אולי הגיע הזמן לדבר על זה

מסכימה לגמרי שכדאי לחזור מהגלישה לפסים אישיים - לדיון ענייני.
מסכימה איתך.
האשכול אכן גלש למקומות אחרים עם מקרים נקודתיים. וזה התחיל להציק, לי בכל אופן.

חושבת שפותחת האשכול כיוונה למקום אחר, לפי מה שהבנתי מהודעת הפתיחה
מצטטת
למה צריך להתייחס בצורה לא מכובדת לאנשים כאלו?
נכון שנהייתה היום המון מודעות אבל יש עדיין סטיגמה נוראית על אנשים כאלו
הם האנשים הכי מדהימים בעולם רק שהמוח שלהם סובל
הנפש של כולם יקרה רק להם לצערנו הם נפגעו במוח

אם אנחנו מתייחסים לסטיגמות ויחס למתמודדים, זה אכן נושא סופר חשוב וכל תיקון בו ישנה להרבה אנשים את החיים. בראש ובראשונה למתמודדים עצמם. ובמעגל שני ולא פחות חשוב. לסביבה שלהם - משפחה, חברים, עמיתים בעבודה ועוד.

אם נצא מהמקום של סוג ההפרעה או המחלה, הסיפטומים, מה החולה עושה כדי לצאת מהמקום הזה או כמה הוא יכול לשלוט או לא. ופשוט נראה אותו עצמו! כאדם יקר שנברא בצלם אלוקים, כמו כל אחד אחר. כי הרי הנתון הזה לא משתנה. לא חשוב מה יקרה. ופשוט נכבד אותו. ניתן לו את המקום והיחס הטבעי. נראה קודם אותו! את האישיות שלו! את היכולות והכישורים שלו!
ננסה לצאת מהשיפוטיות ונבין שיש דברים שלעולם לא נוכל להבין. נדע להעריך אותו על ההתמודדות הלא פשוטה. נשכיל לתת גב ותמיכה והרגשה טובה. ונדע שאף אחד לא חסין בעולם הזה.
והיה זה שכרינו בזה ובבא.

אגב,
זה אמור גם למתמודדים עם מחלות פיזיות שהרבה פעמים יש נטיה לפנות אליהם כמוגבלים שכלית ולדבר בהתאם. זה מגיע, מן הסתם, מחוסר מחשבה. אבל תחשבו על ההרגשה שבן אדם מקבל. שנוסף על ההתמודדות ועל הדברים שחסרים לו כרגע. הוא מקבל יחס כאילו הסתתרה בינתו או כישורים אחרים בהם התברך. הוא יכול להיות אדם הכי אינטלגנטי, מוכשר, מדהים, עם כל הכשרונות שהשם חנן אותו. וכל יחס מקטין מפיל אותו כפליים.
והלואי שנזכה להיות תמיד מהנותנים. ושלא נבין באמת. שנדע להעריך את זה ולהיות קרן אור למי שיותר מדי מבין.

פעם ילדים עם הפרעת קשב וריכוז היו נקראים המופרעים של הכיתה, היום כבר כולם יודעים על add adhd ריטלין וכו' הציבור למד להכיל אותם.
פעם ילדים אוטיסטים היו אוטיסטים מוזרים
מפגרים היום הם נקראים על הרצף וילד על הרצף זו לא מילת גנאי.
ויש עוד הרבה דברים שפעם הציבור לא ידע איך להתמודד איתם, אותו דבר במחלת נפש יש כ"כ הרבה סוגים ולכל מחלה יש סימפטומים שונים והגיע הזמן שנלמד להכיל את זה.
זה לא סותר את זה שיש מחלות נפש שהן איומות ונוראיות!!! אבל החולים והסובבים לא אמורים להרגיש מצורעים.
כמו שנפתחים כמו אשכולות שמחפשים פסיכיאטר שיתן טיפול אבל שלא ירשם בתיק הרפואי כדי שלא ידעו בשידוכים- אבל אם זו אפיזודה קצרה חולפת מה יקרה אם ידעו על זה בשידוכים? אם היתה לבחורה מחלה פיזית גם אותה היו מבקשים למחוק מהתיק הרפואי?

נראה לי שיש אנשים שנרתעים מהמושג הזה ששמו "מחלות נפש" כי אין מספיק מודעות מאיפה נובעת ההתמודדות הזו. בד"כ התגובה שלנו לדברים שכאלה: בררר אמאל'ה מלח מים וכו'...
לא אפתח פה את הנושא הזה, למרות שאני עצמי מתמודדת עם כמה בעיות נפשיות, לצערי או למזלי (אם נתייחס לאימרה שצרות יכולות להפוך לאוצרות אז למזלי...)
מה שכן חשוב לי להדגיש עד כמה מודעות היא מילת מפתח.
כשאני נקלעתי למצבים מאתגרים אולי תתפלאו לשמוע שמה שסייע לי בין השאר ברוך ה' זו העובדה שקראתי ספרים בעבר עם מידע בנושא הזה:
"זכור שהייתי" שמדבר על פראנויה, וה"נורמלי האחרון" - על הנביא החמוד ההוא שהשתגע מרוב אהבה לירושלים.
כשאנחנו מודעים שיש לבעיה שם, שהיא פוקדת עוד אנשים, שיתכן והמחשבות והרגשות אינן נכונות אלא הן הבעיה עצמה, זה כבר חצי מהתרופה.
ידע=כוח!!
חייבים להכניס שיעורי מודעות לבתי הספר! (זה כבר נכנס ככל שאני שמה לב, יש כיום שיח בריא על מגוון תחומים, צריך להרחיב את נושאים, כמובן עם סינון מתאים וכמובן להתאים את הדברים, אגב אם מדברים מגיל קטן על נושאים שקרו בהיסטוריה, ומדברים, בהחלט, יש חובה לדבר! אז אין סיבה לא לדבר על דברים שנוגעים לחיי היומיום, בצורה שמותאמת לתלמידים. זו חובה של ממש, הצלת נפשות!
והערת אגב נוספת - מוסדות החינוך חייבים להבין שצריך לדבר על הבריונות ברשת ומה זה אינטרנט, הסכנות, הזיופים, האנשים הרעים שנמצאים שם לצד התועלת שיש בעולם המחשבים - גם בבתי ספר שלנו שבאופן רישמי לא מאשרים שימוש באינטרנט. אין סיבה שמה שבעולם הכללי התלמידים יודעים מגיל אפס התלמידים שלנו לא ידעו.. לפעמים כשאני נתקלת בצעירים חרדים ש'נפתחים לעולם' בגיל מסוים - לפעמים לצערנו לא בהסכמת ההורים אלא דרך הסביבה - אני קולטת את גודל העוול שנעשה להם, כי העולם הוא סוג של ג'ונגל, אז לפחות שיהיו כלים לדעת את מהות הג'ונגל שיש שם, את הכלים להתמודד, לא מתוך מקום ביקורתי של 'הם' ו'אנחנו' אלא מתוך הבנה שזה העולם, צריך להכיר אותו)
ידע וכוח שווים אושר ובריאות וכו'.
ובחזרה לעניין של התמודדות נפש -אני חושבת שאין מספיק שיח ומודעות כי אנשים לא מבינים איך להכיל את המצב הזה, ורוב מה שאנחנו יודעים עליו מגיע מהעולם הגויי שהמציא את המושג "סכיזופרניה" ונתן לו כינוי כל כך בלתי ידידותי.
לפי דעתי האישית, מתמודדי הנפש הם אנשים בעלי נפש עצמאית, שזקוקים להרבה מרחב פנימי אמיתי (כל אדם זקוק לזה, הם במיוחד כנראה)
הם יכולים להיות אנשים בעלי כשרון גדול שלא יכולים לממש את עצמם.
מתמודדי הנפש יכולים להיות אנשים שחוו חוויה לא נעימה, שלא קיבלו את הצרכים שלהם וכו'.
הם יכולים להיות אנשים רגישים שלא קיבלו מענה ריגשי
הם יכולים להיות אלו שחוו חוויה של ביקורתיות או שהם בעלי רגישות לביקורת או ביקורת עצמית גבוהה מידי.
אילו הייתי יכולה הייתי מוחקת את הביקורת מהעולם, לא מבינה איזו תועלת יש בה. כל האנשים הם טובים מעצם טבעם, ולא צריכים ביקורת כדי להיות טובים יותר. ואם יש בנו צד רע, אז הביקורת לא תהפוך אותו לטוב יותר, במקום ביקורת אפשר לדעתי להתחבר לעצמנו, למקום הטבעי שלנו, שאוהב את עצמנו ללא תנאי, תמיד, מתוך ידיעה שאנחנו מורכבים.

ככל שתגבר המודעות למניעים, לסימפטומים ולעובדה שהנפש היא בריאה תמיד גם כשהיא עצמאית וחושבת באופן קצת שונה ו'מוזר', ברגע שנלמד לחבק את עצמנו ונביא מקום לביטוי האישי של כל אדם, מתוך גישה חיובית וכו' אז נהיה סבלנים וסובלניים יותר, בס"ד.

*הערת אגב - אנחנו נוטים לייחס לחוכמת הגויים כבוד גדול ממה שמגיע לה. העולם המערבי ניסה לטפל בבעיות שונות במשך דורות וזה יפה מאוד. התפקיד של העולם היהודי הוא לא רק לטפל בבעיות אלא כנראה 'להאיר' אותן, להוציא מתוק גם ממקומות מרים וחמוצים, להפוך חושך לאור וכו'.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה