אבד לנו יום עבודה. עצמאיות, האמת שצריך לבחור להפגין

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
לא יודעת למה נשמע ממך כאילו יש כאן איזו כמעט מלחמה בין השכירים לעצמאים.
אוהבת את השכירים ומידי פעם אני חלק מהם ועובדת כשכירה במקומות מסויימים.
יחד עם זאת מותר להודות בכך שגם אם יש חוק שהוא לטובתינו כביכול כרגע, הוא מזיק להרבה אנשים
ומזיק בכלל למשק, מבטל יום עבודה שלא לשום צורך.
רוצים יום חופש? תנו לנו בבין הזמנים שאז ממילא רוב העסקים רדומים, תנו בחול המועד או תשעה באב להבדיל ויהי רצון שיתבטל במהרה.

השבתון הזה הוא חסר פשר ולכן על אף שהוא נעים לחלק מהאוכלוסיה, הנזק שהוא גורם לחלק אחר ראוי שיביא לביטולו.

יש הרבה חוקים שנעימים לחלק מהאנשים ולאחרים פחות.
השכירים בהחלט רוצים עוד כמה חוקים מיטיבים - למשל כאלו שיגרמו לכך שהם באמת יוכלו להיות בחופש שבוע בשנה . ויעשו משהו עם זה שכל החופש שלהם הולך אך ורק על ימים שההלכה מחייבת אותם לקחת חופש.

אני מניחה שיפגע במעסיקים קשות ממש - חוק שיקבע שחול המועד או ערב חג אינו יום עבודה.
ומצד שני מבינה את העובדים שחושבים שזה מצב אבסורדי ומקומם שאין להם אף פעם יום חופש אלא רק ימי חג וערבי חג - כשחלקם עוד על חשבונם...

אם היה נפתח אשכול בואו נפגין על זה שימי חול המועד הם לא על חשבון המעסיקים כי זה הזוי - היית מגיבה כמעסיקה ומסבירה למה אי אפשר להפיל עוד על המעסיקים??
גם כאן כשבאים ודורשים ומפגינים על מנת לבטל איזה יום חופשה אומלל שרק באופן חריג קיבלו אותו השנה בשלישית - מובן שזה מצליח לקומם את השכירים.

• הוסף לסימניות
זה ממש נשמע ככה. הזוי התגובות.

כשיש לשכיר/ה 40 חום אז בחופש ע"ח המעסיק (אחרי יום וחצי).
עצמאי עם 40 חום, לא מקבל שקל מאף אחד.. וגם עלול להפסיד לקוחות.
כן כן, אני מדבר על הבוס שלך גם..
(אגב, הכי רחמנות זה על המשפחתונים שגם מקבלות וכפופות לנהלים כשכירות, וגם משלמות מיסים ואין חופש כעצמאית גם לא חופשת מחלה).

אבל כמו שאמרה עדינה הלפגוט -
לכל אחד הזכות לבחור.

לכל מצב היתרונות והחסרונות שלו. וכל אחד בחר בהתאם לתנאי חייו - מה עדיף לו.
העצמאים בחרו ביתרונות של להיות עצמאיים .
והם הראשונים שידעו לספר מה החסרונות של עבודה כשכירים.

ניסיון לערער על היתרונות של אנשים אחרים. נסיונות לפגוע באיזון- כי לך זה עדיף ככה - הם אלו שהזויים.

• הוסף לסימניות
ניסיון לערער על היתרונות של אנשים אחרים. נסיונות לפגוע באיזון- כי לך זה עדיף ככה - הם אלו שהזויים.
איזה איזון? של 4 ימי בחירות בתוך קצת יותר משנה?
לא יודעת למה נשמע ממך כאילו יש כאן איזו כמעט מלחמה בין השכירים לעצמאים.
גם אני תוהה.
ואני שכירה לחלוטין, ואפילו נהנית מיום חופשי לגמרי כי במוסד הלימודים שאליו אני שולחת יש לימודים כרגיל :)
עדיין מבינה את חוסר האונים של העצמאיים, קל וחומר של המעסיקים. אם אנחנו רוצים משק נורמלי ומתפקד- גם לנו כשכירים יש אינטרס שמעסיקים לא ייפגעו ברמה כזו בגלל סבבי הבחירות החוזרים ונשנים.

• הוסף לסימניות
אבל כמו שאמרה עדינה הלפגוט -
לכל אחד הזכות לבחור
דווקא על זה אני חולק.
אנו לא בוחרים דבר, אנחנו עובדים ומגיעים לאן שהבורא מוביל אותנו, ואך טבעי שכל אחד ישאף לטוב ביותר בתפקידו.
עצמאי זה ממש לא מבחירה! זה אותה 'בחירה' כמו שכירה.

הנקודה היא שדברים לא צפויים קשה יותר להשלים איתם.
ואכן לכאורה הזכויות של השכירים מעוגנים וברורים, של העצמאים לא.
שום עצמאי לא חוזה כמה ימי מחלה ישביתו אותו, ימי לחימה, בחירות וכ"ו, ובטח שלא באיזה תקופה לחוצה זה יקרה.

• הוסף לסימניות

למה הזוי?
מובן ביותר שכל צד מכיר מקרוב את הקשיים שלו ורוצה לפתור אותם
זו בדיוק הסיבה והדרך שנחקקו כל כך הרבה חוקים שמעגנים את זכויות העובד.
אין סיבה שהעצמאים לא ינסו סוף סוף להתאגד ולנסות לחוקק קצת חוקים לרווחתם וליציבותם

• הוסף לסימניות
כשכירה בתחום הכספים מבינה מאוד את העלות שנופלת על המעסיק על לא עוול בכפו...
אבל-
יש תחומים שההספק הוא חודשי. מה שאומר שהשכיר גם יהיה בחופש וגם ישלם על עבודה בלחץ ביום אחר.
רק מניחה את זה.

• הוסף לסימניות
יש כאן תגובות כל כך הזויות, שלא יודעת אם לצחוק או לבכות.

זה ידוע שלעצמאיים קשה מאד בישראל. זו עובדה שלא נתונה לויכוח.
יש ים מיסים, הרבה יותר מבמקומות אחרים.
חשכירים שעובדים אצלם יש המון המון זכויות, שלפחות חלקן היה ראוי שגם למעסיק עצמו יהיה. (כמו למשל ימי מחלה/חופשה, הרי הוא משלם ביטוח לאומי, לא? )

ואין כאן נימה מתבכיינת, ממש לא. אלו עובדות.

ואין שום סיבה שיום בחירות יהיה יום חופש. וכמו שלא התלוננו על הארכת חופשת לידה, למרות שהרבה שכירות נכנסו לעבודה כשהוא היה עדיין באורכו הקודם, אין שום סיבה שלא לקבל את העובדה שיש כאן נקודה שנתונה לשינוי.
והלוואי שיהיה שינוי.
אני לא מעסיקה כרגע, בכל אופן רק פרילנסריות ולא שכירות, אבל אשמח מאד לביטול היום החופשי הזה. שעולה המון למעסיקים ופוגע תכלס במשק.

מותר לנו להסתכל על קשיים של אחרים גם כן.
וזה פשוט הזוי שיש כאן כאלה שכל כך מנותקות... ואם היית יודעת שהבוס שלך מרויח לעתים פחות ממך, גם היית עונה ככה?

• הוסף לסימניות
וכאן שכחתם את השכירים שעובדים ביום הבחירות כמוני
ומה יהיה עם הצאן
רחמי שמים מרובים
אמנם אני אקבל כפול
אבל מעדיפה לשבת בבית ולקבל רגיל

• הוסף לסימניות
כמו למשל ימי מחלה/חופשה, הרי הוא משלם ביטוח לאומי, לא?
מה הקשר?
ביטוח לאומי לא משלם מחלה וחופשה. זה על חשבון המעסיק. והעצמאי יכול לשלם לעצמו כמה ימי מחלה וחופשה שירצה.

• הוסף לסימניות
יש כאן תגובות כל כך הזויות, שלא יודעת אם לצחוק או לבכות.

זה ידוע שלעצמאיים קשה מאד בישראל. זו עובדה שלא נתונה לויכוח.
יש ים מיסים, הרבה יותר מבמקומות אחרים.
חשכירים שעובדים אצלם יש המון המון זכויות, שלפחות חלקן היה ראוי שגם למעסיק עצמו יהיה. (כמו למשל ימי מחלה/חופשה, הרי הוא משלם ביטוח לאומי, לא? )

ואין כאן נימה מתבכיינת, ממש לא. אלו עובדות.

ואין שום סיבה שיום בחירות יהיה יום חופש. וכמו שלא התלוננו על הארכת חופשת לידה, למרות שהרבה שכירות נכנסו לעבודה כשהוא היה עדיין באורכו הקודם, אין שום סיבה שלא לקבל את העובדה שיש כאן נקודה שנתונה לשינוי.
והלוואי שיהיה שינוי.
אני לא מעסיקה כרגע, בכל אופן רק פרילנסריות ולא שכירות, אבל אשמח מאד לביטול היום החופשי הזה. שעולה המון למעסיקים ופוגע תכלס במשק.

מותר לנו להסתכל על קשיים של אחרים גם כן.
וזה פשוט הזוי שיש כאן כאלה שכל כך מנותקות... ואם היית יודעת שהבוס שלך מרויח לעתים פחות ממך, גם היית עונה ככה?

מסכימה איתך מאד.
לפעמים לעובד יש יותר מהבוס.
כשההוצאות רבות והעסק לא נכניס. העובד מקבל כרגיל והבוס מצטמק.
ואני שכירה לגמרי,
ככה זה כשאת חברה של הבוס(ית)

• הוסף לסימניות
מה הקשר?
ביטוח לאומי לא משלם מחלה וחופשה. זה על חשבון המעסיק. והעצמאי יכול לשלם לעצמו כמה ימי מחלה וחופשה שירצה.
מסכימה איתך מאד.
לפעמים לעובד יש יותר מהבוס.
כשההוצאות רבות והעסק לא נכניס. העובד מקבל כרגיל והבוס מצטמק.
ואני שכירה לגמרי,
ככה זה כשאת חברה של הבוס(ית)

• הוסף לסימניות
@Tweenset - הקשר עוד פחות ברור לי.

לגבי הציטוט שהבאת:
אם המעסיק היה רוצה שהעובד יישא בנטל הפסדים - הוא היה עושה איתו שותפות, ולא בוחר להעסיק אותו גלובלית.
לא הגיוני הרי לצפות שעובד יפסיד כשהעסק מפסיד, ולא ירוויח כשהעסק מרוויח.

לגבי ימי מחלה/חופשה:
עדיין לא הבאת את הקשר לביטוח לאומי.

לגופו של ענין:
מצוקת העסקים הבינוניים והקטנים בישראל היא אמיתית וידועה.
אבל טענות פופוליסטיות לא יועילו לשום דבר. תטענו לענין.

• הוסף לסימניות
מצטרפת להפגנה הלא רשמית
אמנם אני פחות חסרת אונים
כי התכוננתי לזה מראש
והיום הזה מסומן אצלי כחופש בלוח זמן רב.

הבעיה הגדולה אצל רוב הפרילנסרים
שבעצם רוב השכר שלהם הוא תמורת עבודת כפיים,
כלומר עבדת- יצרת- הרווחת
ואם לא יצרת לא הרווחת
בשונה ממסחר ששם אפשר להרוויח גם בלי קשר לעבודה
אפשר להגדיל את היקף המסחר ולעבוד את אותם שעות וכו'.

ולכן הפרילנסרים יוצאים קרחים משני הצדדים
מצד אחד הם לא מרוויחים באמת כמו עסק, כי העסק לא נושא את עצמו
אלא הרווח הוא תמורת שעת עבודה. (וכן, יש גבול לכמה אפשר להרוויח לשעה)
ומן הצד השני, צריכים לשלם מיסים לבד, והם בלי שום תנאים סוציאליים.

והבעיה היא בכל המגזרים
זה מה שיצר את שולמן,
ויאיר לפיד, למשל, הבטיח לתת ימי מחלה לעצמאים.

• הוסף לסימניות
אני חושבת שלפעמים העצמאיים היו רוצים איזה בוס על הראש שיפנק אותם. והבוס הכי זמין בסביבה זה המדינה, למה שהיא לא תשלם להם מדי פעם.
כי היא לא המעסיק שלכן.... למרות שזה היה יכול להיות נעים מאד.
כשעובד בוחר להיות שכיר הוא בוחר לשלם (מדי חודש בחודשו) על ביטוח שמקנה לו ימי מחלה, ימי חופשה ועוד כמה פינוקים. והם לא באמת כאלו מפנקים לי חק (ימי מחלה מלאים רק מיום רביעי, 12 ימי חופשה של אמספיקים לכלום וכו' וכו'...)
אז מי שלא משלם את הביטוח הזה מה הוא נזכר להתלונן עכשיו? כי החבר שלו סוף סוף השנה ממש את מה שהוא משלם עליו שנים?
מילא מחאת מעסיקים שמתמרמרים שהוצאות המעסיק שלהם גדלו, איכשהו עוד נשמע לי סביר. זה באמת יצא מפרופורציה השנה (בעיקר למעסיקים גדולים). אבל נסיון להשוות תנאים לשכירים על חשבון המדינה לדעתי זו דרישה קצת מוגזמת.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אני חושבת שלפעמים העצמאיים היו רוצים איזה בוס על הראש שיפנק אותם. והבוס הכי זמין בסביבה זה המדינה, למה שהיא לא תשלם להם מדי פעם.
כי היא לא המעסיק שלכן.... למרות שזה היה יכול להיות נעים מאד.
כשעובד בוחר להיות שכיר הוא בוחר לשלם (מדי חודש בחודשו) על ביטוח שמקנה לו ימי מחלה, ימי חופשה ועוד כמה פינוקים. והם לא באמת כאלו מפנקים לי חק (ימי מחלה מלאים רק מיום רביעי, 12 ימי חופשה של אמספיקים לכלום וכו' וכו'...)
אז מי שלא משלם את הביטוח הזה מה הוא נזכר להתלונן עכשיו? כי החבר שלו סוף סוף השנה ממש את מה שהוא משלם עליו שנים?
מילא מחאת מעסיקים שמתמרמרים שהוצאות המעסיק שלהם גדלו, איכשהו עוד נשמע לי סביר. זה באמת יצא מפרופורציה השנה (בעיקר למעסיקים גדולים). אבל התבכינות של עצמאיים ונסיון להשוות תנאים לשכירים על חשבון המדינה לדעתי זו דרישה קצת מוגזמת.
איזה ביטוחים?
אני עובדת גם בתור שכירה וגם בתור עצמאית.
בתור שכירה יורד לי הרבה פחות כסף לביטוח לאומי, (אני מדברת באחוזים כמובן) והרבה פחות כסף לפנסיה.
וכמובן, גם הרבה פחות כסף לביטוחים שעליהם את מדברת.

בתור עצמאית אני משלמת הון קטן לביטו"ל (הכל נופל עלי, לא מתחלק חצי חצי) כנ"ל לפנסיה.

גם כשאני מרויחה מאה ש"ח לשעה, זה בערך כמו הרווח השנתי של 40 ש"ח כשכירה!!!

• הוסף לסימניות
איזה ביטוחים?
אני עובדת גם בתור שכירה וגם בתור עצמאית.
בתור שכירה יורד לי הרבה פחות כסף לביטוח לאומי, (אני מדברת באחוזים כמובן) והרבה פחות כסף לפנסיה.
וכמובן, גם הרבה פחות כסף לביטוחים שעליהם את מדברת.

בתור עצמאית אני משלמת הון קטן לביטו"ל (הכל נופל עלי, לא מתחלק חצי חצי) כנ"ל לפנסיה.

גם כשאני מרויחה מאה ש"ח לשעה, זה בערך כמו הרווח השנתי של 40 ש"ח כשכירה!!!
הביטוח הוא להיות שכיר.
ביטוח שתשולם לך משכורת במלואה גם אם לא יהיו הכנסות לעסק.
ביטוח שיתקנו לך את המחשב אם תהיה בו תקלה. והזמן והעלות של התקרית הזו תהיה על חשבון המעסיק.
ביטוח כאמור על אבדן ימי מחלה וחופשה.
להיות שכיר זה להיות מבוטח, כל אחד שאי פעם עמד בצומת שכיר/עצמאי לקח בחשבון את הדברים האלה. והחליט לשלם עליהם כסף (העלות של הביטוח היא הפער בין מה שהוא מרויח כשכיר לבין השכר שכנראה היה יותר גבוה לו הוא היה עצמאי)

• הוסף לסימניות
כל אחד שאי פעם עמד בצומת שכיר/עצמאי לקח בחשבון את הדברים האלה.
לא כל אחד עמד בצומת הזו והחליט.
יש עבודות שקשה להיות בהם שכירים.
העלות של הביטוח היא הפער בין מה שהוא מרויח כשכיר לבין השכר שכנראה היה יותר גבוה לו הוא היה עצמאי
זה בדיוק הנקודה
שבשורה התחתונה הרווח הוא זהה
ואולי אף מוטה לטובת השכיר, ואת זה אני כותבת בתור אחת שעובדת בשני אופציות באותו תחום.
כאמור הרווח השנתי בסוף הוא גבוה יותר בתור שכיר, בגלל כל ההפסדים שיש לעצמאי ובגלל כל הבירוקרטיות והמיסים.

כמו כל מנותק.
איך הוא יתן ימי חופשה לעצמאים? כמו שהוא משלם למעסיקים את ימי החופשה של העובדים שלהם?
לא יודעת מה עם ימי חופשה
אבל אולי להוריד את גובה הביטו"ל לעצמאים שמרוויחים מעט?
איזה הגיון יש שעצמאי שמרוויח 8 אלף ש"ח לחודש מפריש 675 ש"ח לביטוח לאומי
והשכיר מפריש רק 421 ש"ח לחודש?
הרי שניהם מרוויחים בדיוק את אותו סכום!
כנ"ל בפנסיה, שעצמאי אמור להפריש יותר מאותו רווח.

• הוסף לסימניות
עצה קטנה,
כשאת, כמעסיקה, עושה את השיקול האם להעסיק עובדת,
זכרי להכניס לתוך המשוואה של העלויות , גם את כל העלויות הנילוות. (הן צפויות וידועות מראש, לא נופלות פתאום משמים)
עלות שכר לשעה + נסיעות + מיסים למיניהם + פנסיה + חישוב ימי מחלה + פיצויים בבוא היום + תוסיפי מה שאני שכחתי.....

החשבון פשוט : אם עדיין אחרי כל החישובים, ההוצאות מצדיקות העסקת עובדת, תעסיקי בכיף....
אם לא, זה הזמן לעשות חושבים לאיזה כיוון העסק שלך הולך.....
זו לא חוכמה לקבל עובדות בלי חשבון, ולתת להן הרגשה שכל יום מחלה שלהן יורד מהלחם והחלב של ילדיך...

המצב הקשה של העסקים בישראל ידוע ומוכר, אבל כאן אנחנו גרות...
והרבה מהעסקים הקטנים שקורסים עפ"י הסטיסטיקה בשנים הראשונות, פשוט לא חישבו נכון מראש פרטים מינימליים צפויים (או שבנו על זה ש"אצלינו לא משלמים הכל")

אמרה לי חברה שעובדת במשרד של חשב של גוף ענק (יום הבחירות עולה להם 80000 ש"ח), שהם מחשבים מראש 30% או 24% עלות שכר מעבר למה שהעובד מקבל. (זה משתנה מחברה לעמותה, לא יודעת בדיוק מה החישוב). המעסיק הקטן, אם ייקח את זה בחשבון, ימנע מעצמו כאבי לב, ויפרגן לעובדיו בלב שלם.

בברכת פרנסה בשפע לכל עם ישראל

• הוסף לסימניות
תיקון קטנטן אחד, היה בשנים האחרונות לטובת המעסיקים הקטנים,
העלו את תקרת "עוסק פטור"
זה נותן קצת "מרווח נשימה" לעצמאים בתחילת דרכם.
לא יזיק להעלות עוד את התיקרה
לתשומת לב נבחרינו

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה