אדם בשם ש' מאשדוד שאוסף כסף לניתוח -מכירים?

• הוסף לסימניות
נכנס אתמול לבית הכנסת של בעלי ונתן דרשה של כמה דקות על מחלת סרטן המעי שמקננת בגופו ל"ע.

הוא התחנן לכסף עבור ניתוח מיוחד ע"י פרופסור מחו"ל וציין שהטיסה הלילה ולכן הוא חייב את הכסף בדחיפות.

לאחר שהאנשים נדבו מהונם ( ולא מדובר על עשירים בכלל, להפך..)

התברר לגבאים שהוא גר באשדוד ומפורסם במעשי ההונאה שלו.

מישהו מכיר? נתקל בספור כזה?

הוא ממשיך להסתובב באזור ולאסוף כסף.

• הוסף לסימניות
ראויי שלאדם כזה ודומיו יהיה כתב המלצה מרבנים
אם כי גם זה יכול להיות מזוייף

• הוסף לסימניות
איזה אומץ יש לבנ"א הזה לומר על עצמו שיש לו מחלה ועוד סרטן- ה' ישמור רק על הערבים. משוגעים אנשים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יגואנה;1172750:
איזה אומץ יש לבנ"א הזה לומר על עצמו שיש לו מחלה ועוד סרטן- ה' ישמור רק על הערבים. משוגעים אנשים.

זהו שאנחנו לא בטוחים בשום דבר לטוב ולמוטב ולכן מנסים לברר.

• הוסף לסימניות
ה' ישמור ויציל
הוא גורם לזה שבאמת קורה משהו אנשים לא יאמינו

• הוסף לסימניות
אמר רבי אלעזר בואו ונחזיק טובה לרמאין שאלמלא הן היינו חוטאין בכל יום שנאמר וקרא עליך אל ה' והיה בך חטא. (רש"י, היינו חוטאים - שאנו מעלימין עין מן העניים אבל עכשיו הרמאים גורמים לנו)
כתובות סח, א

• הוסף לסימניות
יש עדיין תמימים שמאמינים לבדותות האלו :confused::confused:
אשתי אלמנה, הילדים שלי יתומים, אני זקוק לטיפולי פוריות, אני חולה, אין לי כסף לחזור הביתה, ועוד ועוד.
כדי לא להיות 'מעלים עיניו מהצדקה' מספיק לתת שקל שזה אפשר לתת גם לרמאים !!!

• הוסף לסימניות
האשכול הזה מתפרסם בעיתוי לא מתאים, כיוון שבאשכול סמוך מתפרסם האשכול על אחיינית של הניק שרי, ששם היו הוכחות והמלצות, ואפשר בקלות לאמת את המקרה. לכן, ראוי לפתח את חוש הביקורת ולדעת מתי אכן ראוי לתת ומתי לא.
יש מקרים שעזרתנו נדרשת, ואלו שמרמים את הציבור גורמים נזק לא רק לאלו שתורמים להם לחינם, אלא גם לאלו שאכן נזקקים באמת והציבור חושש לתרום להם כיוון שנפגע מרמאים.
אז בואו לא ניתן לרמאים ניצחון נוסף, ונפריד בין המקרים.
בע"ה אמור להיכנס לי סכום נוסף בימים הקרובים וב"נ אתרום את המעשר כדי למנוע מאחייניתה בת החודשיים של שרי עיוורון בס"ד.

• הוסף לסימניות
ההוא מאשדוד נמוך קומה ?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מלפפון;1172870:
האשכול הזה מתפרסם בעיתוי לא מתאים, .

אני ממש מצטערת, לא התכוונתי לגרום לאף אחד לפקפק באשכול השני חלילה.

הכוונה היתה לאמת את האינפורמציה שקיבלנו כדי לא לגרום לאותו אדם להוציא כסף מעוד נשים שיתנו לו את פרוטותיהם האחרונות. ( וזה אני יודעת מכלי ראשון!)

• הוסף לסימניות
מי אמר לכם שהשם ש' וזה שהוא מאשדוד זה לא שקר גס???

• הוסף לסימניות
הוא הסתובב בחיפה השבוע והוציא עשרות שקלים מאברכים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מלפפון;1172870:
האשכול הזה מתפרסם בעיתוי לא מתאים, כיוון שבאשכול סמוך מתפרסם האשכול על אחיינית של הניק שרי, ששם היו הוכחות והמלצות, ואפשר בקלות לאמת את המקרה. לכן, ראוי לפתח את חוש הביקורת ולדעת מתי אכן ראוי לתת ומתי לא.
יש מקרים שעזרתנו נדרשת, ואלו שמרמים את הציבור גורמים נזק לא רק לאלו שתורמים להם לחינם, אלא גם לאלו שאכן נזקקים באמת והציבור חושש לתרום להם כיוון שנפגע מרמאים.
אז בואו לא ניתן לרמאים ניצחון נוסף, ונפריד בין המקרים.
בע"ה אמור להיכנס לי סכום נוסף בימים הקרובים וב"נ אתרום את המעשר כדי למנוע מאחייניתה בת החודשיים של שרי עיוורון בס"ד.

האשכול הזה מתפרסם לענ"ד דווקא בעיתוי מתאים -
קל לראות את ההבדל בין שקר לאמת...

• הוסף לסימניות
לדעתי, אם בנאדם הגיע למצב שהוא מוכן להסתובב בכל הארץ, ולשקר ולהציג את עצמו כחולה מסוכן, הוא כנראה מאד זקוק לכסף...
אז אולי זה לא כל כך נורא שתרמתם לו?

• הוסף לסימניות
הוא כבר עושה את זה שנים..
עוד שגרנו בברכפלד לפני כ6 שנים אני זוכרת שהוא דפק אצלנו ואמר לבעלי שהוא מכיר אותו מאשדוד ושידר אמינות כביכול..
בקיצור, יש לו וותק ורזומה עשיר בעניין.
אולי כדאי שנתחיל להתרים גם אותו למטרות חסד, למה בודאי צבר עד היום מליונים..

• הוסף לסימניות
לדעתי, אם בנאדם הגיע למצב שהוא מוכן להסתובב בכל הארץ, ולשקר ולהציג את עצמו כחולה מסוכן, הוא כנראה מאד זקוק לכסף...
אז אולי זה לא כל כך נורא שתרמתם לו?

זה רמאות ואולי אפילו התמכרות לכסף שמצריך גמילה לא בהכרח שהוא זקוק לכסף

• הוסף לסימניות
אני לא הייתי מתלהם זה דבר שקורה ואין מה לעשות לא צריך לא לתת צדקה בגלל זה.
מזל שאנחנו יהודים ומקבלים שכר לפי הכוונה.
מה שכן אני לא מקנא בבן אדם שכך נוהג. תאמינו לי שהוא לא נהנה מהכסף.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יגואנה;1173262:
זה רמאות ואולי אפילו התמכרות לכסף שמצריך גמילה לא בהכרח שהוא זקוק לכסף
אז זאת מחלת נפש או משו. ומה זה אם לא זקוק לכסף אם זה אצלו צורך נפשי?
אם לתרום לו או שלא, זה כבר השיקול שלכם......... אבל מה שבטוח אם כבר תרמתם תהיו בטוחים שעשיתם את הדבר הנכון, וזה כמו כל מצוות צדקה אחרת שעשיתם עד היום.

• הוסף לסימניות
אני זוכרת אדם שבא להתרים באשדוד בדלתות עבור חולי דיאליזה
או משו דומה.
הוא דומה לתאור שנתנו כאן. אך לא מחייב שזה הוא...
היה מגיע בקביעות פעם בחודש. עד שתקופה מסויימת הוא נעלם
וחזר לאחר חצי שנה בערך קרח ומבוגר ממה שזכרנו אותו.
הילדים כבר התחילו לדבר שנהיה חולה בעצמו בגלל ששיקר על מחלות...
א"א לדעת. תכוונו לשם מצווה ולא תפסידו....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה