• הוסף לסימניות
מה אפשר לעשות איתם חוץ מלאכול?
ואל תגידו לי אגסים ביין......:(

תודה מראש!

• הוסף לסימניות
עוגה.

מתכון של ניקי:
עוגת אגסים בחושה
גודל תבנית: 24"

מצרכים:
3 ביצים
200 ג' סוכר (כוס)
3 אגסים קלופים
2 כפות דבש
1/4 כוס סוכר
חצי כוס מים
3/4 כוס שמן
1/4 כוס תירוש
כפית קינמון שטוחה
2 כוסות קמח תופח

אופן ההכנה:
1. לחתוך את האגסים לקוביות קטנות, במחבת חמה לשים מים, 1/4 כוס סוכר ודבש לבשל הכל יחד ולהוסיף את האגסים לבשל עד שהקוביות מתרככות ולהוריד מהאש.

2. לערבב את כל המצרכים כולל האגסים והנוזלים שהיו במחבת, בסוף להוסיף את הקמח במינימום עירבוב לבלילה אחידה.

3. חום בינוני 180 מעלות כ 40 דקות או עד שהעוגה יציבה וקיסם יוצא נקי.

גם תפוחים הולך.

• הוסף לסימניות
עוגה\פאי (במקום תפוחים, או לשלב - חצי כמות אגסים וחצי תפוחים)
להכניס לליפתן
לשלב בסלט פירות
להקפיא בפרוסות > לטחון לקרם (במעבד מזון) > לקפל עם קצפת (ובהחלט יין לבן מתוק ישדרג פה, מה לעשות שאגסים הולכים טוב עם יין)

• הוסף לסימניות
לפתן אגסים עם קינמון
ורוד טעיםםם
אם אמצא את המתכון, להעלות לך?

• הוסף לסימניות
שמיטה

שימי לב, לגבי אגסים שנוהגים בהם קדושת שביעית.
מי שבד"כ רגיל רק לאכול אגסים חיים, יכול להיות שיש לו בעיה הלכתית להכין עוגה או קינוח מאגסים כאלו.
כי אסור לו לשנות מהדרך הרגילה שבה הוא רגיל להשתמש בפרי/ירק

אני מקווה שכתבתי את ההלכה בצורה מובנת...

• הוסף לסימניות
אגסים כרגע זה יבול שישית. האגסים של שביעית עוד לא פרחו אפילו...

• הוסף לסימניות
אגסים עם ג'לי אדום.
אני מבשלת 12 אגסים עם חב' ג'לי אדום.+כוסות מים כדי כיסוי לרבע שעה.
מעדן!

• הוסף לסימניות
****לפתן אגסים****

10 אגסים מקולפים לא להוריד להם את הגבעול- זה יפה!
למלא סיר עם מים- להכניס את האגסים לתוכו
לכסות ולהביא לרתיחה ולהוסיף כוס סוכר
חצי כוס יין אדום
קצת קינמון
מבשלים שעה וחצי על אש נמוכה אח"כ מוציאים את האגסים בעדינות,
לוקחים חלק מהמים 2-3 כוסות ומערבבים עם חצי גלי' מתוק
שאר המים מעבירים לכלי של הלפתן ומוסיפים מים עם ג'לי ורק אז מוסיפים לתוכו את האגסים
כשקר להכניס למקרר.
בהנאה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה