בקוקטייל מאמינים שריהוט איכותי הוא הרבה מעבר למראה מרשים, הוא הבחירה ביצירה על־זמנית שממשיכה להרגיש נכונה גם כשהטרנדים מתחלפים. אנו מקפידים על חומרי גלם מובחרים, רמת גימור גבוהה ועיצוב מדויק שמעניק לכל חלל נוכחות אלגנטית ונוחות יומיומית. הקולקציות שלנו נבחרות בקפידה כדי ליצור חללים מרשימים, הרמוניים ומזמינים כאלה ששומרים על יופיים לאורך שנים ומספרים סיפור של איכות ללא פשרות. עבורנו, יוקרה אינה מותרות – היא נקודת המוצא. סטנדרט שמנחה כל בחירה, כל חומר וכל קו עיצובי. אנו מזמינים אתכם לעיין בקטלוג, לבקר באולמות התצוגה ולבחור ריהוט שמגדיר מחדש את איכות החיים בבית.
מאד מצחיק שכל הזמן מתבכיינים על הגבלה של 20 בבית כנסת כאשר אף אחד לא באמת שומר עליה (בציבור החרדי קלאסי, יש מקומות שמאד מקפידים ובמיוחד בפריפריה וכדו')
זה פשוט תירוץ לטפשים, בסוף תמיד יש איזון סביר בין ההגבלה הרישמית לבין המציאות.
דרך אגב מי שהוא מחפש את האמת יודע שיש הבדל בין מקום עם בעלים שמתפרנס מהמקום שייתן את הדין על הפרת ההוראות לבין מקום ציבורי שאין למי לבוא בטענות (חוץ מקנס קטן יחסית).
גם בנושא ההפגנות ברור שכל הרופאים לחלוטין לא מרוצים מזה אלא שיש כאן אילוץ משפטי שאין לו תוקף בחוקי התורה ובאמת אסור למי ששומ"ת להשתתף בכזה אירוע, ובמקום להבין זאת מנסים לטעון שאם זה מותר אזי יותרו כל ההתקהלויות - די לחזרה על טענות מטופשות.
וחוץ מזה ציבור שהיקף התחלואה בו הוא פי 3-4 מגודלו היחסי בין התושבים (ולא משנה כמה הסיבות אוביקטיביות ומוצדקות) צריך לשמור פי 3-4 מאחרים.
אידישקייט זה כל התורה כולה, שמקיפה את כל החיים שלנו ללא יוצא מהכלל.
כולל מניין ולימוד תורה.
כולל שמירת הבריאות והחיים.
כולל זהירות לא להזיק לאחרים ולא לעמוד על דם אחרים.
כולל שמירת שבת, איסור כרת של אכילה ביום הכיפורים, ומניעה של פיקוח נפש.
כולל את כל המצוות כולן בתוך כל מציאויות החיים הקיימות.
בכל מצב שיש סתירה לכאורה בין החיובים או האיסורים השונים -
דנים לפי התורה - מה קודם למה במקרה העומד בפנינו, ומה נדחה מפני מה.
זה דורש הערכה והכרה מדויקת של המציאות בשטח - כולל שמיעת דעת מומחים בתחום הנידון -
וזה דורש כמובן ידיעת התורה וההלכה בכל היקיפה -
ואז נדרשת הכרעה.
לא תמיד תהיינה הכרעות שוות בין כל הגדולים והפוסקים. כי לא תמיד יתנו משקל זהה לכל פרט.
אבל תמיד ייקחו בחשבון את הכל.
חלק מהכותבים כאן מתעלמים לגמרי מהמציאות שד' הביא עלינו. לא רוצים להכיר בה.
ולא מבינים מספיק שהכרת המציאות לאמיתה ולקיחתה בחשבון -
היא חלק בלתי נפרד מחיי תורה ויהדות ומהיכולת להכריע מה ד' רוצה מאיתנו בעת הזאת.
התורה איננה מנותקת ממה שקורה.
וחיי היהדות שלנו הם לא רק אותם חלקים שרק אנחנו כשומרי תורה מקיימים אותם.
חיי היהדות כוללים את כל החיים שלנו, גם את אותם חלקים שנמצאים בכל העם ובכל המין האנושי - כגון שמירה על הבריאות והחיים.
רק שאצלנו זה ייבחן ויונחה לפי התורה. זה לא יידחה החוצה וייחשב למשהו שלא מייצג יהדות.
ויסברג ב׳בחדרי׳: האדמו״ר מקרלין סטולין מסר אמש שיחת חיזוק מוקלטת לחסידיו לקראת ההיערכות לימים הנוראים - ״לצערינו לא נוכל השנה להיות כולם יחד כמו כל שנה. נרגיש השנה בחוש את מן המיצר. אין לי מנוח זה זמן רב מהשאלה הנוקבת איך אפשר לזלזל בחיי אדם דווקא בציבור שלנו, ולא מקיימים את 'ונשמרתם', איך אפשר להבין כאלה שלא שומרים על עצמם ומסכנים אחרים, ומסתובבים בלי מסיכות כאילו אין כלום, ״תראו כמה סובלים בבתי חולים וכמה מתמודדים עם יסורים, תראו גם כמה שילמו בחייהם. אני מצפה ממכם להמשיך לשמור על כל ההנחיות ואין לזלזל בכהוא זה״.
שניתי קצת לפי המקור אחר שהלכתי לברר את השיחה מכלי ראשון.
מצחיק שיש אנשים שבאמת חושבים שמשרד הבריאות דואג לבריאות של החרדים יותר מלחילונים.
זה כמו שבתקשורת מתחילים לדבר על ונשמרתם ואז מדברים נגד גדולי הדור (שכאילו לא יודעים מזה).
הגיע הזמן להוריד את הרמזורים בערים החרדיות
גם גזירה של הציוניים
גם ממילא לא עוזר, גם כך ישנם תאונות
גם סתם מפלים את החרדים שמתם לב שיש יותר רמזורים בשוכונות החרדיות של ירושלים ובני ברק מערים אחרות
גם יש מדינות שאין להם בצמתים רמזורים ואין עדות מיוחד שהמצב הרבה יותר גרוע שם.
גם סתם גורם לחילול שבת, שהחילונים מתעכבים סתם ברמזורים בשבת ומוסיפים חילול ה'.
גם שכ"א יכול לשמור לבד ולא צריך לזה רמזור.
גם שזה מוביל לזלזול באמונה הרי מי שצריך למות ממילא ימות אם רמזור או בלי רמזור.
גם שזה גזל זמן וביטול תורה.
גם כשאין מחקרים ברורים שהם גורמים תאונות ,רוב התאונות בכלל ממהירות גבוהה וכו'.
אני כותב את זה בדמעות בשעה שדוד שלנו נפטר מזה [וגם צחק מזה]
וכשאשתו של החברותא שלי מורדמת ומונשמת כשהיא בקושי 40 ללא מחלות רקע.
ושסבתא שלי כמע מתה מזה.
וכשהשכן שלי אומר כאן קדיש על אבא שלו שנפטר מזה.
ושהשכן ממול מביא תיקון בביה"כ לעי"נ סבא שלו שהיה בריא ונפטר מהמנגיף.
ושהשכנים שלי היו ביסורים ובבידוד מהקורנה.
והגיסים שלי שכבו אם כאבי ראש וכו.
ושחמותי כמעט פונתה לביה"ח.
ושהמחותן שכב עם חמצן בבית, וצועק אתם לא מבינים מה זה.
שהדודים היו מסובכים עם זה כמעט חודשיים.
ושהחברים הקרובים חלקם עברו את זה קשה וחלקם לא.
הגיע הזמן להוריד את הרמזורים בערים החרדיות
גם גזירה של הציוניים
גם ממילא לא עוזר, גם כך ישנם תאונות
גם סתם מפלים את החרדים שמתם לב שיש יותר רמזורים בשוכונות החרדיות של ירושלים ובני ברק מערים אחרות
גם יש מדינות שאין להם בצמתים רמזורים ואין עדות מיוחד שהמצב הרבה יותר גרוע שם.
גם סתם גורם לחילול שבת, שהחילונים מתעכבים סתם ברמזורים בשבת ומוסיפים חילול ה'.
גם שכ"א יכול לשמור לבד ולא צריך לזה רמזור.
גם שזה מוביל לזלזול באמונה הרי מי שצריך למות ממילא ימות אם רמזור או בלי רמזור.
גם שזה גזל זמן וביטול תורה.
גם כשאין מחקרים ברורים שהם גורמים תאונות ,רוב התאונות בכלל ממהירות גבוהה וכו'.
אני כותב את זה בדמעות בשעה שדוד שלנו נפטר מזה [וגם צחק מזה]
וכשאשתו של החברותא שלי מורדמת ומונשמת כשהיא בקושי 40 ללא מחלות רקע.
ושסבתא שלי כמע מתה מזה.
וכשהשכן שלי אומר כאן קדיש על אבא שלו שנפטר מזה.
ושהשכן ממול מביא תיקון בביה"כ לעי"נ סבא שלו שהיה בריא ונפטר מהמנגיף.
ושהשכנים שלי היו ביסורים ובבידוד מהקורנה.
והגיסים שלי שכבו אם כאבי ראש וכו.
ושחמותי כמעט פונתה לביה"ח.
ושהמחותן שכב עם חמצן בבית, וצועק אתם לא מבינים מה זה.
שהדודים היו מסובכים עם זה כמעט חודשיים.
ושהחברים הקרובים חלקם עברו את זה קשה וחלקם לא.
ואצלינו לימוד תורה זה "וחי בהם"...
נאמר בתורה (ויקרא יח, ה): "ושמרתם את חוקותי ואת משפטי, אשר יעשה אותם האדם וחי בהם". ללמדנו, כי אם יש בקיום מצוה משום סכנה לחיים, יש לעבור על אותה מצוה, ולא למות בגללה. רק בשלוש עבירות חייב אדם למסור את נפשו ולא לעבור עליהן. שלושת העבירות הן: עבודה זרה, גילוי עריות ושפיכות דמים.
אח זה פשוט לקרוא ולהנות
איך שכל אחד שלא קרא ושנה מתחיל להטיף על שמירת הבריאות
והתורה מתפלשת בעפר
רק שאותם הכותבים המרוממים יספרו לנו שלא יצאו מהבית בבין הזמנים כי התורה חשובה להם וצריך לשמור על ונשמרתם....
מי שבאמת שמר זה מי שיודע למסור את הנפש בדיוק באותה מידה גם על ונשמרתם וגם על לימוד תורה
ןלא לזרוק את התורה ולהידבק בונשמרתם שכידוע נכתב בתורה...
הכי קל זה לכתוב אודות שמירת הסכנה ולתקוף שהכל גזירות הציונים כולל התמרוירים
אבל קיבעון מחשבתי ומפלגתי לא משנה את המציאות וציווי התורה
רק מי שיעשה חשבון נפש ויספר במה הקריב לאחורנה בשביל שמירת הבריאות
(לא דברים מוגזמים כי צריך לשמור גם על בריאות הנפש....)
יוכל לכתוב לי סדרי עדיפויות
במה מתבטא אצלך מי לא קרא ושנה ?בזה שחושבים אחרת ממך?
וכן, אנחנו כמו עוד רבים לא יצאנו לנפוש השנה וזה דבר מזערי לעומת ההקרבות שהקרבנו במחצית השנה האחרונה!!!
צריך לעשות סדר בכל מה שקורה פה .
לנו מחליטים הרבנים שלנו !!!
ולא גמזו לא ביבי לא חברי כנסת ולא מעוררים בפרוג
עכשיו, פותח האשכול אנחנו מאוד מכבדים אותו כי הוא עושה מה שרבו אמר לו והוא חייב לעשות כך
כי בשבילו זה ונשמרתם .
לעומת זה יש פה עוד רבים וטובים שאולי יש כאלו שלא יודו בזה כי זה לא נעים להם או שזה לא פוליטי לומר
או שמפחדים מבלאגן בתקשורת וכדו' שהרב שלהם אומר להם דברים אחרים לא "לא לשמור " אלא את
ההנחיות שלו כל אחד כפי ראות עיניו הקדושות וכך הוא חייב לעשות (אגב כפי כל מה שידוע לי בכל
הקהילות הללו אומרים למבוגרים ואנשים בקבוצת סיכון לא לבוא לבתי הכנסת ולשמור יותר מכולם וכן
ב"ה שיש סייעתא דשמיא ובכל הקהילות הללו "שלא שומרים " לא היה יותר מתים !!)
וכן הרבנים הללו הודיעו למנהלי המוסדות שלהם שהישיבות יפתחו בכל מצב גם שהכל היה סגור והם
פתחו ראשונים ואע"פ שהם לא רצו הודיעו להם הרבנים שהמצב הרוחני הוא קטסטרופלי והסיפורים
של בחורים שירדו, נשרו, חרדות, וכדו' הם רבים וחייבים לפתוח את הישיבות וכן הודיעו על פתיחת בתי הכנסת וכדו'.
בקיצור להוציא פה קיטור לא יעזור כי כל אחד עושה (או לפחות אמור לעשות )כמו רבותיו
שבת שלום לכולם ובשורות טובות
עכשיו, פותח האשכול אנחנו מאוד מכבדים אותו כי הוא עושה מה שרבו אמר לו והוא חייב לעשות כך
כי בשבילו זה ונשמרתם .
לעומת זה יש פה עוד רבים וטובים שאולי יש כאלו שלא יודו בזה כי זה לא נעים להם או שזה לא פוליטי לומר
או שמפחדים מבלאגן בתקשורת וכדו' שהרב שלהם אומר להם דברים אחרים לא "לא לשמור " אלא את
ההנחיות שלו כל אחד כפי ראות עיניו הקדושות וכך הוא חייב לעשות (אגב כפי כל מה שידוע לי בכל
הקהילות הללו אומרים למבוגרים ואנשים בקבוצת סיכון לא לבוא לבתי הכנסת ולשמור יותר מכולם וכן
וכן הרבנים הללו הודיעו למנהלי המוסדות שלהם שהישיבות יפתחו בכל מצב גם שהכל היה סגור והם
פתחו ראשונים ואע"פ שהם לא רצו הודיעו להם הרבנים שהמצב הרוחני הוא קטסטרופלי והסיפורים
של בחורים שירדו, נשרו, חרדות, וכדו' הם רבים וחייבים לפתוח את הישיבות וכן הודיעו על פתיחת בתי הכנסת וכדו'.
אין הנידון במקרה של ביטול תפילה או תלמוד תורה ובזה שכ"א יעשה כהוראת רבותיו,
המדובר הוא על ביטול התקהלויות מיותרות או עטיית מסיכה ובפרט שזה נוגע לכולנו וזלזול של יחידים או קבוצות משפיע על כל הציבור.
לא שמעתי על רבנים שאומרים שאסור לשים מסיכה ההפך הוא הנכון, אולי רבותיהם לא מחייבים על כך בשמתא וארור אך על כן אנו פונים לאותם יהודים יקרים שיפסיקו לחפש תירוצים ויעשו את המינימום המתבקש.
ועדיין לצערנו יש כאלה שמזלזלים באופן מוחלט וכפי שהגדירו זאת "לא שמעו על הקורונה", ובסופו של דבר מלבד שהם יכולים להביא לאיבוד נפשות ולצער עצום למשפחות רבות הם גורמים חילול ה' גדול בלי שום סיבה הגיונית.
היו אכן כאלה שניסו ככל יכולתם להקפיד על שניהם. התאמצו עבור זה הרבה מאוד, ומצאו עצות ורעיונות יצירתיים להצליח גם וגם!
אשריהם, ואשרי חלקם!
אצל אחרים, היה בדיוק הפוך ממה שכתבתם.
אלו שמאוד נשמרו - נשמרו בהכל. כולל ויתורים רבים ולא פשוטים.
ואלו שהמשיכו לחיות רגיל, המשיכו לחיות רגיל גם בכל הדברים האחרים -
וזה בדיוק אחד הדברים שהזיקו ביותר - גם ללימוד התורה וגם לשמירת הבריאות - לאורך כל הדרך, כולל בימים אלו.
ומוטב לא להאריך.
רק מי שיעשה חשבון נפש ויספר במה הקריב לאחרונה בשביל שמירת הבריאות בדברים של רשות, הנאה, או הרגלים לא מחייבים - יוכל לדבר על לדאוג באמת ללימוד תורה ומניין.
כי בשבילו זה ונשמרתם .
יש לך טעות קטנה בהבנה. לא באתי לדון בהוראות הריחוק האם וכמה ולמה ראוי להזהר. גם לא שפטתי אף אחד שמתנהג אחרת.
דבר אחד ביקשתי, אנחנו מתנהגים בצורה שלא תואמת את ההנחיות וזו עובדה. אז בבקשה לא להלין על אפליה, לא על סגרים ולא על שום דבר שנובע מזה.
אל תדאג, אתה בחברה טובה. כל אלו ש'לא נזהרים' לא הבינו על מה המערכה כאן ניטשת. הם בטוחים שהמסכה שומרת עליהם. פרקרט. היא שומרת עלינו ממכם. מי שעוטה מסכה ומי ששומר על ריחוק חברתי, זוכה לקיים את מצות 'ואהבת לרעך כמוך' בהידור רב.