דרוש מידע אובדת עצות, מה לעשות עם ילד בן שנה וחצי שלא יודע להעסיק את עצמו?

• הוסף לסימניות
יש שתיים וחצי אופציות-
1. להעסיק אותו
2. להזמין ידידים או ללכת לאנשים שיהיה לו תעסוקה עם אנשים אחרים

החצי אופציה, זה לתת לילד לשחק עם כלי מטבח ושימורים כשאמא עובדת במטבח, או להושיב אותו על כיסא גבוה ליד אמא שהוא יכול לראות מה היא עושה ולתת לו לצייר בטושטושים או פעילויות קצרות שמעניינות אותו.
זה חצי אופציה כי זה לא העסקה מושלמת אבל יותר ארוכה מסתם כשהוא מעסיק את עצמו.

את יכולה לשלב לו בין תעסוקה שאת מעסיקה לשכנים שנכנסים לבין תעסוקה לידך.
(את גם יכולה לשלב אותו בעבודות הבית)

סליחה אבל ילד שחוזר מהמעון בשעה 4 ולא ראה את אמא שלו 8 שעות זה ברור של 3 שעות שאמא נמצאת איתו הוא יעסיק ותה נכון שהאמא גם צריכה להספיק הרבה אבל תחשבו קצת על הילד
גם ילד שנמצא עם אמא 24/7 יעסיק אותה והיא תצטרך להעסיק אותו בשביל שהוא יהיה פעיל ולא משועמם והולך אחריה לכל מקום.

• הוסף לסימניות
ועוד משהו, כיודעים מראש שעכשיו בין X לY אני לא עושה כלום חוץ מלהיות עם הילד ומתכננים מה לעשות איתו. לא בבית ולא שום דבר אחר- אבל דברים פעילים ומעניינים, יש יותר כח נפשי וסבלנות להיות איתו ואחרי שהוא שוכב לישון יש יותר אנרגיה לעשות דברים בבית מאשר כשנגררים אחרי המציאות ומותשים מלנסות להספיק הכל או מלמצוא לו תעסוקה שתתן לאמא שקט.

• הוסף לסימניות
ניסית להביא לו בר בצק?
יש ילדים שזה מאד מעסיק אותם

• הוסף לסימניות
זה לא מלכלך?
כל הבית גם ככה מדבקות...
יש כאלה שמלכלכים מאד
אל תעיזי להשתמש....
ויש טובים מאד שאחרי זה צריך קצת לנגב את השולחן....
לא יודעת איזה חברה
אבל המבחן הוא-אם זה נדבק לידים יותר מדי זה הסוג הגרוע

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
בול כמו הילד שלי
בן שנה וחצי שובב ברמות שלא הכרתי לפני זה מאחים שלי ואחינים שלי
והוא פשוט לא הצליח לשחק נורמלי במשחקים יותר מדקה שתיים
עד שלאחרונה ראיתי שהוא אוהב ספרים
קניתי לו כמה ספרים גדולים הרבה עמודים וציורים
והוא יושב עם זה יחסית הרבה זמן ומקשקש לעצמו כל מיני הברות צוחק וכו'
זה מדהים!! לראות את ה
והוא ילד שובב מאד!!!!!! שלא נח לרגע
אהה וכן הוא מאד אוהב גם להתפלל מאז סוכות שהוא ראה אותי הרבה מתפללת בבית הוא כל היום הולך ליד הארון ספרים ומבקש - דו (סידור)
ב"ה
צריך לנסות לצאת מהקופסא עם התעסוקה ולא רק הבנאלי והמוכר מגנטים לגו מכוניות וכו'
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
אני בדיוק במצב שלך, קצת יותר בגיל
דווקא לגו מעסיק אותו לטיפה יותר זמן
וכן לפתוח לו ארון כלים [כמובן פלסטיק ומתכת- לא שביר/חותך] שיפזר ויבלגן
יותר קל לסדר בסוף היום מאשר לרדוף אחריו [או הוא אחרייך]... כל היום

• הוסף לסימניות
לשים לו מוזיקה טובה
לרקוד איתו או שירקוד לבד

• הוסף לסימניות
טוב אז ב"ה אין לי את הבעיה הזו היום הבית מלא ויש לו תעסוקה כל הזמן
חלק מהתעסוקה לפרק את מה שהגדולים בונים/להפריע לקפיצות בחבל/להעיר את הבחורות שישנות:)
אבל כשפתאום אני נשארת לפעמים בודדה בבית רק עם הקטן , הוא משועמם ואם אני לא ממש מעסיקה אין מצב ליותר מדקה לבד
נזכרת בגדולים שהיו בדיוק כך
אז מה שעושים בשביל לא להשתגע כי גם אם האמא מחליטה שהיא לא עושה כלום!!! קשה מאוד לשחק ומשעמם גם לילד
אני הזמנתי שכנים ילדים שישחקו בבית וגם עם הקטנים, אם יש אחות / חברה /שכנה בגיל אפשר לשבת יחד בבית אחה"צ ואז הילדים משחקים

בהצלחה רבה

• הוסף לסימניות
כמו שכתבו לך - תסמונת הילד הבכור...
אין להם חברה, הם משועממים והגיוני מאוד שיצמדו לאמא.
כשהבכור שלי היה בן שנה וחצי, זה היה בדיוק כמו שאת מתארת -
צמוד לאמא והזדנבות ברחבי הבית :)
אין כ"כ מה לעשות חוץ מלנשום עמוק ולחכות שקצת יגדל.

היום בגיל שנתיים הוא יודע להעסיק את עצמו יפה מאוד - בונה בלגו, משחק במכוניות
אוהב מאוד מאוד משחקים עם אורות וצלילים - אורגן, פסנתר והכלבלב הנבון של פישר פרייס - זה מעסיק אותו המון!
ובאופן כללי מחריב את הבית :LOL:

• הוסף לסימניות
גם ילד שנמצא עם אמא 24/7 יעסיק אותה והיא תצטרך להעסיק אותו בשביל שהוא יהיה פעיל ולא משועמם והולך אחריה לכל מקום.
זה נכון מאות אבל תחשבי איך זה ילד שנמצא 24\7 כמה חום ואהבה הוא צריך אז ברור שילד שלא נמצא בבית

• הוסף לסימניות
סליחה אבל ילד שחוזר מהמעון בשעה 4 ולא ראה את אמא שלו 8 שעות זה ברור של 3 שעות שאמא נמצאת איתו הוא יעסיק ותה נכון שהאמא גם צריכה להספיק הרבה אבל תחשבו קצת על הילד
שום אמא לא מעסיקה ילד 3 שעות ברצף!!
לא אמא ששולחת למעון ולא אמא שלא שולחת למעון.
(ומתי תעשה כלים/כביסות/נקיונות/בישולים??)

• הוסף לסימניות
מנסיון זה לא עוזר....
אחריי יש שתיים שמזדנבות לכל הבית:LOL:
איזה מזדנבים? רבים אש.
היא אוהבת ספרים, אבל שאני אספר לה (שנתיים ושלושה). הוא חוטף לה את הספר מהיד (10 חודשים). היא מרביצה לו. הוא מושך לה בשערות (או שזה מתחיל הפוך, לא משנה. העיקר שיש פעולת תגמול על כל דבר).
מגנטים מאד מעסיק אןתה, אבל הוא חייב לחטוף/ לפרק

• הוסף לסימניות
אולי תחשבו גם על האמא,
מה לעשות לא לכל אחת יש סבלנות לשבת לשחק עם הילד שעתיים.
את צודקת מאד.
המלצות לאמא כמוך לחפש חברה עם ילדים אחות/ שכנה/ חברה. ולבלות איתה את אחה"ה.
השהיה עם ילד או יותר בכזה גיל עלולה לשעמם ולתסכל חלק מציבור הנשים וזה תקין ונורמלי לחלוטין. חברה מאד עוזרת.
דבר נוסף לצאת מהבית כשאפשר לגינה, בחורף למשחקיה או אפילו לקניות אם הוא לא סובל מהם.
תקבלי את עצמך את בסדר גמור. אבל גם אל תפתחי אשליות ילד בגיל הזה וגם תקופה ארוכה קדימה לא מעסיק את עצמו. יכול להיות רגעי חסד פה ושם כשהוא מגלה את סלסלת תפוחי אדמה או כשהוא כן נתפס לאיזה מכונית אבל הם קצרים והם לא באים בהזמנה. כך שאי אפשר לבנות עליהם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה