אַל דַּבְּרוּ אִתִּי עַל שִׁגְרָה

• הוסף לסימניות
אַל דַּבְּרוּ אִתִּי
עַל שִׁגְרָה
אִם הָיוּ
חַגִּים
וְשַׁבָּתוֹת
לְסֵרוּגִין.

אַל דַּבְּרוּ אִתִּי
עַל שִׁגְרָה
אִם מִיָּד הָיוּ
בַּמִּשְׁפָּחָה הַקְּרוֹבָה
נִשּׂוּאִין.

אַל דַּבְּרוּ אִתִּי
עַל שִׁגְרָה
אִם פִּתְאוֹם
מוֹדֵד הַחֹם
הֶרְאָה עַל עֲלִיָּה
(לִי, לִי).

אַל דַּבְּרוּ אִתִּי
עַל שִׁגְרָה
אִם הַחֹם
יָרַד
וְהָלַךְ
אֶל הַיַּלְדָּה...

• הוסף לסימניות
כתוב מעולה.
הצלחת להביע את הקטע הכל כך מתסכל הזה...

אני מבינה שכתבת בכוונה כך ולא "תדברו", אבל אם כך, זה לא צריך להיות 'דַּבְּרוּ (עם גרש)?
בעיקרון חשבתי על זה גם, אבל יש כזו מילה אז לא כתבתי.
@shira bira העירה את תשומת לבי לכך שלא כותבים ציווי בשלילה.

הבנתי שבשירה הכללים קצת מתקפלים לצורך השיר.
מה אומרים המומחים?

• הוסף לסימניות
האמת שערכתי את ההודעה שלי ומחקתי את ההערה, עוד לפני שראיתי את התגובה שלך, כי באמת הרגיש לי שדקדוק לא דקדוק, זה זורם עם השיר מצוין ומוסיף לו מנגינה כשקוראים. אל תשני.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
שיר יפהפה!

הבנתי שבשירה הכללים קצת מתקפלים לצורך השיר.
מה אומרים המומחים?
גם בלי להיות מומחית זה הפריע לי.
כמו ש @shira bira אמרה, יש כאן סתירה משהו, שלילה וחיוב בנשימה אחת.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
תודה לכם!

• הוסף לסימניות
יפה מאד.
בעיקר הסוף...
כן,
כשהחום עובר אל הילדה-
רק אל דברו איתי!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה