כללי אוברפרינט

• הוסף לסימניות
1. אני ביוליסטרייטור. הורדתי משאטר תמונה וכשאני מסמנת את כולה, אני רואה בחלון הATTRIBUTES ששתי הריבועים ליד המילוי והקו נהיים כחולים, שזה אומר שיש בתמונה דברים שמסומנים באוברפרינט. יש לכך משמעות בהדפסה? לבטל לגמרי את האוברפרינט? או שאולי יש בכך צורך?
2. קרה לי באינדזיין שפתאום עצם מסוים הסתמן לו מעצמו באוברפרינט. אוי לי מה קרה בהדפסה. איך קורה דבר כזה, אם בכלל לא נגעתי בחלון הזה?
(עכשיו תבינו למה אני לחוצה מהחלון הזה...)
תודה לכל המסייעים!

• הוסף לסימניות
אם את רוצה שהאובייקטים יצאו בשלמותם בהדפסה את חייבת לבטל את האוברפרינט!

• הוסף לסימניות
1. אוברפרינט זה לא תמיד רע. זה פשוט אומר שאותו אובייקט יודפס מעל מה שמתחתיו ויהיו שתי שכבות, במקום נוקאוט, שאומר שבצבע התחתון יהיה חור לבן.

2. גם לי זה קרה בדיוק אתמול עם ספר שיצאתי לדפוס: פתאום ראיתי שכ-3000 אובייקטים היו עם אוברפרינט. נראה לי שזה יכול לקרות כשמעתיקים דברים מאילוסטרייטור לאינדיזיין. בכל אופן, בטלתי את כולם עם סקריפט קטן:

קוד:
[LEFT]i = app.activeDocument.allPageItems;
for (j =0; j < i.length; j++){
try{
i[j].overprintStroke = false;
}
catch(e){}
}[/LEFT]

זה מבטל את האוברפרינט מה-STROKE. אם יש אוברפרינט בדברים אחרים, פשוט להוסיף את השורה הנדרשת, כגון

קוד:
i[j].overprintFill = false;

וכו'...

למעשה, באתי ללמד ונמצאתי למד: נזכרתי שבעצם אפשר לבטל בכזה מצב עם חפש-החלף של אובייקטים, כך שהסקריפט מיותר...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה