אבד לנו יום עבודה. עצמאיות, האמת שצריך לבחור להפגין

מצב
הנושא נעול.
הוא מוסיף את זה למשכורת המשולמת לעובד. ללא ידיעת העובד (והאשכול הזה מוכיח עד כמה)
תראי לי איך בדיוק האשכול הזה מוכיח?
לא שמעתי כאן על אף שכיר שהופתע ממה שהמעסיק משלם עליו.

ועוד איך קשור.
אני ראיתי פסק דין שהצדיק מעסיק שפיטר עובד ללא פיצויים על שיחה פרטית בזמן העבודה.
כי השופט יודע שעובד שלא יודע את חומרת הענין, ולא מתייחס לזמן של המעסיק בחרדת קודש, לא זכאי לפיצויים, כי הוא לא קלט מה זה עובד שכיר.
גם על פי ההלכה יש יחס מאוד מחמיר לעובד שמזלזל בזמנו של המעביד, יש לו קולות הלכתיות שונות בגלל זה.
אמרתי שמותר לגזול את המעביד?
אמרתי שהרמיזה שכל שכיר שמגיב כאן גזלן - מקוממת לגמרי.

הוא לא קיבל 80. המעסיק אכן שילם 80 אבל לא העובד קיבל את זה.
את ההוצאות על החשמל והמים שהעובד צורך אתה גם מחשב בכזאת צורה?
בהחלט כן.
דוגמה אמיתית מהמציאות.
כשאני אישית העסקתי גרפיקאית בפיקצר פרפקט שילמתי לה 35 שח לשעה. והיא עבדה במשרד שעלה לי 1000 שח שכירות.
אחרי שנה פיטרתי אותה, ואני מעסיק אותה כפרילאנסרית מהבית שלה ב80 שח לשעה. וחוסך כסף.

אני מאוד ספקן אם יש כאן גרפיקאית שמועסקת ב35 שלא תקפוץ על המציאה לקבל 80 במקום 35.
מה שהיא לא יודעת שכשכירה ב35, היא הרויחה יותר.

הוא לא קיבל 80. המעסיק אכן שילם 80 אבל לא העובד קיבל את זה.
את ההוצאות על החשמל והמים שהעובד צורך אתה גם מחשב בכזאת צורה?
בפועל אלו סכומים שהעובד מקבל.
הוצאות שונות סביב העבודה השוטפת אלו לא סכומים שהעןבד קיבל.
למשל לסעיף פיצויים, או הפרשה לפנסיה וכו'.
הפרשה לביטוח לאומי - שהמעסיק משלם חלק נכבד ממנה, ובסופו של דבר את ההטבות העובד מקבל, ועוד.

הגישה של ''חייבים לי'' ו''שיעשה בעצמו חשבון בכמה שווה לו'' היא צרה ומתקטננת.

אני לא הופתעתי.
ולא עשית את החישוב המלא. מתנות לחגים, ימי כיף (אצלינו נוסעים אחת לשנה לחול על חשבון המעסיק) ימי עיון, סבסוד ארוחות צהריים ומלא דברים שהבוס שלי מממן לעובדים.
אני לא באמת יודעת כמה ההוצאות של המעסיק שלי. מצד שני אני גם לא יודעת מה ההכנסות.
שורה תחתונה הוא רצה להעסיק אותי באותה מידה שאני הייתי מעונינת להיות מועסקת אצלו, הוא חפש אותי, פרסם מודעה, ראיין אותי פעמיים, ערך מו"מ, לקח שבועיים לעשות את כל החישובים שאת מדברת עליהם. והחליט שכן. זה משתלם לו.
אין על זה ויכוח, שהנתונים ידועים למעסיקים.
אבל בגלל שהם לא ידועים לעובדים במלואם, יש נתק חריף ביניהם.
אני מקווה שאשכול כזה יקרב בין הצדדים.

את צודקת בקשר לפנסיה, פיצויים וביטוח לאומי, אבל אז לא מדובר על כאלו הפרשים משמעותיים של 45 ש"ח לשעה במשכורת של 50 ש"ח לשעה.
לא מכוון אלייך בכלל - זו הגישה של המעסיקים בד"כ כשהם בתהליך של קבלת עובד לעבודה, וזו זכותם. כך שהכל מאוזן.
גם הגישה של הוא לא יודע כמה אני מוציא עליו ושיקנה לי מתנה לפורים, לא יותר טובה.
בסופו של דבר אף אחד לא עושה טובה לאף אחד. המעסיק מעסיק כי הוא צריך עובדים ואיכשהו הוא מרוויח מזה משהו.
העובד עובד כי הוא צריך את הכסף ושווה לו לעבוד בשביל זה.
כל שיקול אחר לכל אחד מהצדדים לא נשמע לי אמיתי.

בלת"ק לחלוטין
למרות היום חופשה, עדיין עדיף להיות עצמאיים
שכירים זה נורא..

חברה, יש כאן שפת חרשים... עד שלא תנסו על בשרכם להעסיק או לעבוד כעצמאים לא תבינו עד כמה המדינה הזו אבסורדית לבעלי עסקים
וזה לא סתם ש90% מהעסקים נסגרים בשנה הראשונה שלהם.

אני אישית כעצמאית, הגעתי למסקנה שעדיף לי לעבוד כשכירה בשכר מינימום (שיוצא לי 5,000 ש"ח לחודש +מלא הטבות שרק אחרי שהייתי עצמאית אני יודעת להעריך אותם) מאשר לעבוד כעצמאית ולהרוויח 100 ש"ח לשעה.
חוויתי את זה על בשרי וזה יותר חזק מכל ההסברים שמנסים להסביר כאן.

וכל זה בגלל שלפוליטיקאים היקרים שלנו שווה יותר לרצות את רוב העם (שהם השכירים) מאשר את המיעוט (העצמאים)

אני מאוד ספקן אם יש כאן גרפיקאית שמועסקת ב35 שלא תקפוץ על המציאה לקבל 80 במקום 35.
מה שהיא לא יודעת שכשכירה ב35, היא הרויחה יותר.
אני בטוחה שחלק גדול של הגרפיקאיות מספיק חכמות כדי לעשות חשבון כמה תוספת רווח יהיה להן כשכירות אם יקבלו ימי מחלה, ימי חופשה, חגים, הפרשות.
מרבית הנשים אוהבות לעבוד בצורה חוקית ולכן הן לא תעשינה חשבון של 80 למול 35 אלא יודעות להוריד מזה הפרשות לביטוח לאומי, פנסיה, עלות תפעול עוסק רשמי במס הכנסה, אבדן שעות עבודה לתפעול עסק (הצעות מחיר, גביה, תקלות, חומרים מתכלים, שדרוג ציוד מפעם לפעם)
אולי יש אנשים שלא יודעים להעריך מספיק את המעסיקים שלהם, אבל המחשבה שעובדים לא יודעים לעשות חשבון מה כלכלי ונכון עבורם היא מזלזלת בצד שכנגד.

ועוד לא נכנסנו לשיקולים של בטחון כלכלי, כשהעסקת את העובדת שלך כשכירה היא ידעה כמה כסף יהיה לה בסוף החודש, כשאתה מעסיק אותה כפרילנסרית הכל פתוח..... והיא גם יכולה להשאר עם 0 שקלים בסוף החודש. לכן לא מעט אנשים יעדיפו צפור ביד משתיים על העץ.
אני אחזור שוב לדוג' שלי. למעסיק שלי אני מוכרת 170 שעות עבודה בחודש. ולכן נותנת לו מחיר X כלקוח מועדף. ללקוח מזדמן שרוצה 3 שעות עבודה בחודש בלי שום אופק עתידי אני אמכור שעת עבודה ב5X ללקוחות קבועים שאני עובדת איתם באופן קבוע אני מוכרת שעת עבודה ב2.5X. אני בטוחה שגם הגרפיקאיות מספיק חכמות כדי להכניס למערכת השיקולים את מה שהוצג כאן ועוד הרבה מעבר.

חברה, יש כאן שפת חרשים... עד שלא תנסו על בשרכם להעסיק או לעבוד כעצמאים לא תבינו עד כמה המדינה הזו אבסורדית לבעלי עסקים
וזה לא סתם ש90% מהעסקים נסגרים בשנה הראשונה שלהם.

אני אישית כעצמאית, הגעתי למסקנה שעדיף לי לעבוד כשכירה בשכר מינימום (שיוצא לי 5,000 ש"ח לחודש +מלא הטבות שרק אחרי שהייתי עצמאית אני יודעת להעריך אותם) מאשר לעבוד כעצמאית ולהרוויח 100 ש"ח לשעה.
חוויתי את זה על בשרי וזה יותר חזק מכל ההסברים שמנסים להסביר כאן.

וכל זה בגלל שלפוליטיקאים היקרים שלנו שווה יותר לרצות את רוב העם (שהם השכירים) מאשר את המיעוט (העצמאים)
אכן בשביל להרוויח כעצמאי צריך להרוויח הרבה לשעה....

את צודקת בקשר לפנסיה, פיצויים וביטוח לאומי, אבל אז לא מדובר על כאלו הפרשים משמעותיים של 45 ש"ח לשעה במשכורת של 50 ש"ח לשעה.

זה כן 90 אחוז נוספים (ביחס לנטו או ביחס לעובד בשחור) על כל שקל נטו שהעובד מקבל
המעסיק צריך להוסיף למחיר של התוצרת שלו 1.9 כדי לכסות את העלות שלו.
עובד שמכין עוגיות במאפיה, או רו"ח שמועסק במשרד רו"ח, זה לא משנה.

מה שהעובד רואה בתלוש שיורד מהחלק שלו, ומה שנקרא בסלנג נטו מול ברוטו זה שבריר מתוך הברוטו המלא.
העובד רואה רק חצי ביטו"ל וחצי פנסיה.
הוא לא רואה 20 אחוז נוספים על ימי חופשה/הבראה/חג/מחלה (ואותם צריך להוסיף אחרי שמוסיפים את החלק של המעסיק בביטו"ל+פנסיה+פיצויים)
מה שמסתכם ב48% נוספים על הברוטו בתלוש.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה