שוק ההון אג"ח זר טורקי עם נגזרים (אופציות) לגידור מירידת ערך המט"ח

• הוסף לסימניות
הריבית היום על האג"ח הטורקי הוא 42% שנתי. הריבית גבוהה לא רק מפני שכושר ההחזר ודירוג האשראי נמוך אלא גם בגלל פוליטיקה וריבית בנקאית גבוהה למלחמה באינפלציה.
חשבתי לקנות.
החשש הגדול - ירידת הערך של הלירה הטורקית תמחק את התשואה.
פתרון - לקנות אופציות PUT על הלירה הטורקית שתבטח אותי מירידת הערך.
בחישוב גס - אשאר עם 15% תשואה במקרה ולמטבע לא יקרה כלום \ ערכו ירד. וארוויח אף יותר אם מלחמתם באינפלציה תצליח וערכו יעלה מול הדולר.
מה אתם חושבים?

בנוסף הייתי שמח לשמוע על המצלות לפלטפורמות למסחר באופציות ונגזרים בארץ. מה הכי נוח?
ובארה"ב איזה פלטפורמה מומלצת?

• הוסף לסימניות
הריבית היום על האג"ח הטורקי הוא 42% שנתי. הריבית גבוהה לא רק מפני שכושר ההחזר ודירוג האשראי נמוך אלא גם בגלל פוליטיקה וריבית בנקאית גבוהה למלחמה באינפלציה.
חשבתי לקנות.
בחישוב גס - אשאר עם 15% תשואה במקרה ולמטבע לא יקרה כלום \ ערכו ירד. וארוויח אף יותר אם מלחמתם באינפלציה תצליח וערכו יעלה מול הדולר.
מה אתם חושבים?
תביא את הנתונים המדויקים

בנוסף הייתי שמח לשמוע על המצלות לפלטפורמות למסחר באופציות ונגזרים בארץ. מה הכי נוח?
ובארה"ב איזה פלטפורמה מומלצת?
הכל תלוי לאיזה צורך אתה מחפש.
אם אתה מתכוון לקנות פוט או קול אין שום הבדל בפלטפורמה העיקר שתוכל לעשות את זה.
אם אתה רוצה אסטרטגיות מורכבות או ניהול וכד זה כבר משתנה

• הוסף לסימניות
חשבתי לקנות.
למה אתה חושב שפוט - שמגלם את הסיכון בירידת הערך - יאפשר לך ליהנות מהריבית הגבוהה? הרי הסיבה היחידה לריבית הגבוהה היא בגלל הסיכון הגבוה של האג''ח הזה.
אתה בעצם נחשף ביד אחת ומתכסה ביד השניה, התוצאה הסבירה היא שאתה פשוט לא חשוף לא ללירה ולא לריבית הגבוהה עליה.

• הוסף לסימניות
הסיכונים בטורקיה שונים ממה שאתה חושב
בטורקיה, החלטות נשיאותיות עלולות לשנות את חוקי המשחק בן רגע. אי אפשר להניח חופש פעולה מלא לשוק החופשי.
גם אם הם משלמים ריבית גבוהה, הם עלולים פשוט לא לשלם בכלל (ראה לבנון, רוסיה).

• הוסף לסימניות
למה אתה חושב שפוט - שמגלם את הסיכון בירידת הערך - יאפשר לך ליהנות מהריבית הגבוהה? הרי הסיבה היחידה לריבית הגבוהה היא בגלל הסיכון הגבוה של האג''ח הזה.
אתה בעצם נחשף ביד אחת ומתכסה ביד השניה, התוצאה הסבירה היא שאתה פשוט לא חשוף לא ללירה ולא לריבית הגבוהה עליה.
במחילה מכבודו, יש כאן חובר הבנה.
אני אפרט יותר.
אני קונה עכשיו נניח עם 2000 $ שמונים אלף לירות טורקיות (ערך המטבע הוא כ40 לירות לדולר).
עם השמונים אלף אני קונה אג"ח טורקי.
בקנית אג"ח זר ישנם שני סיכונים -
1. ) המדינה תגיע לחדלת פרעון
2. ) -וזה עיקר החשש הממשי של המשקיעים (בהנחה שאני לא חושש כרגע שטורקיה שהיא מדינה פחות או יותר חזקה תקרוס [להעיר שזה שהאג"ח גבוהה הוא לא בגלל שטורקיה לא תשלם - האג"ח של אינדונזיה הוא הרבה פחות - אלא בגלל שהריבית הבנקאית גבוהה בשביל להילחם באנפלציה הגבוהה שיש להם])- שירידת ערך המטבע תפגע ברווח האג"ח, למשל ערך המטבע ירד בכ50% בגלל האינפלציה השניתית הגבוהה שלהם וככה גם אם 80,000 לירות יהפכו ל112,000 סה"כ אפסיד.
את החשש השני - באה אופציה פוט לפתור.
אני אקנה ב2,000$ שמונים אלף לירות טורקיות שאחרי שנה יהפכו ל112,000 לירות.
אני אקנה ב500$ אופציות פוט שמגדרות לי את מחיר המט"ח שגם בעוד שנה אוכל לקנות עם 112,000 לירות 2,750$ (כלומר לפי השער הנוכחי). וככה יש לי רווח של 10% לצורך הדוגמא.

• הוסף לסימניות
בהנחה
אני אקנה ב500$ אופציות פוט שמגדרות לי את מחיר המט"ח שגם בעוד שנה אוכל לקנות עם 112,000 לירות 2,750$ (כלומר לפי השער הנוכחי). וככה יש לי רווח של 10% לצורך הדוגמא.
לא בדקתי את המחירים הספציפיים, אבל אתה מבין שמה שאתה מתאר הוא ארביטראז' מהסוג הרגיל ביותר. אני מעלה את ההשערה, אולי יש כאן פספוס ביחס לאג''ח הטורקי או נעלם אחר.

• הוסף לסימניות
בהנחה

לא בדקתי את המחירים הספציפיים, אבל אתה מבין שמה שאתה מתאר הוא ארביטראז' מהסוג הרגיל ביותר. אני מעלה את ההשערה, אולי יש כאן פספוס ביחס לאג''ח הטורקי או נעלם אחר.
אי"ז ארביטראז' כיוון שסכ"ס כן יש פה את המרכיב של הסיכון של חדלת פרעון, בדיוק כמו שאתה משקיע עם שקלים באג"ח ישראל שיש לך 4.42%.
בכל אופן הרווח של 10% זה במקרה הגרוע, אם הלירה תתחזק לעומת הדולר במהלך השנה (מה שיכל לקרות אם המאבק שלהם באינפלציה ישא פרי) אז כל אחוזי ההתחזקות הם רווח נקי (כלומר אם הלירה תתחזק ב4% אז הרווח יהיה 4% נוספים) ואם היא תתחלש אז אופציה תגדר.

• הוסף לסימניות
אי"ז ארביטראז' כיוון שסכ"ס כן יש פה את המרכיב של הסיכון של חדלת פרעון, בדיוק כמו שאתה משקיע עם שקלים באג"ח ישראל שיש לך 4.42%.
אז אם כך אתה בעצם לוקח הימור על הרצון של טורקיה לשלם את חובותיה, ואתה יוצא מנקודת הנחה שיש לך יותר ידע מאשר השוק על התמחור של הסיכון הזה.
אם אתה לא חוקר עם דוקטורט לטורקיה, (וגם אם אתה כן במקרה), אני לא רואה סיבה למה לקחת את הסיכון, ויש סיכון, כי אחרת לא היה נשאר שום מרווח בין הפוט לבין האג''ח (אני מניח כי אתה מדבר על אג''ח ממשלתי של טורקיה).
אגב, הריבית על השקלים יותר משהיא משקפת את הסיכון של חדלות פרעון היא משקפת את ריבית בנק ישראל, מחיר ההון והאינפלציה.

• הוסף לסימניות
אז אם כך אתה בעצם לוקח הימור על הרצון של טורקיה לשלם את חובותיה, ואתה יוצא מנקודת הנחה שיש לך יותר ידע מאשר השוק על התמחור של הסיכון הזה.
אם אתה לא חוקר עם דוקטורט לטורקיה, (וגם אם אתה כן במקרה), אני לא רואה סיבה למה לקחת את הסיכון, ויש סיכון, כי אחרת לא היה נשאר שום מרווח בין הפוט לבין האג''ח (אני מניח כי אתה מדבר על אג''ח ממשלתי של טורקיה).
אגב, הריבית על השקלים יותר משהיא משקפת את הסיכון של חדלות פרעון היא משקפת את ריבית בנק ישראל, מחיר ההון והאינפלציה.
אבל זה בדיוק מה שאני טוען. זה גם המצב בטורקיה. ריבית הבנק עומדת על 42%. האג"ח עומד הרבה מעבר לסיכון שלו. בדיוק כמו שבארץ הריבית היא תוצר של מלחמת הבנק המרכזי באינפלציה. והמרווח בין הפוט לריבית הוא בגלל שאין כזו וודאות שאינפלציה תמשיך לגדול. היא יכולה גם לרדת. את אותה השקעה אני יכל לבצע בכל מקום לא רק בטורקיה, ובכל מקום ישאר לי מרווח בין הפוט לריבית. פשוט בטורקיה היריבית היא גבוהה הרבה יותר
אז איפה בדיוק הכשל?

• הוסף לסימניות
אבל זה בדיוק מה שאני טוען. זה גם המצב בטורקיה. ריבית הבנק עומדת על 42%. האג"ח עומד הרבה מעבר לסיכון שלו. בדיוק כמו שבארץ הריבית היא תוצר של מלחמת הבנק המרכזי באינפלציה. והמרווח בין הפוט לריבית הוא בגלל שאין כזו וודאות שאינפלציה תמשיך לגדול. היא יכולה גם לרדת. את אותה השקעה אני יכל לבצע בכל מקום לא רק בטורקיה, ובכל מקום ישאר לי מרווח בין הפוט לריבית. פשוט בטורקיה היריבית היא גבוהה הרבה יותר
אז איפה בדיוק הכשל?
למה המחיר של הפוט יותר נמוך מהפער של הריבית?
הרי כמו שהסברת הסיבה האמיתית למחיר הנמוך של האג"ח זה החשש מירידת ערך.
כל משקיע יכול לעשות פוט.
משהו חסר פה במשוואה.

• הוסף לסימניות
אז איפה בדיוק הכשל?
אני לא יודע כי בשביל זה צריך להיכנס לפרטים. ההנחה שלי היא שהשוק יעיל לפחות ברמה שהוא לא יאפשר רווחים קלים ובטוחים כל כך. צריך הרבה בשביל שאשתכנע אחרת.

• הוסף לסימניות
למה המחיר של הפוט יותר נמוך מהפער של הריבית?
הרי כמו שהסברת הסיבה האמיתית למחיר הנמוך של האג"ח זה החשש מירידת ערך.
כל משקיע יכול לעשות פוט.
משהו חסר פה במשוואה.
אסביר.
תאר לעצמך טורקי שחי בטורקיה, ומשתמש אך ורק בלירה טורקית.
יש לו עכשיו 80,000 לירות פנויות.
הוא יכול לשים אותם באג"ח או בבנק ולקבל 42% ריבית שנתית.
למה כל כך הרבה? כי הבנק רוצה לשכנע אותו לשמור את הכסף ולא לבזבז אותו. הם נלחמים באינפלציה. בדיוק כמו שבישראל הבנק המרכזי מציע 4% "חינם" על הכסף שלך. בלי קשר לסיכון. כי הם רוצים להלחם באנפלציה ככה גם בטוריקה רק שאנפלציה יותר גבוהה.
יופי אז אם טורקי יכל להרוויח 42% למה אני לא?
כי אני לא משתמש בלירות, ואם אני אשקיע באג"ח הטורקי אז אני ארוויח 42% אבל אולי כל הלירה תרד ב50% ואז לא הרווחתי כלום.
מה אני יכל לעשות? לקנות אופצית פוט. האם היא יקרה משמעותית בגלל החשש שהמטבע ירד? לא משמעותי. למה? כי יכל להיות גם שהמטבע יעלה (כי המלחמה באנפלציה האגרסיבית שלהם תצליח).
חשוב להבין *אין קשר* (ישיר לפחות - בעקיפין יש קשר בין ירידת ערך המטבע לאנפלציה) בין הריבית לתמחור האפציות. בדיוק כמו שנניח המשקיעים חושבים שהשקל יתחזק ולכן האופציות על גידור שהשקל ירד הוא מתומחר נמוך, ולכן אם משקיע מארה"ב רוצה להשקיע באג"ח ישראלי הוא יכול לקנות אג"J ישראלי ואפציות פוט של גידור והוא *ישאר עם אחוזי רווח בטוחים משמעותית*. ככה אותו הדבר עם ישראלי שרוצה להשקיע באג"ח טורקי. רק ששם האופציה מתומחרת טיפה יותר גבוה. זהו.
מה הכשל?

• הוסף לסימניות
בלי קשר לכל הדיון להגיד שבארץ "הבנק המרכזי מציע 4% "חינם" על הכסף שלך"" בשביל להלחם באינפלציה זה קשקוש, כי כמובן שהבנק לוקח את הכסף שלך ומרוויח ממנו פי כמה וכמה לא מעניין אותו אינפלציה הוא לא בנק מרכזי.
מעניין לדבריך אם הממשל הטורקי מממן את ה42 אחוז ריבית

• הוסף לסימניות
בלי קשר לכל הדיון להגיד שבארץ "הבנק המרכזי מציע 4% "חינם" על הכסף שלך"" בשביל להלחם באינפלציה זה קשקוש, כי כמובן שהבנק לוקח את הכסף שלך ומרוויח ממנו פי כמה וכמה לא מעניין אותו אינפלציה הוא לא בנק מרכזי.
מעניין לדבריך אם הממשל הטורקי מממן את ה42 אחוז ריבית
הבנק המרכזי משלם לבנקים את אחוזי הריבית אם הם נותנים לו כסף. כמובן שהם לא נותנים לו כי הם מלווים את כסף לאנשים אחרים, והם אדרבא לווים ממנו.
ובכל אופן הדיון היה על אג"ח שאותו המדינה משלמת, אבל ערכו קשור לריבית בנק ישראל.
אבל תודה לך על הערתך המחכימה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה