תודה...את אמצע היום, ברור.
אני בגיל הזה כבר לא נותנת תמ"ל בכלל.
בקבוק חלב עם דייסה בבוקר ובערב, ובשאר היום אוכל רגיל.
ומזל טוב לגיל שנה! זוכרת שהיא נולדה![]()
תודה...
מה זה אומר חלב עם דיסה?
חלב פרה רגיל חם עם דיסה? איזה דיסה? ומה הכמויות?
אני מוסיפה לה דייסת דגנים/אורז לתמ"לממש כך.
חצי מים רותחים, חצי חלב פרה קר
ודייסה - לפי כמה שהיא אוהבת סמיך.
מכפית אחת עד שלוש כפיות.
אפשר דייסת וניל - הילדים אוהבים אותה מאוד, או דייסת קונפלור רגילה או כל דייסה אחרת שהיא אוהבת.
לתמ"ל את לא מוסיפה לה דייסה?
אני מוסיפה לה דייסת דגנים/אורז לתמ"ל
אני מוסיפה את הדיסה כי זה יותר משביעסליחה שאני קופצת לך על האשכול אבל זו שאלה שמציקה לי
הבת שלי בת שנה ורבע, אוכלת תמ"ל 3 פעמים ביום (לפעמים רק 2. תלוי כמה התעוררה רעבה..)
ואני לא מוסיפה לה דייסה! האמת שאף אחד לא אמר לי שצריך ולא הבנתי את הצורך..
אולי תואילו בחסדכן להסביר לי למה משמשת הדייסה ולמה נראה לי שאני האמא היחידה שלא מוסיפה לבת שלה דייסה??
אולי אחרי שאבין את העניין הזה יהיה לי גם יותר קל להפחית לה מהמתמ"ל
אתמול למשל, הבאתי לה ארוחת ערב לחם, חביתה, ממרח, וחתיכת מלפפוןעד כמה שידוע לי - הדייסה נועדה אך ורק להשביע.
בגיל שנה - הילד לא צריך כלל תמ"ל - את אבות המזון הוא מקבל ישירות מהמזון המוצק.
על מה כתבת שמזיק?אני הייתי מפסיקה בקבוק בכלל.
ממילא זה לא מטרנה, ממילא לא חיוני לתזונה שלה.
סתם חבל להרגיל למשהו מזיק בגיל שהוא כבר לא הכרחי.
גיל שנה קצת גבולי, אבל יש לי בת שהעיפה בקבוק בגיל הזה ואכלה אוכל כמו כולם, אז זה אפשרי. אבל בערך בגיל שנה וקצת אני מפסיקה בקבוק בגלל סיבות שונות (שלשולים, ליחה...) ולא מחזירה. הילד מתרגל לאוכל אמיתי וכולנו מרוויחים מהעניין.
בדיוק, ככה גם שלי.. היא אוכלת ארוחות מלאות אבל עדיין חייבת את הבקבוק חצי שעה אח"כ כשהיא הולכת לישון..אתמול למשל, הבאתי לה ארוחת ערב לחם, חביתה, ממרח, וחתיכת מלפפון
היא אכלה הכל ולא שבעה
אחרי חצי שעה הבאתי לה תמ"ל 180 ורק אז היתה רגועה
אני חושבת שלפני השינה זה ממש מרגיע אותה הבקבוק
בלי זה היא לא נרדמת
מה הקשר לשיניים?שימו לב רק לא להרגיל ילד להרדם עם בקבוק
לא חבל על השיניים???
באמת?כי התמ"ל מלא סוכר
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים