דרוש מתכון אוכל לסוף הצום

• הוסף לסימניות
אצלינו יש עניין לאכול דווקא חלבי,
אני מכינה בילקעס מהבצק של החלות,
פשטידת בטטה חלבית,
קונה הרבה חלבי, גבינה צהובה/מלוחה מעדנים וכו
פירות: אבטיח, ענבים.
עוגה משבת.
וזהו. בד"כ א"א לאכול יותר.
אבטיח בסוף הצום.
זה הדבר הכי גרוע לאכול לפני צום,
כי האבטיח יש לו תכונה ספוגית והוא סופח אליו נוזלים מהגוף, אח"כ יוצאים המוןןן לשירותים ומתייבשים.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
כל השנה מתחשק לי להכין משהו טעים לסוף צום תשעה באב,
אבל אני מרגישה בצום כ"כ רע שלא מסוגלת להתחיל לבשל ואנחנו מסתפקים בסלט וחביתה.
אם לא נזכה לגאולה השנה...
תנו לי רעיונות למאכלים שאפשר להכין מראש ורק להפשיר ולחמם בסוף הצום.
תודה רבה
אני חושב שזה הכי טוב אוכל קליל, לפעמים משקיעים ואח"כ אין תיאבון לאכול ,
חביתה וסלט זה אוכל קליל ונחמד תמיד.

• הוסף לסימניות
כביסה ותספורת כן
בשר ויין לא
כדי שיבינו.
כביסה ותספורת מותר בלילה. [בנדחה]
בשר ויין מחכים ליום, גם בנדחה. [חוץ מהיין של ההבדלה.]
כך מופיע במשנ"ב.

• הוסף לסימניות
צודקת אבל זה ההלכה במוצאי תשעה באב אסור לאכול בשרי לא משנה אם זה נדחה או בזמנו אבל תבררי עם הרב שלכם אולי יקל לך אולי אתם נוהגים אחרת
מישהו יודע להסביר מדוע זה אסור הלא זה יא.
וגם החלוקה שמישהו כתב בין כיבוס ובשר ויין ןכו' אם אפשר לבאר .

• הוסף לסימניות
מישהו יודע להסביר מדוע זה אסור הלא זה יא.
וגם החלוקה שמישהו כתב בין כיבוס ובשר ויין ןכו' אם אפשר לבאר .
IMG_20220807_151359.jpg

• הוסף לסימניות
זה יוצא פיצה מאוד מאוד אוורירית. הבצק אמנם יהיה דביקי ורטוב ויהיה צריך לעבוד איתו בשמן או קמח. אבל לא להוסיף עליו מעבר למרכיבים! זה כבר לא יהיה זה...
הכנתי יצא טעים מאד!
תודה

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה