כללי אובדת עצות: קבצים פתוחים

• הוסף לסימניות
עשיתי ללקוח עבודה ולצערי:(:mad::eek:הרב לא חתמנו חוזה כל הסיכומים היו בע"פ ודרך מיילים. מדובר במודעה משתנה. שלקחתי לו X מחיר על המודעה הראשונה והצעה ל150 ש"ח כל שבוע לשנות תמונה במודעה (כולל צריבה)+שינויים בטקסט ב-2 גדלים שונים של המודעה.
הענין שהמחיר יקר ללקוח ולא הסכמתי לרדת מזה. וכעת הוא רוצה לפנות לגרפיקאית זולה יותר והוא דורש (נראה לי בתמימות) קבצים פתוחים. כאמור אין חוזה, האם עדין אני יכולה לעמוד בסרובי? מה דעתכם?

• הוסף לסימניות
תלוי אם תימחרת במחיר של המודעות הנוספות גם חלק מהעבודה על הראשונה. אם לא, (כלומר שתימחרת כל חלק בנפרד), המודעה שייכת לו ואת לא יכולה לעכב קובץ פתוח. כך נראה לדעתי על פי הדין.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י natittt;395127:
תלוי אם תימחרת במחיר של המודעות הנוספות גם חלק מהעבודה על הראשונה. אם לא, (כלומר שתימחרת כל חלק בנפרד), המודעה שייכת לו ואת לא יכולה לעכב קובץ פתוח. כך נראה לדעתי על פי הדין.
באמת את חושבת כך!? לתת לו גם את הפונט שהשתמשתי בו שרכשתי בכסף מלא? לתת גם את הקובץ פוטושופ שעליו עבדתי? וגם את לוגו החברה שקיבלתי במצב מפוקסל והמרתי אותו לוקטורי רק בשביל לכבד את עצמי? ועוד ועוד.. אולי תסבירי את עצמך?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טוליפ;395131:
באמת את חושבת כך!? לתת לו גם את הפונט שהשתמשתי בו שרכשתי בכסף מלא? לתת גם את הקובץ פוטושופ שעליו עבדתי? וגם את לוגו החברה שקיבלתי במצב מפוקסל והמרתי אותו לוקטורי רק בשביל לכבד את עצמי? ועוד ועוד.. אולי תסבירי את עצמך?
קודם כל, אני לא 'חושבת' כך, אני 'חושב' כך.
ושנית- את חומרי הגלם ברור שאת לא צריכה לתת, כלומר פונטים. גם לוגו לא. אבל את המודעה את צריכה לתת בצורה שתתאים להמשך העבודה, כי ברגע שהתפרק החוזה והוא שילם לך על המודעה הראשונית והעבודה סכום ריאלי, היא שייכת לו.
זה שעבדת "בשביל לכבד את עצמך", לא על זה הוא שילם? או שיש לי טעות?
תנעלי את הלוגו למודעה שלא יהיה ניתן להפרדה, וגם את הפונטים ששייכים לך תנעלי למודעה הזאת, שלא יוכל להשתמש איתם במקומות אחרים. את לא צריכה לתת לו את "כלי העבודה" שלך- אבל את החומר כן.

• הוסף לסימניות
אל תאפשרי ללקוח להתוכח איתך!
דין ודברים עם לקוח במיוחד בענין המחיר מוריד את הערך של כל הגרפיקאים, כך שהאחריות על הפרנסה של כולנו מוטלת על כתף כל אחד ואחד מכאן.
אתן לא מכירים את הלקוחות שמקבלים הצעת מחיר מעשרה גרפיקאים ולכל אחד מספרים שהשני נתן מחיר יותר זול?!
ו - - - מותר שיהיו לנו עקרונות (כמו לא לתת קבצים פתוחים, לא לרדת מסכום מסוים, ואפילו לא לעבוד עם לקוחות מזן מסוים מאד).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamaid;395142:
אל תאפשרי ללקוח להתוכח איתך!
דין ודברים עם לקוח במיוחד בענין המחיר מוריד את הערך של כל הגרפיקאים, כך שהאחריות על הפרנסה של כולנו מוטלת על כתף כל אחד ואחד מכאן.
אתן לא מכירים את הלקוחות שמקבלים הצעת מחיר מעשרה גרפיקאים ולכל אחד מספרים שהשני נתן מחיר יותר זול?!
ו - - - מותר שיהיו לנו עקרונות (כמו לא לתת קבצים פתוחים, לא לרדת מסכום מסוים, ואפילו לא לעבוד עם לקוחות מזן מסוים מאד).
לפעמים לעקרונות ה"מפוצצים" האלו קוראים גזל.
זו עבודה שלו היא שייכת לו. נקודה.

ובל נשכח, למעלה לא ישאלו אותנו אם דאגנו לשוק הגרפיקאי, אלא "נשאת ונתת באמונה"?

• הוסף לסימניות
למה אתה חושב שהעבודה שייכת לו? מה בדיוק מקנה מעצב כשהוא יוצר עבודה.
כמובן שצריך סיכומים, אך ברירת המחדל והנורמה המקובלת היא 'שימוש בעבודה'.
ממתי אנשים מחלקים קבצים פתוחים?
אם אני מזמין מנה במסעדה, קיבלתי את המתכון?

• הוסף לסימניות
אין את מחוייבת לקבצי מקור, אלא לעבודה סגורה בלבד.

• הוסף לסימניות
הלא מראש דובר שהמודעה תהיה בסיס למודעות נוספות!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י natittt;395162:
הלא מראש דובר שהמודעה תהיה בסיס למודעות נוספות!

ומן הסתם ע"ס זה המחיר הראשוני היה נמוך יותר, משום השקלול הכללי, וכאשר ההסכם מופר באמצע התקופה (למרות שלא נחתם) יוצא שנגרע מהגרפיקאי, האין זה גובל בגזל?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;395165:
ומן הסתם ע"ס זה המחיר הראשוני היה נמוך יותר, משום השקלול הכללי, וכאשר ההסכם מופר באמצע התקופה (למרות שלא נחתם) יוצא שנגרע מהגרפיקאי, האין זה גובל בגזל?
הרי ציטוט מעצמי:
נכתב ע"י natittt;395127:
דיברתי רק כשתימחור המודעה הראשונה היה בפני עצמו. כנראה שגם מדובר כך במקרה הנוכחי.

• הוסף לסימניות
נתי, נראה לי שאתה לוקח את הדברים קצת בהקצנה, גזל?????
אם לקוח ביקש ממני לכתוב לו תוכנה, יש לו זכות על קוד המקור?
המתכנת צריך לתת לו תמיכה, אבל נניח שלא הסתדרו, אין מתכנת בעולם שימסור ללקוח שלו את קוד המקור.

לקוח שמבקש עבודת עיצוב, משלם לגרפיקאי על הזמן, עמל ומקצועיות, כאשר התוצר הוא קובץ מקומפל דהיינו קובץ סגור וכפי שהוא ואינו יכול לדרוש את קבצי המקור, מצד שני אם הלקוח שינה דברים בעבודה הסגורה (אני מתעלם מהפן החוקי של העניין) אין הגרפיקאי יכול לבוא אליו בתלונות שהוא שינה לו את העבודה, כי גם אם יצרתי ע"פ בקשת הלקוח כיסא והלקוח שינה את הכיסא הרי את שלו שינה.

אבל עדיין אין זה אומר שאם הלקוח תובע את קבצי המקור, הגרפיקאי חייב לתת לו אותם.

תראו בעצמכם שלא רק התוכנה נחשבים לכלי עבודה אלא גם קובץ המקור נחשב לכלי עבודה, וברור שאם הלקוח שהזמין אצלי כיסא, לא יכול לבוא בדרישות אלי לקבל גם את כלי העבודה כדי שהוא יוכל לשנות את הכסא. אמנם הדוגמא של הכסא הוא רחוק מעניינינו, אבל מסביר את הנקודה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamaid;395142:
אם נהיה הוגנים --- אנחנו עושים אותו דבר כשקונים ספה/ארון/עציץ או דיו למדפסת. לא כך ? :rolleyes:

• הוסף לסימניות
אגב, רק להוסף על העניין, חוקית ורעיונית, הלקוח לעולם לא משלם על עצם העבודה, אלא על רשיון שימוש בעבודה. מה שאומר שאין לו בעצם אחיזה גם על העבודה שקיבל אלא היתר שימוש בו וכמות שהוא
ואת הנקודה הזאת חשוב שגרפיקאים יבינו ויישמו, וגם יסכמו כך את הדברים בכל עניין.
אם תעשו כן, תחסכו לעצמכם המון כאב ראש עתידי על כל מיני טענות שיכולות לעלות בעתיד.
לפי דיני תורה זה לא תופס כברירת מחדל, אבל אם סוכם כך במפורש, גם לפי חוקי התורה זה תופס

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אליהו פריד;395169:
נתי, נראה לי שאתה לוקח את הדברים קצת בהקצנה, גזל?????
אם לקוח ביקש ממני לכתוב לו תוכנה, יש לו זכות על קוד המקור?
המתכנת צריך לתת לו תמיכה, אבל נניח שלא הסתדרו, אין מתכנת בעולם שימסור ללקוח שלו את קוד המקור.

לקוח שמבקש עבודת עיצוב, משלם לגרפיקאי על הזמן, עמל ומקצועיות, כאשר התוצר הוא קובץ מקומפל דהיינו קובץ סגור וכפי שהוא ואינו יכול לדרוש את קבצי המקור, מצד שני אם הלקוח שינה דברים בעבודה הסגורה (אני מתעלם מהפן החוקי של העניין) אין הגרפיקאי יכול לבוא אליו בתלונות שהוא שינה לו את העבודה, כי גם אם יצרתי ע"פ בקשת הלקוח כיסא והלקוח שינה את הכיסא הרי את שלו שינה.

אבל עדיין אין זה אומר שאם הלקוח תובע את קבצי המקור, הגרפיקאי חייב לתת לו אותם.

תראו בעצמכם שלא רק התוכנה נחשבים לכלי עבודה אלא גם קובץ המקור נחשב לכלי עבודה, וברור שאם הלקוח שהזמין אצלי כיסא, לא יכול לבוא בדרישות אלי לקבל גם את כלי העבודה כדי שהוא יוכל לשנות את הכסא. אמנם הדוגמא של הכסא הוא רחוק מעניינינו, אבל מסביר את הנקודה.

ואם סוכם שקוד המקור יהיה בסיס ליצירת סדרת תוכנות? מה אז?
בקשר להקצנה- אולי. דבר אחד בטוח. זו לא שאלה שמכריעים בה לפי רגשות כאלו ואחרים (להגן על השוק הגרפיקאי), אלא שואלים רב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אליהו פריד;395171:
אגב, רק להוסף על העניין, חוקית ורעיונית, הלקוח לעולם לא משלם על עצם העבודה, אלא על רשיון שימוש בעבודה. מה שאומר שאין לו בעצם אחיזה גם על העבודה שקיבל אלא היתר שימוש בו וכמות שהוא
ואת הנקודה הזאת חשוב שגרפיקאים יבינו ויישמו, וגם יסכמו כך את הדברים בכל עניין.
אם תעשו כן, תחסכו לעצמכם המון כאב ראש עתידי על כל מיני טענות שיכולות לעלות בעתיד.
לפי דיני תורה זה לא תופס כברירת מחדל, אבל אם סוכם כך במפורש, גם לפי חוקי התורה זה תופס
טוב באמת שהחשמלאי שלך לא נתן לך רק 'היתר שימוש בנורה'...
אני לא מבין אותכם, הוא שילם על עבודה שתהווה בסיס להמשך, באיזו זכות היא עושקת את זה ממנו?

• הוסף לסימניות
נתי, במקרה זה הלקוח לא הזמין תוכנה, אלא מתכנת יכתוב לו קוד מקור, וזה משהו אחר לגמרי.
אבל שתדע, שאם תגש למתכנת ותבקש תוכנה עם 1000 שורות קוד זה יעלה לך הרבה יותר זול מאשר אם תגש למתכנת שיכתוב לך 1000 שורות קוד שימסרו לך, ובמיוחד אם הצתכנת הוא זה שיצר אלגוריתמים משלו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אליהו פריד;395175:
נתי, במקרה זה הלקוח לא הזמין תוכנה, אלא מתכנת יכתוב לו קוד מקור, וזה משהו אחר לגמרי.
אבל שתדע, שאם תגש למתכנת ותבקש תוכנה עם 1000 שורות קוד זה יעלה לך הרבה יותר זול מאשר אם תגש למתכנת שיכתוב לך 1000 שורות קוד שימסרו לך, ובמיוחד אם הצתכנת הוא זה שיצר אלגוריתמים משלו.
אז השאלה מה הגדר כאן.
נראה לענ"ד (ואני לא דיין), שהתשלום על המודעה הראשונית כולל את האפשרות ('היתר השימוש') של הלקוח להמשיך עם המודעה הזאת לסדרת מודעות, עם הגרפיקאית הנוכחית או בלעדיה.
על זה היה התשלום, וכעת כשהתפרקה החבילה- זכותו לקבל את האפשרות הזאת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י natittt;395174:
טוב באמת שהחשמלאי שלך לא נתן לך רק 'היתר שימוש בנורה'...
אני לא מבין אותכם, הוא שילם על עבודה שתהווה בסיס להמשך, באיזו זכות היא עושקת את זה ממנו?

נתי, אתה שוכח דבר אחד, הלקוח שילם על עבודה שתהווה בסיס להמשך עם אותו הגרפיקאי
ועל בסיס זה הגרפיקאי נתן מחיר יותר זול.

אם הלקוח היה אומר מלכתחילה שהוא רוצה להמשיך עם גרפיקאי אחר, במקרה זה בוודאי שייתה לוקחת הרבה יותר אם בכלל.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה