מידע שימושי אבא עשיר אבא עני

• הוסף לסימניות
מה דעתכם על הספר???
קראתי אותו לפני כמה שנים ומאז אני לא מפסיקה לחשוב עליו...
בעלי דווקא טוען שבינתיים כל מי שהוא מכיר שיצא עם יוזמות כאלה ואחרות , יצא בשן ועין....
לכן כרגע קשה לנו לוותר על חיי שכירים רגועים למרות שאני כל הזמן מרגישה שאני רוצה לפרוץ, להיות עצמאית, למצוא את השילוב הייחודי ובהמשך אף לתת לאחרים לעבוד על הכסף במקומי....
מה דעתכם מנסיונכם ומאנשים שאתם מכירים???
אגב, שילוב כרגע לא יהיה אפשרי כי עבודת השכירים היא באמת על רוב שעות היום. וחצי חצי לא יתקבל כרגע על דעת המעסיק.
אשמח בעיקר לדוגמאות והיכרות שלכם עם אנשים שעשו והצליחו או עשו ולא הצליחו...........

• הוסף לסימניות
גם בעלי אותו דבר...
מפחד להיכנס לשוק העצמאי.. הוא טוען שהרבה מאד עסקים נסגרים כל שנה בחובות ענקיים...
כמובן שיש בזה סיכון, אבל גם סיכוי....

אשמח ג"כ לעצות...

• הוסף לסימניות
עפ"י הסטטיסטיקות 80% מהעסקים הקטנים בישראל נסגרים בשנה הראשונה,
אולי אם יש אפשרות לפתוח עסק שלא מצריך הוצאות גדול, או לגרום להפסדים גדולים
(לדוג' עסק של מזון שעלול להתקלקל)
צריך גם לקחת בחשבון שבחודשים הראשונים אין כמעט משכורת אם בכלל.

לפני שבעלי פתח את המשרד שלו חסכנו במשך שנה, שיהיה לימים גשומים...
ובהתחלה הוא גם חתם אבטלה עד שהתבסס.

• הוסף לסימניות
מה עוזרת ההשכלה הפיננסית אם אין אומץ??

• הוסף לסימניות
הספר הזה (והתפיסה הכלכלית של קיוסאקי למינוף כספים) חתומים על משבר הסאב פריים של 2008 בארה"ב. זה גם נתון שחשוב לזכור, בין הרבה שהצליחו, יש רבים יותר שנשארו בלי כלום.

בעצמאות יש חלום. אפשר ברמת העקרון להרוויח יותר משכיר. אבל החלום הזה לרוב מתפוצץ, ומיעוט מצליחים. יש נתוני אופי שדרושים לעצמאות מוצלחת- כושר שיווקי, אהבה גדולה למכירות ושיווק (ולא משנה התחום!!) וגב כלכלי ורשת בטחון משמעותית עד להתבססות.

מומלץ מאד לא לצאת לעצמאות בלי חקירה ודרישה ובדיקה מאד מאד מעמיקה, לא "ללכת בגדול" מהתחלה ולהחזיק ככל האפשר במשרה קבועה גם אם זה אומר קריעה, כי עדיף להקרע משעות עבודה ולא מחובות.

• הוסף לסימניות
תתחילו לראות את הטוב במצב הנוכחי, ותראו שהעולם יהיה יפה יותר.
כסף זה לא הכל בחיים! ולא עוזר לשום שלווה או רוגע שהבן אדם חושב שזה ייתן לו.

• הוסף לסימניות
כסף הוא לא הכל בחיים- הוא 99%,
ואם חושבים קדימה על חתונת הילדים מבינה את מיש רוצה לעשות יותר.

כמו שכתבו למעלה, חייב ליווי והרבה הרבה עבודת רקע והכנה לפני.

• הוסף לסימניות
נכון, אבל קשה לי לראות את עצמי "עבד" של משרד עד הפנסיה....במקרה הטוב (רואה המון שגם אחרי הפנסיה צריכים להמשיך...)
רוצה לעשות דברים שאני אוהבת ושהכסף שלי יעבוד עם עצמו בינתיים...
זאת התפיסה שלו והיא נכנסה לי עמוק, ולשם אני רוצה להגיע............

• הוסף לסימניות
כסף הוא לא הכל בחיים- הוא 99%,
ואם חושבים קדימה על חתונת הילדים מבינה את מיש רוצה לעשות יותר.

כמו שכתבו למעלה, חייב ליווי והרבה הרבה עבודת רקע והכנה לפני.
איך ליווי??
את חושבת שלפנות לתמך ,למשל, יכול להיות פיתרון??

• הוסף לסימניות
יש לי חברה שעשתה את זה.......
אבל גם היא וגם בעלה עבדו במקביל,
לדעתי זה טרוף, הילדים סבלו מכך, הם חזרו לאמא עייפה אחרי 8 שעות עבודה,
ולאחר השכבה היא הביאה בייביסיטר ויצאה..... בתקוה שאח"כ "אחרים יעשו לה את הכסף",
היום (כשנה וחצי אח"כ) היא צריכה להיות שם לפחות פעם בשבוע, (כי אין עובדים שיעבדו בלי בוס)
וגם בעלה נמצא שם המון,
להם יחסית היו חיים יפים כי העסק ב"ה הצליח אבל יש סטטיסטיקה מספרית (לא זוכרת בדיוק מספר) רב העסקים נסגרים לאחר שנה!!!!!!

• הוסף לסימניות
מצטטת את הרעיון של הספר:

יוסאקי מתאר בספרו כיצד מחולקים אנשי העולם לרביעים:

• רביע E - מתאר שכירים.
  • רביע S - מתאר עצמאיים בעלי עסק קטן (עד 500 אנשים).
  • רביע B - מתאר אנשי עסקים.
  • רביע I - מתאר משקיעים.
ההבדל בין רביעים S ו-B הוא שאנשי רביע S הם בעלי עסק קטן, כגון רופא פרטי ובעל מסעדה שכונתית, שבהם בעל העסק הוא האדם החכם ביותר בתחום הנתון מבין אנשי צוותו, ואילו אנשי רביע B הם בעלי עסק גדול, אשר יש לו סניפים, והם שוכרים אנשים חכמים מהם על מנת לנהל את העסק כדין. קיוסאקי טוען כי כ-80 אחוז מאוכלוסיית העולם משתייכים לרביעים E או S, והיתר – לרביעים B או I. הוא טוען כי בשני הרביעים הראשונים האדם עובד בשביל הכסף, כלומר, מרוויח כסף בהתאם למספר שעות העבודה אותן הוא משקיע, ולכן סכום זה מוגבל, וכמעט בלתי אפשרי להתעשר בדרך זו. לעומת זאת, טוען קיוסאקי בספרו, כי ברביעים B ו-I, הכסף עובד בשביל האדם, ובדרך זו ניתן למנף את ההכנסות וליצור הכנסה פסיבית בלתי מוגבלת.

• תודה
Reactions: ts4
  • הוסף לסימניות
יש לי חברה שעשתה את זה.......
אבל גם היא וגם בעלה עבדו במקביל,
לדעתי זה טרוף, הילדים סבלו מכך, הם חזרו לאמא עייפה אחרי 8 שעות עבודה,
ולאחר השכבה היא הביאה בייביסיטר ויצאה..... בתקוה שאח"כ "אחרים יעשו לה את הכסף",
היום (כשנה וחצי אח"כ) היא צריכה להיות שם לפחות פעם בשבוע, (כי אין עובדים שיעבדו בלי בוס)
וגם בעלה נמצא שם המון,
להם יחסית היו חיים יפים כי העסק ב"ה הצליח אבל יש סטטיסטיקה מספרית (לא זוכרת בדיוק מספר) רב העסקים נסגרים לאחר שנה!!!!!!

תוכלי לפרט מעט יותר??
באיזה תחום??
צריכה להיות שם רק פעם בשבוע??אז זה בדיוק מה שאני רוצה
בעלה שם המון? כמה?
זה משהו שהם אוהבים לעשות???

• הוסף לסימניות
איך ליווי??
בהחלט יכול להיות פיתרון,
תלוי מה התחום לפעמים גם ייעוץ עם רו"ח שמבין בעסקים קטנים וידע איך לנהל נכון,
יכול לעזור או לפחות להקטין נזקים אם יקרו.

• הוסף לסימניות

כסף זה לא הכל בחיים
עד שצריך לשלם שכירות של אלפי שקלים

• הוסף לסימניות
איך ליווי??
תמך יכולים לעזור אחרי שיש רעיון, ללווי ויעוץ וקשרים עם עסקים אחרים.

אבל צריך קודם רעיון. והבנה מה זה עסק. ומה בכלל מדבר אליכם ואתם בנויים לו. ממליצה לבדוק אם יש בסביבתכם קורס יזמות עסקית מטעם מט"י או מעו"ף- יש למגזר החרדי, זה נותן את הכלים הראשונים לחשיבה עסקית ומה רוצים לעשות.

מאד חשוב גם להבין שאין שום יועץ או איש מקצוע שמחזיק ביד את כל התשובות. זה הרבה הרבה ניסוי ותעיה וטעיה ואין יזמות או עסק שנמלטים מהם. אין יעוץ שחוסך עבודה או השקעה כספית, ועיקר העבודה זה אתם עם עצמכם, לבדוק ולחפור בכל תחום שנראה לכם רווחי.

עוד משהו- אין דבר כזה כסף בחינם או בלי עבודה. אם מישהו מציע לכם השקעה כזו שלא דורשת עבודה, תברחו.

• הוסף לסימניות
תוכלי לפרט מעט יותר??
באיזה תחום??
צריכה להיות שם רק פעם בשבוע??אז זה בדיוק מה שאני רוצה
בעלה שם המון? כמה?
זה משהו שהם אוהבים לעשות???

יש לה מכירה קבועה, וזה מחוץ לעיר,(חצי שעה נסיעה ברכב), ת'אמת זה תחביב של בעלה לא שלה,
אבל בגלל שזה עסק של נשים הוא לא יכול להיות בשעות הפתיחה, ולהתעסק עם העובדות,
לכן הוא אחראי על הזמנות, ספקים, וכד'-לא בשעות הפתיחה, והיא צריכה לבוא לבדוק שהכל דופק,
הם עבדו בעיקר לפני על פרסום וכד' והם לקחו גם ליווי,(לא בקיאה בפרטים) הם בררו מאודדדדדד את השוק,
בהצלחה,

• הוסף לסימניות
אין כזה דבר כמעט שאדם פותח עסק עם השקעה של כסף בלי שום נסיון ומצליח,ולא יעזור תמך וכל מיני כאלה, תשאלו כל בעל עסקים איך הוא התחיל והוא יסביר לכם שבהתחלה הוא עבד כשכיר בתחום מסויים, ואחרי שהוא ראה שהוא טוב בזה הוא ניסה לפתוח עסק עם שותף אחד לפחות , וכל הפעולות שלו קדימה או אחורה נעשו מהניסיון וההבנה שלו בתחום, ולאו דווקא יעוץ כלכלי , לפחות לא בהתחלה,
בהצלחה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה