כללי אדובי משנה את מדיניות תמחור השדרוגים לרעתנו

• הוסף לסימניות
אתמול, במסגרת השיטוט התקופתי שלי אחר השאלה "מתי תצא CS6", גיליתי שאדובי מבצעת שינוי גדול מאוד במדיניות התמחור שלה, שהוא בעיקר לרעתנו. עשיתי חיפוש זריז בפורום ולא ראיתי שמישהו כותב על זה, אז אני כותב:
אדובי החליטה שהחל מגרסת CS6 לא יתאפשרו שדרוגים אלא לגרסה אחת אחורה בלבד. כלומר רק בעלי CS5 או CS5.5 יוכלו לשדרג לCS6 (המדיניות חלה גם על מוצרים בודדים בתוך CS6 ולא רק על הגרסה כולה). כלומר, בניגוד למצב כיום, שאפשר לשדרג אפילו את גרסת CS2, עם יציאת CS6 אפילו בעלי CS4 ייאלצו לקנות תוכנה חדשה במחיר מלא, ולא תהיה להם אפשרות לשדרג.
זה משתלב עם מדיניות עדכון הגרסאות שלה, של גרסה "שלמה" כל שנתיים, ו"חצי גרסה" כל שנה. המדיניות החלה עם הופעת CS5.5 במאי האחרון. משמעות הדבר שמי שרוצה לשדרג, יצטרך לעשות זאת פעם בשלוש שנים לכל הפחות.
המשמעות עבורי היא שכיוון שיש לי CS3, כדאי לי לשדרג עכשיו לCS5.5, למרות שאין בה משהו שממש מפתה אותי, כדי שאוכל לקבל את CS6 (הגרסה האנגלית באביב הקרוב) או CS6.5 (עוד שנה וחצי) במחיר שדרוג ולא במחיר מלא.
כדי להקל על המעצבים, אדובי הכריזה על מבצע מיוחד של 20% הנחה על שדרוגים לCS5.5. המבצע יימשך עד 31.12.11.
אלו המספרים:
cs5.5 design standard
עולה $1659
שדרוג אליה מ-CS2/3 עולה $700 (במחיר המבצע. זה היה $950 עד לא מזמן)
כמה יעלה שדרוג מCS5.5 לCS6? אפשר לנחש לפי מחיר שדרוג נוכחי מCS5 לCS5.5, שהוא $369. אם מחיר זה יימשך גם בשדרוג הבא, פירוש הדבר שגרסת CS6 יכולה לעלות $1069 לבעלי CS2/3, אבל רק אם יקנו את CS5.5 עד סוף דצמבר. עם הגעת CS6 (צפוי באביב) אפשר יהיה לקנותה רק במחיר תוכנה חדשה ללא שדרוג, שזה כנראה בסביבות $1659.
אגב, אם מסתכלים על cs5.5 design premium, הפערים גדולים משמעותית.
את המחירים לקחתי מאתר אריג'נט, אבל אני ממש לא סוכן שלהם... אדרבה, אני כותב פה כדי שמי שיודע על סוכנים עם מחירים עוד יותר אטרקטיביים יכתוב את שמם. ואולי harbs רוצה לעשות מבצע משלו, לנוכח האפשרות שיהיו כעת הרבה רכישות? או אולי מישהו רוצה להרים את הכפפה ולגבש קבוצת רוכשים? אני בפנים, אבל אין לי אפשרות לארגן את זה.

המידע לקוח מפה:
http://prodesigntools.com/last-chance-to-upgrade-adobe-cs2-cs3-cs4-to-cs5.html
http://prodesigntools.com/when-adobe-cs6-coming-out-creative-suite-6.html

אגב, עוד פרט מידע מעניין: מתברר שאדובי מציעה תוכנית מנויים לתוכנות שלה. כלומר: אתה משלם $65 לחודש ומקבל את כל השדרוגים. הפסקת לשלם - התוכנה מפסיקה לעבוד. שאיפתה היא להעביר את כולנו למודל התשלום הזה (כי היא צופה שתדירות העדכונים בעולם המטורף שסביבנו רק תלך ותגדל, וגם כי היא כנראה אוהבת כסף), אבל בינתיים היא לא קברה את המודל הישן. זו בשורה טובה לסטודיו מתחיל, שלא יכול להשקיע $1600 בקניית החבילה, אבל רוצה לעבוד עם עם תוכנה חוקית. למרבה הצער לא ראיתי את האפשרות הזו באתר winsoft, מה שאומר שזה עוד לא זמין לגרסאות ME.
http://prodesigntools.com/how-adobe-cs5-5-subscriptions-work.html

המחירים למנויים לקוחים מכאן, תחת subscribe

http://store1.adobe.com/cfusion/sto...en_us&event=displayCatalog&catalogOID=1656992

• הוסף לסימניות
נו, אולי זה יבשר על תחילת קץ השליטה של תוכנות אדובי.

• הוסף לסימניות
ומה ההערכה - כמה תעלה CS6? (לא בשדרוג?)
כלומר: אם יש לי CS3 האם באמת משתלם בהרבה לשדרג עכשיו ב700$ ואח"כ לשדרג שוב לCS6 (שוב ב700$?)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שחרית;671128:
ומה ההערכה - כמה תעלה CS6? (לא בשדרוג?)
כלומר: אם יש לי CS3 האם באמת משתלם בהרבה לשדרג עכשיו ב700$ ואח"כ לשדרג שוב לCS6 (שוב ב700$?)

התשובות כבר כתובות בגוף ההודעה הראשונה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י dvdhll;671089:
כמה יעלה שדרוג מCS5.5 לCS6? אפשר לנחש לפי מחיר שדרוג נוכחי מCS5 לCS5.5, שהוא $369.
שדרוג מCS5 לCS5.5, זול במיוחד בעקבות העובדה שהשינויים מזעריים.
שדרוג לCS6 מCS5, תעלה לכאורה בסביבות ה־500 דולר.

מזמן דיברנו על זה שמי רוצה להרוויח כסף, קונה ברשת במחיר של 250 דולר חבילת CS3/4, ומשדרג לCS5.5 במחיר של 500 דולר, ויש לו חבילה חוקית בחצי מחיר.

• הוסף לסימניות
מי ירים את הכפפה ויפיק עצומה אינטנרטית?

• הוסף לסימניות
יש להם מונופול שום עצומה לא תעזור
לפתח תוכנות כמו שלהם ייקח לפחות שנתיים
אלא אם כן לוקחים תוכנות קוד פתוח ומשכללים אותם כדי שיתחרו כמובן על סמך תרומות הפיתוח יהיה מואץ יותר.

• הוסף לסימניות
trew, תתחדש על הלוגו המבטא הרבה יותר טוב את עבודתך...
באיזו תוכנה זה נעשה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;671341:
שדרוג מCS5 לCS5.5, זול במיוחד בעקבות העובדה שהשינויים מזעריים.
שדרוג לCS6 מCS5, תעלה לכאורה בסביבות ה־500 דולר.

מזמן דיברנו על זה שמי רוצה להרוויח כסף, קונה ברשת במחיר של 250 דולר חבילת CS3/4, ומשדרג לCS5.5 במחיר של 500 דולר, ויש לו חבילה חוקית בחצי מחיר.

זה מעניין. חיפשתי כמה פעמים בעבר אתרים שמציעים גרסאות ישנות של תוכנות, והעליתי חרס בידי. איפה אפשר להשיג cs4? ועוד גרסת ME?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י trew;671359:
אלא אם כן לוקחים תוכנות קוד פתוח ומשכללים אותם כדי שיתחרו כמובן על סמך תרומות הפיתוח יהיה מואץ יותר.

הלוואי שנתיים. להם זה לוקח כבר למעלה מעשר שנים, והם עדיין לא הצליחו לטפל בצרכים אלמנטריים של חלק מהלקוחות שלהם (הערות סיום והערות שוליים זו הבקשה הנשמעת ביותר, אבל הם מעדיפים להתמקד בעולם הספרים האלקטרוניים)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י dvdhll;671375:
ועוד גרסת ME?
לא חיפשתי אף פעם גירסת ME.
אבל במידה וזה מאוד מעניין אותך, יש לי חבר שמתמצא בחיפושי תוכנות בארצות סין והסביבה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י dvdhll;671377:
הם מעדיפים להתמקד בעולם הספרים האלקטרוניים
כמה שאני לא אוהב אותם, בעיקר בגלל המונופול, אבל במיוחד בגלל האיטיות, הסרבול והצורך ב5 תוכנות כדי להוציא מתחת ידך מוצר אחד, בפרט הזה הם צודקים.
הערות שוליים, יעניין את עולם האינסטנט שלנו בעוד 5 שנים, הרבה פחות מספרים אלקטרונים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י trew;671359:
על כל עצומה שהצליחה היה לפחות אחד שניבא שזו ברכה לשווא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;671393:
על כל עצומה שהצליחה היה לפחות אחד שניבא שזו ברכה לשווא.
יתכן ואת צודקת אבל עצומה זה 50% יעזור 50% לא יעזור
פניה לפיתוח תוכנה מתחרה יעזור 100% כזו היא התחרות מה לעשות

• הוסף לסימניות
:):):):)
כבר הרבה זמן לא צחקתי כל כך חזק.
האם אין תוכנות מתחרות? יש ויש.
האם החברות המתחרות פחות טובות? כן ולא.

קורל הרבה יותר מהיר וטוב מאילוסטרייטור, ולא מצליח להתרומם.
פוטופיינט נחשב למתחרה ראויה לפוטושופ, אבל מי מכיר את זה?
קווארק דווקא היה פחות טוב (לדעתי, אחרים יחלקו על זה) מאינדיזיין, אבל גם ברמה טובה מאוד.

המחירים של כל התוכנות האלו הרבה יותר זולים מאדובי, בא נראה אותכם עוברים לעבוד על אלו.

(כלל ישן: יש לך מוצר טוב ויש לך מתחרה, תמכור את שלך בהרבה יותר יקר, ויחשבו שיש לך מוצר יותר טוב)

• הוסף לסימניות
לכל הכותבים על עצומות למיניהן.
עצומה אולי לא תעזור, אבל אם כל אדם שהיה נוהג לרכוש אתה שדרוגים אחת לשנתיים יוותר, נראה לי שאדובי יצטרכו להתאזן בפנטזיות שלהם להרוויח על גבינו יותר מהנדרש.
אני בטוח שבכל העולם משתמשי אדובי כבר מתכננים איך להעניש אותם.

• הוסף לסימניות
כמה עולה לשדרג עכשיו מCS4 לCS5.5?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אוהב0ישראל;671469:
אני בטוח שבכל העולם משתמשי אדובי כבר מתכננים איך להעניש אותם.
אני בטוח שלא.
מה אתה רוצה?
הם למדו לכבד את היצירות שלהם.:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י dvdhll;671375:
זה מעניין. חיפשתי כמה פעמים בעבר אתרים שמציעים גרסאות ישנות של תוכנות, והעליתי חרס בידי. איפה אפשר להשיג cs4? ועוד גרסת ME?

יש לי חבר שמוכר.cs3.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eliezer;671762:
יש לי חבר שמוכר.cs3.

תודה. לי יש, ושאלתי באופן כללי כי זה היה נשמע שהמגיב שמעלינו מכיר דרכים פשוטות לאיתור תוכנות לא-עדכניות-אבל-חוקיות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה