אוי וואו גוט צו זויין א ייד

• הוסף לסימניות

קבצים מצורפים

• האלבום של מויש נמוך9.jpg
    KB 1,011.6 · צפיות: 0
  • האלבום של מויש נמוך6.jpg
    האלבום של מויש נמוך6.jpg
    KB 230.2 · צפיות: 38
  • הוסף לסימניות
עטי מקסים
כמה טהורים אם הפאות

• הוסף לסימניות
נהדר

• הוסף לסימניות
תמונות יפהפיות..

תיקון קטן לכתיב באידיש:
"אוי ווי גוט צו זיין א איד"

• הוסף לסימניות
אם תיקון, אז רושמים אן איד

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אחד פלוס;2409933:
אם תיקון, אז רושמים אן איד

אני חושבת שאת טועה

והתמונות מדהימותתתתתתתתתת
א אידישע צורה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שרהה;2409954:
אני חושבת שאת טועה

והתמונות מדהימותתתתתתתתתת
א אידישע צורה

אן אידישע צורה. א לפני תחילת מילה א ה ע ה-א נהפך ל-אן.
אן ערליכע איד. אן אידישע מאמע.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אחד פלוס;2410104:
אן אידישע צורה. א לפני תחילת מילה א ה ע ה-א נהפך ל-אן.
אן ערליכע איד. אן אידישע מאמע.

כמה שידוע לי לא כותבים ככה היום
בכתבות האידישאות של פעם כתבו ככה, היום נדמה לי שלא

• הוסף לסימניות
״אן״ כפי שצויין זו הדרך הדקדוקית הנכונה.
אבל זה נכון שלא כולם משתמשים בדיבור ברמה הזו.
אבל יש לי חדשות:
אפשר לכתוב גם ייד וגם איד, למרות שיותר נפוץ איד.
כמו שניתן לכתוב: יידיש, אידיש, ויודיש.

• הוסף לסימניות
ייד בהברה חסידית ואי בהברה ירושלמית/לטאית-
אעיקר א'הערליכער איד!'
ואגב תמונות מתוקות מאוד!!

• הוסף לסימניות
רק אני אפילו לא ניסיתי לקרוא מה כתוב?

;)

תמונות מקסימות, והתוספת של התמונות אחרי, מוסיפות נופך יהודי אמיתי

• הוסף לסימניות
מקסים!
את יכולה לתרגם מה רצית לרשום שם?..

• הוסף לסימניות
עטי מקסים מקסים
הקולא'ז הראשון וואוו
והחן היהודי בשני זה משהו...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דבורי ליברמן;2411578:
לא להאמין שזה אותו ילד
מקסים!

הצורה היהודית, שהילד מקבל עם פיאות ממש מדהים
באמת משנה אותו לגמרי

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

שיר שמתאר איך שהאבא מרגיע את האמא שהוא ירחם על עם ישראל
האט דער טאטע מיר אמאל פארציילט,האט מיין טאטע מיר אמאל פארציילט.אז ס'איז געווען אמאל א אידענע, א אידענע, וואס האט זייער ביטערליך געוויינט.האט דער טאטע געפרעגט פון די מאמע,פארוואזשע וויינסטו,פארוואזשע וויינסטו.האט דער מאמע געענטפערט ווייל מיין קאפ טוט מיר זייער וויי, זייער וויי, זייער וויי.האט דער טאטע געפרעגט פון די מאמע,פארוואזשע וויינסטו,פארוואזשע וויינסטו,אז די וועסט וויינען וועט דיין קאפ נאך סאך מער וויי טון, נאך מער וויי טון, נאך מער וויי טון.האט די מאמע געפרעגט פון טאטן,ווי אזוי זאל איך נישט וויינען,ווי אזוי זאל איך נישט וויינען,אז איך ווייס עס קומט אזא פארכטיגע יום הדין, א יום הדין, א יום הדין,און איך האב אזא טייער קינד, מיין טייער קינד, ווער ווייסט צו ער וועט זוכה בדין זיין.האט דער טאטע געזאגט צו די מאמע,נאר נישט וויינען,נאר נישט וויינען,ווייל די ווייסט דאך אז די האסט אזא טייער קינד, אזא טייער קינד, ער וועט זיכער זוכה בדין זיין.שטייט הבן יקיר לי אפרים, אם ילד שעשועים.

אשמח לקבל את השיר בביצוע טוב ואם אפשר תרגום נראה לי זה יהיה זיכוי הרבים גדול לפני ר"ה, השיר הזה מדבר על ר"ה
0 תגובות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה