מידע שימושי אבא עשיר אבא עני

• הוסף לסימניות
בשביל להצליח צריך להיות משוגע לדבר.
כבר ראיתי הרבה מוכשרים בתחומם שנכשלו בפרטים אחרים הנדרשים מעצמאי.
כמו למשל סדר בקבלות, מומ מול ספקים..
צריך הרבה עמידה בלחץ, ולא מספיק רק להפעיל את העובדים ולנוח.
לוקח 5 שנים לה=עסק להתבסס.ועד אז זו עבודת פרך!

• הוסף לסימניות
מצטטת את הרעיון של הספר:

יוסאקי מתאר בספרו כיצד מחולקים אנשי העולם לרביעים:

• רביע E - מתאר שכירים.
  • רביע S - מתאר עצמאיים בעלי עסק קטן (עד 500 אנשים).
  • רביע B - מתאר אנשי עסקים.
  • רביע I - מתאר משקיעים.
ההבדל בין רביעים S ו-B הוא שאנשי רביע S הם בעלי עסק קטן, כגון רופא פרטי ובעל מסעדה שכונתית, שבהם בעל העסק הוא האדם החכם ביותר בתחום הנתון מבין אנשי צוותו, ואילו אנשי רביע B הם בעלי עסק גדול, אשר יש לו סניפים, והם שוכרים אנשים חכמים מהם על מנת לנהל את העסק כדין. קיוסאקי טוען כי כ-80 אחוז מאוכלוסיית העולם משתייכים לרביעים E או S, והיתר – לרביעים B או I. הוא טוען כי בשני הרביעים הראשונים האדם עובד בשביל הכסף, כלומר, מרוויח כסף בהתאם למספר שעות העבודה אותן הוא משקיע, ולכן סכום זה מוגבל, וכמעט בלתי אפשרי להתעשר בדרך זו. לעומת זאת, טוען קיוסאקי בספרו, כי ברביעים B ו-I, הכסף עובד בשביל האדם, ובדרך זו ניתן למנף את ההכנסות וליצור הכנסה פסיבית בלתי מוגבלת.
ואללה אם את מצליחה לדמיין את עצמך, פותחת עסק עצמאי ומצליחה לצאת מרביע S אז את גדולה... הרוב המוחלט נשאר ברביע S ולא לזה התכוון המשורר. כאשר הוא חוזר שוב ושוב "במקום לעבוד בחברה תהיה הבעלים שלה" הוא מתכוון שתהיה הבעלים בלבד, לא שתעבוד מצאת החמה עד צאת הנשמה כמו שרוב העצמאים עושים. למיטב זכרוני הוא יותר בעד השקעות בנדל"ן מניב. אבל לספר יש חסרון: הוא נכתב לפני מעל 20 שנה ובארצות הברית, חצי מההנחות שלו לא אקטואליות כיום. אבל הכיוון של השכלה פיננסית חשוב ומרתק

• הוסף לסימניות
בעבודתי כשכירה ראיתי שכשירד לי שעות, פתאום בעלי קיבל עוד מלגה
ובכל חודש שלי היה יותר- לבעלי פחות וכשלבעלי היה יותר- לי פחות,
אז מידי פעם עולה לי מחשבה- למה לעבוד כ"כ קשה? אעבוד במסגרת ה"השתדלות"..
הרי הפרנסה נקצבה כבר מר"ה...
אבל אין ספק שלפעמים מתחשק לפרוץ החוצה..
נו נו.. בינתיים הפריצה טרם פרצה וההשתדלות חיה לה בשלווה...

• הוסף לסימניות
מבינה אותך לחלוטין גם לי היה כמה פעמים שהיה נראה שהחודש עומד להיגמר רע מאוד ואז נכנסו כספים ממקומות שאפילו לא חלמתי באחת הפעמים אפילו קיבלתי כמה אלפי שקלים מהביטוח הלאומי (לא טעות!!!) כי גילו שהיה להם טעות ומכיע לי כספים מהם....

לא קל להיות עצמאי צריך הרבה אמונה.
אבל כאמא היתרון שלפעמים אפשר להוריד הילוך למען הילדים (גילוי נאות-אני שכירה ובעלי עצמאי)

• הוסף לסימניות
עפ"י הסטטיסטיקות 80% מהעסקים הקטנים בישראל נסגרים בשנה הראשונה,
לא מדויק 80% מהעסקים הקטנים למיטב זכרוני וידיעתי נסגרים בתוך 5 שנים, ולא בתוך שנה.
בתוך שנה האחוזים נמוכים יותר.

שמעתי בעבר מיועץ עסקי שאלו שנסרים תוך שנה הם עסקים לא רווחים, ואילו אלו שנסגרים בתוך 5 שנים בדרך כלל כן רווחיים והבעיות הם בתזרים מזומנים וכדומה.

• הוסף לסימניות
מה דעתכם על הספר???
קראתי אותו לפני כמה שנים ומאז אני לא מפסיקה לחשוב עליו...
בעלי דווקא טוען שבינתיים כל מי שהוא מכיר שיצא עם יוזמות כאלה ואחרות , יצא בשן ועין....
לכן כרגע קשה לנו לוותר על חיי שכירים רגועים למרות שאני כל הזמן מרגישה שאני רוצה לפרוץ, להיות עצמאית, למצוא את השילוב הייחודי ובהמשך אף לתת לאחרים לעבוד על הכסף במקומי....
מה דעתכם מנסיונכם ומאנשים שאתם מכירים???
אגב, שילוב כרגע לא יהיה אפשרי כי עבודת השכירים היא באמת על רוב שעות היום. וחצי חצי לא יתקבל כרגע על דעת המעסיק.
אשמח בעיקר לדוגמאות והיכרות שלכם עם אנשים שעשו והצליחו או עשו ולא הצליחו...........
לדעתי הרבה מהאמור בספר לא בהכרח נכון [מבחינה מקצועית], וגם לא יהודי.
[גילוי נאות לא קראתי אותו בפנים אלא רק ציטוטים ומה ששמעתי עליו].
בקו של סילבר היה פעם דיון בשלוחת השו"ת והתגובות על הספר.

המלצתי למי שמחפש חומרים זמינים בנושאים אלו לפנות לקווים שעוסקים בכך.
[מופיעים גם בחתימה שלי] מסילה פון 028015555 וקו מיומנות של סילבר 0772223033

• הוסף לסימניות
כדאי מאוד ללכת לפגישה עם מאמן עסקי, ולנסות להבין את עצמנו,
מטרות, יעדים, ושאיפות.
בהצלחה

• הוסף לסימניות
דרך הגב: אותו מחבר הספר, שהרוויח על כתיבתו הרבה כסף, הוא עצמו פשט רגל אחרי כמה שנים, אז כמו כל רעיון טוב הכל צריך לקחת במינון ובפרופורציה המתאימה.

• הוסף לסימניות
דרך הגב: אותו מחבר הספר, שהרוויח על כתיבתו הרבה כסף, הוא עצמו פשט רגל אחרי כמה שנים, אז כמו כל רעיון טוב הכל צריך לקחת במינון ובפרופורציה המתאימה.
החברה פשטה את הרגל, ואידך זיל גמור

• הוסף לסימניות
אני עשיתי את השינוי הזה אחרי הרבה דפיקות לב. ושנים של לבטים
היום אני לרגע לא מתחרטת.
אם כי צריך להיות עם אופי מתאים, ולרכוש ידע מקצועי במכירות כל הזמן כל הזמן.
והכי חשוב, להיות מאסטרים במה שאתם עושים. לכן לעולם אל תזלזלו בעבודה שכירה עקבית ויסודית בשנים הראשונות לפני שקופצים למים עמוקים ועצמאיים.

השיקול שלי היה או להשאר עצמאי כל החיים, או לעשות את השינוי הזה עכשיו כשאנחנו עוד צעירים ורעננים.
אתם רוצים לקום בגיל ארבעים לשמונה שעות של עבודה כשכירים תמורת ++7/8/9/10 אלף ש"ח?

לכל מי שמתלבט אם לעשות את זה, אני מאוד ממליצה ללכת לסדנה של ניר דובדבני על עוצמה עסקית / עוצמה במכירות, יש לתמך סדנאות וסמינרים שלו, שמצליחים להדביק את כולם בחיידק הזה של העצמאות, והעיקר כלים איך להפוך את החלום הזה למעשי.

• הוסף לסימניות
קורס של מט"י ומעוף הוא מקסים אבל ממש לא לבנות על זה בשטח.
מניסיון צריך ליווי צמוד.גם פיננסי וגם שיווקי.
בנוסף יש המון דברים שלא חשבת עליהם כעצמאי או שלא מספיק מדברים עליהם בכל תוכניות תמך וכו'.
דוגמאות קטנות -גדולות:
- נתקעת עם ייבוא/ייצור. יש לך ים סחורה. למי אתה ניגש, מה אתה עושה אתה. האם יש גוף שמאגד פעילות כזאת של סחורה עודפת/תקועה. או לפחות יודע להפנות אותך למקום המתאים.
- איך אתה מתמודד עם גבייה בשוק הקמעונאי. אתה עצמאי מתחיל וזקוק לתזרים הזה.

כל הזמן צצים להם קורסים במסגרות הנ"ל.
כל מפגש עולה כסף ולפעמים אתה שואל את עצמך מעבר לתיאוריה מעולה! לא מזלזלים חלילה...
מה מכל זה אפשר להעתיק לחיי העסק. בתרגום למעשית.

• הוסף לסימניות
קורס של מט"י ומעוף הוא מקסים אבל ממש לא לבנות על זה בשטח.
מניסיון צריך ליווי צמוד.גם פיננסי וגם שיווקי.
בנוסף יש המון דברים שלא חשבת עליהם כעצמאי או שלא מספיק מדברים עליהם בכל תוכניות תמך וכו'.
דוגמאות קטנות -גדולות:
- נתקעת עם ייבוא/ייצור. יש לך ים סחורה. למי אתה ניגש, מה אתה עושה אתה. האם יש גוף שמאגד פעילות כזאת של סחורה עודפת/תקועה. או לפחות יודע להפנות אותך למקום המתאים.
- איך אתה מתמודד עם גבייה בשוק הקמעונאי. אתה עצמאי מתחיל וזקוק לתזרים הזה.

כל הזמן צצים להם קורסים במסגרות הנ"ל.
כל מפגש עולה כסף ולפעמים אתה שואל את עצמך מעבר לתיאוריה מעולה! לא מזלזלים חלילה...
מה מכל זה אפשר להעתיק לחיי העסק. בתרגום למעשית.

אין באמת איך ללמוד את הכל בצורה מסודרת. לכל עסק הדינמיקה שלו. הבעיות שלו ודרכי התמודדות משלו. זו אשליה שאם רק ילמדו הכל כמו שצריך ויקחו יועץ טוב לא יקרו בעיות וטעויות.

לכן חייבים להכיר טוב טוב את התחום לפני שנכנסים. לעבוד בזה כשכירים ורק אחכ להתחיל בקטן וללמוד תוך כדי. כמובן שיעוץ טוב הוא הכרחי אבל לפעמים צריך לעבור כמה יועצים עד שמגיעים לזה שיש איתו כימיה ומבין ענין.

• הוסף לסימניות
אני גם קראתי את הספר הזה, גם שמעתי הרצאות מדונלד טרמפ עצמו, שדיבר הרבה על העניין.
בעקבות זה הרגשתי כמוך שרוצה לפרוץ ואפילו התחלתי ופניתי לרב עם כל מיני רעיונות

לבסוף הגעתי למסקנה, מאחר שראיתי מקרוב ממש מליונרים.
כל העשירים (כאלה של חו"ל שאני מכירה. בעלי מלונות, קניונים, בנקים... וכו או סתם בעלי חברות מפורסמות. לדוג יש אחד אצלינו צעיר מאוד. בעל פירמה מוכרת ויקרה לגויים שנמצא בכל הקניונים. ואף במדינות אחרות)
העשירים האלה חושבים כל הזמן רק על הכסף. נושמים כסף, כל רגע מחשבים שוב מה עוד אפשר לעשות. על זה נא מי שיש לו 100 רוצה 200. וגם מרבה נכסים..
וזאת השאלה האם זה מה שאני רוצה לעצמי ולחיים של הילדים שלי??? אמא שחושבת על הכסף.
או להתפלל על שפע גשמי. לעבוד על עצמי על אמונה כמו שכותב העלי שור לראות את העולם ואת כל מאורע בעיניים של אמונה. ללמוד לפנות אל לד'. כך אפשר לפעול ישועות ממש.
אני לא מתכוונת לא לנסות בכלל. רק להרפות, לנסות, ללכת בקטנה. לאט ולהתפלל.

• הוסף לסימניות
ממש תודה לכולם!!!
זה לאדווקא שאני רוצה עוד כסף, טוב לנו(יש לי כל...וכמובן הכל משמיים, אם כי כמובן לא יזיק....)
זה ההרגשה הזאת כמו שאמרה yochi000 שאני לא מסוגלת לראות את עצמי קמה בגיל 40, גיל 50 ,גיל 60!!! לאיזה משרד דלוח ועובדת שם את 8-9 השעות בשביל המשכורת בסוף החודש...........
כך יום יום ,ללא סיפוק,ללא הנאה, כשאני כ"כ נהנית בתחום שלי כעצמאית...(בינתיים עשיתי בעיקר פה ושם אבל כל פעם ההתפעמות מההברקות, הדיוק והניצול עושים לי כ"כ הרבה סיפוק ושמחה)
מצד שני, זה סיכון אדיר ובאופי שלי אני מצהירה שאינני אשת שיווק כלל......

• הוסף לסימניות
ממש תודה לכולם!!!
זה לאדווקא שאני רוצה עוד כסף, טוב לנו(יש לי כל...וכמובן הכל משמיים, אם כי כמובן לא יזיק....)
זה ההרגשה הזאת כמו שאמרה yochi000 שאני לא מסוגלת לראות את עצמי קמה בגיל 40, גיל 50 ,גיל 60!!! לאיזה משרד דלוח ועובדת שם את 8-9 השעות בשביל המשכורת בסוף החודש...........
כך יום יום ,ללא סיפוק,ללא הנאה, כשאני כ"כ נהנית בתחום שלי כעצמאית...(בינתיים עשיתי בעיקר פה ושם אבל כל פעם ההתפעמות מההברקות, הדיוק והניצול עושים לי כ"כ הרבה סיפוק ושמחה)
מצד שני, זה סיכון אדיר ובאופי שלי אני מצהירה שאינני אשת שיווק כלל......
נשמע שאת פשוט צריכה לחפש מקום עבודה אחר שהעבודה בו תתן לך יותר סיפוק
או לשקול הסבת מקצוע

• הוסף לסימניות
נשמע שאת פשוט צריכה לחפש מקום עבודה אחר שהעבודה בו תתן לך יותר סיפוק
או לשקול הסבת מקצוע
גם חשבתי על זה..
אבל זה לא זה..
אני לא מצליחה להעביר לכם את זה, אולי כי לי עצמי זה לא מספיק ברור...וכאן טמונה ג"כ חלק מהבעיה..
זאת כזאת מן הרגשה שאני לא רוצה שיהיה לי "העבודה היא חיינו", אני רוצה ליהנות עם משפחתי, לחזור מוקדם הביתה , חופשים כשלהם יש חופשים, לא כל יום, כל היום עבודה ועבודה... (אצלינו במשרד עובדים גם בערב יום כיפור...)
יש אנשים שאוהבים את זה, הם אוהבים לעבוד קשה... אני מוכנה לעבוד קשה אבל לא אוהבת את זה... (שלא תחשבו שאני עצלנית, בבית הפרטי שלי אני מנקה ואופה ועובדת קשה, אבל שם כיף לי לעשות זאת)
הלוואי שיכלתי להיות עקרת בית...
מכאן אני חוזרת לספר, אולי באמת יש דרך לקבל כסף בלי לעבוד כמו סוסים?? ואני כוללת גם את העצמאי בכך. רק שבעצמאי לפחות יש לי את השליטה והחופש. (אולי לא , אולי זאת עבודה פי 7 ומשכורת של רבע פר שעה... אז אולי גם זה לא הכיוון)

אני כל הזמן חושבת שאכן משפחות אברכים הם בני חורין (בעלי אומנם אברך, אבל אנחנו לא יכולים לחיות בצמצום כמו שחיו הוריי וסביבתי בילדות, שם הם חיו רק מקיצבת הכולל+הבטחת הכנסה של דתות+הקיצבאות שהיו אז הרבה יותר גבוהות--לנו יש קצת יותר חלומות ולכן אני חייבת לצאת לעבוד ומרגישה כ"F משועבדת...)

אתם מבינים את כוונתי????

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה