דרוש מתכון אוכל ולמקפיא

• הוסף לסימניות
חוזרת עוד מעט לעבודה אחרי חופשה ורוצה למלא מקפיא , ביום יום כמעט ואין לי זמן לבשל, אבל אנחנו עניני טעם ולא אוהבים אוכל שמרגישים שהוא היה במקפיא...
אשמח למתכונים טובים שאפשר להקפיא
תודה רבה

• הוסף לסימניות
אני חיה על המקפיא.
בגדול מה שהכי הולך להקפיא זה:
  • מרקים: ירקות/קטניות (קצוץ דק/טחון)
  • מנות עיקריות: חזה עוף מוקפץ/ רולדה/ שניצלים (יותר טעים מצופים לפני אפיה)/קציצות, או שמקפיאה אחרי בישול (ברוטב/מטוגנות). או שמקפיאה את העיסה בכדורים או שמקפיאה בתבנית אינגליש קייק - ואופה בתנור.
  • תוספת ירקות: ירקות מאודים/חצילים וקישואים ברוטב עגבניות וכו
מה שלא כדאי להקפיא זה תוספת פחמימה, בדר"כ פחות טעים. ותמיד אפשר ב2 דקות לזרוק אורז לסיר.

עוד דברים שיש לי במקפיא זה ארוחות ביניים קטנות ובריאות:
  • ארבעס מבושלים ומתובלים - מקפיאה בשקיות כמות קטנה. ומהמקפיא למיקרוגל.
  • כוסות קטנות של יוגורט טחון עם פרות

המול הצלחה!

• הוסף לסימניות
מנסיון, רוב האוכל שמרגישים עליו שהיה במקפיא זה אוכל שלא נארז טוב
אני תמיד עוטפת פעמיים הכי אטום שיש וברוב המקרים הטעם לא מורגש בכלל.

כמו שכתבו כאן, מרקים מעולים בהקפאה (כמובן בלי תפו"א) קציצות, שניצלים, פשטידות

• הוסף לסימניות
תודה על האשכול, יביא גם לי תועלת.

פעם בתקופה אני קונה כמות של חזה עוף ומכינה כמה סוגים בבת אחת, הכל יוצא מעולה בחימום אחרי הקפאה:
שניצלונים (אפויים בתנור/מיניקיטשן)
קוביות חזה עוף מוקפצות במחבת עם בצל מטוגן, בתיבול קלאסי - פפריקה שום מלח פלפל
קוביות חזה עוף מוקפצות במחבת עם בצל מטוגן - בתיבול שווארמה - תבלין שווארמה מוכן או מלח כמון וכורכום
קוביות חזה עוף מבושלות ברוטב אדום - רסק עגבניות, מים, סילאן, שום

קציצות הודו/עוף/בקר/שילוב של 2 סוגים - מבושלות במים או ברוטב אדום סמיך - מכינה כמות גדולה פעם בתקופה ומקפיאה

סלטים לשבת - כל הסלטים המבושלים, וכן כאלה שלא מכילים ביצה או מיונז:
פסטו, טחינה, מטבוחה, קוביות חצילים עם תוספות שונות - בטטה, פלפלים, בצל מטוגן, פטריות וכו'
לרוב אני מקפיאה חצילים אפויים בקופסאות קטנות, מפשירה ביום חמישי ומחליטה לפי המצב רוח לטחון עם מיונז/עם ביצה ובצל מטוגן / לערבב עם צ'ילי ושומשום וכד'
חוסך המון המון זמן בהכנות לשבת.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה