כללי אוביקט באינדיזיין

• הוסף לסימניות
שלום וברכה

יש לי עיטור שאני צריכה להכניס לתוך עמודים בספר (עימוד באינדיזיין)
(4 חלקים וכל אחד יותר מ300 עמודים וצריך בכל עמוד אבל במיקום משתנה)
האם יש אפשרות בחיפוש והחלפה?

ואם אין דרך, (או בכלל עדיף כי ישקול פחות) אולי אני יכולה להפוך את העיטור לגליף,
והאם אפשר לעשות לבד? או רק אלו שמתמחים בעיצוב פונטים יכולים לעשות זאת?

אודה על עצתכם

• הוסף לסימניות
אפשר להעתיק את האובייקט ע"י קונטרול C ואז להדביק אותו בתוך שורת טקסט, להתאים גודל וכו' ואפשר לחפש ולהחליף.

• הוסף לסימניות
הוא לא מעתיק לי אותו לשורת הטקסט (אולי הוא מדי מורכב)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מ_ר_צ;1693944:
שלום וברכה

יש לי עיטור שאני צריכה להכניס לתוך עמודים בספר (עימוד באינדיזיין)
(4 חלקים וכל אחד יותר מ300 עמודים וצריך בכל עמוד אבל במיקום משתנה)
האם יש אפשרות בחיפוש והחלפה?

ואם אין דרך, (או בכלל עדיף כי ישקול פחות) אולי אני יכולה להפוך את העיטור לגליף,
והאם אפשר לעשות לבד? או רק אלו שמתמחים בעיצוב פונטים יכולים לעשות זאת?

אודה על עצתכם
ניתן להעתיק אותו ואז בחפש והחלף להכניס תחת "אחר" "תוכן הלוח מעוצב", כמובן להכניס את כל זה במיקום הרצוי. בהצלחה.

• הוסף לסימניות
תוכל לצלם לי צילום מסך
או להגיד לי את ההגדרה באנגלית כי אני לא יודעת למה הכוונה
תודה רבה

• הוסף לסימניות
בבקשה

הנה

קבצים מצורפים

• פנינה.png
    KB 92.2 · צפיות: 11
  • הוסף לסימניות
המון תודה

• הוסף לסימניות
הדרך הנ''ל היא הדרך הקצרה שהיא ארוכה, יש לה גם מדריך של אליעזר ''עיצוב פסקה עם סמלים'' חפשו בפורום
הדרך הארוכה שהיא קצרה היא להכניס את זה כגליף לתוך גופן, אם יש לכם תוכנה לעריכת פונטים זה ממש פשוט, יש בחלון העריכה של הגליף שני קווים מימין ומשמאל שמסמלים את גבול האות, צריך להקפיד שהאובייקט ישב בדיוק במרכז, ואם הוא אמור להכנס בתוך שורת טקסט אז גם צריך לתת לו רווחים משני הצדדים
תמיד כדאי שיהיה פונט אחד או שנים שיכילו את כל הגליפים השימושיים, בכל פרוייקט אפשר להכניס עוד גליפים לפי הצורך ולהתקין מחדש את הפונט ולדרוס את הקיים
עדיף לקחת פונט חינמי ולהחליף לו את הגליפים, כך אפשר להיות בטוח שההגדרות של הפונט נכונות

• הוסף לסימניות
האם עיטור המוגדר כפונט שוקל פחות מעיטור? (כי יש לי הרבה מאוד)
ואם כן, האם יש כזו תוכנה חינמית? אף פעם לא התעסקתי עם זה.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אודה אם למישהו יש עוד רעיון,
לא הצלחתי עם הסקריפט הנ"ל.

• הוסף לסימניות
יש את התוכנה החינמית FontForge, מצורפת הדגמה איך אני מייצא גליף ל SVG, פותח את התוכנה, פותח דרכה פונט קיים, פותח את אחד מהגליפים הקיימים בפונט ומוחק אותו, ובמקומו מייבא את הגליף SVG, ממקם אותו באמצע בדיוק עם המחוונים שמראים את המרחקים, נותן לפונט שם אחר במקום השם שהיה לו (אריאל לשעבר) ויוצר ממנו פונט TTF (במקרה הזה דרסתי את הגירסה הקודמת של הפונט עיטורים שכבר עבדתי עליו), ומתקין אותו.
בעיטור שבהדגמה לא היה צורך להשאיר מרווחים בצדדי העיטור, כי זה לא אמור להכנס בתוך שורת טקסט, אם זה אמור להיות כמו אות בתוך טקסט צריך לדאוג שיהיה ממוקם בתוך גבולות האות וישארו מרווחים בצדדים
קישור להורדת התוכנה
בהצלחה

קבצים מצורפים

• הכנסת גליף לפונט.mp4
    5.7 MB · צפיות: 14
  • הוסף לסימניות
תודה על העזרה המושקעת,
הצלחתי לפי ההנחיות, הבעיה שהוא מעוות לי את העיטור.
נראה לי שבכל זאת צריך להיות מקצוען גם בדבר הזה, אולי בעתיד כשיהיה לי זמן...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י avram;1694935:
יש את התוכנה החינמית FontForge, מצורפת הדגמה איך אני מייצא גליף ל SVG, פותח את התוכנה, פותח דרכה פונט קיים, פותח את אחד מהגליפים הקיימים בפונט ומוחק אותו, ובמקומו מייבא את הגליף SVG, ממקם אותו באמצע בדיוק עם המחוונים שמראים את המרחקים, נותן לפונט שם אחר במקום השם שהיה לו (אריאל לשעבר) ויוצר ממנו פונט TTF (במקרה הזה דרסתי את הגירסה הקודמת של הפונט עיטורים שכבר עבדתי עליו), ומתקין אותו.
בעיטור שבהדגמה לא היה צורך להשאיר מרווחים בצדדי העיטור, כי זה לא אמור להכנס בתוך שורת טקסט, אם זה אמור להיות כמו אות בתוך טקסט צריך לדאוג שיהיה ממוקם בתוך גבולות האות וישארו מרווחים בצדדים
קישור להורדת התוכנה
בהצלחה
לא הצלחתי. עשיתי הכל לפי הקליפ, ומשום מה אחר שנוצר הגופן הוא כותב לי גופן לא חוקי.
תודה.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
וואו תודה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מ_ר_צ;1695745:
תודה על העזרה המושקעת,
הצלחתי לפי ההנחיות, הבעיה שהוא מעוות לי את העיטור.
נראה לי שבכל זאת צריך להיות מקצוען גם בדבר הזה, אולי בעתיד כשיהיה לי זמן...

כנראה כשהזזתם את הגליף לא סימנתם את כל הנקודות, אפשר לעשות את זה עם קונטרול A

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י avram;1698107:
כנראה כשהזזתם את הגליף לא סימנתם את כל הנקודות, אפשר לעשות את זה עם קונטרול A

עדיין כותב גופן לא חוקי.
יש עוד פתרון?
תודה רבה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה