שיתוף אִם אֶשְׁכָּחֵךְ יְרוּשָׁלָ‍יִם תִּשְׁכַּח יְמִינִי

• הוסף לסימניות
יש
IMG_20250720_023957.jpg
יש הלכה שמורה לנו להשאיר שטח של 58×58 ס"מ בקיר הבית לא מסויד, זכר לחורבן בית המקדש.

אבל היום - אני כאמן הופך את הפינה הזו ליצירת אמנות עם

עומק, כתב עברי תבליטים וסמלים של בית המקדש.

זוהי תזכורת שבלב הבית - הלב עוד בירושלים.

לא רק הלכה, אלא הזדמנות להכניס אמונה, תקווה. ויופי לתוך הקיר

• הוסף לסימניות
מבחינת הלכתית זה חלק?
בגמרא רב חסדה אומר להשאיר אמה על אמה ריק ולא מוזכר אם ניתן לשים אלמנט של ירושלים בתוכו
אבל בשביל מי שרוצה להחמיר יש לי עיצוב שמתאים גם למחמירים
IMG_20250718_184630.jpg

• הוסף לסימניות
מיוחד!

• הוסף לסימניות
בגמרא רב חסדה אומר להשאיר אמה על אמה ריק ולא מוזכר אם ניתן לשים אלמנט של ירושלים בתוכו
אבל בשביל מי שרוצה להחמיר יש לי עיצוב שמתאים גם למחמיריםצפה בקובץ המצורף 2017971
אהבתי את הדילוג מהגמ' ועד ימינו בלי התחשבות בפרשנים והפוסקים,
הפורום לא מיועד להבעת דעות הלכתיות לכן לא אעשה זאת כאן,
אך אני מיסב את תשומת ליבך ולב הצופים שהדבר לא פשוט הלכתית.

• הוסף לסימניות
אהבתי את הדילוג מהגמ' ועד ימינו בלי התחשבות בפרשנים והפוסקים,
הפורום לא מיועד להבעת דעות הלכתיות לכן לא אעשה זאת כאן,
אך אני מיסב את תשומת ליבך ולב הצופים שהדבר לא פשוט הלכתית.
בהחלט יש דעות לכאן ולכאן ולכן יש את הדגם שהקישוט מסביב לאמה על אמה ולא בפנים וזה לכל הדעות מותר

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה