אבד לנו יום עבודה. עצמאיות, האמת שצריך לבחור להפגין

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
מסכימה רק עם הנושא של החופש בבחירות, זה באמת מצב לא נורמלי בגלל התדירות הגבוהה,
בהקשר למי יותר משתלם, לכל צד יש מעלות וחסרונות
בתחום העיסוק שלי נפוץ מאוד גם עבודת שכיר וגם עבודת עצמאי
אני עוסקת בתחום במקביל, מצחיק להשוות את רמת השכר בין עצמאי לשכיר....(וכבר נחשבת מרוויחה טוב כשכירה....)
אבל תכלס, אם עצמאיות בתחום היו לוקחות כל חודש לעצמן משכורת רק כמו הממוצע כשכירה באותו תחום
היו נשארים להן עודפים רבים כדי לפרגן לעצמן ימי מחלה וימי חופשה לרוב

• הוסף לסימניות
יש כאן תגובות כל כך הזויות, שלא יודעת אם לצחוק או לבכות.

זה ידוע שלעצמאיים קשה מאד בישראל. זו עובדה שלא נתונה לויכוח.
יש ים מיסים, הרבה יותר מבמקומות אחרים.
חשכירים שעובדים אצלם יש המון המון זכויות, שלפחות חלקן היה ראוי שגם למעסיק עצמו יהיה. (כמו למשל ימי מחלה/חופשה, הרי הוא משלם ביטוח לאומי, לא? )

ואין כאן נימה מתבכיינת, ממש לא. אלו עובדות.

ואין שום סיבה שיום בחירות יהיה יום חופש. וכמו שלא התלוננו על הארכת חופשת לידה, למרות שהרבה שכירות נכנסו לעבודה כשהוא היה עדיין באורכו הקודם, אין שום סיבה שלא לקבל את העובדה שיש כאן נקודה שנתונה לשינוי.
והלוואי שיהיה שינוי.
אני לא מעסיקה כרגע, בכל אופן רק פרילנסריות ולא שכירות, אבל אשמח מאד לביטול היום החופשי הזה. שעולה המון למעסיקים ופוגע תכלס במשק.

מותר לנו להסתכל על קשיים של אחרים גם כן.
וזה פשוט הזוי שיש כאן כאלה שכל כך מנותקות... ואם היית יודעת שהבוס שלך מרויח לעתים פחות ממך, גם היית עונה ככה?
לכן עצמאים צריכים להרויח פי שתיים משכיר.
בעלי גם שכיר וגם עצמאי ואמרתי לו שכעבודה כעצמאי הוא צריך להרוויח פי שתיים לשעה אחרת לא משתלם לעבוד כעצמאי (אני מדברת רק על השכר חוץ מזה יש יתרונות רבים לעצמאי לעומת שכיר- לדוגמא: גמישות, הרווח הוא שלו ולא של הבוס וכן הלאה)

• הוסף לסימניות
רק להבין אותך.
עצמאים יכולים לעבוד ביום הבחירות, הבעיה שלך זה שאת אמא לילדים...
אהממ.. חושבת שזה יענין מישהו בכנסת מחר ובכלל?..
לא הבנת, דיברו פה על עצמאים שמעסיקים עובדים וצריכים לשלם להם מכיסם הפרטי, בגלל החוק הטפשי של יום שבתון בבחירות.

• הוסף לסימניות
אבל את מבינה שהמדינה זה אני ואת כן?
את מציעה שנממן את זה או על ידי הסטת תקציבים ממשהו אחר לזה (מעונות, קיטנות החגים, קצבת אברכים?) או על ידי הגדלת המיסוי. אין ארוחות חינם....

אני מציעה שיממנו את זה מהשכר המופקע של הפוליטיקאים.
הם מבזבזים את כספי הציבור על המאבקים הטפשיים שלהם, גוררים את כולנו לבדיחה העצובה הזו, כי תכל'ס - אין להם מה להציע.
אני נשמעת אנרכיסטית נורא, אני יודעת...
אבל הסיפור הזה של הבחירות משקף את המציאות - אין פה מנהיגים שאפשר לסמוך עליהם... (בפוליטיקה כמובן, לא מדברת על גדולי ישראל)
ואנחנו עוד צריכים לממן את זה מכיסנו. שוב. ושוב.
איך למישהו זה נשמע תקין?
איך עד היום לא פעלו לשנות את זה?
(כי לממן יום חופש בבחירות פעם ב-4 שנים זה לא סוף העולם... אבל בחירות פעם ב-4 חודשים זה כבר...)

• הוסף לסימניות
אני מציעה שיממנו את זה מהשכר המופקע של הפוליטיקאים.
הם מבזבזים את כספי הציבור על המאבקים הטפשיים שלהם, גוררים את כולנו לבדיחה העצובה הזו, כי תכל'ס - אין להם מה להציע.
אני נשמעת אנרכיסטית נורא, אני יודעת...
אבל הסיפור הזה של הבחירות משקף את המציאות - אין פה מנהיגים שאפשר לסמוך עליהם... (בפוליטיקה כמובן, לא מדברת על גדולי ישראל)
ואנחנו עוד צריכים לממן את זה מכיסנו. שוב. ושוב.
איך למישהו זה נשמע תקין?
איך עד היום לא פעלו לשנות את זה?
(כי לממן יום חופש בבחירות פעם ב-4 שנים זה לא סוף העולם... אבל בחירות פעם ב-4 חודשים זה כבר...)
איך לא פעלו לשנות את זה?
פשוט מעוד, מעולם לא היה תקדים כזה...
אם בכל פעם היו שלושה סיבובי בחירות, גם אני הייתי בעד להפסיק את יום השבתון,
אך מדובר פה סך הכל על סיפור חריג, שלא אמור [מקווה.. ;) ] לחזור על עצמו...
בסדר, מבינה שזה מכביד על המעסיקות, והשכירות מרוויחות בגדול. אבל זו המציאות.
מפה ועד לרצות לשנות את החוק... שבשביל פעם בארבע שנים הוא חוק נחמד מאד, קצת נראה לי מוגזם...

• הוסף לסימניות
אם כבר עצמאים
מבודד עקב קורונה מקבל על סמך תצהיר 14 יום מחלה מהמעסיק
ועצמאי מה?
הלוואי שלא נצטרך אבל זה מעצבןןןן
;)
עצמאי עובד מהבית, לא?!
כשהוא מבודד, הוא יכול להתרכז יותר...

• הוסף לסימניות
הנושא הוא לא למי יש חיים יותר טובים,
או מי יותר מסכן ממי..
הנושא הוא שהחוק לא מוסרי.
פשוט מחייבים אותנו לממן חופש לשאר המדינה שלא קשור לשום זכויות עובד, אלא כדי 'לעודד הצבעה'.
אפשר שמי שרוצה ייקח/תקח חופש ולא יקבל משכורת על אותו יום, כמו הארכת חופשת לידה.
מה המוסריות לחייב את העצמאיים לממן יום חופש לאחרים בערב חג?

• הוסף לסימניות
אני חושבת שלפעמים העצמאיים היו רוצים איזה בוס על הראש שיפנק אותם. והבוס הכי זמין בסביבה זה המדינה, למה שהיא לא תשלם להם מדי פעם.
כי היא לא המעסיק שלכן.... למרות שזה היה יכול להיות נעים מאד.
כשעובד בוחר להיות שכיר הוא בוחר לשלם (מדי חודש בחודשו) על ביטוח שמקנה לו ימי מחלה, ימי חופשה ועוד כמה פינוקים. והם לא באמת כאלו מפנקים לי חק (ימי מחלה מלאים רק מיום רביעי, 12 ימי חופשה של אמספיקים לכלום וכו' וכו'...)
אז מי שלא משלם את הביטוח הזה מה הוא נזכר להתלונן עכשיו? כי החבר שלו סוף סוף השנה ממש את מה שהוא משלם עליו שנים?
מילא מחאת מעסיקים שמתמרמרים שהוצאות המעסיק שלהם גדלו, איכשהו עוד נשמע לי סביר. זה באמת יצא מפרופורציה השנה (בעיקר למעסיקים גדולים). אבל נסיון להשוות תנאים לשכירים על חשבון המדינה לדעתי זו דרישה קצת מוגזמת.
ואת יום הבחירות לא המדינה מממנת, המעסיקים (העצמאיים) מממנים.

• הוסף לסימניות
רוכב על האשכול,
אם מותר לי ..

אני עובד כגרפיקאי בדפוס,
בשלב מסוים, (פחות משישה חדשים מתחילת עבודתי שם) החליט בעל הדפוס, שאינו רוצה יותר להעסיק אותי כשכיר,
אלא רק כפרילנס (אני עצמאי ומוציא לו קבלה)

הוסיף לי כמה שקלים על המשכורת .. וזהו ..

האם יש תרופה למכה כזו .. ?

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
כמו שכבר כתבו קודם, אני מפרגנת לשכירות מכל הלב, אני רק לא מבינה למה אני צריכה לממן להן את החופש...
המדינה החליטה על בחירות- שהמדינה תממן! מה אני קשורה לנושא?
נכון שבסופו של דבר המדינה זה אני ואת, אבל כךך גם השכירות ישאו בנטל... במצב של היום- העצמאיות רק משלמות והשכירות מרויחות.
אם המדינה תממן- זה יצא מהכיס של כולם בשווה.

• הוסף לסימניות
נדמה מקריאת מספר תגובות שישנן כאלו שאי שם בקצה מוחן הפורה רואות הן מספר חכי"ם/יות משועממים היושבים בירכתי מליאת הכנסת ודנים מהיכן יממנו את יום החופש, כך שבעה ימים ולילות עד שמצאו הן הפתרון.... המעסיקות הקפיטליסטיות.

צר לי לאכזב אתכן, לא, אינכן 'חשובות' עד כדי כך, אף אחד לא קבע שהמעסיק הוא זה שישלם את ימי החופש, סה"כ קבעו שיום זה הינו 'חגיגת הדמוקרטיה', ומשכך הינו יום חופשי לעם, ממילא נמצא שהמעסיק הוא זה שנושא בנטל.

כמובן כאן הנכן קופצות, אני, למה אני זה שאשא בנטל הכבד, הפתרון הוא פשוט.

העקרון כאן - במדינה הסוציאלסטית למחצה שלנו - הוא כך.

החוק גורס שמשכורת של שכיר הינה גלובלית חודשית, וגם אם זה נעשה כשכר שעתי, החוק גורס שכדי למנוע ניצול העובד בהכרח אנו רואים את השכר החודשי הממוצע כשכר הגלובלי, ומשכך כל דבר שנכנס בהגדרה של עבודה וחיים המשתלבים זה בזה אינו מגרע משכר העובד.

בכדי לעודד הצבעה קבעו שיום זה הינו יום חופש, מעולם לא נקבע שעל המעסיק לשלם עבור יום זה, אלא קבעו שיום זה אינו נכלל בימי העבודה החודשיים, ומשכך חיסור ביום זה לא יהווה עילה לגריעה משכר העובד, כמובן שהתוצאה הישירה נופלת על כתפי המעסיק המסכן, אך זה עניין של פרשנות כיצד לראות מצב זה וכאמור לעיל.

אמנם אפשר להתווכח על נקודת המוצא, שהמעסיק אינו אמור לשלם אלא ערך שעה ותו לא, אך באותה מידה לא מוסרי ששכיר יקבל מינימום או מעט יותר כשהמעביד מקבל תמורת עבודתה 250 ₪, ולכן נקודת האיזון היא ההגדרה האמורה לעיל.

המקור העתיק לעקרון של שילוב עבודת העובד וחייו כאחד נמצא בתורה, עי' ערך עבד עברי וכבר אמרו כל הקונה ע"ע כקונה אדון לעצמו.

• הוסף לסימניות
ולי יש שאלה.
אני שכירה שעובדת לפי שעות- מקבלת משכורת לפי הכרטיס שהעברתי.
היום הזה משולם לי לפי 8 שעות עבודה?
יורד לי מהימי חופש?
מה הסיפור בדיוק...?

• הוסף לסימניות
ולי יש שאלה.
אני שכירה שעובדת לפי שעות- מקבלת משכורת לפי הכרטיס שהעברתי.
היום הזה משולם לי לפי 8 שעות עבודה?
יורד לי מהימי חופש?
מה הסיפור בדיוק...?

אם את עובדת ביום הבחירות (בעקרון את לא חייבת)
את אמורה לקבל 200%

ולכל השכירות המגיבות - אני עצמאית ואין לי עובדות.
כך שאני לא מתלוננת על זה שאני צריכה להוציא מכיסי,
אלא על חוסר הצדק.
ואגב,
האפליה הזו לעצמאים נמצאת בעוד הרבה סעיפי חוק ששכירים פשוט לא מודעים להם.

למשל רק דוגמה אחת -
דמי לידה לעצמאיות, התנאים היו זוועתיים עד לא מזמן.
ממש אפליה לרעה לנשים עצמאיות.
היום שיפרו את המצב,
וזה בזכות קבוצה של עצמאים שהחליטו לשנות את החקיקה בנושא, והצליחו.

תכל'ס - שכירים הגו את החוקים,
ורואים את זה מצויין בחקיקה.
הם פשוט חשבו על העובדים יותר מאשר על המעסיקים, כי הם עצמם שכירים.

• הוסף לסימניות
אם את עובדת ביום הבחירות (בעקרון את לא חייבת)
את אמורה לקבל 200%

ולכל השכירות המגיבות - אני עצמאית ואין לי עובדות.
כך שאני לא מתלוננת על זה שאני צריכה להוציא מכיסי,
אלא על חוסר הצדק.
ואגב,
האפליה הזו לעצמאים נמצאת בעוד הרבה סעיפי חוק ששכירים פשוט לא מודעים להם.

למשל רק דוגמה אחת -
דמי לידה לעצמאיות, התנאים היו זוועתיים עד לא מזמן.
ממש אפליה לרעה לנשים עצמאיות.
היום שיפרו את המצב,
וזה בזכות קבוצה של עצמאים שהחליטו לשנות את החקיקה בנושא, והצליחו.

תכל'ס - שכירים הגו את החוקים,
ורואים את זה מצויין בחקיקה.
הם פשוט חשבו על העובדים יותר מאשר על המעסיקים, כי הם עצמם שכירים.
לא הבנתי... אני לא עובדת ביום הבחירות. זה יום חופש שנכפה עלי.

• הוסף לסימניות
כלומר נותנות הוראות בטלפון תוך כדי שטיפת כלים?
באמת, לעצמאיות יש יותר גמישות, גם אם העול והלחץ הנפשי [והסיכון כמובן] הוא עליהן...
תלוי איזה עצמאיות....
המון מהן גם "מפסידות" מימי החג. והרבה פעמים אין, אין להם גמישות!!!

• הוסף לסימניות
@יוחנן ק ו @msmaile
חושב שאני איתכם באותה הסירה...
בתור משגיח כשרות אני מקבל גלובלי לפי שעה- וכך בכל הרבנויות בארץ (אולי למעט פ"ת)
כלומר אני מקבל חודשי קבוע. כאילו הייתי כל יום את מספר השעות שהקציבו לי. בין אם זה פחות ובין אם זה יותר
לדוג' אם בעסק אני אמור לברור 20 קילו אורז וזה לוקח ממוצע של 45 דק' -אני מקבל על שעה.
עשיתי את זה בפחות זמן או ביותר זמן? זה עניין שלי ולא של אף אחד אחר
הגענו לבחירות.
העסקים של המזון עובדים כרגיל ומבחינתם זה יום שקונים בו יותר ושווה להם לשלם כפול לכל העובדים.. אה, והמשגיח? אתה יכול וגם לא חייב לבוא היום...
אה, אבל אם אתה רוצה שיהיה כשר אז יום לפני הבחירות תכין 40 קילו אורז... או אפילו 60 כי יהיה יותר קניות...

או בעסק אחר- לפי חוק עסקי מזון עובדים. כלומר, סיטונאי של פירות וירקות עובד. זה שאתה צריך לבדוק ולעשר לו את הסחורה? מבחינתו שלא תגיע- תעשר לו פחות.
ושיהיה כשר? אז אם אתה רוצה אתה יכול לבוא...
ועוד אומרים לך, ממילא משלמים לך לפי XX שעות ואתה בד"כ מסיים לפני הזמן (כי אי אפשר שכל יום תהיה אותו זמן כי יום אחד יש קצת סחורה ויום אחר יש הרבה סחורה, וגם, כשאתה משגיח על 5או 6 או 7 עסקים, צריך לחשב את זמני הנסיעות בין עסק לעסק) אז היום תהיה קצת יותר... אתה ממילא העובד היחיד בעסק שמקבל גלובלי...

בקיצור, גם עובדים בבחירות וגם עובדים יותר, ואין תוספת כסף

• הוסף לסימניות
תלוי איזה עצמאיות....
המון מהן גם "מפסידות" מימי החג. והרבה פעמים אין, אין להם גמישות!!!
ושכירות? לא מפסידות מימי החג?????
סתם ככה, לעצמאיות בדרך כלל יש מכירות גבוהות יותר לפני החג, ככה שזה מכסה להן, שכירות עובדות קשה ערב חג, וגם מפסידות מהחג....
אבל האמת שזה בכלל לא נוגע לנושא האשכול, סתם עונה לך תאורטית.

הנושא הוא לא למי יש חיים יותר טובים,
או מי יותר מסכן ממי..
הנושא הוא שהחוק לא מוסרי.
פשוט מחייבים אותנו לממן חופש לשאר המדינה שלא קשור לשום זכויות עובד, אלא כדי 'לעודד הצבעה'.
אפשר שמי שרוצה ייקח/תקח חופש ולא יקבל משכורת על אותו יום, כמו הארכת חופשת לידה.
מה המוסריות לחייב את העצמאיים לממן יום חופש לאחרים בערב חג?
השיח הזה לא הוגן לדעתי השכירה.
לשכירות אין אפשרות לקחת יום חופשי כשמתחשק להן
לעומת זאת, למעסיק כן יש אפשרות כזו
(לא יודעת מה אתכן, כן יודעת מתי הבוס שלי חופש לו בהרי הקרפטים, בדיוק בזמנים לחוצים אש, שעובד אשר ירצה לקחת חופש ביום הזה, מכל סיבה שהיא כמעט ייתלה על העץ הסמוך :( )
מבחינתי היום החופשי הזה מחר הוא פשוט לקחת נשימה עמוקה עמוקה מהתקופה האחרונה ומהתקופה שתגיע.
ברור לי שביום שלישי אעבוד טוב יותר.

תפרגנו. באמת
גם אנחנו נפרגן לכם בחזרה.
:)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה