אוטוקאד- אשכול הטיפים

נכתב ע"י ישרה;1820044:
אני עושה בלוק מהקובץ השני,
מייבאת אותו לקובץ עם ההגדרות המעודכנות
ומייצאת שוב לקובץ חדש

אפשר הסבר יותר מפורט? כי כנראה לא הבנתי טוב
אני מתכוונת למקרה שיש לי הרבה אקסרפים ורוצה להעתיק אותם (או חלקם) עם ההגדרות שנתתי להם במנהל השכבות לקובץ אחר.

יש פקודה VISRETAIN
תקלידי את זה בקומנד (שורת המשימות) בקובץ שאת רוצה שיכנסו לפי ההגדרות)
תחליפי את 1 ל0
ותסגרי את הקובץ עם שמירה

אח"כ תפתחי
ספרי אם הסתדר

ישרה, תודה!
נראה שאכן זו הפקודה שאני צריכה.
לפי האתר של אוטוקאד זה ההסבר על הפקודה, ולפי מה שאני מבינה זה ש-0 שומר על ההגדרות המקוריות של האקסרף, ו-1 -מעתיק את מנהל השכבות מקובץ לקובץ?

כמו כן לא הבנתי מה מבצעים לפני כן...
אם זה אפשרי מבחינתך לכתוב הסבר יותר מפורט, אני אשמח!
תודה! :)

Type: Integer
Saved in: Drawing
Initial value: 1

Controls the properties of xref-dependent layers.

Controls visibility, color, linetype, lineweight, and plot styles.

0

The layer table, as stored in the reference drawing (xref), takes precedence. Changes made to xref-dependent layers in the current drawing are valid in the current session only and are not saved with the drawing. When the current drawing is reopened, the layer table is reloaded from the reference drawing, and the current drawing reflects all of those layer property settings.

1

Xref-dependent layer changes made in the current drawing take precedence. Layer settings are saved with the current drawing's layer table and persist from session to session.

נכתב ע"י עיצוב קונקט;1819397:
אני ביקשתי מטכנאי המחשבים שלי.

יש כאן באתר אחד כזה. לא?
אם לא תסתדרי. שלחי לי באישי בקשה. ואתן לך מס' נייד שלו.

============
עיצוב קונקט
מעצבת ברמה אחרת
052-7674520
כמה הטכנאי שלך לוקח? ומה יש כאן באתר

יש באתר טכנאי מחשבים.

כל טכנאי. צריך לשאול אותו כמה יקח. כולל התקנה בשלט רחוק על המחשב שלך.

נכתב ע"י revrut;1695025:
הועלה ע"י אנדי:
ליספ זה למעשה פקודת תכנה קצרה שמתלבשת ברמת התכנה על אוטוקאד ומקצרת המון תהליכים.
לדוגמא יש ליספ של סימון מפלסים, לוחצים על קו שהוא ב0.00 ואז כל נקודה שעליה לוחצים- התכנה מסמנת לה מפלס אוטומטי ביחס ל0.00.
אני מצרפת כמה ליספים, כתוב על כל אחד מה הוא עושה- והאותיות באנגלית זה קיצור הדרך שלו במקלדת.
התקנה:
-מחלצים את כל הקבצים לתקיה אחת, קוראים לה בשם.
- פותחים אוטוקאד.
- מקלידים APP אנטר (קיצור של APPLOAD)
-נפתחת חלונית. למעלה בחלונית יש LOOK IN פותחים שם את התיקיה שיצרנו.
בתוך התיקיה מופיעים כל הליספים, בוחרים את הליספים הרצויים, ולוחצים על כפתור הLOAD בצד ימין.
למטה תופיע כיתובית שהליספ נטען בהצלחה.
סוגרים את החלונית ואז בכל פעם שרוצים להשתמש בליספ מהרשימה- פשוט מקלידים את קיצור הדרך שלו.

בכל פעם בפותחים אוטוקאד מחדש- צריך להטעין את הליספים, לכן אם רוצים שהם יופיעו קבוע, אז בתוך החלונית של הAPPLOAD לוחצים על כפתור הCONTENTS בצד ימין ואז על ADD ובוחרים את הליספים.
הליספים מקצרים מאד מאד ומייעלים את העבודה, במיוחד הליספ של מפלסים.
רק שימו לב שהליספ של חישובי השטחים הוא מ-2009 ומעלה.
צפה בקובץ המצורף 246469

אני מאוד שמחתי לראות שיש כאן הרבה דברים מענינים
ואני הורדתי את הליספ אבל איני יודע איך להשתמש בו אם תוכלי בכמה מילים להסביר איך משתמשים בו

הדפסה

אני עורכת לי את הגליון להדפסה. וכאשר אני מגדירה גודל הדף לא ניתן לבחור את הגודל הרצוי מתוך רשימת הדפים,(לאחר שהוספתי גליון המותאם למידות האשיות שלי) מדוע זה קורה?
יש גדלים שנותן לבחור ויש שלא ניתן? במה זה תלוי?

את עומדת על המדפסת הרצויה?
כאשר בוחרים מדפסת- הוא נותן אוטומטית את גדלי הגליונות המתאימים למדפסת זו.
אולי תעלי צילומסך?

ואם את מיצאת ל-PLT את יכולה להגדיר גליונות לפי איזה גודל שתרצי.

שוב עם ההדפסות---

אני מגדירה מדפסת -גודל גליון וכו'
והגליון נחתך בצדדים לפני ההדפסה
מסתבר שמשהו בהגדרת המדפסת לא תקין??
מצרפת צילומסך:

אולי זו בעיה בהגדרת השוליים של הגליון-
כאשר את מגדירה או עורכת גליון, בעמוד שאחרי כתיבת גודלו מופיע עמוד של קביעת גודל השוליים, תבדקי מה מופיע שם, ייתכן והם גדולים מידי, את יכולה להקטין אותם עד 6 מכל כיוון- פחות מזה לא כדאי כי אח"כ זה עלול להחתך בהדפסה.

בכל מקרה- לא נשמע לי שזו בעיה במדפסת אלא משהו בהגדרות הגליון...

נכתב ע"י revrut;1694899:
יצירת מידה מתחת לקו מידה

הועלה ע"י SHיפי:
איך אתן יוצרות מידה מתחת לקו מידה? (גובה ו- .u.k)
אני עובדת כך: לפני המיקום של קו המידה אני נכנסת ל text ורושמת:
קודם כל את הרוחב הרצוי של החלון, אח"כ לוחצת על \ ("סלש") אח"כ את האות x
ואז את גובה החלון אח"כ שוב\ והאות P ולסיום =u.k. ואז נותנים את המידה של הu.k
ומקבלים ב"עסקת חבילה" את כל הקו מידה יחד עם המידה שמתחתיו...
חשוב לשים לב שהאותיות X ו P יהיו אותיות "גדולות" הu.k לא חובה..

בקיצור, זה נשמע הרבה יותר מסובך ממה שזה. ברגע שמתרגלים ה"עסק" רץ...
פתאום עלה בדעתי לכתוב את זה כי שמעתי לאחרונה מכמה שלא שמעו על אופציה כזו....
אני אנסה להעלות צילומסך של הצורה בה אני מקלידה אותה בשורת הcommand
צפה בקובץ המצורף 246460
אין צורך. יש לי קובץ קטן LISP שמתקינים אותו בקלות פעם אחת, ואז לוחצים UD ויכולים להויסף טקסט מיידית מתחת כל קו מידה...

נכתב ע"י ישרה;1893559:
תוכל לצרף את הLISP?

קבצי הליספ אמורים להופיע גם באשכול הזה אם אני לא טועה...

לרות-
הורדתי את הליספים שלכם
יש אפשרות לקבל הסבר קצר על היכולת שלהם?

קבצים מצורפים

• לכידה.PNG
    KB 6.9 · צפיות: 49

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה