- הוסף לסימניות
על איזה מסעדה מדובר?ספיציפית בבודפשט המשגיח שם נוכח כל הזמן, וההכשר שם נחשב ממש מעולה
על איזה מסעדה מדובר?ספיציפית בבודפשט המשגיח שם נוכח כל הזמן, וההכשר שם נחשב ממש מעולה
בא נעשה סדר
בבודפשט יש רב של חב"ד בשם אוברלנדר
איש יר"ש
לא חב"ד קלאסי אלא סאטמר שהפך לחב"ד
לא שזה משנה אבל יש לו סגנון הונגרי שמרן
כמדומני שיש שם הרב שכטר, והוא הרב של הקהילה המקומית שם, אחד השוחטים שהיה שם עד לאחרונה היה יהודי ירא שמים מוכר מאוד בשם ר' הרשל קעסטנבוים מוינה, לא ידוע לי אם הוא עדיין עובד שם.למישהו ידוע מה רמת הכשרות של המסעדות שם?
אנחנו לא מכירים את רבני חב”ד במקום ולא את רב הקהילה המקומית
וזה שיש מסעדות בכשרות שלהם לא אומר לנו הרבה ....
מחפשים מישהו שבירר ויודע ....
יש מישהו ?
lativ.hu
למה? כדתיא בלונדון לא מהודר? מחזיקי הדת באנטוורפן לא מהודר?כמדומני שיש שם הרב שכטר, והוא הרב של הקהילה המקומית שם, אחד השוחטים שהיה שם עד לאחרונה היה יהודי ירא שמים מוכר מאוד בשם ר' הרשל קעסטנבוים מוינה, לא ידוע לי אם הוא עדיין עובד שם.
אבל חביבי, אל תדמיין שתסתובב באירופה ותתחיל להיות בררן על נושא הכשרויות כי אם כן תגווע מרעב. אין כשרות באירופה ברמה של הכשרות פה, ולא משנה איזה רמה של כשרות אתה אוכל פה [להוציא כמובן רבנות ודומיו], תאכל מה שכולם אוכלים שזה הכשרות של הרבנים המקומיים, כמובן שאם הרב המקומי הוא רפורמי או מודרני אתה לא תאכל את הכשרות שלו, אבל אם הוא 'היימישער' אין לך ברירה אלא לסמוך עליו, כמו שהסבים שלך בפולין, הונגריה, ליטא, רוסיה או איפה שזה לא יהיה סמכו על הרב של העיירה ואכלו את ההכשר שלו. אתה כמובן יכול להפוך לצמחוני ולאכול רק ירקות ופירות או מאכלים שמיובאים מישראל, החלטה שלך.
על אלו מסעדות בבודפסט המלצת מבחינת הכשרות?קודם כל צריך לדעת שהרמה של ההכשרים בחו"ל (במסעדות, אבל לא רק) שונה לגמרי מזו של הארץ, יש כאלו שמשתווים להכשרים הכי טובים כאן (ולפעמים אפילו טיפה יותר טוב), ויש הרבה שהם ברמה קצת יותר פחותה, המציאות היא שרוב ההכשרים הטובים על מסעדות הם ברמה של הרב רובין/קהילות, אבל זה לא כלל גורף.
ועוד משהו שצריך לדעת שברוב המקומות בחו"ל (בעיקר מקומות עם נוכחות חרדית דלה) זה לא כמו בארץ עם הכשרים מוכרים ומערכת ממוסדת כמו בד"ץ, הרב רובין, הרב מחפוד, וכו', בהרבה מקומות זה רב מקומי ששולח לשם משגיח משלו, ואז הכל תלוי מי הרב ומי המשגיח, ואפילו אם הרב צדיק גדול, זה עדיין לא אומר שהמשגיח שלו עושה את העבודה כמו שצריך.
לכן לפני שרוצים לאכול במסעדה בחו"ל צריך לברר מי הרב ומה רמת הכשרות שהוא דורש, ואז לברר מי המשגיח ולראות אם הוא בר סמכא.
ספיציפית בבודפשט המשגיח שם נוכח כל הזמן, וההכשר שם נחשב ממש מעולה (לגבי חב"ד זה סיפור אחר, ובשביל זה צריך יריעה נפרדת).
בהצלחה
יש שני הכשרים בבודפשט:על אלו מסעדות בבודפסט המלצת מבחינת הכשרות?
יש אפשרות להשיג את המספר של הרב אוברלנדר? (אם יש לו בכלל מספר ישראלי)אני הייתי לאחרונה בבודפשט ולפי הבדיקה שלי:
2. קהילת החרדים בראשות הרב ברוך אוברלנדר- לאכול רק את ההכשר הזה
יש שם את מסעדת כרמל- בשרי
קפה תל אביב- חלבי (אותו הנהלה של כרמל)
MEET UP בשרי מזון מהיר
כשהייתי שם אמרו לי בקפה תל אביב שיש להם גם מקום של שקשוקה ממש ליד אבל סגור לרגל שיפוצים משהו כזה
בהצלחה
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים