אוטוקאד- אשכול הטיפים

תודה. ינוסה.

את יודעת להסביר לי מה פשר הפקודה המוזרה הזו? אולי היא עוד תהפוך לשימושית...

גם כשהכפתור מכובה, וגם אחרי שאני רושמת DELCON, ובוחרת הכל - הוא מתעקש להשאיר את נקודות ההיצמדות המעצבנות האלה.
(הוא מתבטל לפעולה אחת או 2, ואז חוזר לעצמו)
זה קורה רק במחשב ספציפי.

יש דרך לפוצץ אקסרף כך שהשרטוט האקספרי ישב בקובץ באופן חי ולא כקובץ מיובא?
שנית יש דרך לתקן נתיב של אקסרף?

QUOTE="פנס בערפל, post: 5225615, member: 26596"]יש דרך לפוצץ אקסרף כך שהשרטוט האקספרי ישב בקובץ באופן חי ולא כקובץ מיובא?
שנית יש דרך לתקן נתיב של אקסרף?[/QUOTE]
אפשר לתקן נתיב XREF, ללחוץ על 3 הנקודות שבשורת ה PATH ושם לבחור את המיקום החדש:
לכידה.PNG

לפוצץ אקסרף- לא יודעת, אבל אפשר פשוט להביא אותו מקובץ המקור ולקבוע שיבוא לאותה נקודה

QUOTE="פנס בערפל, post: 5225615, member: 26596"]יש דרך לפוצץ אקסרף כך שהשרטוט האקספרי ישב בקובץ באופן חי ולא כקובץ מיובא?
שנית יש דרך לתקן נתיב של אקסרף?
אפשר לתקן נתיב XREF, ללחוץ על 3 הנקודות שבשורת ה PATH ושם לבחור את המיקום החדש:
צפה בקובץ המצורף 310405

לפוצץ אקסרף- לא יודעת, אבל אפשר פשוט להביא אותו מקובץ המקור ולקבוע שיבוא לאותה נקודה[/QUOTE]
יש דרך לבדוק בקובץ המקור מה הקוארדינטות שלו?

לפוצץ אקסרף- לא מומלץ- לחצן ימני על האקסרף במנהל השכבות- bind (לא מומלץ, אך יש עוד מלא פקודות שעושים והן לא מייטיבות עם הקובץ)
לחילופין, ניתן לייבא את הקובץ בinsert block כביכול הוא בלוק ולמקם בראשית הצירים את הבלוק
או לחילופין לעשות copy ו בpaste לבחור paste as orginal coordinates

ניתן להגדיר את הקורדינאטות לאקסרף כאשר מייבאים אותו לשרטוט. אם לא מגדירים לו קורדינאטות הוא "יפול" לתוך הקורדינאטות שמוגדרות לו בקובץ המקור.
בסרגל למטה ניתן לראות את הקורדינאטות לפי תזוזת הסמן שלנו. אגב, עבודה נכונה באוטוקד (שאני לומדת בעצמי בימים אלה) היא לעבוד על הקורדינאטות ולא בראשית הצירים. ראשית הצירים ישמש כאשר אין צורך בקורדינאטות.

לפוצץ אקסרף- לא מומלץ- לחצן ימני על האקסרף במנהל השכבות- bind (לא מומלץ, אך יש עוד מלא פקודות שעושים והן לא מייטיבות עם הקובץ)
לחילופין, ניתן לייבא את הקובץ בinsert block כביכול הוא בלוק ולמקם בראשית הצירים את הבלוק
או לחילופין לעשות copy ו בpaste לבחור paste as orginal coordinates

אין שום בעיה לפוצץ אקסרף. כאשר בוחרים ב-BIND זה הופך את האקסרף לבלוק.
כמובן שאם אין לך צורך ממשי באקסרף עדיף לך להשאיר אותו כאקסרף ולערוך בו שינויים בקובץ המקורי שלו.

לא מומלץ- מבחינת עומס ופגימה בקובץ- (לא התכוונתי מבחינת עבודה)

מי יכול לעזור לי דחוף, נעלמו לי כל הפקודות ממסך העבודה, איך אני מחזיר אותם?

קבצים מצורפים

• אוטוקד.JPG
    אוטוקד.JPG
    KB 122.2 · צפיות: 56
ניתן להגדיר את הקורדינאטות לאקסרף כאשר מייבאים אותו לשרטוט. אם לא מגדירים לו קורדינאטות הוא "יפול" לתוך הקורדינאטות שמוגדרות לו בקובץ המקור.
בסרגל למטה ניתן לראות את הקורדינאטות לפי תזוזת הסמן שלנו. אגב, עבודה נכונה באוטוקד (שאני לומדת בעצמי בימים אלה) היא לעבוד על הקורדינאטות ולא בראשית הצירים. ראשית הצירים ישמש כאשר אין צורך בקורדינאטות.
מה זאת אומרת?
ומהי עבודה נכונה באוטוקאד?

ומהי עבודה נכונה באוטוקאד?
אני אישית עובדת על קורדינטות רק בתכניות של פיתוח ששם הם יושבות על המדידה ועל קורדינטות עולמיות ) UCS-WORLD
בשאר התכניות אני מתבססת על ראשית הצירים

בדיוק לזה התכוונתי.

אשמח לדעת אם יש למשהו מושג איך אני משנה גודל של בלוקים, [למשל של מפלסים שהם פזורים על כל החזית 1:100, להחליף ל1:50.]
בscele רגיל זה לא טוב כי אז כולם משתנים ביחס לנקודה אחת והם לא נשארים על המקום המקורי.
בקיצור: להקטין את כולם בלי שהם יזוזו כמו higeht בtxt

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה