אולי הילד הזה שלך?

• הוסף לסימניות
אולי את שלחת הבוקר ילד בן 6 וחמוד, כשבליבך תפילה חמה נישאת שילמד, שיחכים?
אולי גם לחם עם ממרח אהוב קנית לו אתמול במיוחד שיהיה מתוק בלב ויפתח לו הלב ללימוד התורה?
ואת בטוחה שהוא צעד לו לבדו וחצה כביש לבדו ונכנס לכתה והוא יושב שם ולומד בחשק רב?

אז זהו... שלא!
הוא יושב על שפת המדרכה, כן, הוא חצה את הכביש ואל תשאלי אותי איך. ומשחק במי הבקבוק שלו עם פסולת הפריחה עד בוש....

ראיתי אותו וריחמתי על אמו המסורה שלא יודעת באיזו סכנה רוחנית וגשמית נמצא כעת בן החמד שלה.

מה נראה לכן היה תפקידי בעת הזאת?
מחכה לתשובתכן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תקוה;1276273:
אולי גם לחם עם ממרח אהוב קנית לו אתמול במיוחד שיהיה מתוק בלב ויפתח לו הלב ללימוד התורה?
ואת בטוחה שהוא צעד לו לבדו וחצה כביש לבדו ונכנס לכתה והוא יושב שם ולומד בחשק רב?

אז זהו... שלא!
הוא יושב על שפת המדרכה, כן, הוא חצה את הכביש ואל תשאלי אותי איך. ומשחק במי הבקבוק שלו עם פסולת הפריחה עד בוש....

ראיתי אותו וריחמתי על אמו המסורה שלא יודעת באיזו סכנה רוחנית וגשמית נמצא כעת בן החמד שלה.

מחכה לתשובתכן.

אם את בטוחה שזה המקרה ולא שהוא מחכה להסעה או משהו כזה
הייתי שואלת אותו מה השם ואיפה הוא לומד
1. הייתי מדרבנת אותו ללכת ללימודים
2. אומרת לאמא בעדינות..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תקוה;1276273:

אז זהו... שלא!

מחכה לתשובתכן.

מה השאלה? את צריכה לעשות מה שהיית רוצה שיעשו לילד שלך- יתקרבו, ישאלו מה קרה? למה הוא כאן? יקחו ממחטה וינגבו את מה שהתלכלך ויקחו לחיידר. ואם לא- ינסו לשאול מישהו שעובר אם מכיר את הילד וכו'.
ובערב ודאי להתקשר לאם ולעדכן אותה.
(קרה לנו שלשום וזה מה שעשינו)

• הוסף לסימניות
נושא כאוב...
אני יכולה לכתוב כאן כל יום סיפור בסגנון מהדרך הקצרה שאני עושה עם הבן שלי ל"חדר" כל יום.... (רק היום ראיתי 2 אחיות בגילאי גן שהתיישבו על גדר והתחילו לשחק "טוק טוק, מי אני..." כאילו אין מחר ובמקום מסתובבים פועלים זרים... ובכלל כל מיני אנשים...)

אני רואה המון פעמים שאח "גדול" לוקח אחד קטן יותר לגן. והקטן בוכה בדרך/ לא רוצה להיכנס לגן/ נשכב על המדרכה וכו' וה"גדול" עומד נואש עם דמעות... אני תמיד מנסה להרגיע אבל לא תמיד זה עוזר...

אמהות, כמה שאתן חושבות שהילדים שלכן עצמאיים וגדולים- יכול להיות, אבל לא בשביל אחריות שהיא מעבר לגילם!

• הוסף לסימניות
אהמממ
אני מסוג האנשים שיגשו לילד וישאלו
ילד, למה אתה לא הולך לחיידר? איך קוראים לך? איפה אתה גר?
מתקשרת בו במקום לאמא
גברת, הבן שלך כאן ברחוב משחק
וכו'

• הוסף לסימניות
ברור לגמרי. אני מדברת על אחרי כל הזהירות וההשתדלות להביא עד פתח הגן וכו וכו שזה מחויבות של הורים לדעתי, גם אח"כ עוד עלול לקרות כזה מקרה וזה ממש חיוב של "לא תעמוד על דם ריעך", לגשת ולבדוק, נראה לי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;1276309:
מה השאלה? את צריכה לעשות מה שהיית רוצה שיעשו לילד שלך- יתקרבו, ישאלו מה קרה? למה הוא כאן? יקחו ממחטה וינגבו את מה שהתלכלך ויקחו לחיידר. ואם לא- ינסו לשאול מישהו שעובר אם מכיר את הילד וכו'.
ובערב ודאי להתקשר לאם ולעדכן אותה.
(קרה לנו שלשום וזה מה שעשינו)

זה מה שעשיתי כמה פעמים, עד שהבנתי שיש הורים שזה ממש לא מבהיל אותם. אולי הם מסתמכים על אנשים כמוך שידאגו לילד שלהם במקומם.

פעם ראיתי 2 ילדים אחים שפשוט לא מצאו את הדרך לגן (זה היה בתחילת שנה), הם הסתובבו סביב עצמם וניסו לחצות כמה כבישים. לקחתי אותם ואח"כ דיברתי עם האמא. היא אמרה לי: "אה, הם ילדים מאד בוגרים, בטוח הם היו מסתדרים"...

סליחה על החפירות... הנושא הזה גורם לי ממש לרעוד!!

• הוסף לסימניות
טוב,
אני שמחה לקרא שלא התנהגתי בטיפשות מוחלטת.
השעה היתה 9:20 ומסביב עמדו מספר אברכים מחכים להסעות שלהם לכולל כנראה.

ניגשתי אליו הוא לא היה מוכן לספר לי את שמו ובטח לא טלפון של האם אני לא מכירה אותו כלל.
דיברתי בטובות, ניסיתי גם לאיים הרגשתי כמו שחקן על הבמה, כל העיניים הגבריות היו מופנות לסצינה הלזו. איזה גבר אחד עוד עבר את הכביש לכיוונינו הרמתי את הרגליים והלכתי.

הרגשתי שאולי הייתי צריכה לעשות יותר אבל שתיקתם של עוברי הרחוב נתנה לי לחוש הטיפשה היחידה במרחב.

• הוסף לסימניות
אני מכירה את הנושא הזה מכל צד שרק תרצי...
טוב עשית שנגשת לברר אצל הילד ואת חובת ההשתדלות לעדכן את האמא חייבים!
כי אולי זה באמת מתמימות וחוסר ידע

אבל הרבה פעמים אמהות כאלו משוויצות בכך שהילדים שלהן "עצמאים" בוגרים וכו'
בקיצור לא מעניין אותן כ"כ מה קורה עם הילדים/או עסוקות לרוץ לעבודה....

ואז תוכלי לראות את התופעה חוזרת על עצמה... שוב ושוב...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תקוה;1276273:

אז זהו... שלא!

מחכה לתשובתכן.

בלי לפגוע באף אחת- רוב הסיכויים שאמא שלו לא עובדת.....

• הוסף לסימניות
ומאין לך זאת?

• הוסף לסימניות
אספר לכן סיפור שחוויתי על בשרי..
המטרה היא כדי שנישא וניקח יותר אחריות לפני ששולחים ילד לבד.
ילדה חמודה בכיתה א' המתינה להסעה יחד עם אמה בשעה 7.30 בבוקר!
אני לקחתי את הקטנים לגנים בשעה 8. היא עמדה שם עדיין מחכה..
אמא שלה כבר לא היתה לידה,
שאלתי אותה מה קרה, היא אמרה שההסעה עוד לא הגיע,
ואמא היתה חייבת ללכת לעבודה ב8.
בשעה 9. הצצתי בחלון ולתדהמתי היא עדיין שם. יושבת על הילקוט מיואשת.
כמעט בכיתי לראות אותה שם..
אבא אין, ואמא שהלכה לעבודה... והילדה לבד. יכלה לחכות שם גם עד 1.. וההסעה לא הגיעה היו קיצוצים..
התקשרתי לכמה בתי ספר שחשבתי שרלוונטי ששם היא לומדת,
עד שהגעתי לבית ספר הנתון ואמרתי להם שיש תלמידה מכיתה א' שמחכה להסעה כבר למעלה משעתיים..
אין לי איך להשיג את אמה. מה אמורים לעשות?
בנתיים היא חיכתה אצלי בבית.
הבית ספר אמר שיחזור אלי..
ולאחר כמה דקות קיבלתי את הטלפון של המלווה שטענה שבגלל הקיצוצים יצאה באותו בוקר רק הסעה אחת... והיא עדיין לא הגיע בגלל העומס..
סופו של סיפור שבשעה 9.45 ההסעה הגיעה והילדה הלכה לבית הספר והגיע מן הסתם באיחור רציני ובהרגשה רעה,
בתקוה שלא ננזפה ע"י המורה על זה שהיא מאחרת..
כשהיא מ7.30 ממתינה בחוץ להסעה.
מזעזע.
אחר הצהרים סיפרתי לאמה והיא ממש בכתה.
ואמרה שהיתה בקשר כל הזמן עם המלווה בטלפון....
קחו לתשומת לבכם..

• הוסף לסימניות
בית הספר צריך לעמוד לדין על כזה מעשה!!!

• הוסף לסימניות
כל מי שאמרה כאן שצריך לגשת לילד, ברור שזה נכון.
אבל צריך לגשת עם המון אהבה ולתת לילד הרגשה שאת לטובתו ולא באיום או בתקיפות כל שהיא!!!

ולדעתי לא לעזוב את המקום עד שפתרת את הענין!! ואם האמא צריכה לחטוף צעקות, אני לא אמנע את זה ממנה בגלל חוסר נעימות ואם התגובה שלה קרה מדי ושטחית אני אפילו לא אפחד לאיים עליה ואפילו לממש.

זה נשמע שאני תוקפנית אבל זה רק בגלל כמות המקרים שראיתי שהיא פשוט בלתי נסבלת!!!!
וחייבים לעשות לזה סוף!! או לפחות להעלות את המודעות.

• הוסף לסימניות
גם לי היה כזה מקרה בדרך לעבודה אני רואה 3 אחים עומדים בתחנה בשעה 9.15 בערך בזמן שההסעה בשעה 8.15.
הם אמרו שהם מחכים בתחנה המון זמן והאוטובוס לא עצר להם (בתחנה חנו מכוניות והסתירו אותם)
נסיתי להשיג את הטלפון של ההורים שלהם. אמא שלהם בעבודה והאבא לא ענה.
אמרתי להם שבעלי יוריד אותם לחיידר, והם היו ילדים מאד מחונכים ואמרו: שהם צריכים לשאול את אבא שלהם- הוא לא מרשה ללכת עם מי שלא מכירים.
אמרתי להם שאני מכירה את אמא שלהם ואנחנו נדאג לידע אותם.

לדעתי זו אשמה של המלווה שלא בדק היטב אם ישנם ילדים בתחנה.

• הוסף לסימניות
ואני ואוטובוס שלם עצרו את נשימתם בחריקת פתע, כשילדון בן 7 חצה את הכביש בחזור מההחיידר
כמעט ירדתי מהאוטובוס בשביל ללכת לצרוח על אמא שלו, ולהגיד לה שקיבלה ילד במתנה
והיא אפילו לא מודעת לזה...

• הוסף לסימניות
התעורר ויכוח בין בנות ה4 בגן- מי הילדה הגדולה שהולכת לבד לגן בבוקר.
רק ילדה אחת לא הולכת אף פעם לבד הבנות קצת העליבו ופגעו והילדה הרגישה לבד בקרב אז היא אמרה רק אותי אמא שלי אוהבת. הבנות השתתקו בהלם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תקוה;1276676:
התעורר ויכוח בין בנות ה4 בגן- מי הילדה הגדולה שהולכת לבד לגן בבוקר.
רק ילדה אחת לא הולכת אף פעם לבד הבנות קצת העליבו ופגעו והילדה הרגישה לבד בקרב אז היא אמרה רק אותי אמא שלי אוהבת. הבנות השתתקו בהלם.

וואו! איזו ילדה חזקה! כל הכבוד לאמא שלה..!

• הוסף לסימניות
חבל על הזמן שאת מבזבזת יש הורים שבטוחים שיש להם ילדים "גדולים" אתמול בגינה ילדה בת עשר שמרה על 4 אחים בגלאי ארבע ומטה אני מעדיפה לא לתאר רחמנות אבל אם אגיד לאמא מילה אז אני הלא נורמלית

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה