אובדת עצות!!

• הוסף לסימניות
לדעתי, לברר בכל תחנות המוניות בבני ברק זה לא דבר קשה, פרס כספי מובטח מראש, אף פעם לא מזיק.
מכיון שיתכן שהנהג המשיך בנסיעות בת"א, הייתי נוסעת פיזית לתחנת המשטרה באיזור לברר שם.(אם אינני טועה תחנת המשטרה באזור ר"ח ועידת קטוביץ' היא ברחוב דיזינגוף)
וכן הייתי מבררת גם פיזית בתחנת המשטרה המרכזית של ת"א בדרך שלמה פינת קיבוץ גלויות.
בהצלחה רבה.
תעדכני בשורות טובות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תילתן;873296:
לדעתי, לברר בכל תחנות המוניות בבני ברק זה לא דבר קשה, פרס כספי מובטח מראש, אף פעם לא מזיק.
מכיון שיתכן שהנהג המשיך בנסיעות בת"א, הייתי נוסעת פיזית לתחנת המשטרה באיזור לברר שם.(אם אינני טועה תחנת המשטרה באזור ר"ח ועידת קטוביץ' היא ברחוב דיזינגוף)
וכן הייתי מבררת גם פיזית בתחנת המשטרה המרכזית של ת"א בדרך שלמה פינת קיבוץ גלויות.
בהצלחה רבה.
תעדכני בשורות טובות.

ממש ללכת? להתקשר לא מספיק? למה להיטרטר אם השקית כלל לא הגיעה אליהם?

• הוסף לסימניות
מילה בסלע, גם אני לא התכוונתי לתת מוסר רק לעורר אותך לבעיה ההלכתית שבציון המילים יאוש שלא מדעת. והיות שאת מגיעה מתחום הכתיבה כזכור לי, והשתמשת במונח שיערתי שאת יודעת את ההשלכות ההלכתיות שלו והתפלאתי.

מאחלת לך מכל הלב שתמצאי. אמר ר' בנימין ושמן למאור לר' מאיר בעל הנס מועיל מאד מאד.

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
לטלפן זה טוב, אבל את אמרת שהם אמרו שלא מטפלים באבדות ובטלפון לא עונים 24 שעות.
לדעתי אם זה מאוד חשוב\יקר שווה לנסוע ולבקש עזרה בתחנה, גם שוטר קשוח לא יעמוד בפני דמעות שלך...לא בציניות!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילה בסלע;873259:
אם הוא היה פרטי אז הוא לא יודיע על השקית לאף חברת מוניות........

להבטיח סכום.. אהה...
רעיון! אבל יש כ"כ חברות מוניות, שבסוף כבר יהיה יותר רווחי לקנות מחדש את תכולת השקית...

1. אם הוא היה פרטי- הרבה מהפרטיים עובדים כפרילנסרים לחברות.
2. תבטיחו סכום רק באם תימצא השקית ולא באוויר. זה יעשה להם חשק לטרטר את הנהגים

• הוסף לסימניות
מילה בסלע היקרה - איזה צער!!!
אפשר רק לנסות לשער את גודל כאב הלב והבלבול והתדהמה והכל,
ממש כואב לשמוע! מצטרפת לתהילים שיימצא בקרוב ובשלמות.
אני חושבת שאכן הדבר הכי משמעותי שאת יכולה לעשות הוא לפנות לכל התחנות באזור,
אבל תתני פרטים מאד מוגדרים שיתנו אמביציה לחפש -
מאיזה מיקום מדויק תפסתם את המונית, איפה הוריד אתכם, כמה הייתם ברכב ואיך נראית השקית.
זה כבר יעיר את הזכרון של מי שצריך, בתקווה שהוא אדם ישר.
השם ייתן לך כוח....

• הוסף לסימניות
יש איזה סגולה אולי מישהי יודעת פה
לספר איזה מעשיה שהיתה (לא זוכרת בדיוק על מה מדובר) למי שנאבד לו משהו
ומסתיים ובבודאי ימצא את אבדתו
במשפחה שלנו השתמשו בזה הרבה וזה עזר מאד

• הוסף לסימניות
"אמר רבי בנימין"
צדקה
תפילה מעומק הלב
גמ"ח השבת אבידה ארצי

משתתפים בצערכם...

• הוסף לסימניות
מציעה לך לכתוב את ההודעה הזו בכל פורום שרק עולה בדעתך... (גם כאלה שאת לא נכנסת בדרך כלל) בסוף מישהו מכיר מישהו ששמע....

וגם להעביר מייל שרשרת...

המון בהצלחה!
מקווה שתמצאו בקלות!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מחשבת;873384:
יש איזה סגולה אולי מישהי יודעת פה
לספר איזה מעשיה שהיתה (לא זוכרת בדיוק על מה מדובר) למי שנאבד לו משהו
ומסתיים ובבודאי ימצא את אבדתו
במשפחה שלנו השתמשו בזה הרבה וזה עזר מאד

רב אחד גדול-אינני זוכרת את שמו- וזה לא חשוב למען הסגולה
קנה אתרוג יקר לכבוד חג סוכות. והאתרוג היה יקר מאוד לליבו
ומידי יום היה ניגש לקופסת האתרוג כדי לבדוק ולבחון שוב ושוב את יופיו ונקיותו
יום אחד כשבא לבחון שוב את אתרוגו הנפלא לא מצאהו בקופסתו
הצטער הצדיק צער רב ותוגה באה לליבו
חיפש בכל סדקי ביתו והעלה חרס בידיו
לא ידע הצדיק נפשו מכאב לב ועוגמת נפש
פנה הוא לריבונו של עולם ואמר:- וזוהי בעצם הסגולה
לאתרוג יש תפקיד בעולמו וכנראה סיים את תפקידו אצלי ועליו למלא את תפקידו במקום אחר
אך אם אבד ואין איש נהנה ממנו אז הוא לא ימלא תפקידו?
אז מה זה משנה לך ריבונו של עולם היכן הוא יהיה?

ופנה הצדיק לחפש שוב בביתו ומצא לאושרו הרב

• הוסף לסימניות
כולנו דאוגים ורוצים לשמוע שכבר נמצאה השקית,

הצעתי שאולי תנסחי אימייל עם כל הפרטים, כולל למי לפנות וחברי הפורום יחלו להפיץ.
מה דעתכם?

• הוסף לסימניות
הזכירו פה את ועד הרבנים.
אני לא יכולה לפרט, אבל תרמנו להם לאחרונה סכום עבור עניין חסר סיכוי כמעט לחלוטין, או: חסר סיכוי לחלוטין (אבל חשוב מאוד) וזה עזר!
צדקה זה דבר חשוב, ולא פעם ראינו ניסים ונפלאות בזכות מצות הצדקה.

• הוסף לסימניות
הזוי: אבל אולי יש פורום נהגי מוניות? אתר כזה?
אם תמצאי משהו יש נהג מונית שאוכל לבקש ממנו להכניס הודעה לשם.

• הוסף לסימניות
לכל מטיפי המוסר,

הגברת אמרה ייאוש שלא מדעת, אבל להלכה נפסק שייאוש שלא מדעת לא הווי יאוש

• הוסף לסימניות
אספר נפלאותיך בקהל רב...

חברי פורום פרוג היו עתה עדים לנס מופלא שאי אפשר לתפוס בשכל אנוש.

יצאתי לערוך קניות לשבת (החיים ממשיכים, כן?...) ובדרך הצעתי לבעלי רעיון הזוי ביותר: ללכת לעמוד באותו רחוב שבו עצרנו את המונית, אולי גם הוא מתוך רצון למצוא אותנו- יבוא שוב לאותו מקום.

עומדים בפינת עזרא נחמיה (מכירים? סואן, עמוס...) ו... מחכים. למי?? לא ידענו למי, חיכינו לנס. אפילו לא עקבנו אחרי מוניות שחלפו ברחוב, פשוט ישבנו על הגדר והסתכלנו על השמים זרועי הכוכבים. אני מתארת את זה בפאתוס אבל זה באמת כך, כך בדיוק נראינו- מחכים שיקרה דבר שאין לו טיפת סיכוי שיתרחש- מה פתאום שהנהג יבוא לכאן, ולמה דווקא ב- 7:40 בערב??

חמש דקות, עשר דקות... בעלי מתחיל לזוז לכיוון הבית- ואני נוטעת את הרגליים שלי על האספלט וטוענת בעקשנות ש"נחכה עוד שתי דקות".

ממולי התחלפו רמזורים מירוק לאדום וחוזר חלילה. שתי נשים חוצות את הכביש ועומדות לידנו. אחת מהן מניפה אצבע ועוצרת מונית. הן נכנסות. בעלי מציץ בפרצופו של הנהג, ומה שקרה באותם רגעים היה פשוט... סוג של חיבוק מהקב"ה!!

הנהג ובעלי פשוט התחבקו ולחצו ידיים, ושוב, ושוב... העיניים שלי לא גמרו לדמוע.
חבר'ה, נהג פרטי שלא שייך לשום תחנה, והוא בכלל מנתניה (התקשרתי לארבעים תחנות מוניות במרכז, לא חלמתי על נתניה!) ובכלל לא תכנן לעבור פה שוב, אבל ב'מקרה' הייתה לו נסיעה לאזור הזה, ו'בדיוק' עצרו אותו שוב באותה פינת נחמיה-עזרא - - - - -

חסדי ה' כי לא תמנו- לשקית ולתוכנה שלום. מאומה לא נגרע: משקפיים בשווי 2000 ש"ח, משנה ברורה, לוח שנה עם תאריכים חשובים, מפתח של הבית ו... מוצץ אהוב שבלעדיו הינוקא אינו נרדם...

בקיצור: אין יאוש בעולם כלל (לשם שינוי...) ולקב"ה אין שום בעיה להפגיש שני אנשים משני קצוות הארץ והעולם- כשאבידה צריכה לחזור לבעליה.

תודה על כל העצות, הפקנו הרבה לקחים מהסיפור והראשון שבהם: אמונה וביטחון.
אגב, תרמנו 20 ש"ח לכולל של בעלי, ועוד 20 ש"ח אם נמצא תוך שבוע. מרגע נתינת הצדקה חלפו 20 דקות בדיוק. :) :) :)

• הוסף לסימניות
מאלף ומחזק גם יחד

פרק באמונה
התרגשתי...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם;873561:
לכל מטיפי המוסר,

הגברת אמרה ייאוש שלא מדעת, אבל להלכה נפסק שייאוש שלא מדעת לא הווי יאוש
הם דוקא צודקים [ולא מדבריהם] יאוש שלא מדעת - אינו יאוש,
אבל כאן זה היה יאוש מדעת...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה