איזה סוג מידע אתה מחפש שלא מצאת?אני מחפש מאמר מקיף *וברור* על אג"ח ממשלתי וקונצרני,
(קראתי המון מידע באינטרנט אבל עדיין מרגיש שיש דברים בסיסים שאני לא מבין).
במאמר הזה:אני מחפש מאמר מקיף *וברור* על אג"ח ממשלתי וקונצרני,
(קראתי המון מידע באינטרנט אבל עדיין מרגיש שיש דברים בסיסים שאני לא מבין).
www.prog.co.il
אענה על שאלה השניה וזה רמז איך לגשת לשאלה הראשונה.לא מצאתי מידע, אז אשאל פה.
איך אני מוצא אג"ח טובות (מעל 6% וחברות גדולות ויציבות)?
מה ההגיון מאחורי העליות והירידות של שוק האג"ח, אם בסוף האג"ח נפדה במחיר ידוע מראש?
אבל למה שמישהו ימכור אג"ח שהוא קנה במאה שקל ויקבל תמורתו מאה וחמש בסוף השנה,אענה על שאלה השניה וזה רמז איך לגשת לשאלה הראשונה.
בצורה פשוטה וקלה להבנה (קצת לא מדויקת) בלי להיכנס לניואנסים.
אם יש אג״ח שחברה מציעה ב-100 שקל
זמן פדיון זה שנה
והיא נותנת 5 שקל ריבית שמשולמת בסוף שנה.
הריבית במדינה 5%.
מה שווי ההוגן של האג״ח?
ברור ש-100
עכשיו תדמיין שהעלו ריבית בבת אחת עד 10%
האם יהיה מישהו שישים 100 כדי לקבל 5?
ואם ריבית נשארה אותו דבר
אבל יש שמועות שחברה עוד מעט פושטת רגל
האם אתה עדיין מוכן לשים 100? הרי יש סיכון שלא תקבל כלום
אבל לשים שקל כדי לקבל חמש? זה הרי רק שמועות
ותן לחכם
אם קנית ב100 ויש שמועות כנ״ל לא תמכור ב100? בטוח שגם ב99אבל למה שמישהו ימכור אג"ח שהוא קנה במאה שקל ויקבל תמורתו מאה וחמש בסוף השנה,
בפחות ממאה?
ז"א ברור שיכול להיות מישהו שנקלע לקשיים וכדו', אבל לא נשמע לי סביר שכל השוק מתבסס על כאלה
שנתקעו בלי מזומן.
אם יש לך אג״ח שמניבה 5% וריבית בכל מקום 2.5%, בכמה תמכור?שמעתי ממישהו שאם הריבית תרד אז האג"ח יעלו זה נכון או הפוך?
@עומק הסיכוי
אני לא אמכור כי אני מקבל ריבית יותר גבוההאם יש לך נכס שמניב 5% וריבית בכל מקום 2.5%, בכמה תמכור?
אם קנית ב100 והיא נותנת 5.אני לא אמכור כי אני מקבל ריבית יותר גבוהה
אבל אם מישהו בכל אופן ירצה לקנות אמכור לו ביותר מ5 אחוז
אם קנית ב100 והיא נותנת 5.
אם הריבית 2.5% אז בעצם אתה צריך שאותן 5 שהיא נותנת יהיו 2.5%.
מחכה לתשובה בכמה תמכור
ואם אתה לא צריך אותם בשביל לחם וחלב, אלא בשביל להרוויח יותר לא תמכור?ה5% הם קבועים נכון?
בשוק אני אקבל על 100 רק 2.5%
אז בעיקרון לא כדאי לי למכור
אבל אם אני צריך את 100 כדי לקנות לחם וחלב במכולת
ואין לי את היכולת לחכות לקבל את התשואה הגבוהה של ה5% (יחסית כמובן לשוק 2.5%)
אמכור ביותר מ 100 שווה לאנשים לקנות ממני במרווח שיש בין ה5% שאני מוכר ל 2.5% שהשוק נותן
מובן.ואם אתה לא צריך אותם בשביל לחם וחלב, אלא בשביל להרוויח יותר לא תמכור?
שווי האג"ח שלך עכשיו הוא סכום מסויים, בלי קשר למתי שקנית אותו.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //