Title
  • בעקבות ניצול הפורום למטרות אחרות ההרשאה לכתיבה והעלאת נושאים הינה רק למנויים, לקבוצות מקצועיות ולחכמת נשים.

תרומה וחסד

אשכולות תרומה ובקשות תמיכה מאושרים ללא תשלום, בפורום תרומה וחסד בלבד.

מאמרים אחרונים באתר

• 1K
  • 26 שנים הוא נותן לנו את הנשמה, עכשיו נותנים לו את הלב.

מתגייסים להצלת מפעל חייו של הרב בנימין פישר.

ב-26 השנים האחרונות הרב בנימין פישר, יו"ר ארגון "מגן לחולה", חולל מהפך אדיר. הארגון שהקים בעצת מורו ורבו הגאון רבי שלמה זלמן אוירבך זצ"ל, הציע לראשונה סיוע ישיר לחולים ולבני משפחותיהם, ליווי אישי לאורך כל הדרך, ייעוץ רפואי מקצועי ונטול פניות, ותמיכה נפשית אישית לכל פונה.

450 פונים מתקשרים מידי יום בבקשה להתייעץ עם הרב פישר בעניינים רפואיים. הרב פישר נפגש מידי שבוע עם לפחות 90 רופאים ונמצא בקשר קבוע עם עשרות בתי חולים ברחבי העולם.

ארגון "מגן לחולה" מסייע באופן קבוע לחולים אונקולוגיים ולבני משפחותיהם, הוא מחזיק מחלקה מיוחדת לבריאות הנפש, מחלקה להשאלות של ציוד רפואי, ומחלקה המטפלת בהעברות של חולים ופגים ועוד.

כעת, אחרי 26 שנים ארגון "מגן לחולה", מושיט אליכם יד!

אחרי שנים של פעילות סביב השעון, יום-יום 24 שעות ביממה, כולל שבתות וחגים, בסיוע לכל פנייה, החל מחולים שחייהם בסכנה מידית, ועד לסיוע בבריאות הנפש, ארגון מגן לחולה זקוק לעזרתכם!

בשנים האחרונות הארגון נקלע למשבר כלכלי שמאיים על עתידו. משבר שעשוי לחסל את הפעילות הענפה, ואלפי חולים, שחלקם מטופלים גם בימים אלו ע"י הארגון, עלולים למצוא את עצמם ח"ו ללא משען וללא סיוע.

בואו עזרו להציל את מפעל חייו של הרב פישר, שמתמסר כבר 26 שנים ברציפות, יומם ולילה למען חולים ואומללים, ומבקש מכם כעת לפתוח את הלב, ולסייע לארגון שסייע עד היום לרבבות, ומבטיח להמשיך להיות כאן ולסייע לחולים, גם בשנים הבאות.

היו שותפים, כמה ימים לפני יום הדין, בהצלת המפעל האדיר הזה וקחו חלק בהצלת נפשות בעם ישראל.

================

ובנימה אישית:
    אנשים סבורים שמגן לחולה זה רק היעוץ הטלפוני של ר' בני. לכן אולי לא כל כל מבינים מה הענין בקמפיין גדול ('גדול'... במושגים של השנה האחרונה, 2 מליון זה בקושי פיצוחים).
    אבל לא רבים יודעים - ושלא תדעו - שמגן לחולה זו מעצמה לוגיסטית של ציוד רפואי, תמיכה דיסקרטית ומקצועית במחלות נפש ע"י אנשי מקצוע, ועל כולנה - הטסות לחו"ל. תבררו בבקשה כמה עולה כרטיס לארה"ב מעכשיו לעכשיו, תוסיפו לזה עלות של רופא צמוד וציוד רפואי, ותגיעו לסכומים דמיוניים. בעצם אל תבררו, כי אין לכם איפה. האנשים של"ע הוצרכו לברר את זה, פשוט הרימו טלפון ל 6442000, וזכו למעטפת מקצועית שסיפקה להם הכל.

אנחנו נעזרנו בר' בני בכמה מקרים במשפחתנו, ונדהמנו מהמסירות והאכפתיות. אחד מהמקרים היה בשבת, בשל תאונה שאירעה שעה לפני שבת. משפחתנו כמובן בילתה את ליל השבת בהתייעצות קדחתנית במיון, אבל מי שגם לא עשה קידוש באותו ליל שבת היה ר' בני! פעם ב10 דקות ופחות מכך, הם הרימו טלפון, שאלו, קבלו תשובה, כך במהלך כל השעות הראשונות של ליל שבת!

(ותיקי בית וגן עוד זוכרים את ר' בני מפסיק בדרמטיות את ברכת כהנים בשבת, וטס לענות תשובות של פיקוח נפש).

אנחנו נתרום בס"ד, וקוראים לכם לעשות כמונו.

ולא, אין לנו באנר.
    אנו נתרום כי אלפי חולים, רובם מתייסרים באימי המחלה הנוראה, מבקשים זאת, ללא קול. לכן נתרום. גם לא בגלל הכרת הטוב לר' בני. את הכרת הטוב שלנו 'פדינו' במכתב יפה ורולדה עם הרבה שמנת. אבל כעת זה בשביל אלו שצריכים ל"ע, ויש המונים כאלו.

https://www.causematch.com/he/projects/magen-la-chole/

-------------------
    (בראש הדף יש קליפ, ככה זה נראה. נט פרי חוסם. נשמח אם מישהו יוכל להוריד ולהעלות כקובץ).
    0 תגובות
    • תודה
    Reactions: אליהו פ1 //
    4 תגובות
    שלום לך
    בטח שמעת על הישיבה שלמדתי בה ב7 השנים האחרונות,
    ישיבת "נחלת יאיר" השוכנת בישוב מיצד שבגוש עציון,

הישיבה הוקמה לפני כ15 שנה ע"י קבוצת בחורים שרצו להיות יהודיים אמתיים ולעשות רצון אביהם שבשמיים ברמה המקסימלית, הם פנו לרב יצחק לופוליאנסקי שליט"א ובקשו ממנו לעמוד בראשות הישיבה, הרב כמובן פנה לרבותיו ואלה הורו לו לפתוח את הישיבה.
    מפה לשם הישיבה עומדת וקיימת, מהווה בית נפלא לבחורים ומוציאה בחורים לתפארת שמקימים בתים יהודיים איתנים, עם השקפת עולם מדהימה.
    אבל....
    בזמן האחרון הישיבה נכנסה לקשיים כלכליים עצומים שמאיימים לסגור את הישיבה,
    הגיעו למצב שלא היה כסף לקנות גז אז בחורים אספו כל אחד מכספו וקנו בלון גז שיהיה איך להכין ארוחות,
    ומי מדבר בכלל שהשנה לראשונה מזה 15 שנה שלא היה קעמפ בקיץ האחרון.

עכשיו זה נשמע לכם הגזמה וכו' אבל תאמינו לי אני הייתי שם ואני מכיר את הרב,
    אני יודע שאם הרב מגיע למצב שהוא "מסכים" לעשות גיוס המונים ע"י תלמידי ובוגרי הישיבה אז "באמת" המצב קשה מאוד

אני מתחנן אליכם תעזרו לי לעזור לבית שלי שלא יקרוס,
    יותר מזה, שיהיה לי לאיפה לשלוח את הילדים שלי (כן, זה אגואיסטיות אבל זה אמיתי מכל הלב)
    אשמח מאוד על כל תרומה נא להכנס כאן תודה רבה
  • 502
  • בס"ד

שלום,
    שמי זאב זינגר
    אני בעל תשובה מזה כ6 שנים

בזמנו, בתור בחור מתחזק בתחילת דרכו,
    לא פשוט היה למצוא מקום הנותן מענה מתאים,
    שעוזר להתקדם בשמירת המצוות ולימוד התורה
    מקום בלי פשרות אך עם זאת בלי לחץ
    מקום עם הבנה לנפש האדם, שנמצא במקום הזה,
    בין שני העולמות, הישן והחדש..

ואז הגעתי לישיבת "נתיבות עולם" בבני ברק
    מצאתי שם זרועות פתוחות ואת כל מה שחיפשתי ויותר.
    הרגשתי בבית. ולא הייתי היחיד
    הישיבה היוותה כתובת מרכזית וכל כך משמעותית בתנועת התשובה

כיום, 40 שנה לאחר הקמת הישיבה,
    אשר נפתחה בהוראת ובהכוונת הרב שך זצוק"ל,
    וזכתה להעמיד תלמידי חכמים לרוב
    היא בסכנת סגירה

לאור גזירות כלכליות הניחתות חדשות לבקרים,
    החלה הישיבה לצבור גירעון עצום מידי שנה
    הגירעון הפך לאדיר מימדים
    והוא מטיל עננה כבדה על המשך תנופת התשובה!

וכעת כשהגענו לישורת האחרונה, ובאין מוצא אחר
    אנו, הבחורים, האברכים וצוות הישיבה מנסים לבקש את עזרתו של עם ישראל
    כשכל אחד לוקח על עצמו לנסות לגייס תרומות באופן עצמאי

במידה ונגיע לסכום היעד שהוצב- כל התרומות יועברו בכ"ג-כ"ד אלול ביומיים מרוכזים (את התרומות מגייסים כבר מעכשיו)
    במידה ולא נגיע ליעד עד תאריכים אלו, התרומות לא יועברו וכספי התורמים ישארו אצלם
    גם לי באופן אישי יש יעד, אך איני יודע כיצד לגייס אותו
    לכן אני מנסה כאן
    אנא, עזרו לי להגיע ליעד שלי
    ותהיו חלק בהצלת נפשות אבודות בעם ישראל
    שנה טובה וברוכים תהיו

סרטון על הישיבה-
    https://www.youtube.com/watch?v=XrJw1ekizlM
    לפרטים ותרומות ניתן ליצור קשר בטל' - 0542572292

*הקמפיין הועלה בהסכמתו ותמיכתו המלאה של הרב חיים קנייבסקי שליט"א
    *ניתן להעביר תרומה בכל אמצעי תשלום וכן ניתן לפרוס עד 36 תשלומים
    • תודה
    Reactions: ארבע1 //
    0 תגובות
  • 438
  • היום יש לנו הזדמנות מיוחדת להיות שותפים אמיתיים למפעל הגדול הזה!!
    היום מתקיים מגבית לפעילות חב"ד בעירי "מודיעין עילית". רציתי לספר לכם קצת על זה, וגם לזכות אתכם בהשתתפות ותמיכה בפעילות.
    לפעילות חב"ד בעירנו מחלקות רבות: שיעורי תורה, כוללי חסידות, התוודעויות, ספרייה, בית כנסת, הפצת ספרות חסידית, הפצת יהדות ותמיכה.
    מידי שבוע מתקיימים שיעורים רבים בחסידות. הן במרכז החסידות והן בבתי כנסיות וכוללים רבים ברחבי העיר.
    בימים המיועדים מפיק הבית חב"ד אירועים חסידיים גדולים התוודעויות וכינוסים ולעתים עם אלפי משתתפים.
    בכינוסים אלו ניתן למצוא את הקהל הרב-גווני של העיר, ליטאים וחסידים אשכנזים וספרדים - יחד כל עמך בית ישראל.
    בית חב"ד פועל גם בקרב נשות העיר ולאורך ימות השנה מפעיל אירועים, שיעורים פעילויות והתוודעויות לנשים בעשרות אלפי שקלים.
    גם ילדי העיר זוכים ליטול חלק בפעילות זו בכינוסי ילדים, בחברת תהילים, ובתהלוכה החסידית של אלפי הילדים בל"ג בעומר. מידי שבת בשבתו מתפללים בבית הכנסת החב"די בעירנו מאות (!) מתפללים הזוכים להיחשף ולשמוע מתורת החסידות מנהגיה ואורחותיה בחזרת שיחות ובהתוודעויות. בית חב"ד מפעיל ספרייה חסידית ובה מאות ספרי חב"ד וחסידות נגלה ומוסר הניתנים לשימוש בידי כל דורש,אין ספק כי לפעילות השפעה עצומה על האופי של העיר, המקום משמש כמקום ומרכז לחומר חסידי ההתוועדויות השנתיות זכורות לתושבים בערגה.
    על כל אלה עומד ומנצח ביד רמה השליח לעיר מודיעין עילית, הרה"ח ר' מרדכי קעניג שליט"א, הנושא את העול הגשמי והרוחני הגדול על כתפיו.
    מטבע הדברים, מימון הפעילות אינו מהדברים הקלים במודיעין עילית אין קהילת חב"ד רשמית והמשתתפים בפעילות לרוב שייכים לקהילות שונות. כהיום למרות כל הטלטולים והמעברים במשך השנים אזי בחסדי ה' זיכה ה' ועתה נמצאים במנוחה ונחלה לפי ערך והמקום משגשג ופורח - עם זאת עדיין הפעילות כולה נשענת אך ורק על תרומות של נדיבים בעם המכירים מעלת הפצת מאור החסידות ודרכיה.
    ואשר לכן אבקש ממכם קוראים יקרים שוודאי מכירים במעלת ויוקר מטרה קדושה זו של הנחלת תורת הבעש"ט וחמימותה בקרב כל ישראל: בואו והיו שותפים לנצח נצחים!!!
    יה"ר שע"י מעשה הצדקה לפאר ולרומם את תורת החסידות במודיעין עילית, נזכה לכתיבה וחתימה טובה לשנה טובה ומתוקה בטוב הנראה והנגלה ולגאולה האמיתית והשלימה!

לתרומות:
    https://www.charidy.com/lechathile/87643

הספריה החסידית שע"י בית חב"ד מודיעין עילית
    ע.ר. 580433878
    כתובת: רבי יהודה הנשיא 14/6 מודיעין עילית
    טלפון ליצירת קשר: 052-7627732
    0 תגובות
    יש הגרלה של עלי שיח.
    מכירים את הארגון נכון?

התחייבתי לגייס סכום ממש ממש גדול.

אבל בעיה -

איך אני משכנעת בן אדם לתרום??
    חשבתי לומר לאנשים שזה הגרלה ממש שווה על דירה, ועוד כל מיני הגרלות משנה ובטוח הוא יזכה, ומה אולי זה יום המזל שלך?? וכל מיני כאלה.
    אבל גיליתי שזה פחות עובד על אנשים.
    כולם עונים לי שתמיד אומרים את זה והם אף פעם לא זוכים.

אז חשבתי לומר משהו אחר.
    חשבתי להזכיר לכולם את המדרש "אם אתה משמח את שלי אני ישמח את שלך",
    וזה אולי נשמע נדוש, ומצלצל רגיל באוזן, אבל תחשבו על זה שנייה.
    ברגיל כן? ילד בא ומעניק משהו לילד אחר שלכם. מרגש? נוגע ללב.
    אבל מה אם הילד האחר הזה הוא ילד מיוחד? זה נוגע ללב פי כמה.
    עלי שיח תומכים ונותנים ועושים הכל לילדים מיוחדים זה לא מדהים?! פשוט מגרה לעזור להם.
    (במיוחד שכדאי שאבא שלנו ישמח אותנו אם לוקחים בחשבון את התאריך...)
    אז הנה דרך להבטיח לנו שמחה.
    ולוואי שכל משאלותינו יתגשמו לטובה.

וסתם משו חמוד - אני מנסה לשכנע אותכם לעזור לי לעזור לעלי שיח לעזור לילדים מיוחדים... רק עם ישראל.
    ועוד משו - סוג של אחד פלוס אחד - אם תתרמו דרכי זה יהיה עוד מצווה. תחשבו על זה...

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה