אותם ממש
מי שתוכל להתגייס
תבוא עליה הברכה.

"אשמח שתעלי לפרוג בפורום קורונה, וחכמת נשים
בהוד השרון-מיקום
מה דרוש?
איפור נשיג לבד
פאה עם תסרוקת לשים אחרי הטבילה
כסא כלה, שביל, תפאורה
שמלת כלה+טול
לא נעשה אוכל בחוץ..
אז נשמח לפטיפורים
שתיה
אוכל בקטנה
מוזיקת רקע(אין ריקודים)
מימון למדריכת כלות
זר כלה
צלם השגתי כבר
מזכרת חמודה יהיה ליגה!
תפילה לכלה בשעת החופה
תפילה לאורחים בשעת החופה"

עד כאן הציטוט שלה.
הלוואי שיצליחו. אמן.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה