אדם בשם ש' מאשדוד שאוסף כסף לניתוח -מכירים?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י park;1173504:
מזל שאנחנו יהודים ומקבלים שכר לפי הכוונה.
כפי הידוע לי במצוות צדקה, אם המקבל רמאי אין מקיימים את המצווה.

ולרעמית, לתת כסף למי שאוסף אותו בגלל בעיה נפשית זה ממש לא נקרא לעשות את הדבר הנכון.

• הוסף לסימניות
ידוע הסיפור [שהיה או שהיה יכול להיות :)] על אותו קבצן שעמד בתחנה מרכזית בירושלים/גן ורשא בבני ברק וביקש מהעוברים ושבים שם כסף לנסיעה דחופה לחיפה, ואין לו פרוטה בכיסו.
עצר שם אדם שאמר לו יש לי רק שטר של 100 ש"ח, ונסיעה לחיפה עולה פחות. יש לך עודף לתת לי מ100 ש"ח? הקבצן בלי להתבלבל הוציא 50 ש"ח עודף..... בו בזמן שנסיעה לחיפה עולה פחות מסכום זה.... :eek::eek::eek:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י המקצוען;1173684:
ידוע הסיפור [שהיה או שהיה יכול להיות :)] על אותו קבצן שעמד בתחנה מרכזית בירושלים/גן ורשא בבני ברק וביקש מהעוברים ושבים שם כסף לנסיעה דחופה לחיפה, ואין לו פרוטה בכיסו.
עצר שם אדם שאמר לו יש לי רק שטר של 100 ש"ח, ונסיעה לחיפה עולה פחות. יש לך עודף לתת לי מ100 ש"ח? הקבצן בלי להתבלבל הוציא 50 ש"ח עודף..... בו בזמן שנסיעה לחיפה עולה פחות מסכום זה.... :eek::eek::eek:

דאס איז גוט :):):):):):):):):)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;1173641:

ולרעמית, לתת כסף למי שאוסף אותו בגלל בעיה נפשית זה ממש לא נקרא לעשות את הדבר הנכון.

יש סיפור מהסאטמאר רבי-
נכנס אצלו איזה איש והתחיל לבכות שאשתו חולה, - ואין לו כסף לקנות תרופות,
הבת שלה מבוגרת ולא הולך לה שידוכים כי אין לו כסף.
הבן שלו- לא זוכרת מה....
וכד' וכד' צרות שיש לו...................

הסאטמאר רבי נתן לו המון כסף, והוא הלך.
ואז הגבאי אמר לרבי- אתה יודע?! אני מכיר אותו והכל שקר גס!!!!!!
אז הסאטמאר רבי חייך חיוך גדול ואמאר! "ברוך ה'!! ככה?! הכל טוב איתו? אין לו צרות?! ברוך ה' ברוך ה'!!!"

---- לא שרני מצדיקה את ש' מאשדוד, אבל סתם נקודה למחשבה,

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;1173641:

יש 2 חלקים. שכר על המחשבה והרצון. ושכר על המעשה.
פה היה גם רצון וגם מעשה שיתכן שלא היה כמו שצריך.
על הרצון והכוונה ודאי יש שכר! על החלק השני אני לא יודע יתכן שאתה צודק.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נ פלוס;1173740:
יש סיפור מהסאטמאר רבי-
נכנס אצלו איזה איש והתחיל לבכות שאשתו חולה, - ואין לו כסף לקנות תרופות,
הבת שלה מבוגרת ולא הולך לה שידוכים כי אין לו כסף.
הבן שלו- לא זוכרת מה....
וכד' וכד' צרות שיש לו...................

הסאטמאר רבי נתן לו המון כסף, והוא הלך.
ואז הגבאי אמר לרבי- אתה יודע?! אני מכיר אותו והכל שקר גס!!!!!!
אז הסאטמאר רבי חייך חיוך גדול ואמאר! "ברוך ה'!! ככה?! הכל טוב איתו? אין לו צרות?! ברוך ה' ברוך ה'!!!"

---- לא שרני מצדיקה את ש' מאשדוד, אבל סתם נקודה למחשבה,

הסאטמר רב'ה היה אוהב ישראל מספיק בשביל לשמוח שליהודי ההוא אין צרות.
הוא לא אמר שהוא זכה במצוות צדקה :)

• הוסף לסימניות
יש משו אני לא זוכרת את המקור ,
אבל מי שלא מדקדק בלאיזה עניים לתת ולאיזה לא זה התנהגות טובה ,
כי באמת תסתכלו על מה שה' נותן לנו , וזה לא מגיע לנו , ואם ה' ידקדק בנו האם אנחנו ראויים
(או שאנחנו רמאים)
על כל מה שהוא נותן לנו לא נקבל כלום ..............

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה