אגסים בשלים מדי

• הוסף לסימניות
יש למישהי רעיון במה להשתמש בהם?
תודה!

• הוסף לסימניות
בשלי ביין

• הוסף לסימניות
להוסיף לליפתן תפוחים- לא מרגישים הבדל וזה בריא ממש.

• הוסף לסימניות
אפשר לבשל גם בג'לי אדום.

• הוסף לסימניות
מאפה שמרים במילוי אגסים דבש ואגוזים, נשמע לך?

קבצים מצורפים

• שמרים במילוי אגסים.jpg
    KB 212.5 · צפיות: 14
  • הוסף לסימניות
אדל, נשמע לי מאד! אפשר?
נראה לי כדאי תעלי בהזדמנות הקרובה את כל האוסף שלך, הוא מריח טוב!

• הוסף לסימניות
:)

האמת שזה מתכון שנוצר משאריות
עשיתי בצק לפוקאצ'ה או לפיצה (אני כבר לא זוכרת)
ונשאר לי אז החלטתי למלא אותו במה שיש בבית....

אז אני אביא פה בצק שמרים שמיועד לפיצה... אבל אפשר עם כל בצק שמרים אחר...

1 ק"ג קמח
25 גר' שמרים טריים (או כף אחת יבשים)
2 כפיות גדושות מלח
2.5 כוסות מים פושרים

לשים לבצק כ-10 דקות. מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח

למילוי: פורסים אגסים דק ככל האפשר

אני קרצתי עיגולים ושמתי בתבניות אישות.. אפשר גם לעשות בתבנית עגולה גדולה יותר

על כל עיגול בצק מניחים פרוסות אגסים שיעלה קצת אחד על השני...
מזלפים דבש או סילאן
ומפזרים אגוזי מלך קצוצים גס מאוד

אני קרצתי את העיגולים כך שיהיו יותר גדולים מקוטר התבנית כך שנשארו שוליים שקיפלתי כלפי פנימה.
אם מחליטים לאפות בתבנית גדולה אפשר גם שהשוליים של הבצק יהיו גדולים מקוטר התבנית שהשוליים יכנסו פנימה

לפני ההגשה לפזר קצת אבקת סוכר

• הוסף לסימניות
אני בישלתי את האגסים הרכים עם כמה אפרסקים, מים וסוכר לאחר בישול קצר, כשהאגסים התרככו, טחנתי בבלנדר מקל וקיבלנו משקה פירות קייצי מרענן. עם כמה קוביות קרח זה פשוט מעדן!

אפשר כמובן להוסיף גם פירות אחרים - שזיפים, תפוחים וכו'

לבריאות
חני

• הוסף לסימניות
נדמה לי שבספר מתכונים של הסבתא היה לך משהו גזעי עם אגסים לא? (התמונה בכל אופן הייתה גזעית ;))

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה