אבנים בכיס מרה

• הוסף לסימניות
בס"ד

מעונינת לשמוע מנסיון אישי

א. מאנשים שעברו ניתוח להוצאת כיס מרה, עדיף לפני מספר שנים רב ככל האפשר.
זה שהניתוח עצמו פשוט וקל, אני יודעת. ולא הוא מה שמדאיג אותי, אלא הבנתי שיש מקרים שמספר שנים אחרי הוצאת כיס המרה ההתקפים חוזרים גם בלעדיו.
כמו כן הבנתי שמי שיש לו נטיה להשמנה עולה אחר כך מהר מאוד במשקל, כי התפקיד של כיס המרה הוא לפרק שומנים, וכשהוא איננו, אז אין דרך להשתלט על השומנים.
לגבי תזונה, הבנתי שאחרי ניתוח צריכים לשמור על תזונה דלת שומנים לתמיד, אשמח לשמוע בעניין ממי שעבר.

ב. ממי שסבל מהתקפים והצליח להיפטר מהם ללא ניתוח, דרך תזונה, טיפול תרופתי או כל שיטה אחרת.

אפשר גם באישי

• הוסף לסימניות
אחותי עברה ניתוח כזה לפני 18 שנה
והכל בסדר אצלה ב"ה עד מאה ועשרים :)

תיקון: מדובר על ניתוח להוצאת אבים מכיס המרה ולא להוצאת המרה

• הוסף לסימניות
אמא שלי עברה לפני כמעט ארבעים שנה וההתקפים לא חזרו, ואני עברתי לפני 6 שנים וקצת וגם לא חזרו ההתקפים, אני יודעת עוד כמה במשפחתי, ובסביבתי שעברו את הניתוח ולאף אחד לא חזרו ההתקפים אני עוד לא שמעתי על דבר כזה.

בקשר לענין ההשמנה אין לי מושג כי זה יכול להיות תלוי בעוד הרבה נתונים אחרים אני לא שמעתי על דבר כזה.

לגבי מניעת הניתוח, אני הפכתי את העולם עם כל שיטה אפשרית למנוע אותו ולי לא עזר שום דבר. ברגע שעברתי את הניתוח ברכתי את הרגע שהחלטתי לעשות אותו, כי הסבל הנוראי שסבלתי לפני זה היה פי מאה יותר קשה מאשר היומיים שלוש הראשונים אחרי הניתוח, אחרי שבוע בכלל שכחתי שעברתי פעם משהו.

את יכולה להרים אלי טלפון, כבר עזרתי לכמה שלא ידעו מאיפה להתחיל עם הנושא.

• הוסף לסימניות
האופציות להמסת האבנים לא מונעות את היווצרותן שוב.
מי שיש לו נטייה לייצר אבני מרה, ייצר אותן שוב ושוב.
לכן המניעה היחידה היא ניתוח.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הלו קיטי;946205:
אחותי עברה ניתוח כזה לפני 18 שנה
והכל בסדר אצלה ב"ה עד מאה ועשרים :)

תיקון: מדובר על ניתוח להוצאת אבים מכיס המרה ולא להוצאת המרה

לא נראה לי שיש כזה דבר ניתוח להוצאת האבנים בלבד, כי למיטב ידיעתי בניתוח להוצאת אבנים מוציאים גם את הכיס מרה:)

• הוסף לסימניות
אני באמת לא מבינה בזה ב"ה אבל אשאל אותה

• הוסף לסימניות
אני עברתי לפני 8 שנים.
לא היו התקפים חוזרים,ב"ה.
רק בכמה ימים ראשונים אחרי הניתוח המליצו לי לא לאכול שומנים.
אח"כ אין בעיה לאכול אותם. אלא אם כן את רוצה דיאטה...
תהיי בריאה!

• הוסף לסימניות
תודה לכל העונים עד עכשיו, אשמח לשמוע עוד.
תודה גם לכל העונים בפרטי, אפנה אליכם בעז"ה. (אחד אחד... :))

אני שומעת המון שהסבל של הניתוח הוא כלום לעומת הכאבים של קודם, מי כמוני מבינה את זה.
אפילו להיות שמנה עד אמריקה כבר עדיף מהתופת הזו.

בכל זאת, לכיס המרה יש תפקיד חיוני בגוף שלנו, לא סתם ד' ברא אותו, לא בשביל להוסיף למכבי עוד כמה אלפים...
שיהיה ברור, הגוף מפסיד משהו כשהוא נאלץ להסתדר בלי המסננת המדהימה הזו. אז נכון שהיא בוגדת, ואולי לא תהיה ברירה ועדיף יהיה להיות בלי מסננת ובלי הסבל שהיא גורמת, אבל לכן חשוב לי לשמוע מאנשים שעברו את זה לפני שנים רבות ולראות במה הם המירו את הסבל של אז...

אולי נעשה סקר קטנציק:
מי מכיר מישהו/י שעבר את הניתוח ונשאר באותם מימדים של קודם... (אם הוא הרזה אז בכלל... אבל אני מדברת על 'לא השמין').

• הוסף לסימניות
יש לי קרובת משפחה שלא ניתחה והמצב הסתבך מאוד כי המרה הודלקה (דלקת) ובסוף התפוצצה, עכשיו מנסים למצוא אנטיביוטיקה כדי למגר את הדלקת ואז יוכלו לנתח ולהוציא את האבנים.
אני לא מתכוונת להפחיד אלא רק להזהיר שכדאי לטפל עכשיו לפני שח"ו מסתבך!!!
לא לוותר על הוצאת האבנים.(או המרה)

• הוסף לסימניות
כתבתי לך באישי אבל רציתי להוסיף עוד משהו חשוב וזה גם כתשובה למה שנכתב לעיל.

בתקופה של המתנה לניתוח כדי לא לסבול מהתקפים מאוד חשוב להיזהר באכילת שומנים כי זה מה שמביא התקפים

רפואה שלמה!!!

• הוסף לסימניות
שמעתי גם על כאלו שאכילת חומוס גורמת להם להתקפים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י gila;946329:
בתקופה של המתנה לניתוח כדי לא לסבול מהתקפים מאוד חשוב להיזהר באכילת שומנים כי זה מה שמביא התקפים

לא חייב להיות שזה מה שמביא התקפים.

לי היו אבנים קטנות, וכל התקף היה תזוזה ומעבר שלהן, לתריסריון.

• הוסף לסימניות
שמעתי מכלי ראשון - חברה - שיישמה את שיטת שרה חמו ויצאה מהסיפור בלי ניתוח כלל.
(ד"א הדבר היחיד שלא מומלץ לאמץ בשיטה הזו זה החלק של השתיה שהוא פשוט לא נכון ולא מתאים, יש את השיטה גם בספר חרדי שנקרא 'אני ערב לו'.)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י gila;946329:
כתבתי לך באישי אבל רציתי להוסיף עוד משהו חשוב וזה גם כתשובה למה שנכתב לעיל.

רפואה שלמה!!!

נכתב ע"י שושיה;946339:
שמעתי גם על כאלו שאכילת חומוס גורמת להם להתקפים.

זה היינו הך. חומוס שומני מאוד.
ויש גם דברים אחרים שמעוררים את כיס המרה כמו סולניים: חצלים, עגבניות וכו'

• הוסף לסימניות
אני עברתי ניתוח לפני 5 שנים.
כשהתחילו ההתקפות, הייתי בהריון והחייבים לחכות עד לאחר הלידה (אלא אם כן זו סכנה)
בתקופה שהייתי צריכה לחכות, מרוב פחד מהתקפים לא העזתי ליגוע בהמון דברים, ועל כל דבר הייתי בודקת כמה אחוזי שומן יש בו... כך שירדתי 15 קילו ב-3 חודשים.
אז ברור שאחרי הניתוח עליתי הכל ואפילו יותר.

אני לא שומרת שום דיאטה ואין לי בכלל כאבים.

הניתוח עצמו לא כאב אפילו יום אחד, אבל הבנתי שכל אחד מגיב אחרת, יש לי גיסה דכמה חודשים אחרי הניתוח עוד סבלה מהתקפות די חזקות.

עוד דבר חשוב, כאשר לא עושים ניתוח יש סיכון בדלקת כמו שאמרו וביציאה של האבן לכיוון דרכי המרה, שאז יש צורך בטיפול פולשני כדי להחזיר אותה.

בהצלחה.

• הוסף לסימניות
עברתי את הניתוח לפני 15 שנים, לא שמנתי כלל! להפך אחרי הניתוח עשיתי דיאטה וירדתי יופי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;946344:
שמעתי מכלי ראשון - חברה - שיישמה את שיטת שרה חמו ויצאה מהסיפור בלי ניתוח כלל.
(ד"א הדבר היחיד שלא מומלץ לאמץ בשיטה הזו זה החלק של השתיה שהוא פשוט לא נכון ולא מתאים, יש את השיטה גם בספר חרדי שנקרא 'אני ערב לו'.)

תודה, ליבי נוטה דווקא לכיוון הזה.

את השיטה של שרה חמוי עם הספר אני ערב לו ישמתי במשך תקופה ארוכה, בדיוק לפי הספר ובסוף איכשהו הפסקתי. היום נשארו הרבה הרגלים טובים, אבל אני כבר לא צמודה לזה בכלל.

היו שאמרו שדווקא בגלל המעבר מהתזונה הבריאה לרגילה, זה התפרץ, כי הגוף למד לדבר ולהיות בריא...

עשית לי חשק לחזור לזה, אפילו בלי קשר להחלטה שד' יכוון אותנו בקשר לניתוח...

• הוסף לסימניות
זה נכון שאחרי שמירה של דיאטה תקופה כל טיפת שומן יכול לעורר את הכאבים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אייטש די;946156:
בס"ד

התפקיד של כיס המרה הוא לפרק שומנים, וכשהוא איננו, אז אין דרך להשתלט על השומנים.

לא נכון!!!
המרה היא לא זו שמיצרת את החומר שמפרק שומנים, החומר מיוצר בכבד, עובר לאיחסון במרה, ונשלף משם בשעת הצורך (לאחר אכילת שומנים).
כשאין את כיס המרה החומר מופרש ישירות מהכבד.
כיוון שלוקח לכבד קצת זמן להתרגל לשינוי, בתקופה הסמוכה לניתוח (ולא כל החיים!) צריך למעט באכילת שומנים..

רפואה שלמה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה